triismegistos 21.01.19, 14:36 Kupiłam puszczę jeżyn w syropie. Smaczne to w sumie, ale nie mam na nie pomysłu, a otworzyłam. Jaki deser zrobic z tym składnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigzaganiacz Re: deser... 21.01.19, 15:09 sernik zaciekawil mnie do sprawdzenia przepisu bo ostatnio robilem z tego www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake czas mieszania dodawanie skladnikow no i zaczynam rouzmiec czemu wam nic nie wychodzi albo jest to mega slabe w tym przepisie www.mojewypieki.com/przepis/sernik-nowojorski wpierdziel wszytko do gara i zamieszaj , co za lipa Odpowiedz Link Zgłoś
kruszysia Re: deser... 21.01.19, 16:22 Piekłam wielokrotnie sernik z drugiego przepisu. Wychodzi zawsze, jest pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: deser... 21.01.19, 22:40 I dlaego kobiety nie moga wyjsc poza poziom czeladnika w kuchni Robie gujowo ale jest pyszny Zero ciekawosci poprawienia ulepszenia Wjebac do gara zamieszac i ok Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: deser... 21.01.19, 14:47 Najprościej do galaretki, do budyniu, do kisielu, do babeczek z ryżu, do gniazda z makaronu, do naleśników i pancakes, do panacoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: deser... 21.01.19, 14:50 Puszcza jeżyn - godnie! A tak btw. zawsze jak widzę, że komuś słownik zmienił wyraz mniej egzotyczny na bardziej (w mojej ocenie), to się zastanawiam o czym Ci ludzie piszą na telefonach Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: deser... 21.01.19, 15:03 Zaspokoję Twoją ciekawość. Bardzo często piszę z telefonu u puszczaniu łódek... Serio Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: deser... 21.01.19, 15:08 Eeee, liczyłam conajmniej na wyprawę do puszczy bialowieskiej Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: deser... 21.01.19, 15:11 A ja myślałam, że to takie kreatywne używanie języka i autorskie wymyślne zgrubienie od puszka. Wieeeeeelka puszka = puszcza Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: deser... 21.01.19, 15:09 Zrób tort jeżynowy. Biszkopt nasącz sokiem z odrobiną alkoholu i przełóż kremem zrobionym z tych jeżyn, dużego opakowania mascarpone i soku z cytryny. Będzie piękny i pyszny, a w dodatku to łatwe jak abc. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: deser... 22.01.19, 00:13 ta, a najlepiej jeżyny wywal, a wypij wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: deser... 21.01.19, 15:09 Też mam takie puszki😉 ja myślę, że najlepiej z tego kisiel zrobić albo galaretkę do ciasta Odpowiedz Link Zgłoś