21mada 06.02.19, 19:51 Jaki to ma sens? Jeśli więcej piję, częściej sikam. Ostatnio piłam mało przez dwa dni i lepiej się czułam i miałam płaski brzuch, a tak to ciagle mi się coś przelewa w tym brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lot_w_kosmos Re: Picie wody 07.02.19, 06:33 Pewnie pije herbaty, kawy, itd. Ja też nie zlopie wody po 3 litry dziennie. I żyje całkiem dobrze.. Nieslodzone herbaty czarne, zielone i owocowe czy ziołowe wszak od wody się nie różnią, jeśli chodzi o zawartośc w nich wody. Odpowiedz Link Zgłoś
grru Re: Picie wody 07.02.19, 21:37 Ale co to zmienia w kwestii sikania? Jak wypijesz litr wody to tak samo ganiasz do toalety jak po wypiciu litra zielonej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Picie wody 08.02.19, 05:57 Ale ja nic nie pisałam o sikaniu. A o piciu. I odniosło się to do pytania milkli skierowanego do triss, która orzekła, że woda dla zwierząt. Zatem wymieniłam co pić może ktoś, kto nie "dudni" wody przez dzień cały. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Picie wody 06.02.19, 19:57 Rozumiem, że pijesz wodę zamiast? I dalej nie działa? To spróbuj cześć wody zastępować syropkiem hydroksizinum. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Picie wody 06.02.19, 20:00 O to chodzi,.że to nie ma sensu. Pijemy gdy jest pragnienie. Podobnie jest z jedzeniem. Jemy gdy jesteśmy głodni. Warzywa i owoce z powodzeniem nawadniają. Woda jest w wielu innych produktach. Picie na siłę jest niezdrowe. Mocz człowieka powinien być żółty. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 06.02.19, 20:11 Zgadzam się. Z tym że ja właśnie pisze o piciu płynów w ogóle, nie samej wody. Chyba dotychczas piłam za dużo po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Picie wody 06.02.19, 20:03 Ale postulujesz zaprzestanie picia wody czy co? Pij tyle, ile ci potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
grru Re: Picie wody 06.02.19, 20:04 Żadnego. Tak samo jak z jedzeniem. Jesz, a potem wydalasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: Picie wody 06.02.19, 20:08 Sprzątanie, pranie i prasowanie też nie ma sensu. Posprzątasz i zaraz się bałagani, wypierzesz i ubrudzisz, wyprasujesz i już przy zakładaniu się pomnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Picie wody 06.02.19, 20:46 grru napisał(a): > Żadnego. Tak samo jak z jedzeniem. Jesz, a potem wydalasz. > To mi przypomina taki dialog z filmu Vabank II czyli riposta: - Z czego ty żyjesz? - Z jedzenia. Jem i żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Picie wody 06.02.19, 20:10 Mam podobne spostrzeżenia. Nie znoszę pić wody, czuję się cięższa i sztucznie "napompowana". Poza tym zawsze piłam mało i kompletnie nie czuję potrzeby picia tych nieszczęsnych dwóch litrów dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Picie wody 06.02.19, 20:12 Rany, Ty to masz problemy Zrób eksperyment. Nie pij. Zaręczam, że przestaniesz sikać. I przestaniesz mieć takie rozkminy. Ba. W ogole przestaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Picie wody 06.02.19, 20:28 Szybciej będzie worek foliowy na łeb. Disclaimer: nie próbujcie tego w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Picie wody 06.02.19, 20:14 Czy nie wydaje się wam, że Mada skręca coraz bardziej w stronę gazeciarza? Czyżby nowe wcielenie? Z poprzednimi wcieleniami też tak było, dobrze żarły a potem skręcały w stronę tematów fizjologicznych i dziwnie pojmowanych damsko męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Picie wody 06.02.19, 21:01 Zdecydowanie. Dla mnie to kolejny klon tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Picie wody 06.02.19, 23:01 Dla mnie to damskie wcielenie bywalca.hoteli. Też dużo pisze o o seksie. Najwyraźniej bywalec/mada jest nięzaspokojony i się nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 06.02.19, 23:10 beneficia napisała: > Dla mnie to damskie wcielenie bywalca.hoteli. Też dużo pisze o o seksie. Najwyr > aźniej bywalec/mada jest nięzaspokojony i się nudzi. Nie, Mada, to nie ja! Mada to Mada a Bywalec to Bywalec. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 06.02.19, 23:38 21mada napisał(a): > Może tworzymy dwie połówki brzoskwini? 😆 A jesteś ładna, zgrabna i powabna? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 06.02.19, 23:44 > A jesteś ładna, zgrabna i powabna? Ba! A bo to mało razy o tym pisałam? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 00:33 A, to fajnie! czy umieściłem Cie na liście kandydatek na żonę ? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Picie wody 07.02.19, 01:04 Jesu złoty, niebiosa mnie w końcu wysłuchały! Bierzcie w końcu ten wspólny pokój w hotelu i zacznijcie się nareszcie bzykać, bo tego niezaspokojonego jęczenia nie da się dłużej słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Picie wody 07.02.19, 12:22 Uprzedzam cię jednak wilogotna łapko, mada ma erotyczną aurę nogi stołowej, jeszcze wrócisz z płaczem do tych starych ropuch. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 07:59 21mada napisał(a): > > A jesteś ładna, zgrabna i powabna? > Ba! A bo to mało razy o tym pisałam? A to nie Ty szukałas kontaktu do chłopaka, któremu krew pobierałas ? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 07.02.19, 08:40 > A to nie Ty szukałas kontaktu do chłopaka, któremu krew pobierałas ? Nie, to ktoś inny. Na żonę nie zgłaszałam kandydatury. Mnie interesowałby tylko przelotny romans, bo mam swoje zobowiązania. Jeśli będziesz robił casting to daj mi znać! 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 08:44 21mada napisał(a): > > A to nie Ty szukałas kontaktu do chłopaka, któremu krew pobierałas ? > Nie, to ktoś inny. > Na żonę nie zgłaszałam kandydatury. Mnie interesowałby tylko przelotny romans, > bo mam swoje zobowiązania. Jeśli będziesz robił casting to daj mi znać! 😉 Aha, bo ja też mam swoje zobowiązania Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 07.02.19, 12:15 Ja w Anglii. A mogę tak nieśmiało zapytać - czy masz włosy na klacie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 13:53 21mada napisał(a): > Ja w Anglii. A mogę tak nieśmiało zapytać - czy masz włosy na klacie? Nie Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 07.02.19, 15:41 Nie gol! Chyba ze po goleniu lepiej rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Picie wody 07.02.19, 16:55 OJP. Mada, jak ty coś takiego uważasz za sposób na erotyczny podryw, to nic dziwnego, że faceci z krzykiem do grubej z księgowości przed tobą uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 07.02.19, 19:42 No przecież w realu o to nie pytam! Chyba że facet nosi golfy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 09.02.19, 11:51 Przyślij Mada zdjecie na maila gazetowego to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 22:53 21mada napisał(a): > Uff! Dobre i to! 😁 Ale jeśli liczysz na zwierzaka-futrzaka w stylu Krzysztofa Krawczyka, któremu włosy wystają przez rozpiętą koszulę, to nie u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Picie wody 06.02.19, 23:49 Jeżeli się spotkacie, to liczę na relację na żywo na forum, i oczywiście na ślubny wątek, gdzie wspólnie będziemy wybierać kolor serwetek zgodnych z odcieniem balonów i welonu. No obiecajcie... To byłby pierwszy forumowy związek! (pomijając, że Ty to mada) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 07.02.19, 09:51 beneficia napisała: > Jeżeli się spotkacie, to liczę na relację na żywo na forum, i oczywiście na ślu > bny wątek, gdzie wspólnie będziemy wybierać kolor serwetek zgodnych z odcieniem > balonów i welonu. No obiecajcie... > To byłby pierwszy forumowy związek! > (pomijając, że Ty to mada) Nie ma mowy o żadnym ślubie. Kup sobie Galę, to będziesz miała relację ze ślubów celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Picie wody 08.02.19, 09:38 najpierw musialby byc rozwod, alimenty, podzial majatku itd Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Picie wody 09.02.19, 18:36 A suknia ślubna nadal spada z wieszaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Picie wody 06.02.19, 20:26 Probowalam kiedys wyrobic, rzekoma norme 8 szklanek na dobe i nie dalam rady. Biegalam co chwile do ubikacji nawet w nocy. Przeszukalam internet jak to jest z tym piciem takich ilosci wody i wyszlo na to, ze takie przymusowe picie to idiotyzm. Pic powinno sie wg. potrzeb , a nie sztywnej reguly. Kazdy ma inne zapotrzebowanie, a jak sikasz juz bezbarwnym moczem to znaczy , zeby dac sobie juz spokoj. Co za duzo to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Picie wody 06.02.19, 20:33 A jak sikasz bezbarwnym moczem i dalej chce się pic ? Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Picie wody 07.02.19, 05:00 default napisała: > A jak sikasz bezbarwnym moczem i dalej chce się pic ? No to lekarz się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Picie wody 06.02.19, 20:49 Ja piję niewiele (8 szklanek to dla mnie nie wykonalne) i nie lubię wody. Ale zauważyłam, że jeśli wypiję za mało, zwłaszcza w sezonie zimowym, kiedy nie ma njem mniej soczystych owoców, to pogarsza mi się stan skóry twarzy. A zdaje się, że wygląd dla autorki jest najważniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Picie wody 06.02.19, 20:52 Raczej normalne jest ze gdy sie pije duzo to sie czesciej sika. W jakim celu pijesz wiecej wody? Pij wtedy gdy czujesz pragnienie i tyle zeby je ugasic. Ja pije glownie wode, czysta niegazowana. Pije gdy potrzebuje. Nie biegam co chwila do toalety ani nic mi sie w brzuchu nie przelewa. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 06.02.19, 21:00 W ogóle nie pije wody. Pije głównie herbatę - 4 szklanki dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 06.02.19, 21:00 To chyba z przyzwyczajenia, muszę ograniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Picie wody 06.02.19, 21:15 Herbata sklada sie glownie z wody. Poza tym nadmiar plynow obciaza nerki i serce. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Picie wody 06.02.19, 21:58 Nadmiar herbaty może odwadniać organizm. Nadmiar to niekoniecznie te 4 szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Picie wody 06.02.19, 22:35 a jak sie pija rozne herbaty? wypijam dziennie kilka herbat -3-6, pijam rozne - czarna, zielona, ziolowe, owocowe. Glownie herbata sie nawadniam i jakos odwodniona nie chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: Picie wody 06.02.19, 21:17 21mada napisał(a): > W ogóle nie pije wody. Pije głównie herbatę - 4 szklanki dziennie. Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Picie wody 06.02.19, 23:29 😕 Napisałam żeby nie zostać posądzona o noszenie przy sobie dwulitrowej butli z WODA i popijanie cały dzień. Powinnam w tytule zaznaczyć że chodzi mi o płyny. A tak w ogóle to chciałam się po prostu podzielić spostrzeżeniem że pijąc mniej czuje się lepiej i lżej. Nie taka napompowana jak ktoś inny napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Picie wody 07.02.19, 17:13 A wiesz, że....nie. Owszem, gdy zaczęłam pić dużo zaczęłam sikać dużo. Ale z czasem gospodarka wodna w organizmie mi sie ustabilizowała. Robię siku co 1,5- 2 godz zazwyczaj. Wypijam dziennie min.2,5 l wody ( latem powyżej 4 ). Odpowiedz Link Zgłoś
greenbutterfly Re: Picie wody 06.02.19, 21:32 Ja pije 2,5 litra wody z kilkoma kroplami soku z cytryny, pomaranczy lub kiwi (cytrusy swieze) albo sama czysta wode. Malymi lykami i bardzo czesto przez caly dzien. Nie rozstaje sie z mala butelka wody niskozmineralizowanej. Mam ladna swieza cere poniewaz nie jest odwodniona. Wlosy i cialo tez mocno nawilzone, zdrowe. Nie boli mnie brzuch, normalne korzystanie z toalety. Pij czesto i malymi lykami a nie rzadko i kubkami. Zauwazysz roznice szybko Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Picie wody 06.02.19, 22:50 No i teraz Mada bedzie pila 4 litry malymi lyczkami i za tydzien nowy watek pt Dlaczego moje wlosy sa ciagle takie suche, a cialo niezdrowe, coja robie nie tak? Odpowiadam od razu: You just have to belive it! Odpowiedz Link Zgłoś
greenbutterfly Re: Picie wody 06.02.19, 22:56 21mada nie korzysta z naszych porad przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Picie wody 08.02.19, 09:06 I Twój żołądek po 2 litrach wody z cytryną i cytrusami jest w połowie wypalony. Odpowiedz Link Zgłoś
greenbutterfly Re: Picie wody 08.02.19, 21:51 Nie, nie jest. Napisalam o kilku kroplach swiezych cytrusow na 2,5l wody... Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Picie wody 06.02.19, 23:23 Jakoś na wiosnę zeszłego roku miałam serię bólów głowy, na tyle częste to było, że się aż zaczęłam niepokoić. Stwierdziłam, że przyczyną może być odwodnienie, bo zazwyczaj w pracy wypijałam tylko ze 3 kawy i nic więcej. Na początku trochę się musiałam zmuszać, ale szybko się przyzwyczaiłam i teraz znacznie częściej czuję pragnienie. Piję szklankę wody rano w domu, w pracy z półtora litra, potem w domu też jeszcze przynajmniej z pół litra. To nadal nie jest jakoś bardzo dużo, ale znacznie więcej niż wcześniej. Bóle głowy mi przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Picie wody 06.02.19, 23:27 Ja mam takie poczucie odwodnienia falami, co kilka miesiecy, i wtedy pijam te nieszczesne litry dziennie i sie czuje ok, ale falami tez nie mam zadnej potrzeby az tyle pic, i nie jest to jakos specjalnie zwiazane z klimatem czy pora roku, jeszcze nie wiem z czym, po prostu robie jak czuje Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Picie wody 07.02.19, 08:47 też tak miałam! teraz piję dużo więcej niż kiedyś i znacznie lepiej się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Picie wody 07.02.19, 00:17 Ja piję 4-6 litrów płynów dziennie, weź sobie wyobraź pójście gdzieś, gdzie nie ma łatwo dostępnej toalety / Do tego mam popękane z suchości usta (mimo pomadek nawilżających) i ręce czekam na wynik poziomu wazopresyny. Badania moczu, sodu, potasu i kreatynina idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Picie wody 07.02.19, 17:14 Płynów. A ile wody ? Od jak dawna pijesz takie ilości ? Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Picie wody 08.02.19, 07:32 Wody w tym jest ok. połowy lub trochę wiecej - codziennie zagotowuje ok. 3 czajników 1.8 l - w zasadzie wypijam większość sama. Do tego 2-3 herbaty, zupa, owoce, czasami szklanka soku tłoczonego. Piję jedną kawę dziennie. W ciąży mi się tak zrobiło, lekarz podejrzewa moczowkę ciążowa, na razie mocno uciążliwe jest to i nieprzyjemne, czuje się jak smok wawelski dręczony pragnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Picie wody 08.02.19, 09:16 O kurde, to walcz jak najszybciej o diagnoze. Bardzo współczuję. ( cukier zbadany zakładam ?) Odpowiedz Link Zgłoś
stwory_z_mchu Re: Picie wody 09.02.19, 17:55 Tak, cukier powiedzmy, że ok (płaska krzywa cukrowa). Za to dostałam wyniki wazopresyny i są poniżej normy, czeka mnie endokrynolog - ale na szczęście cofa się to po ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Picie wody 07.02.19, 07:43 Ja uwielbiam czystą wodę, potrafię wypić w ciągu dnia nawet i 3 litry. Herbatę i kawę tez piję, ale nie w takich ilościach, bo bym chyba nie zasnęła w nocy, a owocowych herbat nie lubię. Może być też woda z cytryną, ale też nie więcej niż szklanka dziennie. Innych napojów nie pijam, bo są słodzone. Wyjątek to czerwone wino. Woda to podstawa nawilżenia, skóra jest ładna, zmarszczki pojawiają się później. Same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Picie wody 07.02.19, 10:20 Też nie widzę sensu, o tej porze roku wychładza organizm, ziębi żołądek, podrażnia jelita. Najwyżej do popicia lekarstwa zdatna. Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Picie wody 07.02.19, 18:26 Ja piłam ponad 3 litry wody dziennie. Po jakimś czasie miałam ciągoty do solniczki . Tak mi to wypłukiwało organizm. Teraz piję juz normalnie, tak 2 litry dziennie. Jestem do tego przyzwyczajona i tyle się organizm domaga. Negatywów nie widzę, z pozytywów - lepsza praca układu trawiennego i lepszy stan skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Picie wody 07.02.19, 19:51 Dzieci też są nauczone popijania co parę chwil. Nie ma szans, aby wytrzymały lekcję bez popijania wody.Za każdym razem powtarza się rytual - sięganie do plecaka, wyjęcie kilku rzeczy( woda- zlośliwie jest na dnie plecaka), obowiązkowe popstrykanie korkiem i próby usunięcia folii.Przy klasach 25 osobowych - robi się z tego problem. Odpowiedz Link Zgłoś