Dodaj do ulubionych

ból głowy

07.02.19, 22:46
Długotrwałemu stresowi towarzyszy ból głowy, jak sobie radzicie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: ból głowy 07.02.19, 23:02
      Staram się mieć wszystko w odwłoku.
    • mrs.solis Re: ból głowy 07.02.19, 23:04
      Biore advil. Wlasnie wzielam pare minut temu i przestala bolec.
    • jola-kotka Re: ból głowy 07.02.19, 23:27
      Takiego ze stresu to ja nie mam bo nawet jak mam jakis problem to potrafie sie psychicznie od niego odciac . A jak mnie boli glowa to lykam zwykly apap i dziala. Jak nie przechodzi dlugo i dzieje sie cos dodatkowego typu szyywny kark i tak dalej to laduje u lekarza ale mialam tak raz czy dwa.
      • alfa36 Re: ból głowy 08.02.19, 05:53
        I był jakiś większy problem?
        • jola-kotka Re: ból głowy 09.02.19, 02:42
          Byl ogolnie zawsze zwiazany z brakiem mikroelementow jak sie potem okazywalo a tak to roznie mowili ale mi az rece dretwialy no slabo bylo. Dowiedzialam sie wtedy ze jak brakuje w organizmie witamin grupy b to odczuwa sie dolegliwosci zoladkowe takie niby nic a masz mdlosci , pobolewa cie ja juz usg robilam bo balam sie ze to jakis rak a ile ranigastow zjadlam to szok . I badam to dziadostwo czesto ale jak mam gorszy okres i mniej jem bywa czasami ze nic to bardzo szybko mi leci wszystko ponizej normy.
    • zuleyka.z.talgaru Re: ból głowy 08.02.19, 08:15
      Wycięłam stres. Ból głowy to akurat jedna z łagodniejszych konsekwencji stresu, więc mam dobrą motywację.

• iwles Re: ból głowy 08.02.19, 08:39

sprawdzasz ciśnienie ?
    • mandre_polo Re: ból głowy 08.02.19, 08:49
      Wiz u neurologa, niech sprawdzi przyczynę. Mogą być uszkodzenia i stąd ból. Brałam coś stosowanego przy SR i ból się nie pojawia, minęło dwa lata
      • mandre_polo Re: ból głowy 08.02.19, 08:51
        Zlecił mi tomografię ale pewnego odcinka więc nie napiszę dokładnie bo nie pamiętam
        • mandre_polo Re: ból głowy 08.02.19, 08:52
          I jeszcze jedno - zbyt długie życie z bólem głowy trudniej wyleczyć
    • berdebul Re: ból głowy 08.02.19, 09:13
      Callanetics, ćwiczenia na mięśnie pleców i karku. Któraś z forumek poleciła Callanetics, okazało się że u mnie swietnie rozciąga zestresowane partie. Jeżeli regularnie ćwiczę, to nie boli mnie głowa w ogóle.
      • hedna Re: ból głowy 08.02.19, 10:43
        Popatrzę na te ćwiczenia, dziękuję. U mnie to prawa połowa głowy (od lat jeśli boli to raczej prawa.Dawno temu robiłam rezonans, wczesniej tomograł, Neuro.twierdzi,że to napięciowe bóle głowy). Boli nawet kark, szyja, szczęka i wysoko sad dziś mam dentystę w południe, teoretycznmie po prawej nie powinno sie nic dziać. A stresu od groma !
        • sfornarina Re: ból głowy 08.02.19, 11:09
          Joga, masaże, rozciaganie klatki piersiowej i górnej części pleców. Dużo się prostuj, głowa do góry, pierś do przodu, łopatki ściagasz do tyłu i w dół.
          To ból głowy od napięcia mięśni, im więcej stresu, tym bardziej ramiona wędruja do góry i tym mocniej się garbisz i usztywniasz mięśnie karku- musisz je masować i rozciagać.
          • hedna Re: ból głowy 08.02.19, 11:21
            głównie jak siedzę przed komputerem, czytając książkę itd przybieram bezwiednie taką pozycję,że kulę szyję w ramionach
            • sfornarina Re: ból głowy 08.02.19, 11:33
              Ustaw sobie alarm na co 20 min i wtedy poprawiaj postawę, pierś do przodu, głowa do góry, uśmiechnij się (choćby na siłę, to działawink) i powinno pomóc. Tylko to autentycznie wprowadź w życie, a nie planuj, że tak zrobisz wink
        • mandre_polo Re: ból głowy 08.02.19, 17:18
          To co odpisujesz miałam i ja. Zmień neurologa
        • jola-kotka Re: ból głowy 09.02.19, 02:45
          Masaz miesnia kapturowego tylko to juz u profesjonalnego masazysty. To juz wiadomo tak boli cie od stresu jak leci po szczece karku i tylko polowa glowy. Moj ojciec na to cierpi od lat i chodzi regularnie na masaze juz pare lat nie odczuwa tego bolu.
    • astramastra Re: ból głowy 08.02.19, 11:33
      Zimny okład, takie coś mam do mrożenia na okłady, kupione w aptece. Na typowy migrenowy ból głowy, gdzie prawie umieram biorę Migea, działa cuda. Na lżejszy, ibuprom sprint. Generalnie jak boli to biorę przeciwbólowy, bo jak zostawię to ból jest nie do zniesienia, potęguje i potem już nic nie pomaga.

• marminia Re: ból głowy 08.02.19, 22:03
      Drapanie po głowie smile wiem, że głupio brzmi, ale naprawdę pomaga. A jak nie pomaga to działa sposób, który kiedyś znalazłam na jakimś blogu - chwytasz pasemko włosów przy linii czoła i pociągasz je go góry i tak krok po kroku z każdym następnym pasemkiem. Nie wiem czemu, ale to mi pomaga smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka