Dodaj do ulubionych

Diabel ogonem przykryl..

13.02.19, 17:43
jak mawiala moja babcia gdy czegos nie mozna bylo znalezc. I wlasnie nakryl puder, nowka, odcien dokladnie jak lubie, w zamysle mial byc w torebce, uzylam raz, odlozylam i nie ma, nie ma! Przejzalam torebke wywalajac wszystko (ostatnio uzywam jednej, wiec wlozenie do innej nei wchodzi w gre, za gleboko schowane smile), oprozilam szuflade w lazience gdzie mam kolorowke, przetrzepalam polke z zapasami kosmetycznymi w szafce, wszystkie mozliwe koszyczki, pudelka, nocna szafke. Nie ma sad Gdybym mogla tak, ot isc do sklepu i kupic, ale nie, czekalam na niego miesiac, z Indii wedrowal.

Gdzie moze byc, ladne bordowe pudeleczko z idealnym pudrem???
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:51
      Pod podszewką torebki?
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:55
        nie, podszewka cala
    • eliksir_czarodziejski Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:52
      A co to za cudo i jakie ma właściwości że jest dla Ciebie idealne?
      • mildenhurst Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:54
        Może syn użył.
          nie posiadam, ewentualnie Kicia.Yoda mogla nosek przypudrowac
          • milka_milka Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 08:54
            OT
            Przepraszam, ale zawsze fascynuje mnie, czemu Kicia. Yoda z kropką?
            (Uwielbienie dla kotów rozumiemsmile)
            • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 16:41
              „My name is Bond. James Bond.” Kicia, Kicia.Yoda smile
        zadne cudo, tylko w idealnym odcieniu, pieknie pachnacy, mam sypki w tym samym ale chcialam do torebki, prasowany z lusterkiem
    • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:55
      Nie masz dziury w podszewce tej torebki? Inna opcja: pudrowalas sie gdzies poza domem i zostawilaś.
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:56
        nie mam dziury, torebka nowa, poza domem nie uzywalam, do torebki mialam dopiero wlozyc
        • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:00
          A do innej szuflady czy jakiejś szafki czy gdziekolwiek tam trzymasz inne kosmetyki, nie kolorowe?
          • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:00
            Wersja pesymistyczna: wypieprzyłaś razem z opakowaniem, w którym przyszlo. Były już takie przypadki wink
            • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:08
              no, nie, bo uzylam juz po wywaleniu opakowan, ale wersji z wyrzuceniem nie odrzucam, moje "wyrzucilam' jest juz anegdotyczne

gorzej jak faktycznie Kicia.Yoda postanowila uzyc i lapa zrzucila za jakas szafke, nawet jak sie znajdzie to bedzie nie do uzycia, echhh
          • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:03
            wszystkie szuflady, koszyki, pudelka, apteczke

przywiozlam przesylki z poczty, rozpakowalam koperte z puderem, otworzylam pudelko, sprawdzilam na dloni, odlozylam na stol, pozbieralam koperty, opakowania, pocielam, wyrzucilam, zrobilam porzadek na stole, odlozylam pudeleczko tam gdzie zawsze mam puder sypki, potem raz uzylam i slad po nim zaginal
    • turzyca Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 17:56
      Postaw kubek do góry dnem. Przytrzaśnie diabłowi ogon i rzecz się znajdzie.
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:00
        jest to jakies wyjscie smile
        • scarlett74 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:06
          Przestań szukać wink
          Szukałam dokumentu, wszystkie insze były, tylko ten nie, w końcu zrezygnowana poszłam do urzędu po odpis.
          Znalazł się w pudle z dzieciowymi laurkami...
        • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:12
          Podobno należy też wznosić modły do św. Antoniego, on umie znaleźć takie rzeczy big_grin
          • summerland Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:07
            O to to smile
            • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:34
              chyba duzo spraw na glowie, na razie nie pomogl
      • aankaa Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:10
        moja babcia mawiała, że trzeba mu ogon przywiązać - wystarczy sznurkiem do nogi od stołu czy innego mebla
    • sineado Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:19
      Z własnego doświadczenia napiszę, że może być wszędzie. Zdarzyło mi się np. schować pilot do telewizora w lodówce.
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:20
        lodowke sprawdzilam smile
        • aankaa Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:22
          kot zaturlał pod kanapę
        • summerland Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:08
          Moze w jakiejs kieszeni?
          • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:32
            lato mamy, kurtek chwilowo nie nosze, kieszenie dresu obszukalam
    • daniela34 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:24
      Powiedz głośno "okryj nagie kości" - puder się nie znajdzie sam, ale przypomnisz sobie, gdzie go włożyłaś smile tylko nie pytaj mnie o racjonalne wytłumaczenie smile A tak racjonalnie - mógł faktycznie spaść za szafkę
    • spirit_of_africa Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 18:49
      Trzymam kciuki żeby się znalazł. Jak znajdziesz sposób na ogon diabla to daj znać wink Mi skurczybyk nakrył ogonem reklamówkę pełna supli i leków do in vitro sad nie dość ze kupa kasy poszła się paść to jeszcze cześć z tych rzeczy muszę sprowadzać z USA co trwa crying
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 22:41
        To jest dopiero strata, przy tym ten moj puder to pikus.
        Nie znalazlam, musial mocno nakryc, nie pomogl ani kubek ani sznurek
    • klamkas Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 19:16
      W domu, w którym są koty, istnieją czarne dziury, która pochłaniają różne rzeczy (do pewnego momentu byłam przekonana, że przy przeprowadzce wszystko zaginione się znajdzie i chociaż rozwiążę tajemnicę czarnych dziur, ale wyprowadziłam się z błędu - zagubiona czarna futrzana mysz nigdy się nie odnalazła).
    • anberte1 Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 19:38
      A sofa, kanapa? Moze jest wepchniete z boku lub miedzy oparcie a siedzenie? Ja zawsze przypominam sobie , w ktorym miejscu mialam po raz ostatni.
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:31
        Po raz ostatni mialam przy kompie, w kuchni na stole...
        • morekac Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 06:06
          Włożyłaś do kuchennej szafki. Gdzieś między makaron a cukier.
    • miqotka Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 19:52
      Jeżeli kot w domu to rzeczywiście może być wszędzie 🙄
      Mi zdarzyło się dwa razy coś takiego: raz na wyjeździe w rodziną ( byliśmy u mojej mamy oraz w górach) zapodział się mój paszport. Dzwoniłam nawet do hotelu oraz wypożyczalni samochodów skąd wynajmowalismy auto. Nie ma nigdzie! Dzwoniłam nawet do urzędu czy dałoby radę wyrobić szybko nowy, ale się nie dało. Chłop przeszukał swój plecak , ja swój i dzieci. Wszyscy już byli spakowani do wyjazdu. Dopiero na koniec coś mnie tknęło, by sprawdzić chłopa plecak i on tam był! Autentycznie aż się popłakałam z radości. Wniosek jest taki, że nie ma to jak liczyć na siebie.
      Na tych samych wakacjach syn zapodział okulary, które miał tydzień 🙄 No nie ma i już.
    • mrs.solis Re: Diabel ogonem przykryl.. 13.02.19, 22:47
      Moze syn zajumal big_grin
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:28
        Ile razy mam pisac, ze syna (corki tez) nie posiadam
        • jasnoklarowna Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 09:53
          Ale jak masz kota to przestań szukać pudru a zacznij szukac obroży dla psa. Wtedy obroży nie będziesz mogła znaleźć ale za to na puder trafisz 😃
          Sposób Chmielewskiej niejakiej
    • kosmos_pierzasty Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:10
      To ja tak gdzieś nową szminkę wsadziłam. Ale uczciwie przyznaję, że jeszcze nie przeszukałam wszystkich noszonych ostatnio toreb, więc mogę liczyć, że się jeszcze znajdzie.
      • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 01:30
        Mnie juz zostalo tylko odsuwanie mebli, nie wiem czy 9USD jest tego warte tongue_out
    • mysiulek08 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 02:29
      Znalazl sie! byl w koszyku z drobiazgami typu ladowarki, kabelki, sluchawki, tez zagladalam smile
      • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 05:59
        Czyli jednak ten Antoni faktycznie umie szukac tylko nie zawsze mu sie chce. Swoja droga ma paskudna fuche jak na swietego. big_grin Inni sa patronami rozmaitych ludzi i rzeczy, a ten poszukiwaczem, smutek.
      • rosapulchra-0 Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 06:22
        Z zapartym tchem czytałam ten wątek. I od razu mam lepszy nastrój! big_grin
    • bei Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 08:11
      Wcinara wcięła😊
      Może w innej torebce?
      • bei Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 08:12
        Aaaaa , znalazłaś😘
    • kornelia_sowa Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 08:50
      Trzymam kciuki, zebyś znalazła.

Żadna sytuacja mnie nie wyprowadza z równowagi tak błyskawicznie jak ta, gdy czegoś nie moge znależć
      • 35wcieniu Re: Diabel ogonem przykryl.. 14.02.19, 10:01
        juz znalazla przecież.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka