Dodaj do ulubionych

Chciałabym mieć znowu 20lat

04.03.19, 10:47
Wtedy żyłam beztrosko. Chodziłam z imprezy na imprezę. Podrywalam chłopaków. Miałam wrażenie że jestem królową zycia I świat stoi przede mną otwarty. Teraz mam 32lata i problem za problemem z praca z facetem ze zdrowiem. Szkoda że nie da się cofnąć czasu.
Obserwuj wątek
    • makadamia32 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 10:50
      Z zazdrością patrzę na nastolatki
      • anorektycznazdzira Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 20:01
        a to już głupie jest- masz jakieś info, jakie mają problemy? Są wśród nich dziewczyny ciężko chore, z patologicznych domów, molestowane, albo w ciąży które porzucił chłopak. Część z nich nie dożyje Twojego wieku- tylko nie mają na czole wypisane jaki która ma problem i jaki jeszcze będzie miała.
        Także tego. Na wstrzymanie.
        tongue_out
    • milva24 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 10:56
      Ja za żadne pieniądze nie chciałabym mieć znowu 20 lat. Pomijając wszystko inne teraz jestem znacznie mądrzejsza niż wtedy, w moim odczuciu życie też mam lepsze.
    • katja.katja Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 10:56
      Ja bym wolała mieć 28 lat. Człowiek miał wtedy już mózg, a nadal wyglądał fajnie i mógł zgarniać przystojniaków i przebierać. I ochota na seks większa.
      • ravny Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:33
        o tak, 28-33 to były najlepsze lata!
        • katja.katja Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:45
          Idealne. Człowiek nie jest już tak głupi jak 20-latek, ale jeszcze ma sporo sił i poczucie, że całe życie przed nim i ma dużo czasu.
          Chciałabym tyle mieć sad
          • simply_z Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:47
            no ale nie masz...korzystaj z tego co masz teraz.
            • katja.katja Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:54
              Teraz nie mam nic już.
    • grru Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:18
      W moim przypadku na szczęście. Jako 20-latka byłam kłębkiem nerwów z poważną depresją, i miałam poczucie, że nic mnie nie czeka w życiu. Kompletnie sobie nie radziłam. Teraz mam 36 i jest super.
      • angazetka Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:23
        Siostro smile
      • ravny Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:34
        no, jako 20latka to miałam myśli, że nie popełnię samobójstwa tylko dlatego że rodzice by tego nie przezyli, ale miałam plan że jak oni umrą to ja już spokojnie moge ze sobą skończyć.
    • jak_matrioszka Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:22
      Nic tak bardzo nie wkurza, jak marudzenie młodszych od Ciebie na wiek. Jedzie taka autobusem i nagle zaczyna "jutro kończe 23 lata, czaisz? kurcze, jaka ja stara jestem!". I w swym zaślepieniu nawet nie wie, jak bliska jest niedożycia tych 23 urodzin! Bo wokół niej jest całe mnóstwo ludzi 24+, którzy chetnie i zjednoczonymi siłami by ja na miejscu utłukli, cholerna staruszke! 😂
      • daniela34 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:22
        😂
      • manon.lescaut4 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:26
        Scena z mojego ulubionego Sex and the City: Carrie ma 35-te urodziny, czuje się z tym średnio, ale cieszy się, ze przyjaciele urządzili jej imprezę w restauracji. Niestety nikt jeszcze nie dotarł, Carrie siedzi sama przy stoliku i czuje się zażenowana, zwłaszcza gdy kelnerzy zaczynaja się dopytywać. Nagle wjeżdża tort ze świeczkami, słychać happy birthday, niestety to dla dziewczyny z stolika obok, która krzyczy „25 lat! Ale jestem staraaaa”.
        • simply_z Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:33
          a co ma powiedziec taka 60latka npwink. pewnych rzeczy nie zmienimy.
          • niennte Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:41
            Ja bym chciała mieć 40 smile
            Miałam wtedy już dzieci w liceum, sama byłam ogarnięta zawodowo i zaczynałam drugą młodość smile
            • jak_matrioszka Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 13:52
              Ja bym chciała 27, wyłacznie jako liczbe, bo to moja ulubiona. W sumie 37 i 47 też nie sa złe, a i do 57 w swoim czasie sie przyzwyczaje smile A jak słysze takich narzekaczy, to zawsze im pomagam wink Przedstawiam katastroficzne wizje sypania sie urody tuż po dwudziestych urodzinach, potakuje że starość nie radość, argumentuje jak bliski jest koniec życia i proponuje żeby złożyć wniosek o miejsce w domu opieki, bo długo sie czeka. Jak ludzie nie znajduja zrozumienia, to wiecej tematu przy mnie nie poruszaja wink
              • verydry Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 16:44
                O, jak_matrioszka, to moja ulubiona liczba!
              • lellapolella Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 19:36
                Kiedy ludzie czasami naprawdę mają doła i to nie jest tylko jęczenie dla jęczeniawink Jakiś czas temu gadałam z moją mam i przyznała mi się, że wpadła w ostrą depresję, gdy skończyła trzydziestkę. Czuła, że już nic jej nie spotka oprócz śmierci. Nawet ja pamiętam w sumie jakieś odpryski, chociaż byłam mała, więc musiało być grubo. Nigdy przedtem ani nigdy potem nic takiego jej się nie przydarzyło, teraz jest po siedemdziesiątce i wciąż jest pogodna. Nie ma normsmile
            • vinca Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 22:44
              Hehe jak będę miała 40 to moje dziecko nawet w zerowce jeszcze nie bedziewink)
      • verydry Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 16:42
        Największą depresję przedurodzinową przeżyłam kończąc lat 20 big_grin
        Nigdy później się już taka stara nie czułam wink

Żałuję, że nie miałam wtedy wśród znajomych takiej osoby, jaką sama dzisiaj jestem. Która wzięłaby przytuliła, palnęła w łeb, obśmiała i wzięła na drinka albo dwa na miasto i pokazała, że świat leży mi u stóp wink
    • angazetka Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:22
      Mam 35 lat. Czuję, że żyję, od jakichś sześciu, może siedmiu lat. Nie jest rózowo i czasem zazdroszczę nastolatkom tego, że mają tyyyle możliwości jeszcze, ale nie wróciłabym do czasu, kiedy miałam 20 lat, niezdiagnowaną depresję, przerażenie w oczach i 25 kilo więcej.
      • ira_08 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 17:51
        Ale nastolatki mają możliwości, ale często nie wiedzą, czego chcą. Albo nie mają pewności siebie.

Ja mam 31 lat i w życiu nie chciałabym już mieć 20 - imprezy i luz, poczucie nieśmiertelności - no fakt. Ale też poczucie zagubienia, brak pewności siebie, brak osiągnięć i brak własnej kasy albo bardzo mała własna kasa.
    • lellapolella Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:32
      Współczuję Ci problemów ale sama nie podzielam pragnienia. Nie miałabym moich dzieci, mogłabym nie zdążyć poznać mojego męża, wciąż żyłabym w przytłaczającym rodzinnym mieście i pewnie do głowy by mi nie przyszło, że mam szansę zarabiać na życie tak, jak zarabiam. Brr, to jakiś koszmar. Imprezy, wolność, faceci - to wszystko jest fajne, gdy się ma dwadzieścia lat, właśnie dlatego, że jest chwilą.
      • simply_z Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:52
        mialabys po prostu innego meza i inne dzieciwink.
        • lellapolella Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:18
          Hej, nie chcę innych!
          • simply_z Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:31
            zartujebig_grin
            • lellapolella Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 15:23
              uffffbig_grin
    • konsta-is-me Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 11:55
      Ja bym chciala miec ok. 30
      A mam 41.
      W wieku 20 - tu czlowiek jeszcze jest glupi jak but.
      • 21mada Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 14:04
        Nie każdy. A jeśli ktoś jest głupi to mu to zostaje na zawsze i nieważne ile ma lat.
        • sasha_m Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 16:49
          Nieprawda. Nielicznym głupota zostaje.
        • ira_08 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 17:53
          Nieprawda. Nie chodzi o głupotę w sensie brak inteligencji ale o brak doświadczenia i ogólnego życiowego ogarnięcia.
    • saszanasza Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:00
      Nie chciałabym. Dla mnie moment założenia rodziny był kluczowy, mogłabym ewentualnie wrocić do początków tegoż.
    • frey.a86 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:06
      Ja w życiu bym nie chciała. Może i miałam ładniejszą cerę i włosy, ale za to wieczny brak kasy i niezbyt wyrobiony styl, przez co wyglądałam o wiele gorzej niż teraz, po 30-ce. Problemy finansowe rzutowały niemal na każdy aspekt życia. Początek kariery zawodowej wspominam jako okropieństwo - zajmowanie najniższych, podrzędnych i najgorzej płatnych stanowisk, zero doświadczenia i umiejętności radzenia sobie z trudnymi ludźmi w pracy. Do tego studia i nauka w weekendy. Jak jeszcze dodam do tego problemy damsko-męskie, chodzenie na randki i dwa beznadziejne związki to tym bardziej nie chciałabym wracać do tego okresu. Teraz mam świetnego męża, dobrą pracę i poczucie, że mogę robić co chcę. No i nadal jestem ładna i mam dobrą figurę. tongue_out A beztrosko to żyłam w przedszkolu i podstawówce, później zaczęły się typowe dla danego wieku problemy.
    • ixiq111 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:35
      Chciałabym mieć 20 lat, ale rozum ten co mam teraz, czyli 40+
    • loganberry Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 12:52
      Uchowaj borze! Wieczna niepewność wszystkiego (czy to dobre studia, czy załapię się do jakiejś sensownej pracy, czy dam radę, czy wszystko się ułoży), 10kg więcej, zdrowie gorsze niż teraz (patrz 10 kg więcej, plus studencka dieta i stresy), związek - pomyłka, stos kompleksów, wieczny brak kasy oraz kompletny brak umiejętności olania tego, co trzeba olać, zdystansowania się od pierduł i stawiania na swoim. Miodzio...
    • kanga_roo Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 13:55
      eee, jak miałam 20 lat to mieszkałam z rodzicami i studiowałam. i rodzice, i studia spoko, ale zdecydowanie nie chciałabym tego ponownie przerabiać. za bardzo cenię sobie samodzielność, samowystarczalność i samostanowienie. i własny samochód big_grin
    • 21mada Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 13:56
      Ja tez! To super czas! Ta wolność! 😊
      Współczuje osobom które same przyznaja ze za młodu były głupie. I tym które miały wtedy nadwagę / depresje / kompleksy.
      • 21mada Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 14:04
        I nie wierze ludziom którzy zawsze twierdzą ze akurat teraz maja najlepszy okres w życiu a wszystko przedtem było beznadziejne. Za 10 lat pewnie będą pisać to samo - ze dopiero teraz jest super a 10 lat temu były głupie. 😂
        • grru Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 14:09
          Mój najlepszy trwa już od 6 lat smile
      • ira_08 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 17:56
        Widać nie każdy mądrzeje.
    • mrs.solis Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 14:05
      Gdybym miala sie kiedys cofnac do jakiegos wieku to byloby to 30 lat.
      • verydry Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 16:37
        Ja też!
    • qwirkle Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 14:10
      Ja bym chciała mieć 26 lat znowu - wtedy zdecydowałabym inaczej o niektórych sprawach.
    • echtom Dziękuję - jeden raz wystarczy :P 04.03.19, 14:29

• bywalec.hoteli Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 15:24
      32 to wciąż młoda.
    • verydry Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 16:35
      W życiu nie!
      Plusy:
      - nieskazitelna cera, świetna przemiana materii
      - możliwość błyskawicznej regeneracji po zarwanych nockach i imprezach
      Minusy:
      - błędy fryzjerskie - platynowy blond
      - błędy kosmetyczne - skóra zawsze opalona w solarium
      - brak kasy na dobre ubrania, dobre kosmetyki, dobre perfumy
      - maniakalne podążanie za modą
      - brak świadomości w wielu kwestiach typu "jak wyrwiesz 6, tylko dlatego, że wolisz wyrwanie w znieczuleniu, niż długie leczenie zęba, to potem za 20 lat ci twarz się zapadnie w tym miejscu, o ile nie wstawisz sobie implanta"
      - wieczny stres związany z brakiem kasy i niechęcią do proszenia się rodziców
      - stres z łączenia studiów z pracą
      - nieumiejętność oceny faceta po pierwszym spotkaniu, brak asertywności, przeciąganie bez sensu znajomości w imię "żeby mu/jej przykro nie było"
      - stres dotyczący kariery zawodowej
      - nieumiejętność określania priorytetów
      - niewiedza, czego się naprawdę w życiu chce
      - pragnienie bycia zupą pomidorową

I wiele wiele innych.

Dobrze w życiu to mi zaczęło być w okolicach 30tki i z każdym rokiem jest mi coraz lepiej tfu tfu.
    • la_mujer75 Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 17:06
      Nigdy w życiu!!!Chyba, że miałabym obecny rozum i podejście do życia!
    • heavy_metal_thunder Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 17:19
      A ja bym się ponownie cofnął do wieku tak 22-25 lat. To były najlepsze, najbardziej imprezowe czasy w moim życiu.
    • anorektycznazdzira Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 20:03
      I znowu bym miała w perspektywie łazić w ciążach i rodzić oba dzieciaki? Nie dziękuję, bardzo jestem rada, że już to odbębniłam tongue_out
    • vinca Re: Chciałabym mieć znowu 20lat 04.03.19, 22:41
      O nie nie. Brak kasy, kłótnie z rodzicami, niepewność tego co będzie. Najfajniejszy okres to tuż po studiach. A najlepiej wyglądałam w wieku 26-29 lat bo chciało mi się latać w butach na obcasach, kupować ciuchy i wiecznie prostować wlosytongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka