Dodaj do ulubionych

NFZ - pytanie o lekarzy

06.03.19, 22:28
Czy jest jakaś podstrona NFZ-u, na której można sprawdzić listę lekarzy danej specjalizacji przyjmujących w konkretnym mieście?

Tak, wiem, że mogę jedną po drugiej przeglądać państwowe przychodnie, ale nie o to mi chodzi.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 22:50
      up?
    • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:05
      Szukam odpowiedzi na to samo pytanie, wiec podbijam.
      Wystarczylaby mi juz jakas mozliwosc wyszukiwania po nazwisku. Tzn, jest lekarz X, majacy swietne opinie na Znanym Lekarzu, jak sprawdzic gdzie (i czy?) przyjmuje na NFZ??? Jak sie szuka takich informacji?
      • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:08
        Jest lekarz X, o którym ja sama mam świetną opinię, a zapomniałam go zapytać, czy przyjmuje państwowo.

(Przeważnie niestety tego nie robią).
        • czarnaryba78 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 08.03.19, 23:13
          Niestety, bardzo często lekarze, którzy są cudowni w gabinetach prywatnych, na NFZ wcale tacy nie są. Już wielokrotnie się o tym przekonałam. Nagle w przychodni na NFZ czar pryska, a podejście do pacjenta, zaangażowanie, ale też niestety kompetencje... znikają. Niesamowite, jak ludzie potrafią zmienić się w ciągu 5 minut. W prywatnym gabinecie ginekolog "do rany przyłóż", delikatny, przedstawia pacjentce różne warianty leczenia, rekomenduje to co jego zdaniem najlepsze, itd. A na NFZ: "masz receptę i spadaj" + pytania pacjentki zbywane jakże uroczym "któż to wie...".
          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 00:00
            Nagle w przychod
            > ni na NFZ czar pryska, a podejście do pacjenta, zaangażowanie, ale też niestety
            > kompetencje... znikają.

Niektórzy są wredni także prywatnie. Pacjenta bardzo nie lubią, co innego jego pieniądze.
    • xperia80 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:26
      Na pewno każdego lekarza można sprawdzić na stronie NIL, czyli Naczelnej Izby Lekarskiej, w rejestrze lekarzy. A jeśli nie tam, to każda OIL (okręgowa izba lekarska) prowadzi taki oficjalny rejestr "swoich" dostępny online. Tam są wszyscy do wyszukania po nazwisku albo specjalizacji, pokazuje czy mają uprawnienia, gdzie przyjmują, jakie mają specjalizacje jakich stopni itd.
      • xperia80 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:28
        Spradziłam - po specjalizacji nie wyszukuje, ew. można po numerze prawa do wykonywania zawodu. Ale po nazwisku ładnie pokazuje: rejestr.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd
        • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:32
          xperia80 napisała:

> Spradziłam - po specjalizacji nie wyszukuje, ew. można po numerze prawa do wykonywania zawodu.

Tja, to zazwyczaj pierwsze, o co pytam w gabinecie. tongue_out

Ale wychodzi ładnie.
        • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:38
          Kurcze, mnine wyskakuja rozne dane, ale ani slowa gdzie lekarz przyjmuje...
          Czy to dlatego, ze ten konkretny lekarz w ogole nie przyjmuje na NFZ? Czy co?

A Izba Okregowa nie ma zadnego rejestru.
          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:44
            zielony-dziennik napisała:

> Kurcze, mnine wyskakuja rozne dane, ale ani slowa gdzie lekarz przyjmuje...

A co, mają ci napisać "Przyjmuje od 14-18 w przychodni na ul. Kowalskiego róg Nowaka"?

Są ogólne informacje o numerze przychodni i na tej podstawie się szuka dalej.

• zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:45
              gdzie ty widzisz numer przychodni???
              • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:48
                wpisalam juz 4 lekarzy, o ktorych wiem, ze przyjmuja na nfz.
                jedyne informacje, jakie dostaje to:

Nr prawa wykonywania zawodu
                Nr seryjny dok. uprawniającego
                Data uzyskania uprawnień
                Członek Okręgowej Izby Lekarskiej w X
                Numer rejestru
                Specjalizacje
                • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:55

> wpisalam juz 4 lekarzy, o ktorych wiem, ze przyjmuja na nfz.
                  > jedyne informacje, jakie dostaje to (...)

Masz rację, już wiem, co mi się pomyliło.
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:49

> gdzie ty widzisz numer przychodni???

Czekaj, bo mnie ogranicza i pozwala mi zadać kolejne pytanie za 3 minuty.
            • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:46
              taki-sobie-nick napisała:

> zielony-dziennik napisała:
              >
              > > Kurcze, mnine wyskakuja rozne dane, ale ani slowa gdzie lekarz przyjmuje.
              > ..
              >
              > A co, mają ci napisać "Przyjmuje od 14-18 w przychodni na ul. Kowalskiego róg N
              > owaka"?
              >
              > Są ogólne informacje o numerze przychodni i na tej podstawie się szuka dalej.
              >
              Poza tym wyszła mi też lekarz niemająca żadnego związku z NFZ-em, a przyjmująca prywatnie i drogo. Prawo do wykonywania zawodu ma, poinformowała mnie NIL, o to mogę być spokojna. tongue_out
          • xperia80 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:51
            Fakt, z okręgowych przenosi do naczelnej, wcześniej wydawało mi się, że to osobny rejestr. Sprawdziłam lekarza z mojej rodziny i nie ma info o zatrudnieniu, choć na pewno przyjmuje na NFZ. Znaczy się: w rejestrze nie ma info o zatrudnieniu. Myślę, że za często to się zmienia, żeby ktoś z NIL miał nad tym panować i ciągle zmieniać dane w rejestrze. Pozostaje upewnić się, że dana osoba ma uprawnienia, wygooglować, dzwonić i pytać o dostępność na NFZ.
            • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:57
              Ale gdzie dzwonic? Tam gdzie lekasz oglasza sie na Znanym Lekarzu i przyjmuje prywatnie za duze pieniadze? Tam pytac rejestratorki? Powie to w ogole? Ona po to tam siedzie, zeby zapisywac na wizyte i zbierac pieniadze...
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 07.03.19, 00:05

> Ale gdzie dzwonic? Tam gdzie lekasz oglasza sie na Znanym Lekarzu i przyjmuje p
                > rywatnie za duze pieniadze? Tam pytac rejestratorki? Powie to w ogole?

Prawdopodobnie w ogóle tego nie wie. Wracamy do punktu wyjścia.

Chwilowo opuszczam kompa.

• xperia80 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 08.03.19, 09:08
                  Raczej googlać aż się wygoogla go w jakimś szpitalu/przychodni i tam dzwonić.
                  • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 08.03.19, 22:34
                    xperia80 napisała:

> Raczej googlać aż się wygoogla go w jakimś szpitalu/przychodni i tam dzwonić.

Właśnie wyguglałam. Siedzi w szpitalu na oddziale. Zajmuje się przebywającymi w szpitalu, to nie jest przychodnia.
      • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:31
        Nachalnie promujesz Xperię, ale i tak dziękuję.
    • bywalec.hoteli Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:48
      A patrzyłaś na system Kolejki NFZ ?
      • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 06.03.19, 23:51
        >A patrzyłaś na system Kolejki NFZ ?<

ja patrzylam. nie ma nazwisk lekarzy.
        • ammazuko_powrot Re: NFZ - pytanie o lekarzy 07.03.19, 00:49
          Może tutaj?
          www.mp.pl/
    • lot_w_kosmos Re: NFZ - pytanie o lekarzy 07.03.19, 05:51
      Podrzuć pomysł jakiemuś młodemu, może apke stworzy?
    • asia_i_p Re: NFZ - pytanie o lekarzy 07.03.19, 06:11
      Rada będzie prymitywna, ale sprawdziłam i działa - w Google wpisz nazwę specjalizacji, przychodnia, nazwę miejscowości. Ewentualnie jeśli znasz nazwisko lekarza, to nazwisko lekarza + przychodnia.
      • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 07.03.19, 08:08
        Asiu, ale do tego trzeba znac nazwe przychodni!
        A ja wlasnie tego chce sie dowieziec, i taki-sobie-nick chyba tez.
        Bez problemu znajdziesz w googlach lekarzy z nazwiskami, opiniami i przychododnia w ktorej przyjmuje - tyle ze prywatnie. Jak znalezc, gdzie taki ktos, konkretny lekarz, przyjmuje na NFZ? Bo wiekszosc chyba przyjmuje...
        • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 09:57
          Naprawde powinni uczyc uzywania googla w szkole. Po jaka cholere chcesz wpisywac nazwe przychodni jak tego wlasnie szukasz. Masz wpisac wyraz "przychodnia" albo "poradnia". Co Was powstrzymuje, serio? Jak zyje nie napotkalam takiego problemu, wpisuje "Kowalski laryngolog Pcim Wielki nfz" albo "Nowak geriatra przychodnia Wąchock" i przez cale swoje zycie nie mialam problemu ze znalezieniem.
          Ze przed takim-sobie-nickiem sie chowaja to wiadomo, juz to tu kiedys zostalo ustalone, ale reszta niech sie nie poddaje big_grin
          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 23:05

> Ze przed takim-sobie-nickiem sie chowaja

Ha, ha, ale śmieszne.

Znalazłam lekarza, u którego byłam. Zajmuje się pacjentami w szpitalu publicznym, nie jest to przychodnia.
        • asia_i_p Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 23:27
          Nie nazwę przychodni, słowo przychodnia.
          • zielony-dziennik Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 23:52
            Pewnie i czasem dziala, mi sie nie udalo. Wyskakuje prywatne przychodnie, te ze Znanego Lekarza. Nie te, ktore przyjmuja na NFZ. One niekoniecznie nazywaja sie "przychodnia" czy "poradnia". Czasem jest to NZOZ. Centrum Kliniczne. Centrum Medyczne. Samodzielny Zaklad Opieki Zdrowotnej. Albo nazwy calkiem od czapy.
            • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 23:54
              Toteż Ci mówię już drugi raz żebyś wpisała NFZ.
              Albo daj nazwisko tego lekarza to ci sama znajdę.
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:00
                35wcieniu napisał(a):

> Toteż Ci mówię już drugi raz żebyś wpisała NFZ.

Wpisałam i zeznaję, że i tak wychodzi prywatna.

Doktor ma nazwisko będące nazwą miejscowości, wyszła mi też przychodnia w tej miejscowości. tongue_out Zapewne publiczna.
                • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:06
                  Jezu jakie ciamajdy, co jedna to lepsza. Nie umiecie szukać i nie chcecie powiedzieć o co chodzi żeby ktoś Wam znalazł to nie zawracajcie dudy.
                  • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:18
                    Ty jesteś absolutnie pewna, że każdy lekarz przyjmuje na NFZ? Bo ja czasem pytam wprost i mówią mi na przykład, że przyjmują tylko w tej przychodni, gdzie rozmawiamy - prywatnej.
                    • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:28
                      No niesamowite że jak nie przyjmuje państwowo, to nie znajdziesz gdzie przyjmuje państwowo. big_grin KTO BY POMYŚLAŁ!
                      • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:37
                        35wcieniu napisał(a):

> No niesamowite (...)

Najbardziej niesamowity jest fakt, że plucie jest u ciebie formą przyznania się do porażki. A teraz znajdź mi tę laryngolog, jej nie pytałam, uprzedzając dalsze plucie.
                        • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:39
                          Masz całkowitą rację, jest moją niesamowitą porażką że kumam fakt że jak ktoś nie przyjmuje na NFZ to nie ma w internecie informacji o tym gdzie przyjmuje na NFZ.

Dajcie mi bogowie samych takich porażek. big_grin
                          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:43
                            Niewyraźnie pisałam? Jej nie pytałam, być może przyjmuje na NFZ.

• taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:39
                        35wcieniu napisał(a):

> No (...)

Na razie minął kwadrans, odkąd postawiłam pytanie o laryngolog. Nie znalazłaś jej, za to plujesz.
                  • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:22
                    35wcieniu napisał(a):

> Jezu jakie ciamajdy, co jedna to lepsza. Nie umiecie szukać i nie chcecie powie
                    > dzieć o co chodzi żeby ktoś Wam znalazł to nie zawracajcie dudy.

Gdzie państwowo przyjmuje dr Emilia Karchier, laryngolog?
    • katja.katja Re: NFZ - pytanie o lekarzy 09.03.19, 09:21
      Jeżeli to dla Ciebie to strata czasu, zablokujesz cenne miejsce w kolejce komuś kto naprawdę chce się leczyć, a nie tylko chodzić po lekarzach.
    • tol8 Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:01
      Serio nie umiesz? Mi ustalenie zajmuje kilka minut.
      • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:22
        tol8 napisała:

> Serio nie umiesz? Mi ustalenie zajmuje kilka minut.
        >
        To ustal. Nazwisko wyżej.
        • double-facepalm Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 00:57
          Kilka sekund. Nazwisko plus fraza "godziny przyjec". Tyle że szpital św Elżbiety nie posiada aktualnie kontraktu z NFZ na świadczenia medyczne z tej specjalizacji.
          • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 01:11
            Plus dwie inne placówki gdzie przyjmuje również odpłatnie, plus szpital na Banacha (poradnia otologiczna), który działa w ramach NFZ, ale żeby się dowiedzieć czy przyjmuje tam pacjentów wypadałoby zadzwonić, czego nie dokonam o 1 w nocy w niedzielę.
            Pobieżny rzut oka na wszystkie ww. miejsca pracy i ich godziny świadczy że innego przybytku gdzie przyjmowałaby na NFZ próżno szukać, bo niby kiedy miałaby to robić.

Czy taki-sobie-nick ma jeszcze jakieś pytania, czy w końcu usatysfakcjonowana? (Żart, wiadomo że ma i że nie jest usatysfakcjonowana)
            • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 01:14

> (Żart, wiadomo że ma i że nie jest usatysfakcjonowana)

Skoro wiesz lepiej...
          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 01:12
            No właśnie.

Nie posiada aktualnie, wizyta 200 zł.

To nie jest to, o co nam chodziło.

IMHO zdjęcie pani doktor jest nieprofesjonalne i sugeruje szukanie męża via gabinet. Podobne wrażenie odniosłam podczas wizyty u pani doktor, na podstawie jej stroju. Oczywiście każdemu wolno bla bla.
            • katja.katja Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 07:29
              Żaden lekarz (jeśli jest to specjalizacja ta co myślę) Ci nie pomoże bo Ty nie chcesz zmiany swojej sytuacji.
              • double-facepalm Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 11:22
                Tutaj o laryngologu a nie o psychoterapii, wyglada na to gazet, ze masz alergie na tę forumkę, ale bez przesady.
                • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 21:29
                  A niech sobie ma, i tak go nie czytam.
                • katja.katja Re: NFZ - pytanie o lekarzy 11.03.19, 08:32
                  Ale ona wiecznie niezadowolona. Z kuriera, fryzjera, ekspedientki w sklepie, ciucha, terapeuty, laryngologa.
          • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 21:30
            double-facepalm napisała:

> Kilka sekund. Nazwisko plus fraza "godziny przyjec". Tyle że szpital św Elżbiet
            > y nie posiada aktualnie kontraktu z NFZ na świadczenia medyczne z tej specjaliz
            > acji.

Nie wiesz przypadkiem, jak 35wcieniu wyszedł państwowy szpital?
            • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 21:40
              Googlem mi wyszedł. Googlem.

spcsk.pl/node/24
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 21:54
                35wcieniu napisał(a):

> Googlem mi wyszedł. Googlem.

Pasywna agresja to twoje drugie imię.
                • 35wcieniu Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 22:08
                  LINK Ci podalam, jak dalej nie widzisz i nie umiesz szukać. A że znalazłam googlem nic nie poradzę - tak właśnie było.
            • double-facepalm Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 23:39
              Czwarty wynik po wpisaniu "nazwisko"+"poradnia"+"godziny przyjec".

Ze służbą zdrowia nie mam do czynienia aż tyle co Ty no ale tak chamsko nie obsmaruję dobrego lekarza który nie przyjmuje w ramach nfz.
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 10.03.19, 23:41

> Czwarty wynik po wpisaniu "nazwisko"+"poradnia"+"godziny przyjec".
                >
                > Ze służbą zdrowia nie mam do czynienia aż tyle co Ty no ale tak chamsko nie obs
                > maruję dobrego lekarza który nie przyjmuje w ramach nfz.

Masz na myśli imputowanie tej pani, że szuka męża przez gabinet?
                • double-facepalm Re: NFZ - pytanie o lekarzy 12.03.19, 18:35
                  Tak, w przypadku lekarzy którzy są pomocni i profesjonalni, zwykle przymyka się oko na takie rzeczy. Zwłaszcza pisząc o nich pod nazwiskiem. Na znanym lekarzu miałabyś zablokowane konto gdyby ta osoba moglądać moderowac komentarze wystawione przez pacjentów.
                  • double-facepalm Re: NFZ - pytanie o lekarzy 12.03.19, 18:36
                    >>MOGŁA moderowac komentarze wystawione przez swoich pacjentów.
                  • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 12.03.19, 22:02
                    Zatem nie przymknęłam. No straszne.
                  • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 12.03.19, 22:05
                    Jeśli nie ma nic złego w szukaniu męża przez gabinet, nie ma również nic złego w pisaniu o tym.

Focia, na której pani ma słodko rozpuszczone blond włosy i spogląda wielkimi podmalowanymi oczami, NIE JEST profesjonalna i właśnie to sugeruje.
              • taki-sobie-nick Re: NFZ - pytanie o lekarzy 11.03.19, 00:11

> Czwarty wynik po wpisaniu "nazwisko"+"poradnia"+"godziny przyjec".
                >
                > Ze służbą zdrowia nie mam do czynienia aż tyle co Ty no ale tak chamsko nie obs
                > maruję dobrego lekarza który nie przyjmuje w ramach nfz.

A co ma piernik do wiatraka?

Nie obsmarowuję jej z powodu nieprzyjmowania na nfz.
    • sabciasal Re: NFZ - pytanie o lekarzy 11.03.19, 10:14
      nie ma. nfz publikuje nazwy zakontraktowanych poradni/ szpitali tu: zip.nfz.gov.pl/GSL/
      żeby sie dowiedzieć, jaki konkretnie lekarz przyjmuje trzeba sprawdzać na stronie jednostki bądź dzwonić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka