fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 08:44 Nikt ci nie odpowie czy warto, ale moje koleżanki aktualnie wyszły za młodszych facetów. Jedna za 7 lat młodszego, druga za 9. Ja tam w metrykę czy PITa nigdy nie zaglądałam, bo jakby inne rzeczy są dla mnie ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 08:52 damajah napisała: > dzięki niemu moje kompleksy i cierpienia idą w niepamięć w > tempie niewiarygodnym. Ale boję się. Nie chcę zranić ani jego ani siebie. > I nie wiem co robić. > pytam tym razem kobiety które mają młodszych, dużo młodszych mężczyzn - war > to? Szczegółnie pytam te z dłuższym stażem Warto najpierw wyleczyć sobie swoje kompleksy i uporać się samodzielnie z cierpieniami, nie traktować mężczyzny jako leku. To zła droga. Prowadząca do zranienia i kolejnych cierpień. A czy warto? Owszem w normalnym i dojrzałym związku w którym traktuje się partnera jak równouprawnionego człowieka, a nie jak coś co podnosi nam samoocenę, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:21 Jezu. A kto powiedział, że ona musi od razu szukać ZWIĄZKU? dopiero wyszła z jednego, takiego co to miał być na całe życie. Dajcie jej żyć. Jak ma niby tę samoocenę odbudować? Jest zaradna, pracuje ile wlezie, utrzymuje trójkę dzieci. Chce się jeszcze poczuć seksi, gdzie ma to niby zrobić? W pracy? Poza tym przestańcie gadać jak babcie albo pensjonarki, kobieta ma libido, potrzebuje się pomiziać z żywym facetem do cholery, więc wrzućcie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
utka007 Re: dużo młodszy facet 12.03.19, 08:53 Przecież ona sama pisze o związku, pyta o wrażenia innych starszych kobiet, "zwłaszcza tych z dłuższym stażem" Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:13 Damajah, z całym szacunkiem, ale wszystko dzieje się u Ciebie w takim tempie, że zastanawiam się czy wiesz co robisz. Chcesz seksu bez zobowiązań dla higieny? Luz. Ale pakowanie się w związek w momencie, kiedy nie masz rozwiązanego do końca małżeństwa, właśnie zaczęte nowe życie, pod opieką dzieci, jest mało sensowne. Mam wrażenie, że nie potrafisz być sama. A to kiepski objaw w przypadku dojrzałej kobiety. Naucz się żyć samodzielnie zanim przytargasz nowe portki do domu. Taka przyjacielska rada. Jak będziesz miała ogarnięte swoje własne życie, wiek partnera nie będzie miał żadnego znaczenia. Mój mąż nie jest ode mnie młodszy, ale znam kilka bardzo udanych związków przy różnicy wieku od 8 do 17 lat (kobiety starsze). Jeden z tych związków zaczął się kiedy chłopak miał lat 17 i trwał do śmierci jego żony o 16 lat od niego starszej. Od jej śmierci 9 lat temu facet jest nadal sam, bo tak ją kochał. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:22 Kto mówił o instalowaniu go w domu? Ona chce relacji damsko męskiej, a nie głowy domu, do licha. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:27 "Kto mówił o instalowaniu go w domu?" Ktoś, kto na etapie poznawania człowieka myśli o tym, że za 10 lat ona będzie wyglądać staro, a on nie. Ktoś, to nie jest w stanie podjąć decyzji o niezobowiązującym seksie tylko myśli o stałym związku. Do licha Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:01 No tyż prawda to. Ja tu widzę takie bardziej "chciałabym go przelecieć, ale kultura nakazuje mi się najpierw zakochać". Hormony buzują i kipią uszami, a ktoś tu się zastanawia nad problemami z kosmosu. Ja wiem jedno, pójdzie z kimś w końcu do tego łóżka to jej to całe rozczłonkowywanie włosa na czworo przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:08 Albo i nie. Bo się zakocha, poczuje zobowiązana i kolejny pan będzie nią manipulowal wedle fantazji (już to robi, bo ustawił ją w pozycji, której czuje, że coś musi, powinna etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:26 "Ja wiem jedno, pójdzie z kimś w końcu do tego łóżka to jej to całe rozczłonkowywanie włosa na czworo przejdzie." Właśnie obawiam się, że nie I zgadzam się z tym, co Triss napisała - pani poczuje się "w obowiązku" śmiertelnie zakochać (jak sama zdiagnozowałaś - bo kultura, dodam jeszcze wiara, bo coś mi świta, że Damajah dość poważnie do tej kwestii podchodzi - nakazuje, bo tak wychowana, bo taki charakter, itp.) i wtopi w kolejny toksyczny związek, w którym facet będzie ją niszczył psychicznie. Damajah nie wygląda na kobietę, która potrafi oddzielić seks od uczuć, raczej na taką, która potrzebuje mężczyzny jako punktu odniesienia. Dobrze jej życzę, dlatego widzę w aktualnej sytuacji zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:38 Hmm. Tu macie, kurde, rację. Do tego ta mała wioska, gdzie ta cała kontrola społeczna będzie pilnować, żeby koniecznie się ustabilizowała... Więc tak, albo świadomość tych mechanizmów spowoduje, że dziewucha nie wpadnie tak łatwo w szpony własnej romantyczności i społecznych oczekiwań, albo niech lepiej szuka romansu w innym mieście,żeby łatwiej było się w razie czego wymiksować. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:51 To napisalam wyzej, jesli tylko seks czy romans to nie w malym miescie gdzie wiesci szybko sie roznosza a ludzie maja mentalnosc 19 wieczna. Druga sprawa to okreslic czego sie chce. Ten facet troche sie spieszy, wiec moze powinna mu powiedziec zeby zwolnij i zobaczyc jak zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:18 No to nie jest wioska, miasto, nieduże ale kiedyś nawet wojewódzkie Społeczność to też trochę prawda - jestem w takiej która będzie pilnowała i faktycznie z tym wymiksowaniem w razie czego może być niefajna. Może faktycznie podświadomie się tego boję. Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:52 "Hormony buzują i kipią uszami, a ktoś tu się zastanawia nad problemami z kosmosu. Ja wiem jedno, pójdzie z kimś w końcu do tego łóżka to jej to całe rozczłonkowywanie włosa na czworo przejdzie." Myślę że masz absolutną rację Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:15 Pozew o rozwód jeszcze nie zdążył się uleżeć u adwokata, a Ty już szukasz nowych portek? Dobra jesteś. A o dzieciakach ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:25 Bo jak powszechnie wiadomo, matka musi złożyć swoje potrzeby na ołtarzu z dzieci. Zarabia, dzieci wozi na zajęcia artystyczne, ogarnęła im nowy dom. Mało? Ojciec dzieciom nie czekał nawet na rozstanie z żoną, tylko bzykał w międzyczasie, a ona musi najpierw formalności zakończyć? Serio? W XXI wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:29 "Serio? W XXI wieku? " Wiesz co, człowiek, który nie potrafi kilku miesięcy żyć samodzielnie i jeszcze nie mając uregulowanych spraw z poprzednim związkiem już szuka nowego jest po prostu kiepskim materiałem na partnera. A matka, pod której opieką są małoletnie dzieci, owszem, jest odpowiedzialna za nie i ma obowiązek brać pod uwagę w swoich poszukiwaniach także ich dobro. Chyba, że uznamy, że jest tyle samo warta co jezcze-mąż bzykający na prawo i lewo, nie dbający o dobro dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:54 Ale czy ona musi koniecznie szukać partnera? Może szuka po prostu romansu? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:21 "Ale czy ona musi koniecznie szukać partnera? Może szuka po prostu romansu?" Może poczytaj co pisze i dowiesz się czego szuka. Nikt tu nie napisał, że nie ma prawa do niezobowiązującego bzykanka. Wręcz przeciwnie. To ona jest negatywnie do tego nastawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:24 A jakas krzywda sie dzieje dzieciom? Ona przeciez nie wprowadza go do domu? Musi miec rozwod zeby moc zaczac randkowac? Serio? I zeby nie bylo, facet dziala dosc natarczywie, zbyt szybko ale to juz ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:27 "Musi miec rozwod zeby moc zaczac randkowac? Serio?" Jak dla mnie nikt nic nie musi. Ale Damajah nie chce tylko randkować, nie chce niezobowiązującego seksu. Chce miłości i związku. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:48 No właśnie nie wiem czy chce. Wprost tego nie napisała. Wprost widzę tylko, że jej seksu brakuje, a że w życiu jakoś tak przywykła do tego, że nie ma seksu bez wielkiej miłości, to tak jakoś automatycznie na ten wózek chyba wrzuca od razu cały bagaż. Ja to bym jej polecała, żeby sobie zrobiła z kimś romans, a jak przy okazji wyjdzie z tego miłość, to fajnie. A jak nie wyjdzie, to też fajnie, bo romanse są przyjemne. Damajah ma 40 lat, statystycznie zostało jej jeszcze drugie tyle życia. Poprzedni związek trwał 20. Zostało drugie tyle do zagospodarowania. W tym czasie można jeszcze tyle razy zmienić zawód, mieszkanie i faceta, że ho, ho, hooo. Grunt to odpowiednia perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:08 "Grunt to odpowiednia perspektywa. " O to to. Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:58 Idę po włosienicę i sznurek z węzełkami. Najlepiej rzemień. Uprzejmie proszę się odczepić odemnie jako matki bo niczego w tym temacie mi nie brakuje i moje dzieci mają się bardzo dobrze. Nie szukam im "nowego taty" ani sobie nowego męża do cholery. Bez przesady. One mojego ewentualnego chłopa mogłyby poznać jak minie jeszcze dużo, dużo czasu. I to jest JASNE. Bardzo je kocham, nie dam ich skrzywdzić i nie chcę ich krzywdzić. Staję na uszach żeby miały wszystko czego potrzebują włączając w to ich ojca który dał mi po dupie ile wlezie a dzieciaki złego słowa o nim nie słyszą i mają z nim bardzo częsty kontakt mimo odległości, równiez dzięki temu że JA robię w tym temacie DUŻO, bo wiem że to jest mój OBOWIĄZEK. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:29 A może nie Twój tylko jego? Przepraszam, ale jest w Tobie coś irytującego. Jakbyś walczyła o medal w kategorii "najlepsza świeża rozwódka" czy coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 13:21 "Idę po włosienicę i sznurek z węzełkami. Najlepiej rzemień." Ale po co ta egzaltacja? Może zamiast tego przyjrzyj się z boku sprawom, na które zwracana jest uwaga. Zapewne nie masz sobie nic do zarzucenia i super. Ale ton Twoich wypowiedzi zapala czerwoną lampkę. Po prostu wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:54 O matko ale wysmażyłaś posta. O moje dzieci się nie martw, naprawdę mają się świetnie. Pozew leży w sądzie, nie u adwokata. Nie szukam portek, nie znoszę tego paskudnego określenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:07 Nie tłumacz im się. Kup sobie nowe majtki i trzymaj się tej terapeutki, która Ci słusznie radzi, żeby uczuciami i natchnieniami pana się za bardzo nie przejmować. Jak znam życie to jemu też chce się bzykać jak diabli, tylko coś sobie na zapas uroił, że najpierw trzeba kobiecie obiecać suknię z welonem i karocę. Niech on się tak z tymi ckliwościami nie spieszy, a ty baw się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 09:33 Jesteś w trakcie trudnego i traumatycznego rozstania. Tak, moim zdaniem wciąż w trakcie. Z jakiegoś względu weszłaś z mężem w taki a nie inny związek i warto się temu przyjrzeć, by nie powtarzać błędów. Warto też przejść proces żałoby po związku z którego wychodzisz. Z tego też powodu jakiekolwiek myślenie o nowym związku jest niemalże z góry skazane na niepowodzenie i katastrofę. Jeżeli zaś chodzi o zwykłe higieniczne bzykanie to jedyna różnica wieku jaka jest za duża to opcja niepełnoletniego faceta. Reszta - spoko. CO do dorosłych, doświadczonych facetów opowiadających głodne kawałki o miłości zycia na 3 randce. Kilka moich znajomych miało nieszczęście takich spotkać. To ZAWSZE kończyło się źle. Jak ci facet (dzieciaty z doświadczeniem życiowym) wciska takie bzdury,to znaczy że jest poważnie uszkodzony. Uważaj. Bardzo uważaj. Nie jesteś jeszcze w stanie sobie poradzić z kimś takim. To jest manipulacja - nie kupuj tego. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:11 Nie pisałabym, że nowy związek w tym momencie jest z góry spisany na katastrofę, bez przesady. Ludzie mają różne tempo. Nie wszyscy potrzebują żałoby, nie zawsze żałoba oznacza samotne rozliczanie swojego życia i randki z psychoterapeutą. Inna sprawa, że ten pan też coś egzaltowany nieco i to jest niepokojące. Chyba, że ma taki sposób na rwanie lasek po prostu. A kto wie, może akurat będzie fajnie, egzaltowany pan okaże się miłym towarzyszem życia. Ja chwilę po rozstaniu z mężem znalazłam sobie fuck frienda, który mi się zaczął po pierwszym orgazmie oświadczać. Też chciałam uciekać, ale fuck friend okazał się w sumie fajnym gościem, więc trochę przearanżowaliśmy reguły znajomości i tak sobie drugi rok żyjemy. Bez spiny, bez wyobrażania sobie co tam będzie za dziesięć czy sto dwadzieścia lat. Jak już człowiek ma za sobą małżeństwo, jak ma rodzinę w postaci dzieci, to już zupełnie inaczej podchodzi do kolejnych relacji. Jak to śpiewano "jesteś to jesteś, a jak cię nie ma, też sobie radę dam". Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:18 Zgadzam się z diagnozą faceta. To jakiś emocjonalny świr z zapędami stalkera. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:58 beataj1 napisała: > Jesteś w trakcie trudnego i traumatycznego rozstania. Tak, moim zdaniem wciąż w > trakcie. Z jakiegoś względu weszłaś z mężem w taki a nie inny związek i warto > się temu przyjrzeć, by nie powtarzać błędów. Warto też przejść proces żałoby po > związku z którego wychodzisz. > Z tego też powodu jakiekolwiek myślenie o nowym związku jest niemalże z góry sk > azane na niepowodzenie i katastrofę. > Jeżeli zaś chodzi o zwykłe higieniczne bzykanie to jedyna różnica wieku jaka je > st za duża to opcja niepełnoletniego faceta. Reszta - spoko. > > CO do dorosłych, doświadczonych facetów opowiadających głodne kawałki o miłości > zycia na 3 randce. > Kilka moich znajomych miało nieszczęście takich spotkać. To ZAWSZE kończyło się > źle. Jak ci facet (dzieciaty z doświadczeniem życiowym) wciska takie bzdury,to > znaczy że jest poważnie uszkodzony. > Uważaj. Bardzo uważaj. Nie jesteś jeszcze w stanie sobie poradzić z kimś takim. > To jest manipulacja - nie kupuj tego. > No i to jest konstruktywna, sensowna rada, a nie wyzwanie od desperatek i jeżdżenie po damajah jak po lysej kobyle. Niektóre tu czują się od razu lepiej jak komuś dosraja. To takie hobby? A można kulturalnie, bez obrażania, bez poczucia wyższości. Lubię Cię czytać beataj Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:01 Uh, dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Wiem że jestem w trakcie. Chodzę na terapię. I może masz rację, facet faktycznie mocno napiera. Może muszę zmienić punkt myślenia i zacząć się martwić o siebie a nie o niego. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:09 O niego to się akurat nie martw ani trochę! Jego problemy to są JEGO problemy. Jak ktoś ci usiłuje zrobić tak, żebyś brała je na siebie, to uciekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:08 Nigdy w życiu młodszy. Kobieta zbliżająca się do pięćdziesiątki i facet tuż po czterdziestce to ogromna różnica. Naprawdę. Znam dwa małżeństwa z podobną lub ciut większą różnicą wieku - mimo, że kobiety naprawdę zadbane, szczupłe i atrakcyjne to jednak widać, że są starsze od swych mężów. Facet czterdziestoletni jest jeszcze młody, kobieta - no cóż. Biologii się nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
fawiarina Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:14 Facet czterdziestoletni j > est jeszcze młody, kobieta - no cóż. Biologii się nie oszuka. I to pisze kobieta kobiecie... Hipergamia jest faktem, ale nie obowiązkiem. Młode kobiety z pewnych powodów wybierają starszych, bogatszych, wyższych. Tu mamy kobietę, która ma już potomstwo, pracę, zasoby. Nie potrzebuje opiekuna. Ojca dzieciom. Potrzebuje faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:22 czekoladazkremem napisała: > mimo, że kobiety naprawdę zadbane, szczupłe i atrakcyjne to jednak widać, że są starsze od swych mężów. No i co z tego, że widać? Nie wszystkie kobiety mają z tym problem (faceci z widocznie młodszymi partnerkami też nie). Odpowiedz Link Zgłoś
saskia44 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:27 No wlasnie, nie wszyscy maja z tym problem, nie dla kazdego wyglad i mlode cialo jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:28 " mimo, że kobiety naprawdę zadbane, szczupłe i atrakcyjne to jednak widać, że są starsze od swych mężów" A Ciebie obchodzi to ponieważ? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:42 czekoladazkremem napisała: > Nigdy w życiu młodszy. Kobieta zbliżająca się do pięćdziesiątki i facet tuż po > czterdziestce to ogromna różnica. Naprawdę. Znam dwa małżeństwa z podobną lub > ciut większą różnicą wieku - mimo, że kobiety naprawdę zadbane, szczupłe i atra > kcyjne to jednak widać, że są starsze od swych mężów. Facet czterdziestoletni j > est jeszcze młody, kobieta - no cóż. Biologii się nie oszuka. Niekoniecznie bo bardzo dużo zależy od predyspozycji genetycznych i trybu życia. Większosc moich znajomych to pary z przewagą wieku kobiety 2-3 lata. Ludzie między 40 a 55 lat. U żadnej pary nie widać różnicy wieku, a nawet panie trzymają się lepiej. Inna para w której kobieta jest starsza o 13 lat tez nie straszy, chociaż tu już oczywiście różnicę jakąś widać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 14:44 czekoladazkremem napisała: >Kobieta zbliżająca się do pięćdziesiątki i facet tuż po > czterdziestce to ogromna różnica. Naprawdę. Znam dwa małżeństwa z podobną lub > ciut większą różnicą wieku - mimo, że kobiety naprawdę zadbane, szczupłe i atra > kcyjne to jednak widać, że są starsze od swych mężów. Jezu, ale kogo to obchodzi? Ja przekroczyłam 50-tkę, mój mąż jest kilka lat młodszy i ja nawet nie wiem, kto z nas wygląda starzej, a kto młodziej, bo jest mnie to i przypuszczam, że jemu też, zupełnie obojętne. Jestem bowiem w związku z człowiekiem, a nie z metryką. I co mnie tam obchodzi, co myślą na temat naszego optycznego dopasowania inni? Ty kierujesz się przy tym oceną obcych? I nawet gdybym wyglądała na starszą, to dlaczego miałoby to być dla mnie złe? To znaczy przecież tylko, że posiadam jako kobieta atrakcyjność wykraczającą poza moją młodość i potrafiłam zatrzymać przy sobie faceta, który mógłby być z młodszą, a nie jest, bo jest ze mną. To przecież 1000 punktów dla mojej za..bistości. Odpowiedz Link Zgłoś
marisol25 Re: dużo młodszy facet 12.03.19, 12:01 Czekolada z kremem-takie brednie mógł napisać tylko facet,wybacz.😁😁 Faceci wyglądają również na swoje lata,a koło 40 a nawet i wcześniej ,jesli chodzi o Polaków -ekspresowo dziadzieja.wiec nie dodawaj sobie animuszu takimi stwierdzeniami bo to jest wishful thinking. Biologii NIKT nie oszuka,bez względu na płeć.natomiast kobiety zdecydowanie bardziej o siebie dbają i łatwiej im wyglądać młodo przez długi czas.jesli jeszcze do tego maja dobre geny to jeden z drugim moze jej buty czyścić.Facet 40 letni btw nie jest młody.jest w wieku średnim,podobnie jak kobieta.nie dziękuj 😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:45 Ale bloga będziesz pisać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:04 Pisałam i będę. Dla siebie. Ale wiedziałam że poza fajnymi radami na które czekałam będzie jatka którą postaram się zignorować - nie chciałam jej powiększać linkiem w sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaspiama Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 13:22 No i super. Blog jest fajnym sposobem na poukładanie sobie rzeczy w głowie. Też kiedyś pisałam, jak dostałam diagnozę dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 13:29 OK. To poproszę o przyjęcie mojej prośby w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
ficus_carica Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 10:49 Jezu, myślałam, że robisz raban o 20 lat różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 11:30 Poczekaj, jak ty masz max 14, to on dopiero podstawówkę zaczyna! (naprawdę jesteś dorosła?) Odpowiedz Link Zgłoś
damajah Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:06 No rozgryzłaś mnie jak nikt. Mam tu godzinę wychowawczą :p Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 12:04 Od prawie dwudziestu lat jestem z młodszym o osiem lat facetem. Jest bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 13:17 Damajah, zapomnialam!!!! moja mama jest starsza od ojca o 7 lat i jest to jej drugi maz )) on jest o nia cale zycie zazdrosnawy, a roznicy wieku nikt normalny nie widzi, tylko mama do niego czasami mawia per szczylu Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 13:37 7 lat to nie jest duzo mlodszy! Jest mlodszy, ale troche, a nie duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: dużo młodszy facet 11.03.19, 16:04 W moim otoczeniu są dwie pary akurat z ok. 10-letnim stażem, w których kobieta jest starsza o więcej niż 7 lat. Jedna z tych par - z różnicą 12 lat poznała się, jak oboje byli jeszcze młodzi, bez dzieci i są dla siebie pierwszymi małżonkami - doczekali się dziecka, gdy ona miała 36, a on 24. Druga z różnicą 10 lat - związek zaistniał, gdy on miał 30 i był kawalerem, ona 40 i była rozwódką z 7-latkiem, nie mają wspólnych dzieci, bo nie chcieli. W obu przypadkach dobrze się układa. Odpowiedz Link Zgłoś