Dodaj do ulubionych

Dostajecie

13.03.19, 13:01
zaproszenie na ślub na który zamiaru nie macie jechać, wysyłacie kartkę z życzeniami, jakiś prezent, czy pieniądze? Mowa o bliskiej rodzinie kontakty poprawne aczkolwiek sporadyczne.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Dostajecie 13.03.19, 13:05
      Kartke i prezent.
    • bei Re: Dostajecie 13.03.19, 13:12
      Kartkę i prezent, były to dla nas osoby ważne. O nieobecności na uroczystościach powiadamialiśmy na długo przed terminem.
    • 35wcieniu Re: Dostajecie 13.03.19, 13:14
      Kartke tak. Pieniedzy nie. Prezent jezeli wiem co by ich ucieszylo, jezeli nie znam ich zbyt dobrze to tylko kartke.
    • hanusinamama Re: Dostajecie 13.03.19, 13:23
      Dzownie ze nie moge. Wysyłam kartkę i prezent.
    • iwoniaw Re: Dostajecie 13.03.19, 13:26
      Mowa o bliskiej rodzinie kontakty poprawne aczkolwiek sporadyczne.

To chyba stosunki nie są zbyt zażyłe? W takiej sytuacji wysyłam kartkę.
      • kkalipso Re: Dostajecie 13.03.19, 15:24
        Nie, nie kuzyn męża z którym przez wiele lat nie miał kontaktu, po śmierci babci zostały odświeżone. Ja parę widziałam ze dwa razy na oczy, mieszkamy daleko od siebie. Już wiedzą że nie możemy być obecni. Sama nie wiem co dalej....
        • iwoniaw Re: Dostajecie 13.03.19, 15:30
          To podtrzymuję opinię, że ja bym kartkę i tyle. A co na to mąż?
          • kkalipso Re: Dostajecie 13.03.19, 15:48
            Męża na dzień dzisiejszy temat nie za bardzo interesuje, to ja bardziej główkuję, osobiście zadzwonił i przeprosił że nie możemy przyjechać. Będzie teściowa (ciotka kuzyna) i właśnie sęk w tym że mogłaby coś przekazać od nas tylko nie wiem sama co, ja raczej z tych co albo nic albo konkretnie dlatego ten temat....
            • aqua48 Re: Dostajecie 13.03.19, 16:12
              kkalipso napisała:

> Męża na dzień dzisiejszy temat nie za bardzo interesuje, to ja bardziej główkuj
              > ę,

Niepotrzebnie. Daj spokój, wyślijcie kartkę z życzeniami i już.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Dostajecie 13.03.19, 13:29
      Kartkę.
    • aqua48 Re: Dostajecie 13.03.19, 13:33
      Podziękowanie z odmową obecności i życzenia. Jeśli uznam za stosowne i zechcę zrobić młodym przyjemność może być i symboliczny prezent.
    • sfornarina Re: Dostajecie 13.03.19, 13:43
      Kartkę.
    • solejrolia Re: Dostajecie 13.03.19, 15:30
      Odmówiłam telefonicznie w dniu, do którego miałam potwierdzić naszą obecność/nieobecność.
      I osoba po drugiej stronie słuchawki stzreliła focha, i rozłączyła się.
      Dlatego nie było ani kartki, ani prezentu. (rodzina bliska, kontakty coraz bardziej sporadyczne i jak się okazało niepoprawneindifferent)
      • tairo Re: Dostajecie 13.03.19, 16:22
        Jeżeli wiedziałaś już wcześniej, dlaczego strzeliłaś focha i czekałaś do ostatniego dnia, zamiast załatwić to od razu?
        • iwoniaw Re: Dostajecie 13.03.19, 16:31
          Gdzie ona napisała, że "wiedziała już wcześniej"? To, że ktoś dzwoni ostatniego dnia, do którego jest termin odpowiedzi, oznacza raczej, że właśnie NIE wie wcześniej i czeka na wyklarowanie się sytuacji. Nie zignorowała zaproszenia, odpowiedziała we wskazanym terminie - gdzie tu foch?
          • tairo Re: Dostajecie 13.03.19, 16:56
            Do bliskiej rodziny wypadałoby zadzwonić wcześniej, że sytuacja jest niepewna i jeszcze potwierdzisz, a nie kazać im czekać na jakikolwiek odzew do ostatniego możliwego momentu.
            • iwoniaw Re: Dostajecie 13.03.19, 17:25
              No chyba żartujesz - właśnie po to na zaproszeniu podany jest termin, do którego należy odpowiedzieć, żeby się nie miotać z "a może, a jeszcze nie wiemy, a zobaczymy, a jednak nie, ale czekaj, damy jednak radę".Sami gospodarze ten termin podają zaproszonym, więc jakie "kazać czekać"?
    • kouda Re: Dostajecie 13.03.19, 16:29
      Kartka i dobre wino, mogę polecić wink
    • iberka Re: Dostajecie 13.03.19, 16:33
      Kartę i prezent
      • alina460 Re: Dostajecie 13.03.19, 18:06
        Kartka i prezent, jeśli się lubicie. Jeśli nie bardzo to tylko kartka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka