Dodaj do ulubionych

Gra o tron!

• pruszynkaaa Re: Gra o tron! 30.04.19, 18:43
      W końcu obejrzałam 3 odcinek. Scena z Dothrakami piekna w swym tragiźmie. Te niknące płomienie - super budowały napięcie. Denerwowały mnie jedynie te sceny ze smokami Danką i Jonem w powietrzu - mało co było widać, jakieś takie na siłę trochę. Zamiast zmiatać ich ogniem to oni sobie wycieczki powietrzne urządzali.
      Wyjaśnijcie mi jedną scenę drogie - gdzie Aryja widziała tą Czerwoną wiedźmę wczesniej? Czy to było związane z jej pierwszym nauczycielem? Takie odniosłam wrażenie - w sumie gościu zniknął, bez wyjasnień. Czyżby to było jej, tej wiedźmy jakieś wcielenie?
      • pruszynkaaa Re: Gra o tron! 30.04.19, 19:03
        I muzyka! Muzyka była piękna wyjątkowo w tym odcinku. Bardzo mi się podobała. Scena w kryptach Sansy i Tyriona... bardzo dużo zostało tam wypowiedziane bezgłośnie... mimika uważam, była bardzo dopracowana. Śmieszna scena z tym ożyciem ciotek i wujaszków Sansy smile
      • czarniejszaalineczka Re: Gra o tron! 30.04.19, 19:09
        pierwszy nauczyciel nie zniknal tylko zostal zamordowany przez Meryna Tranta

Melisandra I Arya spotkały sie kiedy Ruda kupiła Gendrego od Braterstwa bez chorągwi

www.youtube.com/watch?v=vEj1aN_Rmj0
        • jolie Re: Gra o tron! 30.04.19, 20:48
          Wątek Czerwonej Kapłanki jest bez sensu, ładu i składu. Jeszcze gorszy niż wątek "Mężczyzny"/świątyni/ludzi bez twarzy. Aktorka grająca kapłankę nie ma w ogóle mimiki.
          • czarniejszaalineczka Re: Gra o tron! 30.04.19, 21:01
            https://redeeminggod.com/wp-content/uploads/2013/09/Jesus-facepalm.jpg
          • pruszynkaaa Re: Gra o tron! 30.04.19, 22:24
            co do mimiki, to ona właśnie taka ma być - jak to wiedźma - tajemnicza, nieodgadniona. Trochę jak kot - chodzi własnymi drogami, podąża za celem, o którym tylko ona wie i od niby niechcenia dzieli się z resztą świata. Ja Melisandre lubiłam i jej wątek.
            • jolie Re: Gra o tron! 01.05.19, 11:42
              Brak mimiki u tej aktorki to imo wcale nie zamierzony efekt tylko nadmiar medycyny estetycznej.
              • dziennik-niecodziennik Re: Gra o tron! 01.05.19, 13:19
                E-e. Troche botoksu ma, ale nie miewa problemow z mimika w szerszym wymiarze. Potrafi sie i usmiechac "pelna geba", i stroic glupie miny.
                • jolie Re: Gra o tron! 01.05.19, 14:01
                  Widziałam ją chyba tylko jeszcze w "Czarnej śmierci" - wyglądała identycznie i tak samo nie miała mimiki (choć rola podobna do tej w GoT). Jeśli to nie medycyna estetyczna, to jej aktorstwo całkowicie mnie nie przekonuje, tak to ujmę.
        • pruszynkaaa Re: Gra o tron! 30.04.19, 22:26
          Pamiętam, że został otoczony przez ludzi, aczkolwiek sam moment śmierci nie został pokazany - jedynie to zdanie "not today" i to mnie zastanawiało.
          Czyżby Czerwona już w tamtym momencie znała koleje losów, gdy spojrzała Aryi w oczy?
          • czarniejszaalineczka Re: Gra o tron! 30.04.19, 22:33
            cholera ja wie
    • czarniejszaalineczka jedno życzenie 30.04.19, 19:54
      A gdybyście miały jedno życzenie odnośnie tego, co ma sie stac w ostatnich odcinkach?
      • jolie Re: jedno życzenie 30.04.19, 21:00
        Sansa zostaje królową Winterfell (a jej mężem nie jest Tyrion), Smocza Matka ginie bezpotomnie i nie truje już o tronie (Cersei też, bo zrobiła się nieznośna), Bran jest normalny i nie mówi już jak kukła, Arya idzie do świątyni i nie wraca.
        • czarniejszaalineczka Re: jedno życzenie 30.04.19, 21:06
          https://66.media.tumblr.com/8e7e27ebc4fb274425cf136c01289667/tumblr_nwvxzkQnJD1s5m21go1_250.gif
        • kryzys_wieku_sredniego Re: jedno życzenie 30.04.19, 21:15
          Marnie.
      • pruszynkaaa Re: jedno życzenie 30.04.19, 22:21
        By w końcu to słońce wstało na zachodzie a zaszło na wschodzie smile Mam małą nadzieję, że Drogo jeszcze jakoś się objawi na parę minut big_grin
      • smoczy_plomien Re: jedno życzenie 30.04.19, 23:44
        Sansa na tronie - bez karła u boku wink
        • jolie Re: jedno życzenie 01.05.19, 11:42
          O tak, Sansa bez karła na żelaznym tronie też może być.
    • smoczy_plomien Południe 01.05.19, 00:04
      No dobra, a co z południem? Żmijki zostały unieszkodliwione, ale kraina i ludzie w niej pozostali. Może nawet jacyś krewni Martellów, wszak celibatem tam nie grzeszyli. Czyżby ostateczna walka z Cersei miała się rozstrzygnąć dzięki niezapowiedzianemu stawiennictwu armii z południa? Wszak Cersei zalazła im tam mocno za skórę.
      • smoczy_plomien Re: Południe 01.05.19, 00:15
        Doczytałam, że żmijek było w sumie 8, a tylko 3 unieszkodliwiono. W dodatku wśród pozostałych są jeszcze córki Ellarii. W takim razie jestem niemal pewna, że siostrzyczki powrócą.
    • czarniejszaalineczka Re: Gra o tron! 01.05.19, 08:54
      https://i.imgur.com/Oa3Y38I.jpg
      • czarniejszaalineczka Re: Gra o tron! 01.05.19, 08:55
        https://i.imgur.com/H3zDud4.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka