Dodaj do ulubionych

To teraz ciuchy cenowo

• dwa_kubki_herbaty Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 02:23
      Kupuję przez zalando albo limago, tylko w promocji, bo inaczej mi sumienie nie pozwala.
      Kiedyś ktoś pytal co potaniało przy kryzysie, dla mnie ciuchy. Robię zakupy tylko przez internet i w promocji, bo szkoda mi wydać 300 zł na bluzkę, która za chwile będzie po 50-100 zł.
    • waleria_bb Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 06:56
      Nie mam zwyczajnie pieniędzy na jeden sweter za 500 zł, spodnie za tyle samo itd. Mój max. to 1000 zł za płaszcz, ok. 600 zł za buty zimowe, torebka do 1000 zł. Logiczne, że nie poszaleję w tej cenie z ciuchami premium. Czasem coś wygrzebię w lumpeksie, ostatnio przeglądam też vinted. Tylko tu ciężko nastawić się, że trafię na 100% wyśnione ubranie, jak już- może być w za dużym rozmiarze. Nosząc XS wcale nie mam wielkiego wyboru w lumpkach, swetry to zwykle wielkie wory. 90% ubrań mam ze zwykłych sieciówek, ale sprawdzam skład i wybieram tylko rzeczy z naturalnych/z dużą domieszką naturalnych materiałów. Ostatnio jest moim zdaniem całkiem dobrze, nawet zwykły h&m wypuścił swetry 100% wełny, Zara ma dużo marynarek z ok. 50% wełny i poluję teraz na wyprzedażach. Lubię mieć spory wybór i nie przekonuje mnie idea szafy kapsułowej itp. Bardzo mało ubrań=zakładanie tego samego w kółko, częstsze pranie, ja swoje sieciówkowe ciuchy mam w stanie nienagannym, bo przykładowo zakładam daną marynarkę/sweter raptem raz na 2 tygodnie. Nie ma się kiedy zniszczyć. Nie ukrywam też, że dla mnie ubiór to jest element dbania o siebie, wizerunku. Nie chciałabym cały czas chodzić w jednym i tym samym, nie chciałabym też, żeby otoczenie zapamiętywało mnie: o ta, która ciągle chodzi w X. Nie i kropka.
    • palacinka2020 Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 07:48
      Jedyne w co warto inwestowac kilkaset zl to buty. I tak, dobre, drogie buty sa na lata.
      Kupilam kozaki jakies 8 lat temu w outlecie, kosztowaly wowczas jakies 500zl na przecenie, wciaz je mam (nie nosze caly czas, wole nizsze buty, ale kilka razy w miesiacu kazdej zimy zakladam).
    • milin94 Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 10:26
      Ciuchy są mi doskonale obojętne, kupuję, bo nie mogę nago chodzić. Przez cały zeszły rok kupowałam tylko w Bon Prix. Oprócz butów, które po pierwszym użyciu się rozkleiły jestem bardzo zadowolona. Kupiłam trzy sukienki, legginsy, mnóstwo bluzeczek i tshirtów. Ciuchy kupuję rzadko, ale dużo schudłam i musiałam wymienić garderobę.
    • milin94 Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 10:29
      Dodam też, że Bon Prix to jeden z niewielu sklepów, gdzie mogę dostać na siebie dżinsy. W ogóle na mój wzrost ciężko dostać coś sensownego.
    • youngagain Re: To teraz ciuchy cenowo 14.01.23, 17:08
      Ja akurat zarabiam te 10k i więcej ale przerzuciłam się na trochę wyższą półkę i widzę duża zmianę. Chodzi i o jakos materiału ale też obszycie. Plus świadomość - jakoś inaczej mi się nosi porządne dobre rzeczy, inaczej się w nich czuję i pewnie czym innym emanuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka