livia.kalina Re: Karol Modzelewski zmarł 28.04.19, 21:59 Ogromna strata. Bardzo mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 29.04.19, 16:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 29.04.19, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Karol Modzelewski zmarł 28.04.19, 22:18 Miałam wielkie szczęście poznać go osobiście. Jeśli istnieje coś takiego jak arystokracja ducha, to on do niej należał. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Karol Modzelewski zmarł 28.04.19, 22:21 Dal nam imie ... Solidarity forever! Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 07:33 Oh, Byl dla mnie papierkiem lakmusowym, z racji wielkiej inteligencji î wrazliwosci ducha Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 13:02 Genialny facet, szkoda, że koncentrował się głównie na średniowieczu, bo miał smykałkę do bieżącej polityki i przenikliwych analiz. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 29.04.19, 16:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 13:33 Przychodzi mi na myśl koniec wiersza Gałczyńskiego: GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM. Tak wiele wspaniałych ludzi odleciało, a zostali jedynie...eeech. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul [...] 29.04.19, 16:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 16:55 Przyznaję, że ciekawie ujmujesz temat. Jeśli ktoś nie znał zmarłego osobiście i jego wiedza o nim jest powierzchowna, to Twoim zdaniem ma tu tworzyć elegie, requia czy epitafia, tylko dlatego, że inne wątki są obszerniejsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 17:18 > Jeśli ktoś nie znał zmarłego osobiście i jego wiedza o nim jest powierzchowna, > to Twoim zdaniem ma tu tworzyć elegie, requia czy epitafia, tylko dlatego, że i > nne wątki są obszerniejsze ? Dziękuję za wyważony głos. Odpowiadam: nie przypuszczałem, że do lamentowania będą się wyrywały akurat osoby, których wiedza o zmarłym jest powierzchowna. Ciekawie wygląda podkreślanie intelektualnej rangi zmarłego wypowiedziami typu "ojejku" czy wstawianiem emotikonów. Moim zdaniem majestatowi śmierci bardziej odpowiada powstrzymanie się od wstawienia emotikona, pisania "ojejku" czy też "bardzo mi przykro". Zaskakujące, że wielbiciele wybitnego intelektualisty nie kojarzą rzeczy, które kojarzy zwykły hydraulik. A potem inteligencja ubolewa, że nie ma poważania w społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 17:26 Rozumiem Twój punkt widzenia, ale trudno mi się z nim zgodzić. Tak smutne wydarzenia, każdy przeżywa na swój własny sposób i chyba trudno robić mu zarzut, z braku publicznego rozdzierania szat. Nie każdy po prostu ma taką potrzebę Rozumiem, że dla Ciebie był to ktoś absolutnie wyjątkowy i przez to odczuwasz potrzebę wyjątkowego przeżywania jego odejścia, ale ironizowanie ze zbyt powściągliwej reakcji innych, idzie chyba odrobinę za daleko. A już rozciąganie tego na opinię o inteligencji w społeczeństwie, wydaje nie trzymać się żadnej proporcji Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 16:50 > Szkoda ['] Bardzo szkoda ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Karol Modzelewski zmarł 29.04.19, 17:01 Chciałoby się rzec - teraz już takich nie robią. Wspaniały człowiek, wybitny umysł, a przede wszystkim wielka klasa. Odpowiedz Link Zgłoś