czarniejszaalineczka Re: Got 8x5 13.05.19, 23:56 3 Minutes of the Game of Thrones Cast Being Disappointed by Season 8 Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Got 8x5 14.05.19, 09:37 A ta dziewczynka od Varisa? Marta, zdaje się. Im większe ryzyko, tym większa nagroda Tak tylko, czy cos jeszcze się z tego wychachmęci? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.z.wilka Re: Got 8x5 14.05.19, 18:20 Dany nie chce jeść i to jest problemem. Spróbują innym razem. Teraz Martha ma wracać do kuchni. Ryzyko. Wychodzi na to, że Varys planował otruć Daenerys... Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Got 8x5 14.05.19, 12:30 Cersei miała zadziwiająco dobrą śmierć jak na całokształt dokonań. Arya postanowiła przerwać zabijanie i oddać się pomocy innym, tez powinna była zginąć, ale była potrzebna do domykającej sceny z koniem. Ale moje główne zadziwienie to: skąd w smoku tyle ognia? Wygląda , jakby miał go niekończące się zapasy. No i ze statków powinni go trafić jakieś 12 razy, wystarczyło po prostu wszystko odpalić na raz. Przed jedną strzałą dokona uniku, przed 10 - nie miałby szans. Ale wtedy by nie było Pompei. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Got 8x5 14.05.19, 12:34 kanna napisała: > Ale moje główne zadziwienie to: skąd w smoku tyle ognia? Wygląda , jakby miał > go niekończące się zapasy. Szewczyk Dratewka go podkarmił... Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Got 8x5 14.05.19, 12:47 W trailerze do ostatniego odcinka Arya nadal jest w KL i się czai. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Got 8x5 14.05.19, 12:56 Juz pisalam w innym watku, Cersei wykopie sie spod cegiel i Tyrion, albo Arya skoro nadal sie tam czai dobije ja Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Got 8x5 14.05.19, 13:13 > Cersei wykopie sie spod cegiel Użyje do tego stalowej (złotej?) teki Jamiego Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Got 8x5 14.05.19, 13:19 To kolejna (po kubku ze starbucksa ) wtopa. W scenie , gdzie Jaime odnajduje Cześkę w podziemiach, padają sobie w objęcia i znów ma chłopina dwie zdrowe ręce. Odrosła mu najwidoczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Got 8x5 14.05.19, 13:26 To jest zdjęcie z planu, nie było tego w montażu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Got 8x5 14.05.19, 13:26 w koncu po to własnie do niej wrócił! Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Got 8x5 14.05.19, 17:27 Jedna z miliona teorii fanowskich głosi , że nie wszyscy co niby zginęli, zginęli faktycznie...🤔 Cersei? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:19 Przed paroma sie uchylil a reszte spalil. I dobrze. Najbardziej kibicowalam smokom. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Got 8x5 14.05.19, 17:59 Ale tak w ogóle, to się zastanawiam, czemu Jon tak nagle przestał mieć ochotę na Dany. Że ciotka? No, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Got 8x5 14.05.19, 18:04 THE LONG NIGHT but ACCURATE (SPOILERS) Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Got 8x5 14.05.19, 21:15 Game of Thrones 8x05 | crack!vid ♛ song spoof Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:14 Mi sie podoba i nie dziwi taki 'character development' jesli chodzi o Danke, nie dziwi Jamie jadacy do Cersei (dopiero bylaby kupa gdyby Jamie zabil Cersei i wrocil do Brienne i mieli gromadke uroczych blondaskow), Arya ubijajaca NK byla swietna. Nie kupuje tylko milosci Danki i Jona ale to moze dlatego, ze miedzy aktorami zaupelnie niea chemii (Jon i Ygritte to byla chemia no ale co sie dziwic). W serialu tez nie bylo mowy o tym jak ma zginac Cersei i uwazam,ze i dla niej i dla Jamiego to bylo najlepsze odejscie jakie moglo byc. Mina Jona i Tyriona gdy uswiadomili sobie, ze obstawili niewlasciwego konia-bezcenne. Varys, jak zawsze, swietny. Ech...jestem chyba jedna z niewielu, ktorym sie serial podoba i nie sarkam na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Got 8x5 15.05.19, 13:38 Mnie też się podoba. Doskonale też rozumiem wściek Danuty. Jednak głupia myślałam że z Lannisterem będzie tak jak napisałaś - zabije Czesławę i wróci do Birenne. Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: Got 8x5 15.05.19, 15:01 m.youtube.com/watch?v=oSWAkQfSmZQ Nie jesteś jedyna, której serial się podoba. Pewne wątki są prowadzone bardzo konsekwentnie od pierwszego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:49 Aaa...urzekla mnie wypowiedz tworcow, ze Emilia Clarke miala problem z zagraniem szalenstwa Danki bo ona taka nie jest IRL (Emilia, nie Danka). Mam nadzieje, ze Maisie Williams nie ma na laptopie zadnej listy a Ivan Rheon nie obdziera ze skory nieprzyjaciol miedzy kreceniem jednego filmu a drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Azor Ahai 15.05.19, 17:45 Czy przepowiednia o Azor Ahai była w serialu? Jeśli tak, to czy pojawienie się białego rumaka, nie wydaje się Wam znamienne? To nie byl gniady ani kasztanek, żeby jego rolą było po prostu wyprowadzenie jej z miasta. Moim zdaniem koń został zesłany przez bogów lub - jak mówią w internetach - wcielił się w niego Bran i przyprowadził do tego miejsca, choć ta teoria mniej mi odpowiada. Poza tym dziewczynka, którą Arya próbowała ratować miała w ręce zabawkę - białego konika. Tutaj jest dużo metafizyki i nie ma przypadku. Czy poza przepowiednią Dany, były jeszcze jakieś, które się dotąd nie rozwiązały? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Azor Ahai 15.05.19, 19:34 Ten sezon to same przypadkowe sceny, nie oszukuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Azor Ahai 15.05.19, 21:10 dokladnie glupi i glupszy sie czegos nacpali i licytowali na najglupsze pomysly na tronie zasiadzie Bran D: wyobraz to sobie drewniane krzeslo na zelaznym tronie!! D: bro ! to jest genialne Odpowiedz Link Zgłoś
elle-hivernale Re: Azor Ahai 16.05.19, 10:43 No Ludzie dokonują rozbioru warstw jakby to było mother! Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Got 8x5 16.05.19, 00:14 MASAKRA nie znam książek, oglądam tylko serial. w całej historii GoT własnie zdarzył się odcinek, którego nie mogłam obejrzeć do końca (zmusiłam się) i który mnie totalnie zniechęcił do serialu. mam refleksję, że to by taki fajny serial, a skończyło się jak zawsze, gdy jest duży budżet. znowu mężczyźni zrealizowali swoje mokre sny o totalnych rozwałkach, rozpierdolu wszystkiego, bryzgającej krwi, płonących dzieciach i wojennych gwałtach. ktoś przedawkowął gry komputerowe. a najgorszymi czarnymi charakterami -tadam - okazują się kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Got 8x5 16.05.19, 09:41 "mam refleksję, że to by taki fajny serial, a skończyło się jak zawsze, gdy jest duży budżet. znowu mężczyźni zrealizowali swoje mokre sny o totalnych rozwałkach, rozpierdolu wszystkiego, bryzgającej krwi, płonących dzieciach i wojennych gwałtach. " swoją drogą to fascynujace - tu lata smok, ogniem zionie, zarówno po swoich jak i po wrogich, mury się sypią, plomienie szaleją, smierc patrzy w oczy kazdemu kto w ogole jest w miescie - a niektorzy zamiast szukac schronienia patrzą żeby kogos puknąć. serio, bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Got 8x5 16.05.19, 11:54 Kobiety sa akurat sila tego serialu. A Joffrey, Stannis, Ramsay? To nie byly czarne charaktery? Danka chciala dobrze ale ludzie wokol niej u.j.e, Sansa przezyla Joffreya i Littlefingera i Ramsaya, Aria-wiadomo, Cersei byla lwica dla swoich dzieci. To faceci w GoT dali ...a nie kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Got 8x5 16.05.19, 23:46 przecież piszę o ostatnim sezonie, nie o całym serialu. w ostatnim sezonie wychodzi na to, że "to złe kobiety były". Odpowiedz Link Zgłoś
djhenne Re: Got 8x5 16.05.19, 11:42 W przypływie desperacji oglądam fragmenty starych sezonów, kiedy jeszcze ktoś tam umiał pisać: "Anyone can be killed" Lord Tywin/Arya scene HD Wspaniała scena, badass Arya i Tywin. Chlip. Odpowiedz Link Zgłoś