• kornelia_sowa Re: Got 8x5 14.05.19, 09:37
      A ta dziewczynka od Varisa?
      Marta, zdaje się.

Im większe ryzyko, tym większa nagroda

Tak tylko, czy cos jeszcze się z tego wychachmęci?
      • panna.z.wilka Re: Got 8x5 14.05.19, 18:20
        Dany nie chce jeść i to jest problemem. Spróbują innym razem. Teraz Martha ma wracać do kuchni. Ryzyko. Wychodzi na to, że Varys planował otruć Daenerys...
        • smoczy_plomien Re: Got 8x5 14.05.19, 18:45
          Brzmi sensownie.
    • kanna Re: Got 8x5 14.05.19, 12:30
      Cersei miała zadziwiająco dobrą śmierć jak na całokształt dokonań.
      Arya postanowiła przerwać zabijanie i oddać się pomocy innym, tez powinna była zginąć, ale była potrzebna do domykającej sceny z koniem.

Ale moje główne zadziwienie to: skąd w smoku tyle ognia? Wygląda , jakby miał go niekończące się zapasy.
      No i ze statków powinni go trafić jakieś 12 razy, wystarczyło po prostu wszystko odpalić na raz. Przed jedną strzałą dokona uniku, przed 10 - nie miałby szans. Ale wtedy by nie było Pompei.
      • chatgris01 Re: Got 8x5 14.05.19, 12:34
        kanna napisała:

> Ale moje główne zadziwienie to: skąd w smoku tyle ognia? Wygląda , jakby miał
        > go niekończące się zapasy.

Szewczyk Dratewka go podkarmił...
      • elle-hivernale Re: Got 8x5 14.05.19, 12:47
        W trailerze do ostatniego odcinka Arya nadal jest w KL i się czai.
        • mrs.solis Re: Got 8x5 14.05.19, 12:56
          Juz pisalam w innym watku, Cersei wykopie sie spod cegiel i Tyrion, albo Arya skoro nadal sie tam czai dobije ja tongue_out
          • kanna Re: Got 8x5 14.05.19, 13:13
            > Cersei wykopie sie spod cegiel
            Użyje do tego stalowej (złotej?) teki Jamiego big_grin
            • kornelia_sowa Re: Got 8x5 14.05.19, 13:19
              To kolejna (po kubku ze starbucksa ) wtopa.

W scenie , gdzie Jaime odnajduje Cześkę w podziemiach, padają sobie w objęcia i znów ma chłopina dwie zdrowe ręce.
              Odrosła mu najwidoczniej.
              • elle-hivernale Re: Got 8x5 14.05.19, 13:26
                To jest zdjęcie z planu, nie było tego w montażu.
                • kornelia_sowa Re: Got 8x5 14.05.19, 13:42
                  Uuuuups
            • dziennik-niecodziennik Re: Got 8x5 14.05.19, 13:26
              w koncu po to własnie do niej wrócił! big_grin
              • scarlett74 Re: Got 8x5 14.05.19, 17:27
                Jedna z miliona teorii fanowskich głosi , że nie wszyscy co niby zginęli, zginęli faktycznie...🤔 Cersei?
      • chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:19
        Przed paroma sie uchylil a reszte spalil. I dobrze. Najbardziej kibicowalam smokom.
    • tryggia Re: Got 8x5 14.05.19, 17:59
      Ale tak w ogóle, to się zastanawiam, czemu Jon tak nagle przestał mieć ochotę na Dany. Że ciotka? No, nie wiem.
      • panna.z.wilka Re: Got 8x5 14.05.19, 22:53
        big_grin o żesz! big_grin
    • chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:14
      Mi sie podoba i nie dziwi taki 'character development' jesli chodzi o Danke, nie dziwi Jamie jadacy do Cersei (dopiero bylaby kupa gdyby Jamie zabil Cersei i wrocil do Brienne i mieli gromadke uroczych blondaskow), Arya ubijajaca NK byla swietna. Nie kupuje tylko milosci Danki i Jona ale to moze dlatego, ze miedzy aktorami zaupelnie niea chemii (Jon i Ygritte to byla chemia no ale co sie dziwic). W serialu tez nie bylo mowy o tym jak ma zginac Cersei i uwazam,ze i dla niej i dla Jamiego to bylo najlepsze odejscie jakie moglo byc. Mina Jona i Tyriona gdy uswiadomili sobie, ze obstawili niewlasciwego konia-bezcenne. Varys, jak zawsze, swietny. Ech...jestem chyba jedna z niewielu, ktorym sie serial podoba i nie sarkam na nic.
      • barattolina Re: Got 8x5 15.05.19, 13:38
        Mnie też się podoba.
        Doskonale też rozumiem wściek Danuty.
        Jednak głupia myślałam że z Lannisterem będzie tak jak napisałaś - zabije Czesławę i wróci do Birenne.
      • sko.wrona Re: Got 8x5 15.05.19, 15:01
        m.youtube.com/watch?v=oSWAkQfSmZQ

Nie jesteś jedyna, której serial się podoba. Pewne wątki są prowadzone bardzo konsekwentnie od pierwszego sezonu.
    • chocolatemonster Re: Got 8x5 15.05.19, 11:49
      Aaa...urzekla mnie wypowiedz tworcow, ze Emilia Clarke miala problem z zagraniem szalenstwa Danki bo ona taka nie jest IRL (Emilia, nie Danka). Mam nadzieje, ze Maisie Williams nie ma na laptopie zadnej listy a Ivan Rheon nie obdziera ze skory nieprzyjaciol miedzy kreceniem jednego filmu a drugiego.
    • smoczy_plomien Azor Ahai 15.05.19, 17:45
      Czy przepowiednia o Azor Ahai była w serialu? Jeśli tak, to czy pojawienie się białego rumaka, nie wydaje się Wam znamienne? To nie byl gniady ani kasztanek, żeby jego rolą było po prostu wyprowadzenie jej z miasta. Moim zdaniem koń został zesłany przez bogów lub - jak mówią w internetach - wcielił się w niego Bran i przyprowadził do tego miejsca, choć ta teoria mniej mi odpowiada. Poza tym dziewczynka, którą Arya próbowała ratować miała w ręce zabawkę - białego konika. Tutaj jest dużo metafizyki i nie ma przypadku.

Czy poza przepowiednią Dany, były jeszcze jakieś, które się dotąd nie rozwiązały?
      • tryggia Re: Azor Ahai 15.05.19, 19:34
        Ten sezon to same przypadkowe sceny, nie oszukuj się.
        • czarniejszaalineczka Re: Azor Ahai 15.05.19, 21:10
          dokladnie glupi i glupszy sie czegos nacpali i licytowali na najglupsze pomysly
          na tronie zasiadzie Bran

D: wyobraz to sobie drewniane krzeslo na zelaznym tronie!!
          D: bro ! to jest genialne
      • lauren6 Re: Azor Ahai 16.05.19, 10:05
        To nie metafizyka. To kicz.
        • elle-hivernale Re: Azor Ahai 16.05.19, 10:43
          No smile Ludzie dokonują rozbioru warstw jakby to było mother!
    • tryggia Łódź do Pentos była dla nich! 15.05.19, 20:35
      https://www.24fun.me/wp-content/uploads/2019/05/1557859846_The-Hound-and-The-Mountain-hanging-out-on-a-boat-635x912.jpg
    • claudel6 Re: Got 8x5 16.05.19, 00:14
      MASAKRA
      nie znam książek, oglądam tylko serial. w całej historii GoT własnie zdarzył się odcinek, którego nie mogłam obejrzeć do końca (zmusiłam się) i który mnie totalnie zniechęcił do serialu.
      mam refleksję, że to by taki fajny serial, a skończyło się jak zawsze, gdy jest duży budżet. znowu mężczyźni zrealizowali swoje mokre sny o totalnych rozwałkach, rozpierdolu wszystkiego, bryzgającej krwi, płonących dzieciach i wojennych gwałtach. ktoś przedawkowął gry komputerowe. a najgorszymi czarnymi charakterami -tadam - okazują się kobiety.
      • dziennik-niecodziennik Re: Got 8x5 16.05.19, 09:41
        "mam refleksję, że to by taki fajny serial, a skończyło się jak zawsze, gdy jest duży budżet. znowu mężczyźni zrealizowali swoje mokre sny o totalnych rozwałkach, rozpierdolu wszystkiego, bryzgającej krwi, płonących dzieciach i wojennych gwałtach. "

swoją drogą to fascynujace - tu lata smok, ogniem zionie, zarówno po swoich jak i po wrogich, mury się sypią, plomienie szaleją, smierc patrzy w oczy kazdemu kto w ogole jest w miescie - a niektorzy zamiast szukac schronienia patrzą żeby kogos puknąć. serio, bez sensu.
      • chocolatemonster Re: Got 8x5 16.05.19, 11:54
        Kobiety sa akurat sila tego serialu. A Joffrey, Stannis, Ramsay? To nie byly czarne charaktery? Danka chciala dobrze ale ludzie wokol niej u.j.e, Sansa przezyla Joffreya i Littlefingera i Ramsaya, Aria-wiadomo, Cersei byla lwica dla swoich dzieci. To faceci w GoT dali ...a nie kobiety.
        • claudel6 Re: Got 8x5 16.05.19, 23:46
          przecież piszę o ostatnim sezonie, nie o całym serialu. w ostatnim sezonie wychodzi na to, że "to złe kobiety były".
    • czarniejszaalineczka Re: Got 8x5 16.05.19, 00:18
      https://pbs.twimg.com/media/D6oPCZ9WsAANjDB.jpg:large
      • chatgris01 Re: Got 8x5 16.05.19, 08:03
        big_grinbig_grinbig_grin
      • djhenne Re: Got 8x5 16.05.19, 11:38
        Nienie, ta wersja:

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2019/05/eaupdtIHelnimwHI.jpg
    • djhenne Re: Got 8x5 16.05.19, 11:42
      W przypływie desperacji oglądam fragmenty starych sezonów, kiedy jeszcze ktoś tam umiał pisać:

Wspaniała scena, badass Arya i Tywin. Chlip.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka