Dodaj do ulubionych

The Affair

14.05.19, 09:53
stary serial, ale jakos dopiero teraz wpadł mi w oko, bo wrzucili go na Netflixa. Obejrzałam 3 sezony niemal w 3 dni, tak zostałam wciągnieta. Która emama ogladała?, tez was pochłonał?
Zachecam przy okazji do obejrzenia - tematyka jak dla mnie głównie psychologiczna, z elemenatmi kryminalnymi, romantycznymi (duzo scen seksu) i obyczajowymi.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: The Affair 14.05.19, 09:56
      Oglądałam dwa sezony, bo bardzo lubię i Dominica Westa, i Ruth Wilson. Aż tak mnie nie wciągnął smile
    • araceli Re: The Affair 14.05.19, 09:58
      Było - użyj wyszukiwarki.
      • 1matka-polka Re: The Affair 22.01.21, 08:03
        I wymień zasilacz.
    • manon.lescaut4 Re: The Affair 14.05.19, 12:08
      Wciągnął i to bardzo, tez obejrzałam 4 sezony ciągiem, całkiem niedawno. Cieszę się w sumie, bo to było miłe doświadczenie, lepsze niż śledzenie tego serialu od 2014 roku (!). Teraz tylko czekamy na 5. sezon, szkoda, ze już ostatni.
      • homohominilupus Re: The Affair 14.05.19, 12:37
        B mi się podobał ale 2 ostatnie sezony były nieco słabsze.
        Przepiękna sceneria, zwłaszcza Montauk. Irene Jacob w 3 sezonie super, b lubię te aktorkę.
        • manon.lescaut4 Re: The Affair 14.05.19, 12:43
          A dla mnie znowu ten wątek z Irène Jacob był... w sumie niepotrzebnysmile Ale czymś musieli zapełnić, wole już ja niż Bena z 4 sezonu, z powodów oczywistych (bez spoilerówsmile)
    • pani_tau Re: The Affair 14.05.19, 16:30
      Świetne dwa pierwsze sezony, potem jakoś się to w szwach zaczęło rozlazic.
      Dominic West jest tak bardzo w moim typie, że ledwo wyrabiam gdy go widzę.
      • pani_tau Re: The Affair 14.05.19, 16:32
        Acha, za to nie znoszę ani Tierney ani Wilson. Ja nie wiem co one mają z ustami, ale im się układają samoistnie w tak irytujący grymas, że mnie zęby bolą.
        • manon.lescaut4 Re: The Affair 14.05.19, 17:11
          Tierney ma według mnie ładnie wykrojone usta, najbardziej przyciągający uwagę element jej twarzy. A znów Ruth Wilson ma ładna twarz, ładne rysy, oprócz ustsmile za bardzo wystająca górna warga.
          • pani_tau Re: The Affair 14.05.19, 18:51
            Tylko czemu na je tak wydęte jakby coś ją wiecznie zniesmaczyło?
            Zgadzam się z tym, że Wilson jest ładna, tylko te usta...w jej przypadku wygląda to jak u rozkapryszonej pannicy.
          • aandzia43 Re: The Affair 14.05.19, 20:20
            manon.lescaut4 napisał(a):

> Tierney ma według mnie ładnie wykrojone usta, najbardziej przyciągający uwagę e
            > lement jej twarzy. A znów Ruth Wilson ma ładna twarz, ładne rysy, oprócz ustsmile
            > za bardzo wystająca górna warga.

Tierney ma koszmarny kaczy dziób, sztucznie napompowany. Nie jestem w stanie na nią patrzeć. Wilson też się napompowała, ale jakoś mniej ordynarnie.
    • beverlyja90210 Re: The Affair 14.05.19, 17:01
      Jeden z lepszych jakie oglądałam
    • cat4 Re: The Affair 14.05.19, 17:20
      Ogladalam, swietny serial, jeden z moich ulubionych. Najlepsze byly 2 pierwsze sezony, 3. slabszy, 4 troche podbil, choc pierwszym dwom nie dorownuje.

Bardzo fajne rozwiazanie z opowiadaniem tej samej historii z roznych perspektyw.
      • pani_tau Re: The Affair 14.05.19, 18:55
        cat4 napisała:

>
        >
        > Bardzo fajne rozwiazanie z opowiadaniem tej samej historii z roznych perspektyw
        To mi się też podobało. Idealnie obrazuje to jak się można omylić przypisując komuś większe zaangażowanie w jakąś sprawę niż ten ktoś faktycznie odczuwa.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: The Affair 14.05.19, 19:35
      Dobry. Też mnie wciągnął.
    • 21mada Re: The Affair 14.05.19, 20:00
      Czy to serial o romansie? Mnie interesuje tylko początkowa faza - to do którego odcinka oglądać?
    • troompka Re: The Affair 15.05.19, 21:30
      Już po...buuu...chyba obejrzę ponownie bo nie wiem czy do końca ogarnęłam temat. Jak ja nie lubię kończyć fajnych seriali. Aktorzy super i nawet ten łączy dzionek mi nie sądził. Obie aktorki mocno charakterystyczne i obie nieźle poeaalone. Uwielbiam takie klimaty.
    • 21mada Re: The Affair 08.06.19, 23:32
      Ogladam - alez mnie wciagnal!
      Zagadka - kto kogo pierwszy pocalowal (Noah czy Alison)?
    • milka_milka Re: The Affair 08.06.19, 23:37
      Nudne i główny bohater okropny, oraz panna z kaczym dziobkiem.
      • bywalec.hoteli Re: The Affair 08.06.19, 23:38
        Zacząłem oglądać ale wydał mi się nudny i wydumany
    • 21mada Re: The Affair 09.06.19, 11:50
      A podoba mi się ten rudy Oscar. 😊
    • eliksir_czarodziejski Re: The Affair 09.06.19, 13:11
      Nie jestem pewna czy Ci się spodoba, ale ja teraz oglądam hiszpański serial "Przystań". Polecam.
      • 21mada Re: The Affair 09.06.19, 14:18
        To też o romansie pozamałżeńskim?
    • fabryka.lodow.napatyku Re: The Affair 22.01.21, 03:45
      koncze pierwszy sezon, moze ktos jeszcze nie ogladal, to podbijam watek.
      tematyka to taka chyba z zycia wzieta, jesli chodzi o facetow, kryzys wieku sredniego, sa w stanie poswiecic najlepsza rodzine dla seksu, dla nowej kobiety, dla mlodszej.
      zdrade maja we krwi, to jest silniejsze od nich. faceci to dupki
      duzo znacie takiech w realu?
      • marianna1960 Re: The Affair 22.01.21, 07:45
        Wczoraj pierwszy odcinek za mną przy okazji polecam serial Bloodline piękne wakacyjne krajobrazy Florydy podobną tematyka tylko mniej seksu i romansów więcej wątków kryminalnych
        • homohominilupus Re: The Affair 22.01.21, 08:51
          O tak. Bloodline tez super.
    • bywalec.hoteli Re: The Affair 22.01.21, 09:13
      serial dla pensjonarek
      • marianna1960 Re: The Affair 22.01.21, 12:13
        Dla pensjoniarzy są inne..
    • kotejka Re: The Affair 22.01.21, 12:24
      nie oceniam go zbyt wysoko, ale wciagal jak bagno
      jeju, jak oni mnie wszyscy wnerwiali big_grin
    • afro.ninja Re: The Affair 22.01.21, 12:26
      Stary to jest "trzy na jednego". Właśnie oglądam, porządnie zrobiony, ale i tak przewijam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka