Dodaj do ulubionych

Przedłużanie rzęs

14.05.19, 14:21
Pytanie do emam przedłużających rzęsy. Chciałam strzelić sobie taki tuning na sezon letnio-wakacyjny, bo własne rzęski mam krótkie i marne.
Ale tak, żeby nie wyglądać jak dresiara ani drag queen, tylko kobieta, która ma własne gęste rzęsy. O co prosić, żeby efekt był naturalny - jedwab, 1:1, 3:1? Czego unikać, na co uwazać? Jak często musicie uzupełniać? Warto, nie warto?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 14:29
      Jak ma byc naturalnie to 1:1 i nie przekraczac dlugosci 10. Wszystko ponad widac ze nie jest naturalne. Uzupelniac trzeba co 3-4 tygodnie, zeby nie chodzic z dziurami. Moim zdaniem nie warto, wydajesz kupe kasy, a i tak trzeba sie pilnowac (nie trzec oczu, uwazac przy demakijazu itd), jak powypadaja to sie glupio wyglada, a jak zdejmiesz calkiem to masz odczucie ze w ogole nie masz rzęs.
      Zrob sobie najpierw lifting/trwala na rzesach. Podkreca i daje wrazenie wydluzenia wloskow. Moze wystarczy?
    • triss_merigold6 Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 14:33
      1:2 wygląda dobrze i naturalnie, bez efektu gąsienicy. Jako doraźny tunning na 2 tygodnie ok, ale przy niektórych sportach te rzęsy szybko się wycierają. Fajne jest laminowanie rzęs (henna + podkręcenie, coś jak trwała, dobrze wygląda na dłuższych rzędach).
    • aandzia43 Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 14:44
      Warto, szczególnie latem na wyjazdy w plener. 1:1, może być też 1:2, wygląda naturalnie. Trzeba się pilnować żeby oka nie trzeć i ręcznikiem nie pojechać.
    • iwoora Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 18:24
      Miałam 2:1 - efekt całkiem naturalny, bo własne też mam długie i gęste ale jasne. Trzymały się równo 2 miesiące, bez dziur- świetna sprawa, nie musiałam ich malować. Minusy - niemożność potarcia oczu, zakaz spania na brzuchu. Jednorazowe przedłużanie nie zniszczyło mi rzęs - wyglądają dokładnie tak samo jak przed, ale nie zamierzam robić tego często.
    • hungaria Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 22:07
      Zbiorczo bardzo dziękuję!
      Liftingu ani trwałej nie chcę, bo podejrzewam, że w moim przypadku efekt będzie słaby - mam naprawdę krótkie rzęsy, do tego na jednym oku trochę krótsze. Z dobrym tuszem dają radę, ale nie ma za wiele do liftingowania i utrwalania.
      Nie chcę też używać żadnych odżywek na porost, bo naczytałam się o efektach ubocznych.

Zabieg planuję zrobić tylko raz, ew. z jednym przedłużeniem, na stałe to za dużo zachodu jak dla mnie.
      Czyli nie można oczu trzeć, a jak wygląda demakijaż? Malujecie sobie jeszcze rzęsy tuszem, czy już nie czujecie takiej potrzeby?
      • aandzia43 Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 22:16
        Nie maluję oczu jak mam doczepione rzęsy. Same w sobie są ozdobą. Czasem zrobię lekką kreskę. Myję twarz tak jak zwykle, omijam okolice rzęs, oko przepłukuję wodą i delikatnie wycieram patyczkiem.
        • hungaria Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 22:29
          Dzięki smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Przedłużanie rzęs 14.05.19, 22:50
        Demakijaz wyglada tak ze nie mozesz miec tłustych produktow, najlepiej jakis plyn micelarny, i musisz uwazac zeby tych rzes nie trzec. Malowac ich nie musisz, ale jesli malujesz powieki to rzesy warto ciut przemyc, bo sie pylki osadzaja. Malowalam rzesy dopiero jak juz mi czesc wypadła, bo glupio to wyglądało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka