panna_lila 27.05.19, 15:29 czy ktoś ma albo widział na żywo brwi zrobione makijażem permanentnym. Jaką metodę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katja.katja Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 15:32 Tak Polecam metodę włoskową, efekt jest bardzo naturalny, oczywiście musi to zrobić ktoś kto ma do tego "rękę". Uwaga, pierwsze 2 tygodnie barwnik jest wyjątkowo intensywny, co może dawać efekt przerysowania i nie wygląda to dobrze, ale ten efekt zanika do 2 tygodni i potem masz już "normalny" kolor barwnika, stonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 15:52 Tak, to samo mogę napisać, moje dwie znajome robiły metodą włoskową, wyglada to b naturalnie i ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 18:49 Nareszcie coś nowego, bo te brwi ála marker permanentny są koszmarne Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 17:24 Kolezanki maja ale mi sie nie podoba, nie wyglada naturalnie w wiekszosci przypadkow. To zdjecie, ktore wrzucilas tez mi sie nie podoba, te kreseczki - wloski jak od linijki. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 17:39 Zrobiliby tak jak rosną naturalne włoski, to marudziłabyś, że krzywe. Ale nic dziwnego, takie brwi to zawsze proteza. Smutne, że niektóry kobiety potrzebują, bo własne brwi mają liche, albo po chorobach im wypadły, ale ładne to nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
03.jedrzejewska Re: makijaż permanentny brwi 02.09.21, 16:44 Zrobilam i wyglada naturalnie, mam lekki kolor. Super polecam. Metoda pudrowa Odpowiedz Link Zgłoś
liberica1 Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 17:37 Nie widziałam jezcze naturalnie wyglądających brwi permanentnych niezależnie jaką metodą były robione. A robione były przez jakies mistrzynie Polski itp cuda. W każdej sytuacji wyglądają na robione. Ja w każdym bądź razie widzę, które są naturalnie wystylizowane, a które są permanentne. Za jakiś czas moda minie i zostanie tylko laser w celu pozbycia się tego. A efektem ubocznym usuwania laserowego jest pozbycie się włosków. Także powodzenia. Do tego powtarzać to to trzeba co jakiś czas bo nie znika. O nie. Tylko wybarwia się na rudo, ceglasto, zielono lub granatwo w zależności od koloru użytego barwnika (zimny blond vs ciepły brąz). Co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 17:51 Widziałaś tylko nie wiesz że są robione.... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 18:12 Ach, przestań. Ciągle ten sam niezbyt mądry argument. Przecież namalowa kreska, to namalowna kreska, a nie włosek. To się widzi. Tak samo jak widzi się, czy ktoś ma pomadkę na ustach i dziurkę w uchu. Nawet przezroczysty lakier na paznokciach jest dla uważnej osoby widoczny, bo wygląda inaczej niż nawet wypolerowany paznokieć. Wiem, bo poleruję na wysoki błysk. A co dopiero permamentny makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 18:32 Inaczej: może nie być widać czy masz brwi permanentnie regulowane czy dobry makijaż tak jak nie widać czy masz permanentną korektę ust czy szminkę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: makijaż permanentny brwi 12.04.21, 13:05 NO jak ktos jest fanem niezrobionych brwi to tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: makijaż permanentny brwi 27.05.19, 18:59 To nie jest trwały pigment, zanika po około roku, więc nie bój żaby. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: makijaż permanentny brwi 12.04.21, 13:04 Zdecyduj sie trzeba usuwać lasem czy samo znika i trzeba powtarzać?? Odpowiedz Link Zgłoś
pure_cashmere Re: makijaż permanentny brwi 12.04.21, 14:52 u mnie po 2 latach nie widać nic, i nie wybarwia się na rudo, zielono czy jakoś tam, tylko robi się coraz bledszy, aż znika całkiem... może kwestia cery... Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: makijaż permanentny brwi 12.04.21, 18:21 Mam podobnie. Robione metoda piórkowa, też microblading. Efekt zanika powoli bez przebarwień (mam porównanie z siostrami, które robiły inna metodą i miały w miarę upływu czasu zielonkawe bądź fioletowa we). Piękne w Wawie robi B. Łęczycka. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: makijaż permanentny brwi 02.09.21, 17:02 Tutaj moje brwi, już gdzieś wklejałam, makijaż permanentny zrobiłam by trochę je podkreślić i sprawić by łatwiej mi było je regulować, uważam że wygląda to naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
mika71 Re: makijaż permanentny brwi 20.03.20, 13:55 Ja mam zrobione metodą pudrowe ombre i jestem bardzo zadowolona. Na początku zrobiłam delikatniejsze, w korekcie poprawiałam. Ja teraz patrzę na zdjęcia wcześniejsze to nie wiem jak tak mogłam chodzić Jestem w tym wieku że w młodości regulowałam kształt pod szklankę Odpowiedz Link Zgłoś
anus0033 Re: makijaż permanentny brwi 12.02.21, 11:09 A zobaczcie sobie studio Rosa Wrocław, jeszcze nigdy nie widziałam zeby ktos tak ładnie robil, naprawde bardzo naturalnie wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
pure_cashmere Re: makijaż permanentny brwi 12.04.21, 14:50 Ja miałam robiony 2 razy (po 2 latach już jest niewidoczny u mnie - kwestia cery). Metoda microblading. Polecam. Teraz czekam aż się pandemia skończy żeby zrobić 3 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jandelka01 Re: makijaż permanentny brwi 02.09.21, 16:36 Do makijażu permanentego brwi (i nie tylko) polecam MO's Permanent, świetnej jakości pigmenty polskiej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: makijaż permanentny brwi 02.09.21, 16:50 Permanentne usta robiłam Kreski górne też Natomiast brwi NIE bo....... swoje mam zbyt ładne żeby zafundować sobie takie paskudztwo. Te na zdjęciu też mi się nie podobają. No i nie oszukujmy się....... po pewnym czasie ten barwnik robi się granatowo-niebieski. A NIEBIESKIE brwi..... 🤣🤣🤣 i chodzą takie granatowobrwiowe gwiazdy 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś