09.06.19, 02:12
Czy zbieracie autografy slawnych i bogatych?
Ja nie i nigdy tego nie robilam. Jakos mnie to nie krecilo a rozsadnie nie myslalam.
Ostatnio stwierdzilam, ze zaluje, ze takiego hobby podczas mieszkania w miescie pelnych slaw nie mialam. Dzis moglabym je sprzedawac.

Obserwuj wątek
    • mrs.solis Re: Autografy 09.06.19, 03:08
      A spotkalas kiedys kogos slawnego? Moj maz mial szczescie widziec Bena Aflecka podczas krecenia filmu, ja nikogo jeszcze nie spotkalam. No moze oprocz tego, ze widzialam Agnieszke Wlodarczyk w knajpie w Ustroniu wiele lat temu.
      • milamala Re: Autografy 09.06.19, 03:14
        mrs.solis napisała:

> A spotkalas kiedys kogos slawnego? Moj maz mial szczescie widziec Bena Aflecka
        > podczas krecenia filmu, ja nikogo jeszcze nie spotkalam. No moze oprocz tego, z
        > e widzialam Agnieszke Wlodarczyk w knajpie w Ustroniu wiele lat temu.

No nie mowie o Holywood. Ja jestem bardziej lokalna. Gdybym nie spotkala to bym nie zalowala, ze tym nieszczesnych autografow nie pozbieralam. Nie wiem kto to jest agnieszka wlodarczyk, nawet gdybym ja spotkala to bym o tym nie wiedziala.
      • turzyca Re: Autografy 10.06.19, 10:07
        Może masz tak jak ja? Kiedyś, koło roku 2000, wkurzałam się strasznie bo jakiś pacan stał w drzwiach do kawiarni, gadając przez komórkę, tarasował przy tym przejście kompletnie i jeszcze nie reagował na prośbę o przepuszczenie. W końcu jakoś się wytarabaniliśmy, nabrałam już powietrza, żeby skomentować zachowanie padalca, i wtedy mój towarzysz powiedział, wyraźnie podekscytowany "widziałaś, to był Hubert Urbański! Ten od milionerów! Szkoda że był zajęty, poprosiłbym o autograf."

Ze sławnych w podobnych okolicznościach rozpoznałam tylko Janusza Korwin-Mikkego, bo lazł po ścieżce rowerowej w Ujazdowskich w tempie meduzy, więc miałam dość czasu na przemyślenie, co ten człowiek wzrostu siedzącego psa robi na ścieżce pełznąc wzdłuż, zamiast przejść jak normalny człowiek w poprzek, zauważenie muchy, rozpoznanie osoby, po czym uznanie, że niestety zyski z wjechania w niego nie są warte konsekwencji.
        • heca7 Re: Autografy 10.06.19, 15:22
          A to dziwne jest bo JKM jest bardzo wysoki suspicious
        • bei Re: Autografy 11.06.19, 09:04
          Jan Korwin Mikke ma 189 cm wzrostu, musiałaś widzieć kogoś trochę podobnego 😊
          • kk345 Re: Autografy 12.06.19, 09:26
            I ma na imię Januszbig_grin
    • anahera Re: Autografy 09.06.19, 04:24
      Mi sie zawsze to wydawalo takie troche zalosne, moze niepotrzebnie bo tak jak piszesz mozna potem na tym zarobic, no ale takie mam odczucia. I ja i maz otarlismy sie o garsc slawnych osob ale zadne z nas autografow nie zbieralo, mam tylko od tych osob ktore znalam prywatnie czyli Joanny Chmielewskiej -mam sporo jej autografow bo podpisywala kazda ksiazke darowana mi lub mojej mamie, oraz Michala Zebrowskiego, kiedys poprosilam go o zdjecie z autografem dla kolezanki i przy okazji skrobnal na drugim cos dla mnie. Poza tym maz spotkal Jose Carreras, Edyte Gorniak, Manna, jednego z bylych prezydentow Kanady, krolewska pare Belgii, Tine Turner, nie pamietam kogo jeszcze, w wiekszosci bylo to w pracy wiec pytanie o autografy bylo zdecydowanie nie na miejscu. Ja jeszcze Kylie Minogue spotkalam jak dopiero zaczynala byc slawna, potem rowniez jak lezala w szpitalu z rakiem piersi ale to tez w pracy bylam.
      • anahera Re: Autografy 09.06.19, 04:25
        Aha, i z Lwem Rywinem kiedys mialam spotkanie sluzbowe, zrobil na mnie bardzo zle wrazenie i ucieklam jak najszybciej sie dalo.
      • jasnoklarowna Re: Autografy 09.06.19, 13:48
        Tej Joanny Chmielewskiej to Ci zazdroszczę....
        • gama2003 Re: Autografy 09.06.19, 14:19
          Ja też. I to jak....
          • anahera Re: Autografy 09.06.19, 17:28
            Byla tak samo kolorowa postacia jak we wlasnych ksiazkach smile
            • gama2003 Re: Autografy 09.06.19, 21:52
              No właśnie tak ją widziałam. Oczyma wyobraźni oczywiście. Absolutnie z mojej bajki, zazdroszczę prywatnej znajomości, marzyłam o dopadnięciu i pogadaniu 😉. Szkoda, że nie usłyszymy komentarza bieżącej rzeczywistości, myślę, że byłoby to gorace słowa. Fajne masz wspomnienia, pozdrawiam.
            • kochamruskieileniwe Re: Autografy 10.06.19, 09:14
              Była kolorową postacią, ale "na starość" - w dość apodyktyczny sposób traktowała swoje najbliższe (niekoniecznie rodzinę) otoczenie...To opisane w ksiązkach. Zraziło mnie to sad
              • anahera Re: Autografy 10.06.19, 14:11
                Wiesz, ona odniosla spory sukces, zarowno juz w czasach PRLu jak i pozniej, zarowno rozglos jak i finansowo. W otoczeniu miala zarowno osoby lojalne jak i takie ktore traktowaly ja jak krowe dojna i jechaly sobie wygodnie na tym jej sukcesie. A ze byla zarowno ekscentryczna jak i inteligentna to w pewnym momencie zorientowala sie ze niekoniecznie wszystkim chodzi o jej dobro i pozamiatala pewne sprawy inaczej niz otoczenie sie spodziewalo. Tylko tyle moge powiedziec bo wiekszosci detali nie znam, kilka nazwisk i sytuacji, a nie bylam na tyle blisko by mnie to bezposrednio dotyczylo. W ostatnich jej latach kontakt miala z nia glownie moja mama bo czesciej bywala w Polsce.
                • kochamruskieileniwe Re: Autografy 10.06.19, 14:32
                  To wiem, ja znałam sporo osób z jej otocznia właśnie z ostatniego etapu zycia (gdy budowała ostatni dom oraz zaczęto ją wydawać z ogromnym sukcesem w Rosji). No nie zawsze to fajnie wyglądało...

Ale Twoja mama musiała być uprzywilejowana - Chmielewska neichętnie dawała autografy wink
                  • anahera Re: Autografy 10.06.19, 15:06
                    A tego nawet nie wiedzialam, zawsze mialysmy kazda nowa ksiazke z autografem. Mialam tez autograf na butelce wina ale sie nie uchowala.
                  • anahera Re: Autografy 10.06.19, 15:11
                    A w Rosji to chyba juz we wczesniejszych latach ja wydawano? Pamietam opowiesc jak ruscy placili jej zlotem, a slyszalam ja z cala pewnoscia na koncu lat 90tych, wydzwiek byl taki ze to juz jakis czas temu bylo.
      • zona_mi Re: Autografy 10.06.19, 14:18
        Byłam w zeszłym miesiącu na warsztatach literackich z Joanną Chmielewską, ale autografu nie dostałam wink

Nie zbieram autografów, mam ich trochę głownie w książkach, ale bez specjalnego dążenia do tego. Cieszę się, jeśli mogę poznać - i utrzymać znajomość z kimś, czyja twórczość/działanie jest mi bliskie. Wolę to, niż sam autograf.
        • anahera Re: Autografy 10.06.19, 15:08
          Hmm... w zeszlym miesiacu nie moglas dostac autografu bo autorka nie zyje od 5ciu lat...
          • daniela34 Re: Autografy 10.06.19, 15:10
            A te warsztaty to był jednocześnie seans spirytystyczny smile ? Chyba Ci się autorki pomyliły?
            • daniela34 Re: Autografy 10.06.19, 15:11
              Pytanie oczywiście do Zony a podpięło mi pod Anaherę
        • mama-ola Re: Autografy 10.06.19, 15:22
          zona_mi napisała:

> Byłam w zeszłym miesiącu na warsztatach literackich z Joanną Chmielewską, ale a
          > utografu nie dostałam wink

A może Iwoną Chmielewską?
          • zona_mi Re: Autografy 10.06.19, 16:02
            Nie spirytystyczny, to były warsztaty literackie dla dzieci smile

Trochę zażartowałam - Joanna M. Chmielewska, pisarka dla dzieci i dorosłych, żywa:
            www.facebook.com/JoannaMariaChmielewska/

Ale Iwona Chmielewska - ach, od niej mam dwa autografy w książkach, właściwie dedykacje i z ilustracjami ekstra, to rzeczywiście dla mnie bardzo cenne!
            Tak samo jak dedykacje od Pawła Pawlaka w książkach dla dzieci. Wyjątkowe.
            • mama-ola Re: Autografy 10.06.19, 16:16
              Moje dzieci dostały po książce od Doroty Gellner, też z dedykacjami, właśnie mi się przypomniało a propos dzieci.
      • bei Re: Autografy 11.06.19, 18:48
        Anahera, jak ja Ci zazdroszczę znajomości z panią Joanną Chmielewską😊
        Zniosłabym nawet te obłoki dymu papierosowego byleby tylko móc Jej słuchać.
    • mysiulek08 Re: Autografy 09.06.19, 05:24
      Nie, nie zbieram, ale mam autograf Placido Domingo zlozony na bardzo zuzytym przewodniku po Wiedniu smile bylam na spacerze i zoabczylam jak wychodzil z hotelu Sacher. Lubie Domingo, dzien wczesniej bylam na "Otellu", wiec wiele nie myslac podeszlam i poprosilam o autograf. Bylo to wiele, wiele lat temu.
    • maniaczytania Re: Autografy 09.06.19, 08:19
      Zbierać nie zbieram jako hobby, ale mam sporo, głównie pisarzy z targów książki lub spotkań autorskich (w tym najcenniejszy dla mnie - J. Cabre) oraz muzyków na ich płytach. Nie przyszłoby mi do głowy ich sprzedawać, no są dla mnie pamiątką, a do tego większość jest z osobistą dedykacją.
    • aaa-aaa-pl Re: Autografy 09.06.19, 14:17
      Nie zbieram.
      Mieszkam w Warszawie- tutaj zawsze można spotkać znane( z TV) osoby. Tylko to ich czas prywatny - nie zakłócanie tego uważam za niekulturalne.
      • taki-sobie-nick Re: Autografy 09.06.19, 21:42
        tutaj zawsze można spotkać znane( z TV) osoby

Gdzie? Bo jak dotąd widziałam jedynie dwukrotnie Korwina i raz Stockingera.
        • turzyca Re: Autografy 10.06.19, 10:20
          Praktycznie wszędzie, zależy kto Cię interesuje. Ale jeśli chodzi o kogokolwiek, to trzeba się tylko przejść po ulicach z szeroko otwartymi oczami.
          Np. religijnych aktorów spotyka się w niedziele na placu Teatralnym. Tzn. w kościele przy placu ale uznajmy świętość mszy.
          Sporo celebrytów było na paradzie równości.
        • kochamruskieileniwe Re: Autografy 10.06.19, 11:43
          Na starym Żoliborzu - bardzo wielu można było spotkać. Było.... sad Bo teraz coraz mniej ich żyje....
          Chodzi mi o starsze pokolenie: Jędrusik, Kuroń, Niemen, Janowska i wielu, wielu innych. I tak - dosyc często można było ich spotkac, ot tak - na ulicy.
          I nie - nie wszysvcy mieszkali w willach - częśc z nich w blokach - tzw szklanych domach Żeromskiego.
        • betty_bum Re: Autografy 10.06.19, 12:17
          W restauracjach, zwłaszcza niektórych, w innych modnych miejscach, na osiedlu, w szkole dziecka czy nawet kiedyś własnej, na lotniskach, w sklepach.
          Nigdy nie miałam takich zapędów, a okazji było mnóstwo. Ty też spotykasz, tylko chyba nikt chodząc po mieście nie przygląda się obcym ludziom, którzy w realu wyglądają całkiem zwyczajnie.
          Czasem kogoś mijam i mam wrażenie, że skądś znam twarz i się męczę czy to stary znajomy, ktoś z pracy, a to jakiś aktor czy inny „celebryta”.
      • milamala Re: Autografy 10.06.19, 14:30
        aaa-aaa-pl napisał:

> Nie zbieram.
        > Mieszkam w Warszawie- tutaj zawsze można spotkać znane( z TV) osoby. Tylko to
        > ich czas prywatny - nie zakłócanie tego uważam za niekulturalne.

Ja nie zbieralam podpisow, nie dlatego, ze uwazam to za niekulturalne, przeciwnie, bedac osoba publiczna taka osoba ma niejako wliczone w kariere "zaklocanie jej spokoju"autografami. Ona tego zyje.
    • profes79 Re: Autografy 09.06.19, 14:22
      Zdarza mi się zbierać, jak jest spotkanie z pisarzem, którego to spotkania nieodłączną częścią są autografy (najczęściej na najnowszej książce). Natomiast do głowy by mi nie przyszło biec do znanego człowieka żeby się podpisał albo dał zrobić zdjęcie.
    • kosmos_pierzasty Re: Autografy 09.06.19, 14:27
      Czasem kupuję książki z autografem autora i to by było na tyle.
    • qs.ibidem Re: Autografy 09.06.19, 14:35
      Nie zbieram i, o ile mi wiadomo, żaden sławny lub bogaty nie czyha na mój, więc jesteśmy kwita.
      Mam kilka podpisanych książek i płyt, ale to były prezenty. Stałam kiedyś w kolejce po autograf na książce, ale nawet nie pamiętam, czyjej, wnoszę, że nigdy nie przedstawiało to dla mnie wartości dodatkowej. Może gdyby zdarzenie było mniej masowe...
      Mam zdjęcia w towarzystwie kilku sławnych osób, ale są pamiątką po spotkaniu, rozmowie, byciu sąsiadką i mają dla mnie takie samo znaczenie jak inne zdjęcia z mniej sławnymi ludźmi.
      Chyba w ogóle współczesna sława i "sława" mnie śmieszą.
      A, przypomniałam sobie. To była Sarah Waters, fantastyczne spotkanie z czytelnikami przed wielu laty.
    • daniela34 Re: Autografy 09.06.19, 14:44
      Mam 2 autografy w książkach zdobyte podczas spotkań z autorami, w tym jeden (W. Chotomskiej) jeszcze z dzieciństwa.
      Zdarzało mi się spotykać znanych ludzi, głównie krakowskich aktorów: K.Globisza (przed chorobą), A.Polony (całkiem niedawno), kiedyś na lotnisku spotkałam Janusza Gajosa, na Wiślnej regularnie widywałam księdza Bonieckiego, na Brackiej spotkałam Mrożka. Ale nigdy nie zaczepiam z prośbą o autograf- jakoś wydaje mi się, że ponieważ dla mnie takie nieustanne zaczepki byłyby torturą, to dla nich też, co przecież nie musi być prawdą...
      • manon.lescaut4 Re: Autografy 10.06.19, 12:08
        O, krakowskich „celebrytów” ( nie pasuje do nich to słowo w ogóle) tez kilka razy zdarzyło mi się spotkać: dawno temu, chyba na jakiejś rodzinnej wycieczce Skrzynecki z piórem w kapeluszu, Mrozek w tramwaju. Później już na studiach: Mirosław Baka na dworcu, kilkukrotnie Rysiek z Klanu - raz na rowerze w sportowym wdzianku i to nie na Rynku czy w szeroko pojętym Centrum tylko w drodze na blokowisko Pradnik, Edward Linde Lubaszenko siedzący w taksówce i Turnau na Brackiej w czasie deszczu, seriosmile
        • daniela34 Re: Autografy 10.06.19, 12:15
          smile A ja przy Brackiej miałam zajęcia i ani raz Turnaua nie spotkałam
          Spotkania ze Skrzyneckim (znajdującym się w stanie wskazującym na spożycie napoju magicznego) wspomina często mój ojciec, który w czasie studiów mieszkał na Gołębiej
          • manon.lescaut4 Re: Autografy 10.06.19, 15:07
            To musiały być czasy! I piękne wspomnieniasmile
            • kochamruskieileniwe Re: Autografy 10.06.19, 15:13
              Rodzina Turnau - to w ogóle bardzo ciekawa sprawa smile
              (w sensie - bardzo ciekawi ludzie) Jeden z jej członków uważał mojego syna za swojego przyszywanego wnuczka wink
              • manon.lescaut4 Re: Autografy 11.06.19, 08:24
                To ciekawe. Mogłabyś rozwinąć?smile
            • daniela34 Re: Autografy 10.06.19, 15:31
              manon.lescaut4 napisał(a):

> To musiały być czasy! I piękne wspomnieniasmile

A wiesz, trochę tak- stare czasy w Krakowie, to akurat początki Piwnicy (Tata studiował akurat w latach 56-61). O Skrzyneckim mówił "Piotruś" smile
          • dominika9933 Re: Autografy 10.06.19, 23:19
            Kraków jest/był zaglebiem Artystów. Wystarczyło posiedzieć kilka razy w Zwisie i można było zobaczyć, porozmawiać z połową Piwnicy pod Baranami, Starym i Stu. Z dziećmi Wodeckiego chodziłam do szkoły, potem poznaliśmy się prywatnie, również na Rynku, byłam u nich w domku w Winiarach. W tak zwanym Pekao, przy Zyblikiewicza mieszkała Pani Dymna, Pan Nowak. Kora bywała często u swojej przyjaciółki na Królowej Jadwigi... Ale może przez to nie mialam potrzeby zakłócania ich prywatności i nie było niczym dziwnym spotykanie ich. Pozdrawiam
            • daniela34 Re: Autografy 11.06.19, 10:13
              Miłego dnia!
              • dominika9933 Re: Autografy 11.06.19, 18:08
                Bardzo dziękuję i też życzę miłego dnia. Mój Ojciec też znał Piotra Skrzyneckiego i kilka innych osób z Piwnicy. Ja do szkoły chodziłam jeszcze z córką Porucznika Borewiczasmile. I dobrze znałam Maleńczuka, ale to buc więc żaden zaszczytsmile. I bardziej niszowego Bolca, a ten już bardzo spoko. Szkoda, że nie pożył chłopak...
    • semihora Re: Autografy 09.06.19, 15:16
      Mam kilka autografów, tyle że pisarzy, więc to nie jest hot i powód do szpanu suspicious
    • ira_08 Re: Autografy 09.06.19, 15:53
      Nie, ale zbieram dedykacje na książkach. Mam od Mrożka, Stasiuka, Normana Daviesa, Olgi Tokarczuk, Swietlany Aleksijewicz, Adama Zagajewskiego, prof. Bartoszewskiego, pewnie paru innych też.
      • aqua48 Re: Autografy 09.06.19, 15:59
        Mam kilka dedykacji na książkach i piękną milą karteczkę księdza Twardowskiego do mojej Mamy, którą jej wysłał w odpowiedzi na jej list do niego list po spotkaniu autorskim.
    • sfornarina Re: Autografy 09.06.19, 16:11
      Może nie tyle autografy, co podpisy artystów na plakatach i grafikach. Galerie/ artyści, jak się ładnie poprosi, czasem idą na rękę i podpisują smile
    • bigzaganiacz Re: Autografy 09.06.19, 17:36
      Dzis moglabym je sprzedawac

Ale komu ?
      • milamala Re: Autografy 11.06.19, 10:13
        bigzaganiacz napisał(a):

> Dzis moglabym je sprzedawac
        >
        >
        > Ale komu ?

A taki pierwszy z brzegu Wodecki, albo paru innych ktorym sie zmarlo. Jeszcze pare lat a znajda sie chetni wielbiciele.
        • bigzaganiacz Re: Autografy 11.06.19, 21:14
          Za pare lat to nikt nie bedzie o nich pamietal
    • aerra Re: Autografy 10.06.19, 08:57
      Ja mam tylko trochę książek i płyt z autografami, a i to ciężko powiedzieć, że "zbieram".
    • feliz_madre Re: Autografy 10.06.19, 09:10
      Nie, ale mam kilka autografow, które zdobyłam lata temu. I nie na kartkach tylko w książkach. Do tych wyjątkowych należy Dalajlama i Wharton. Najbardziej niezwykły - autograf imieniny na drewnianych szachach od Kasparowa.
    • danaide Re: Autografy 10.06.19, 09:44
      Od jakiegoś czasu zbieramy z córką dedykacje w książkach, głównie dla dzieci. Fajne robią komiksiarze, graficy, zawsze masz szansę na autorski rysunekwink
      Jakiś tam autograf znanej osoby mam, ale ważniejszy dla mnie jest kontakt z pewnymi ludźmi niż autografy. Jak nie ma kontaktu - to co mi po paru złotych?
    • szafireczek Re: Autografy 10.06.19, 10:41
      Nie. Ale - co mnie dziwi - niektóre osoby same proponowały...pewnie tak z rozpędu....smile Mam np. zwycięzcy giro d'italia z jednego rokusmile fanem jakimś nie jestem...ale tak wyszło...
      • milamala Re: Autografy 10.06.19, 14:34
        szafireczek napisała:

> Nie. Ale - co mnie dziwi - niektóre osoby same proponowały...pewnie tak z rozpę
        > du....smile Mam np. zwycięzcy giro d'italia z jednego rokusmile fanem jakimś nie jest
        > em...ale tak wyszło...

Ale mozesz sprzedac jakiemus fanowi i zarobic.
        • szafireczek Re: Autografy 11.06.19, 16:28
          smilesmilesmile
    • milamala Re: Autografy 10.06.19, 14:33
      Z tego co piszecie jedno mi sie przypomnialo. Spotkanie z Szymborska na spotkaniu autorskim gdzie czytala swoje wiersze, odpowiadala na pytania i ogolnie wprowadzala wesola atmosfere. A bylo to zaraz po tym jak Nobla dostala. Dlaczego nie poprosilam jej o autograf? Co za niewybaczalna glupota z mojej strony. Ale akurat tego autograf nigdy nikomu bym nie sprzedala.
    • princy-mincy Re: Autografy 10.06.19, 14:35
      Nie, bo mnie to kompletnie nie interesuje.
    • latarnia_umarlych Re: Autografy 10.06.19, 22:54
      Mam autograf Tarasa Prochaśki, który dostałam od niego wraz z książką na wieczorze autorskim - to było bardzo miłe.

Natomiast bieganie za sławnymi osobami po ulicy i zaczepianie o autograf wydaje mi się mega żenujące, nie zrobiłabym czegoś takiego. Z racji pracy poznałam trochę medialnych osób - głownie aktorów. Ale proszenie o autograf w sytuacji zawodowej było dla mnie tym bardziej nie do pomyślenia - pomijając już kwestię "na wuj mi to?".
    • husmus Re: Autografy 11.06.19, 08:11
      Nie zbieram, ale gdy nadarzy się okazja poprosić o autograf znaną osobę, to czemu nie.
      Mam autograf m.in. Zbigniewa Wodeckiego, Czesława Miłosza, Czerwonych Gitar.
    • bei Re: Autografy 11.06.19, 09:11
      Nie zbieram, ale dostałam przypadkiem, np kupując coś . Mam autograf Gorbaczowa, pani Szymborskiej i Miłosza, od malarza Sętowskiego, Dwurnika, Yerki, Siudmaka, Mleczki, Sawki. Kupiłam kilka płyt z autografami - np Lisy Gerard, Brendana Perry (Dead Can Dance), i jeszcze kilka...
    • aga_sama Re: Autografy 11.06.19, 10:05
      Mam/ miałam kilka. Jeden nawet sprzedałam na ebay za grube pieniądze, po śmierci artysty
      • milamala Re: Autografy 11.06.19, 10:15
        aga_sama napisała:

> Mam/ miałam kilka. Jeden nawet sprzedałam na ebay za grube pieniądze, po śmierc
        > i artysty

Wlasnie, po smierci cene wzrasta niebagatelnie. Jakbym wziela od takiej Szymborskiej pare autografow (bo jeden musialabym sobie zostawic) to mysle, ze juz teraz znalezli by sie chetni za nie male pieniadze.
        • sumire Re: Autografy 11.06.19, 16:43
          Nie chcę martwić, ale sławni ludzie całkiem często odmawiają złożenia kilku podpisów jednej osobie albo upierają się przy imiennej dedykacji. Właśnie dlatego, żeby nikt się nie obłowił, zwłaszcza kosztem ludzi, którzy chcieliby ich spotkać, a nie mają możliwości.
    • kocynder Re: Autografy 11.06.19, 17:06
      Nie zbieram i nigdy nie zbierałam autografów. Ale miałam jakiś czas temu w sumie śmieszną sytuację: szłam z kilkorgiem znajomych ulicą w Warszawie. Z naprzeciwka szło trzech nieco starszych panów, z których jeden wydał mi się znajomy. Dłuższą chwilę nie mogłam skojarzyć skąd, no, ale , na Zeusa, znam chłopa, starszy ode mnie o pewnie pokolenie, no to grzecznie powiedziałam "Dzień dobry" gdy się mijaliśmy. Pan obdarzył mnie ciepłym uśmiechem, serdecznym spojrzeniem i nieco roztargnioną odpowiedzią na moje pozdrowienie po czym obie grupy (nasza i owych panów) podążyły w przeciwnych kierunkach. I dopiero kilkanaŚcie metrów dalej pół towarzystwa mnie opadło z krzykiem "TY ZNASZ GAJOSA!!!???"... big_grin
      • astomi25 Re: Autografy 11.06.19, 17:17
        Mam sporo autografow skoczkow narciarskich. I takich co juz nie skacza, a nawet nie zyja.
      • maniaczytania Re: Autografy 11.06.19, 22:18
        bardzo ładna historia smile
        Z racji tego, że widuję sławne osoby (głównie aktorów) kilka razy w tygodniu, też często mam właśnie takie wrażenie, że ich znam i czasem zdarza mi się z rozpędu powiedzieć 'dzień dobry' wink
      • zona_mi Re: Autografy 11.06.19, 22:28
        W mojej okolicy wszyscy mówią dzień dobry do prof. Miodka. Zapytałam go kiedyś, czy nie ma dość tak 200 razy dziennie odpowiadać... Czasem ma wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka