olena.s 09.06.19, 16:39 Wcześniej się nie zetknęłam, teraz mnie zachwyciło. Co powiecie na "Redutę Ordona" w całkiem nowej odsłonie? Stasiuk / Haydamaky - Reduta Ordona A na "Stepy Akermańskie?" "Stepy Akermańskie" - Mickiewicz-Stasiuk-Haydamaky Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tt-tka Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 16:45 Swietne. Inna sprawa, uwazam, ze kazde wygloszenie "Reduty" powinno byc poprzedzone lub uzupelnione info o pradziwych losach Ordona. Ciekawsze i bardziej bohaterskie niz wylot w powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 16:48 No, wystarczyłoby, żeby w szkołach o tym uczono, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 19:01 olena.s napisała: > No, wystarczyłoby, żeby w szkołach o tym uczono, jak dla mnie. A skąd założenie, że nie uczą? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 19:27 Z doświadczeń przeszłych i obserwacji współczesnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 20:38 to masz błędne obserwacje, skoro te informacje są w podręcznikach do języka polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 20:40 mój błąd - obserwacji pewnie nie masz błędnych, pytanie, dlaczego na podstawie jednostkowej obserwacji wysnuwasz daleko idące wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 17:28 tt-tka napisała: > Swietne. > Inna sprawa, uwazam, ze kazde wygloszenie "Reduty" powinno byc poprzedzone lub > uzupelnione info o pradziwych losach Ordona. Ciekawsze i bardziej bohaterskie n > iz wylot w powietrze. > Gdy byłam uczennicą tak było: prawdziwy biogram Ordona zestawiony z tekstem Mickiewicza, by pokazać, jak tworzy się mity. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 18:53 Swoją drogą to musiało być koszmarne - spotykasz kogoś, a on najpierw nie wierzy, że ty, to ty, a potem ma ci za złe, że żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 18:58 Myślałam, że będzie o polityce Super Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Polska, Ukraina, Mickiewicz 09.06.19, 19:55 Nie, tylko pisowskie trolle nie mają innych hobby poza absurdalnymi atakami politycznymi. A ja bardzo lubię, jak ktoś przetworzy jakąś zasuszoną, szacowną, wytartą ramotę i nagle zaczyna ona na nowo dźwięczeć. Odpowiedz Link Zgłoś