7katipo 07.07.19, 21:40 No to jesteśmy. We stolicy; -) Dwa punkty programu już zaliczone: metro i Bulwary. Jeszcze raz dziękuję eMamom za podpowiedzi i wskazówki B-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniaczytania Re: W Warszawie 07.07.19, 21:47 Udanego pobytu i niezapomnianych wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: W Warszawie 07.07.19, 23:08 Zazdroszczę! Udanego pobytu! Dobrej pogody! Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: W Warszawie 08.07.19, 06:35 Planujesz zobaczyć Prag€_okolice Ząbkowskiej, Targowej?stare podwórka z kapliczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: W Warszawie 07.07.19, 23:37 Jutro Łazienki i zobaczymy co jeszcze, Zamek, trakt królewski. A we wtorek CNK. Posłuchałam rad emam i mam już bilety. I rozpracowany dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: W Warszawie 08.07.19, 07:10 Możeci iść do Muzeum Chopina na Tamce, jest bardzo ładne i interaktywne i do ogrodów na dachu Biblioteki UW. Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: W Warszawie 08.07.19, 07:25 Może muzeum Kolejnictwa przy Towarowej? Blisko dworca centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: W Warszawie 08.07.19, 18:05 Niedaleko od Muzeum Kolejnictwa jest moja ulubiona obiadowania - nazywa się Kuchnia Za Ścianą, autobusem.jeden przystanek w stronę Dworca Centralnego (przystanek Pl. Starynkiewicza). Autobus staje przed wejściem do lokal. Jedzenie na wagę, krótkie menu, świeże produkty jedna zupa, nakładasz sama. Obiad z zupą wychodzi mi 12-14 zł. Moje dzieci tez lubią, są zapiekanki, kluski itp. Oni mają kilka lokalizacji w Warszawie, ale tu (moim zdaniem) jest najlepszy kucharz. na Mokotowie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: W Warszawie 08.07.19, 18:09 W Kuchni można sprawdzić menu na dany dzień i wtedy wiadomo czy warto zajrzeć (też lubię) Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: W Warszawie 08.07.19, 19:56 Jak robisz Warszawę to dobrze to ogarniać terytorialnie, bo się zmachasz. Jednego dnia i Starówka/Trakt/Łazienki i kolejnictwa? Niby niedaleko, a mnie by się nie chciało. Wolałabym kolejnictwo połączyć z Ochotą, Wolą czy chociaż PKiNem i pl. Grzybowskim. Tak samo jak po CNK warto iść na bulwary wiślane czy do ogrodów BUW - rzut beretem. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: W Warszawie 08.07.19, 19:57 W Centrum jest korpostołówka "Nasze miejsce". Można się najeść pod korek i pooddychać atmosferą miasta ludzi pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: W Warszawie 08.07.19, 21:15 Staram się ogarniać. Dzisiaj daliśmy radę tylko Łazienki, a wieczorkiem PKIN, bo bliziutko mieszkamy. Jutro Kopernik, ogród na BUW i może muzeum Chopina, bo się podjarałam - w necie wygląda super! Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: W Warszawie 09.07.19, 20:56 Byliśmy w ogrodzie, pięknie chociaż padało trochę. Do muzeum nie daliśmy rady, Dzieci padły. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: W Warszawie 08.07.19, 19:59 7katipo napisała: > Jutro Łazienki i zobaczymy co jeszcze, Zamek, w Zamku otwarto w tym roku ogród, warto zajrzeć, jesli ktoś lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: W Warszawie 08.07.19, 19:58 Muzeum Pieniądza w NBP przy Świętokrzyskiej tez warte polecenia, i darmowe Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: W Warszawie 08.07.19, 20:01 Oj tak- mój dziubas uwielbia to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: W Warszawie 08.07.19, 20:19 Polecałam już w poprzednim wątku Autorki. My trafiliśmy niechcący, chcieliśmy do mennicy i nie mogliśmy, bo coś tam (remont?), więc wyszukiwarka pokazała Centrum Pieniądza. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: W Warszawie 08.07.19, 20:55 Idźcie na Niewidzialną wystawę: niewidzialna.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: W Warszawie 10.07.19, 21:45 Muzeum iluzji - świetne. Dzieci zachwycone. Obskoczyliśmy Starówkę, Zamek i obowiązkowe pomniki. A przy okazji rzeczone muzeum i park miniatur. Dzieciom wrażenia uszami tryskają. Chcą tu zostać na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś