Dodaj do ulubionych

Stopy latem.

21.07.19, 13:35
Takie moje obserwacje. Obecnie kobiety dbają o stopy, na pewno bardziej niż kiedyś. Ale też dużo osób ma te stopy brzydkie, choć zadbane. Krzywe palce, halluksy.. geny, zle buty? A wasze stopy są ładne i zadbane? Moje oczywiście tak😀. Wątek na luzie.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Stopy latem. 21.07.19, 13:45
      Moje stopy są do zobaczenia w niedawnym wątku. Nie pamiętam tytułu a z komórki trudno mi odszukać. Jestem z nich bardzo zadowolona. Przy czym u prawej stopy 3! palce w ciągu całego życia miałam złamane. Jakaś pechowo ta stopa wink
      • princy-mincy Re: Stopy latem. 22.07.19, 10:35
        dajcie linka do tego wątku ze stopami!
    • tojamarusia Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:43
      Stopy mam wyjątkowo ładne, szczupłe i zgrabne, bez halluksów i innych zniekształceń. Zdjęć w wiadomym wątku nie ma😄
      Niestety pięty mają tendencję do przesuszania więc muszę o nie szczególnie dbać.
      Reszta ciała do kitu..
      • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:03
        Ja, jeszcze z osiem, dziesięć lat temu miałam ogromne problemy z pękającymi piętami. Żadne kremy nie pomagały. Dopiero jak zaczęłam brać regularnie witaminy i zaczęłam używać kremu przepisanego przez gp - problem zniknął. Dzis się cieszę pięknymi i gładkimi piętami, a ból stóp odczuwam tylko, gdy mam na sobie niewygodne buty wink
        • landora Re: Stopy latem. 22.07.19, 12:38
          A jakie witaminy brałaś?
          • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:06
            Na pewno witaminę b, ale nie pamiętam którą i a+e i jeszcze coś, tylko to było dawno temu, więc naprawdę nie pamiętam.
          • ponis1990 Re: Stopy latem. 23.07.19, 12:55
            Na pewno krem z witaminą a był silnie natłuszczający smile
    • danaide Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:44
      Nie, jak wszystko, stopy też mam brzydkie.
      O ludzie, ludzie...
      • grrrru Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:50
        Może masz chociaż w miarę zadbany mózg wink
        • danaide Re: Stopy latem. 21.07.19, 16:52
          Żałuję... big_grin
    • grrrru Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:52
      Zwyczajne mam, nie zastanawiam się nad wyglądem palców smile Skórę mam suchą, ale i tak cieszę się, że niedoczynność tarczycy objawia się u mnie tym a nie tyciem.
    • lauren6 Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:52
      Chcesz wywołać kolejną stopową jatkę?
      • agrypina6 Re: Stopy latem. 21.07.19, 19:48
        A, faktycznie kiedyś już tu było o stopach😀. No tak, tu nawet niewinny wątek o stopach może być powodem do jatki.
    • betty_bum Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:56
      Wątek na luzie? Mam obrzydliwe stopy pomimo pielęgnacji, dziękuję, że mi przypomniałaś.
      • agrypina6 Re: Stopy latem. 21.07.19, 19:48
        Jak pielegnujesz, to chyba tak źle nie jest.
    • lidek0 Re: Stopy latem. 21.07.19, 14:58
      Regularnie jestem przez cały rok na pedicurze, więc stopy zadbane, haluks rośnie więc jestem zapisana na operację, nie widzę powodu chodzenia z nim /i tu nie chodzi tylko o względy estetyczne/ wiele kobiet i mężczyzn niestety chodzi z haluksami, to tego stopy zaniedbane, wizyta na pedikurze raz w maju, kiedy zaczyna się sezon na odkryte buty i tyle a w domu wystarczy tarka i tani krem/maść nawilżająca, ale trzeba chcieć. Z preparatów do nawilżania polecam : nails.silcare.com/skarpetki-nawilzajace.html?gclid=CjwKCAjwmtDpBRAQEiwAC6lm4_R30SFQdZI0Mrh-KYO8WwzVBZKr5aa7H13Ip3E-YW_9xBHqpkZhTBoCuhQQAvD_BwE ja nam innej firmy ale na podobnej zasadzie wielkokrotnego użycia, bez nakładania kremów, tylko skarpetka na 30 minut
      • tojamarusia Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:04
        Oo skarpetki fajne. Skuteczne?
        • lidek0 Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:08
          Tak, u mnie się sprawdzają, ale regularności trzeba, najlepiej codziennie do ok 30 minut.
          • tojamarusia Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:11
            Dzięki
    • astrologia333 Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:33
      Niestety nie wiem jak to wpłynie na twoją psychikę, ale według mnie masz brzydkie stopy.
      • tojamarusia Re: Stopy latem. 21.07.19, 19:41
        astrologia333 napisała:

> Niestety nie wiem jak to wpłynie na twoją psychikę, ale według mnie masz brzydk
        > ie stopy.

A do kogo ty to piszesz?
        • astrologia333 Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:04
          A jak myślisz? Widzisz nade mną jakieś drzewko?
          • tojamarusia Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:06
            W telefonie czytam i nie widzę.
            • astrologia333 Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:26
              Zawsze mówiłam, że to drzewko po przemianie szaty graficznej jest lipne.
    • ajrisz.ka Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:43
      A ja myślałam, że będzie coś o obniżaniu się stopy procentowej logicznego myślenia, ew.zadłużającym się intelekcie, ew.upadku moralności. Tak sobie żartujęsmile

• rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:04
        To nie ta autorka big_grin
    • beataj1 Re: Stopy latem. 21.07.19, 15:55
      Stopy mam normalne ale nie zadbane. Obecnie mam miesięczną resztke obdrapanego lakieru, popękane pięty i schodzaca skórę z palców. I mam na to dokumentnie wysłane.
      • bergamotka77 Re: Stopy latem. 21.07.19, 16:42
        Bleee oszczędź szczegółów!
    • bergamotka77 Re: Stopy latem. 21.07.19, 16:49
      Ja jak wiadomo stopy mam ładne - były nawet na podium w wiadomym wątku 😂 Niestety są bardzo wrażliwe na otarcia. Wiele pozornie wygodnych butów mnie obciera na piętach ale tez z boku od wewnątrz gdzie haluksy powstają - najwygodniej mi w sportowych newbalance'ach i w japonkach a zimą w skorzanych (obowiązkowo) botkach. Właśnie wróciłam z ogródków nad Wisla i mam od pasków sandalow bolace pęcherze na stopach bo trochę pochodzilismy w tym upale 😣 A jutro i pojutrze ważne spotkania w pracy i powinnam założyć szpilki. Ech!
      • danaide Re: Stopy latem. 21.07.19, 16:53
        Bleee oszczędź szczegółów!
        • bergamotka77 Re: Stopy latem. 21.07.19, 17:55
          danaide napisała:

> Bleee oszczędź szczegółów!

Nie papuguj! 🤣
      • bergamotka77 Re: Stopy latem. 21.07.19, 18:01
        Przy okazji: czy te pęcherze powinnam przekluc czy czekać aż same się przebija? Bolą mnie bardzo😥
        • vodyanoi Re: Stopy latem. 21.07.19, 18:27
          Weź, bo się porzygam!
        • agrypina6 Re: Stopy latem. 21.07.19, 19:46
          Przekuć 🙂
          • danaide Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:01
            W ostrogi!
            • double-facepalm Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:22
              Piętowe. co się przeczytało to się już nie odzobaczy.
        • ida_listopadowa Re: Stopy latem. 22.07.19, 22:58
          bergamotka77 napisała:

> Przy okazji: czy te pęcherze powinnam przekluc czy czekać aż same się przebija?
          > Bolą mnie bardzo😥
          >

Bergamotka, bron boze nie przekłuwaj! od tego moze sie zrobic tylko gorzej, bardzoej bolesnie lub moze wejsc zakazenie.

Wez dowolny krem albo balsam i wmasowuj go w pecherze tyle czasu ile dasz rade, z godzinke najlepiej. Do rana pewnie sie wchlona dzieki temu. Ta skora ktora chcesz przekłuć, jest naturalnym opatrunkuem dla tkanki, wiec nie niszcz!

Druga opcja: te specjalne plastry na pęcherze. Wsciekle drogie ale dzialaja
      • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:06
        Twoje stopy mają skłonność do puchnięcia, więc albo masz źle dobrane buty, albo powinnaś zacząć brać leki na zmniejszenie płynów w organizmie.
    • bei Re: Stopy latem. 21.07.19, 18:35
      Sama dbam, myślę, ze są OK.
      Gdy patrzę na obce to wystarcza mi, ze są czyste, mają zdrowe i przycięte paznokcie i bez dużych zgrubień na podeszwie.
    • czarniejszaalineczka Re: Stopy latem. 21.07.19, 19:56
      https://s3.amazonaws.com/rapgenius/1378489957_hobbit_feet_rect.jpg
    • kalina_lin Re: Stopy latem. 21.07.19, 20:48
      Mam haluksy. Zrobily mi się, jak miałam z 20 lat. Nie bolą, nie przeszkadzają mi w życiu. Tylko nie mogę nosić sandałków z cienkich rzemyków, wybieram takie z zabudowanym przodem.
    • crea.tura Re: Stopy latem. 21.07.19, 21:28
      bardzo ładne stopy to mieszanina szczęścia i wysiłku, czyli dobre geny + zadbanie smile i tutaj nie ma cudów, jeśli ktoś w puli genowej dostał stopy po prostu brzydkie, to nawet jeśli o nie bardzo dba, to będą najwyżej przeciętne. A jeśli ktoś wygrał na loterii naturalnie ładne stopy, plus nieproblematyczne, to żadna jego zasługa. one po prostu przy minimalnym wysiłku wyglądają super, a przy żadnym przynajmniej okej. Więc licytacja stopowa jest bez sensu!
      • iimpala Re: Stopy latem. 21.07.19, 23:47
        wg mnie to ŻADNA mieszanina genow.
        Obcasy przestałałam nosić mając lat jakoś tak 20 kilka - po krótkim okresie obcasowym, nawet takim 20 cm (wcześniej, w szkole, nie chodziłam na obcasach).
        Potem postawiłam na obuwie sportowopodobne - bo, generalnie, zawsze lubiłam styl casual. Czyli, buty wygodne, z szerokimi noskami, na plaskim/niewielkim obcasie.
        Nie mam halluksow i powyginanych paluchow. Moje dbanie o stopy ogranicza sie do paznokci - poza zwyczajowym, oczywiście. Czyli myciem i wcieraniem kremow. No i waga - stopy szczuple (jak reszta ciała) sa ładne, grubaśne paluchy niekoniecznie. Ładnie wygladają tylko u niemowlat.
        Tak uważam.
        I mam już dorosłe dzieci = odpowiedni wiek.
        • kalina_lin Re: Stopy latem. 22.07.19, 06:18
          Moja babcia miała straszliwe halluksy. Mój tata (jej syn) ma halluksy - butów na obcasie w życiu nie miał na nogach. Ja też mam.
          Mowisz, że to nie geny? To co?
          • baatexja Re: Stopy latem. 22.07.19, 10:46
            Geny, geny, i najczęściej szerokie stopy i potem nieodpowiednie buty.
        • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:08
          Oczywiście, że geny są odpowiedzialne za haluksy, tak jak za skłonność do żylaków np.
        • landora Re: Stopy latem. 22.07.19, 12:46
          Obcasów nie noszę prawie w ogóle, a paluchy wyginają mi się do środka. Podobnie jak mojemu trzylatkowi - ręczę, że nie chodzi na szpilkach! W ogóle wydajemy majątek na Primigi i inne Superfity, a on i tak ma wygięte paluchy i stopę płasko - koślawą uncertain Nie wiem, dlaczego, bo dużo też biega boso i jest drobny.
          • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:10
            U mojej 7 latki podobnie. Dobre buty, szczupla, ciagle na boso (teraz ciagle po trawie i na plazy) i widze,ze moze bedzie miala problemy z haluksami.
          • lauren6 Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:16
            Nie tylko obcasy masakrują stopy, ale również wspomniane w tym wątku japonki.
            Dobrze dobrane obuwie to podstawa.
            • landora Re: Stopy latem. 24.07.19, 15:09
              Przecież nie daję trzylatkowi japonek... Buty ma dobierane w specjalistycznym sklepie, od początku Emelki i inne Primigi, a i tak jest problem.
      • kotejka Re: Stopy latem. 22.07.19, 08:31
        tak, ja tak mam
        ladne, zdrowe, nieklopotliwe, bez zwyrodnien,
        nie suche i nie potliwe
        w zwiazku z tym malo uwagi im poswiecam
        sa wiec zadbane, ale niezrobione
        czasem tarka - polecana przez emamy kiedys peggys sage - cudowna, sluzy mi do dzis
        rzadziej skarpetki zluszczajace, krem prawie nigdy, chyba ze balsam z gory na dol trafi tez i na stope
        moze sie dzis wezme, bo mam taki plan od tygodnia
        w sezonie ogrodowy m latam glownie na bosaka i stopa sie nie buntuje - nadal dobrze wyglada
        ostatnio wiele z nimi nie robilam, bo wstyd sie przyznam - w noc swietojanska wlazlam bosa stopa na rozzazone wegle ogniska
        cierpialam 3 tygodnie, slady mam do dzis
        bergamotce na pecherze polecam przekuc jak bardzo dokuczaja, chociaz sie nie powinno, bo to naturalny opatrunek
        ale jak bardzo nie daja butow wlozyc to jednak delikatnie nakluc nie uszkadzajac tej skorki, a potem intensywnie odkazac (pecherz chroni przed zakazeniem) i nakladac plastry hydrozelowe (takie naklejane galaretki meduzy ) na oparzenia
      • arkanna Re: Stopy latem. 22.07.19, 20:20
        Ja stopy wygrałam na loterii. Prawie nic przy nich nie robię. Mam kształtne palce , nie wiem co to są haluksy A skórki załatwiam podczas kąpieli w wannie. U kosmetyczki byłam raz w życiu i to były stracone 50 zł.( wieki temu) . Tarki używam może mąż 2 razy do roku albo i nie. Więc szczerze piszę że zasługi mojej w tym żadnej nie ma.
    • iimpala Re: Stopy latem. 21.07.19, 23:33
      oj tam, oj tam...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/pc/gj/xmwl/WabyQhWwFAakIYrSiB.png
      • iimpala Re: Stopy latem. 21.07.19, 23:35
        to nasza najlepsza z najlepszych Polek, w Brukseli, a.d. 2019
        • pruszynkaaa Re: Stopy latem. 22.07.19, 01:38
          O matko... Nigdy bym nie wpadła na połączenie takich kolorów... Wystającą podszewke litościwe pomine. Ona ma jakiegoś stylistę czy kogoś od spraw ubioru?
          • iimpala Re: Stopy latem. 22.07.19, 02:08
            no, a jakże...tenze stylista kosztował nas, podatnikow, jakieś 700 stówek. 700 000 zł, dla jasnosci. Z tego, co pamietam
            • iimpala Re: Stopy latem. 22.07.19, 02:10
              znaczy, 700 tysiaczków...
              juz mi sie te 0 gmatwają...stówka w tę, tysiąc w tamtę...
              • pruszynkaaa Re: Stopy latem. 22.07.19, 05:38
                O borze szumiący.. to ja jej za połowę tego mogę doradzić... ubieram kobiety znacznie lepiej! Pracuję w high end fashion butiku, samouk jestem... ale chyba sobie lepiej radzę.
      • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:09
        A to nie jest przerobione zdjęcie?
        • double-facepalm Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:36
          sugerujesz, że te pięty ktoś fotoszopowal?
    • mrs.solis Re: Stopy latem. 22.07.19, 02:29
      Mam ladne stopy, bez haluksow czy krzywych palcow. Paznokcie zawsze pomalowane i przyciete. Piety nawilzone i wypumeksowane.
    • bazia8 Re: Stopy latem. 22.07.19, 09:32
      Moje stopylatem są piękne, a moje stopylatem zimą są krzywe i powyginane.
    • solejrolia Re: Stopy latem. 22.07.19, 10:04
      Nie wyglądają zbyt dobrze, to skutek najwygodniejszych butów, jakie można nosić latem,
      czyli crocsów tongue_out

a poza tym mam dość szeroką stopę,
      ani ładną, ani brzydką,
      nie mam kompleksów na punkcie stóp, ale eksponować też jakoś nie eksponuję ich zbyt mocno (wolę bardziej zabudowane buty, niż 2 paseczki na krzyż).
      • rosapulchra-0 Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:11
        To tak jak ja. Mam jedną parę sandałków, które i tak są zabudowane dość mocno, a i tak wolę biegać w balerinach lub obuwiu sportowym.
    • hanusinamama Re: Stopy latem. 22.07.19, 10:59
      A to te osoby z haluksami czy krzywymi stopami maja zakrywac te stopu?? Odciąć sobie?? Bo nie wiem o czym ten wątek.
      • alpepe Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:11
        o głupocie wątkodawczyni.
        Jak już się mam wpisać, to ja mam stopy tancerki, z wysokim podbiciem,nie mam halluksów sensu stricto, ale mam kostki, i pamiętam, jak niektórzy mężczyźni mówili, że mam piękne stopy, inni nie mówili nic. Moja córka starsza ma piękne, akurat do reklam, oczywiście egipskie, ale i tak chodzi w sneakersach, więc tyle ich oglądania. I dziś pomalowałam paznokcie na koralowo, ale oczywiście farba wyłazi na skórę, muszę je pomoczyć, by wyglądały pięknie, według moich oczekiwań pięknie.
        • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:51
          A ja mam fuksje. Koral pieknie wyglada na opalonych stopach.
          • alpepe Re: Stopy latem. 22.07.19, 12:02
            Akurat stopy mam opalone, ale preferuję błękity i turkusy i szałwie big_grin, dziś odmiana. Bardziej to jasny arbuz niż koral big_grin
            • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:11
              Slicznie musza wygladac 😍
              • alpepe Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:52
                W odpowiednich sandałkach, tak big_grin. Dziś będą seksy, więc muszę sobie ładnie stopy wymoczyć, by te resztki lakieru zeszły big_grin
            • hanusinamama Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:50
              Własnie szukam takiego kolru. Miałam kiedys. Taki arbuzowy. KUpiłam juz 3...i to nie to...
              • alpepe Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:56
                W niemieckim dm trend it up No1, numer 111, nie pamiętam, czy kupiłam w tym, czy w ub. roku.
    • piataziuta Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:10
      Pokażcie zdjęcia, bo żadnej w was nie wierzę!
      • czarniejszaalineczka Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:48
        ja pokazalam
    • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 11:27
      Ja mam zadbane (mam na tym punkcie fiola) ale mam haluksy. Dziedziczone po mamie. Operacji sie boje.
      • alpepe Re: Stopy latem. 22.07.19, 12:03
        Niektórzy tak po prostu mają i tyle. Dopóki możesz na nich chodzić, są piękne.
        • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:12
          Tez prawda!
      • hanusinamama Re: Stopy latem. 22.07.19, 13:57
        A myslalas o takich aparatch korygujących?? Nie wiem jak bardzo masz zaawansowane. Ja mam (moge miec) genetrycznie po mamamie. KUpiłam taki parat (pare) i zakładam na kilka godzin w dzien albo na noc. Do tego robie ćwicznia codziennie. U mnie ma to zahamować powstawanie. Ale moja ciotka nosi aparat i robi te cwiczenia (ale codziennie od ponad 2 lat) i widzi efekty. Pewnie ze nie to nie zniknie ale troche sie poproawiło a najwazniejsze ze sie nie pogarsza.
        • chocolatemonster Re: Stopy latem. 22.07.19, 17:55
          Moich chyba juz zaden aparat nie skoryguje...Chociaz...nie bola,moge i biegac i chodzic do woli.
          • hanusinamama Re: Stopy latem. 23.07.19, 00:18
            Ale chodzi o zatrzymanie tego procesu. Własnie siedze koncze zlecenie i cwicze stopy smile
            • chocolatemonster Re: Stopy latem. 23.07.19, 16:10
              Musze poguglac cwiczenia na stopy.
    • eliksir_czarodziejski Re: Stopy latem. 22.07.19, 18:18
      Mam brzydkie stopy i mam to gdzieś. Robię sobie zarowiasto czerwona hybrydę, zakładałam japonki czy sandałki i idę w miasto. Jak mi się nie chce zadbać o stopy to zakładam białe, przewiewne tenisówki. Wyglądają bosko z szortami, bardzo wydłużają nogi🙂
    • a1ma Re: Stopy latem. 23.07.19, 16:30
      Chodze na pedicure cały rok co miesiąc, więc mam zadbane stopy, zawsze pomalowane paznokcie. Nieznoszę widoku niepomalowanych paznokci u damskich stóp, bleee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka