bywalec.hoteli 24.07.19, 09:26 ...co sądzicie o takim zestawieniu imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 10:57 Nic nie przebije Narcyza Barana. Kiedyś wypowiadał się jakiś człowiek o takim imieniu i nazwisku w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 11:21 Moim zdaniem brzmi to obślizgło to już mogli mu rodzice nadać twardsze imię - np. zawierające "r". Narcyz Baran też jest niezły Głupie są też kombinacje imienia i nazwiska od tego imienia - Maciej Maciejewski, Staszek Staszewski, Tomasz Tomicki, Jan Janicki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 11:48 bywalec.hoteli napisał: > Głupie są też powiedzieć o tobie debil to nie obelga, to stwierdzenie faktu, śmieszku forumowy ty. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 11:18 Czy rzeczony Aleksy dał ci zgodę na wycieranie sobie gęby po forach jego nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 17:39 niestety tak w klasie jest też Nadia Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 23:17 A jak Gruszkowie i Rączkowie mieli nazwać córki, żeby ci nie przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Aleksy Masłek... 15.04.20, 00:42 Autentyczne nazwisko; Turek-Prorok Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 22:39 tol8 napisała: > Amelia Rączka rządzi > Nic dziwnego w tym zestawieniu nie widzę Tak jak Remigiusz rączka Odpowiedz Link Zgłoś
krishka Re: Aleksy Masłek... 15.04.20, 00:21 beata985 napisała: > tol8 napisała: > > > Amelia Rączka rządzi > > > > Nic dziwnego w tym zestawieniu nie widzę > Tak jak Remigiusz rączka > > Przypuszczam że nawet tol8, która podała to zestawienie, nie wie, z czego może wynikać jego "dziwność", bo na pewno nie z samego zestawienia brzmień. Może lepiej sprawdźcie sobie, co znaczy "amelia" w medycynie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 12:01 a jakie ciekawe kombinacje Wy znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 16:48 Przypomniała mi się piosenka - "Baby, ach te baby, człek by je łyżkami jadł" - brrrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 17:40 Bożydar Iwanow. Roksana Węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 17:46 Hehe, znam to. Znam tez nazwisko „Małolepszy” Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 18:17 Jeszcze mam na końcu języka takie śmieszne połączenie : z życia albo z telewizji. Nie mogę sobie przypomnieć, ale męczy mnie to. Długooooo myślałam, że to przezwisko czy pseudonim, i byłam w szku, gdy dowiedziałam się, że imię i nazwisko - prawdziwe - tej osoby Jak skojarze to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaabing Re: Aleksy Masłek... 24.07.19, 20:07 Mnie kiedyś zszokował Ziemowit Pędziwiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 23:44 Jak już jesteśmy przy komentatorach sportowych, to Żelisław Żyżyński. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 26.07.19, 10:38 Zaciekawiło mnie to słowo "masłek". Okazało się, że "w dawnej Polsce syn lub zięć mistrza cechowego, niekiedy także czeladnik żeniący się z wdową po mistrzu". encyklopedia.pwn.pl/haslo/maslek;3938358.html Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Aleksy Masłek... 26.07.19, 11:02 Kiedyś słyszałam jak dziennikarz radiowy Marek Starybrat opowiadał o swoim nazwisku i problemach jakie sprawia czasem ludziom Pewnego razu dostał list zaadresowany na: imię- Bert, nazwisko-Stary Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Aleksy Masłek... 26.07.19, 14:17 Moim zdaniem nic nie pobije Żanety Kiełbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Aleksy Masłek... 26.07.19, 14:49 a ja miałam kiedyś studentkę, która się nazywała Carmen Ciura, patrząc na jej urodę, przypuszczalnie miała jakieś hiszpańskie korzenie, ale to zestawienie z ciurą mnie zawsze rozwalało. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli [...] 14.04.20, 21:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
megwhite25 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 21:58 Kiedyś pracując na call Center rozmawiałam z panem Waldemarem Moczymorda , bawi mnie to do dziś- dzień dobry czy mam przyjemność rozmawiac z panem Waldemarem Moczymorda? Pamietam swoj zadlawiony glos zeby nie parsknac śmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 22:03 Kurcze muszę! Pani Missała-Jonderko. Z takim cudem się kiedyś zetknęłam. Cóż, wyliśmy z chłopem z miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 22:05 XD ja słyszałem ongiś "Dolores Miednica", ale nie wiem czy to prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 22:41 Znałam pana Jąderko/Jonderko...już nie pamiętam pisowni Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Aleksy Masłek... 14.04.20, 23:02 Miałam w życiu styczność z ludźmi o nazwiskach: Piszczygłowa Świniuch Półchłopek Iks Dziadek Kiełbasa Wszyscy to mężczyźni.Na szczęście nie mieli wydumanych imion typu Ariel,Denis itp.tylko tradycyjne. Ale i tak musieli się godzić ze śmieszkami na swój temat. Odpowiedz Link Zgłoś