bywalec.hoteli 02.08.19, 13:59 Jeździ ktoś autem 5 osobowym w 5 osób, z czego 3 dzieci w 3 fotelikach samochodowych? Jak sobie radzicie ze zmieszczeniem wszystkich i wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alaveda Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 14:14 W golfie na raty, dla klasy wyższej średniej się nie zmieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 14:16 Całkiem normalnie, a auto mam małe. Jeśli 3 foteliki przypadają na tył, to mamy taki jeden specjalnie kupiony, bardzo wąski, dziecko z małą dupką tam wejdzie Czasami jak dorosły nie jest jakiś wielki to siedzi z tyłu miedź 2 fotelikami, a 3 fotelik z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 14:19 Auto naprawdę małe, bo peugeot 207. W takich konstelacjach jeżdżę zazwyczaj z koleżankami córki i ew. jednym rodzicem, trenerką itp. W dłuższe trasy biore 7 miejscowe auto. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:24 jakie masz foteliki, a zwłaszcza ten wąski? U mnie między dwa foteliki trzeci się nie zmieści a auto całkiem spore. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:41 Sąsiadka testuje właśnie coś takiego, ale jest na urlopie więc dowiem się jak się Toto sprawiało jak wroci: (ja znalazłam na niemieckich stronach, ale na polskich też na bank będzie). Wpisz Bubble bum Sitzerhöhung Ja mam takie siedzisko wąskie bez poręczy i ono idzie na środek. Pasuje jak ulał. Niestety nie potrafię wstawiać zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:43 Aha, pytanie oczywiście jak duże są dzieci i czy mogą na czymś takim już jeździć czy jednak potrzebują pełne siedzenia. U mnie jest mowa o 11latkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 17:53 Bywalec trzeba było myśleć jak się rozmnazales U nas auto klasy premium, ale trzy tez by nie weszly... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 17:55 Berga, jakie to auto klasy premium? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:18 Są matki premium poczytaj sobie które np.Volvo, Mercedes Benz, Lexus itd.. Nie wiedziałam że jeżdżę takim dopóki mi kolega z pracy nie powiedział 😁 Nie jest juz pierwszej młodości ale nadal wygodne choć młody dosiega sufitu na policjantach Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:27 Ale marka premium to nie jest klasa samochodu, która określa jego wielkość. Klasa to A,B,C,D itp. C to kompakt , D to klasa średnia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:31 😜 ojtam ojtam #ZAZDROŚCISZ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:53 Wszyscy Bergamotce zazdrościmy Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:58 A czy ja mówię że chodzi o wielkość? Też wam #zazdroszcze wielodzietnosci 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 19:29 No jakby rozmawiamy tu o wielkości ... 🙊 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 11.08.19, 22:53 W tym czasie nie myślałem o fotelikach Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 14:16 Miałam to szczęście, ze najstarszy kończył 9 lat kiedy urodził się najmłodszy, a ze jest wysoki, to właściwie od razu siedział wciśnięty między foteliki rodzeństwa. Pierwsze 3 mce jeździliśmy w konfiguracji: dwa foteliki z tylu, jeden na siedzeniu pasażera, ja wciśnięta między te dwa z tylu. Jednak przy trójce dzieci najlepiej sprawdzają się 7 osobowe auta. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 12:55 Pani Nick, ten najstarszy siedział wciśnięty w środku między foteliki na podstawce? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:00 Nie. Przepisy są takie, ze w takiej konfiguracji dziecko może siedzieć bez podstawki: „przewozimy trójkę dzieci, a w samochodzie nie ma możliwości zamontowania z tyłu trzech fotelików. Uwaga! Trzecie dziecko może siedzieć z tyłu, pomiędzy fotelikami, ale powinno mieć przynajmniej 3 lata i być przypięte pasami.„ Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:11 Tak, oczywiście. Wielu znajomych tak jeździ. Najczęściej Kugą lub Mondeo combi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:24 ale te auta nie mają możliwości zmieszczenia 3 fotelików z tyłu? to kto jeździ w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:30 Oczywiście, że mają. Kuga napewno ma z tylu normalne fotele (3) a nie kanapę. Do wnętrza mondeo nie zaglądałam. Jednym i drugim modelem jeżdżą rodziny 2+3 (wszystkie dzieci fotelikowe). My jeździmy większymi autami. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:35 Mondeo combi nie ma tak. Może masz na myśli S-Maxa? Takich aut typu S-Max czy Touran nie lubię i nie chciałbym zmieniać na nie ukochanego Golfa. Odpowiedz Link Zgłoś
kittka25 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:40 Do Mondeo z tylu na pewno zmieszcza sie 3 foteliki-jezdzimy tak i dajemy rade Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 15:58 Wszystkie 3 na isofiksie się zmieszczą? Kanapa jest dzielona na 3 osobne siedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:24 W środku nie ma isofixa Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:57 A z której grupy macie te foteliki i czy są na isofixach? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:15 2 foteliki 15-36 i 1 fotelik 0-13, wszystkie na isofixach Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:54 Kup 7 osobowego suva. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:57 Myślałam ze nie chcesz vana. Vany to faktycznie opcja po moim trupie. Mercedes ma taki model kombi, gdzie w bagażniku masz dodatkowe dwa fotele. Może coś w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 22:54 Nie chcę ani vana ani suva ani tym bardziej mini-suva w rodzaju VW tiguana. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 07:04 Mini suvy są bez sensu. W środku nie różnią się wielkością od aut typu sedan, czy hatchback. Jeśli komuś zależy na dużym bagażniku to najlepsze jest kombi (chociaż najmniej mi się podoba), a jeśli ktoś chce komfort jazdy w piec osób i spory bagażnik, to kupuje auto siedmioosobowe. Niestety europejski rynek jest pod tym względem nadal słaby, chociaż zaczyna iść ku lepszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 12:56 No właśnie ja mam kombi i to akurat mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 05.08.19, 10:25 Kilka lat temu na pewno Volvo miały możliwość montażu 3 fotelików z tyłu. I to na pewno nie był SUV. 2 znajome rodziny tak jeździły. Odpowiedz Link Zgłoś
agjot1979 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 16:15 Zmieniliśmy auto na forda s-max bo do octavii ni hu hu się nie dało wcisnąć 3 z tylu. Dzieci 10 i 3,5 roku, najmłodsze urodzi się za miesiąc. W fordzie na legalu wszystko wchodzi bo ma z tylu 3 samodzielne fotele a nie kanapę. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 16:24 odwiedź jeden ze sklepów osiemgwiazek - pomogą upchnąć foteliki Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 16:24 Ja musiałam forda mondeo kombi kupić aby wszystko weszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:01 A masz trójkę? Ciekawe z tym mondeo bo w passacie chyba się 3 z tylu nie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:34 No pewnie ze nie. W BMW serii 5 tez nie (obojętnie czy x5, czy po prostu 5. Ani w audi A6, ani nawet w A8. Środkowa cześć kanapy nie jest przystosowana do fotelika. Chyba ze mowa o 2 typu nosidełko dla niemowlaków i na środku poddupnik. Wtedy można nawet powiedzieć, ze 3 foteliki wlezą do peugota 206, czy innego małego autka. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:41 Teoretycznie najstarszy dzieciak moglby jezdzic na poddupniku na środku między młodszymi, bo przekracza 135, ale to chyba niezbyt bezpieczne dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:52 Ale foteliki większe niż nosidła są szerokie. Na styk może i by dało radę, o ile nie są montowane isofixem, tylko można je na maksa przesunąć do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:55 Nie powinno się ich na maxa przesuwać do drzwi z uwagi np na kurtyny powietrze, ochronę przed uderzeniem itp. W każdym razie zaskoczyło mnie, ze w Mondeo są 3 siedzenia z tylu, myślałem, ze tak to tylko w S-Maksie z fordów. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:58 W każdym 5 osobowym masz 3 siedzenia z tylu. Tylko weź zobacz to środkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 19:21 Chodzi o to ze zwykle jest kanapa z tylu a nie 3 osobne siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 19:28 🤔 nie wiem. Mój pierwszy „normalny” samochód to było mondeo i tam masz teoretycznie kanapę z dwoma fotelami i siedzeniem po środku. Tak samo jest w bmw5, w audi a6 i innych tej wielkości autach. W a8 masz teoretycznie ciut bardziej wyodrębnione to środkowe miejsce, ale to wszystko nadal kanapy, nie 3 oddzielne fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:59 A smax ma chyba 7 siedzeń właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 19:00 A Kuga to nie Ford?🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 22:47 miniSUV to dla mnie nie samochód Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 07:07 Ford Kuga jest zbudowany na płycie podłogowej Focusa. To nie jest duże auto. Tylko wydaje się - z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 10:31 To tak jak tiguan jest zrobiony na płycie golfa. Jedynym plusem jak dla mnie jest to ze siedzisz wyżej ale bagażnika i miejsca nie ma więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 12:15 Oczywiście, że nieduże, ale autor wątku nie pytał o duży samochód tylko o taki, w którym mieszczą się 3 foteliki. Kuga ma z tylu 3 fotele i 3 foteliki mieszczą się spokojnie. Wiadomo, że jeżeli ktoś chce duży samochód dla rodziny 2+3 z wielkim bagażnikiem to nie szuka auta pięcioosobowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 12:57 Jeziorowa a orientujesz się ile kosztuje ta nowa Kuga? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:05 Nie wiem, dwa znajome małżeństwa mają. My jeździmy innymi autami. Taka informacja jest jednak z pewnością dostępna na stronie forda. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:10 Tak na szybko to znalazłem ofertę za 109 tys. To może nie jest tak źle cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:49 No ale w Kuga masz identyczna kanapę, jak w Focusie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:11 W kudze nie ma kanapy tylko 3 fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:21 Oh really? i.imged.pl/siedzenie-oparcie-tylne-kanapa-ford-kuga-4201072034.jpg To są dwa siedzenia, w tym jedno z dodatkowym miejscem. Nie trzy oddzielne fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:41 Nie wiem co to jest, ale wczoraj osobiście pomagałam znajomej wyjąć dziecko z fotelika w kudze i były tam 3 fotele a nie takie dziwactwo (może w jakiś starociach coś takiego montowali?) Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:47 Zresztą niech autor sam poogląda auta i wtedy przekona się, że pięcioosobowe auta są dla rodzin 2+2. Są modele gdzie wepchnie 3 foteliki z tyłu, ale będzie problem z bagażnikiem i ogólną ciasnotą. Chyba, że nie zamierza tym autem jeździć nawet na weekendy to wtedy będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:56 A Dacia Logan MPV? Albo Toyota Verso? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:28 jeśli odpowiada Ci mokro bagażnik to ok, ale skoro masz golfa w combi to nie są ro samochody które spełnia Twoje oczekiwania pod względem Mieliśmy avensis verso ( dużo większa od samej verso) a i tak bez trumny na dachu zima nie dało się jechać. Zwłaszcza w opcji z woskowym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:36 e-ness napisała: > jeśli odpowiada Ci mokro bagażnik to ok, ale skoro masz golfa w combi to nie są > ro samochody które spełnia Twoje oczekiwania pod względem > Mieliśmy avensis verso ( dużo większa od samej verso) a i tak bez trumny na dac > hu zima nie dało się jechać. Zwłaszcza w opcji z woskowym dzieckiem Właśnie w golfie combi jest super duży i pojemny bagażnik Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:40 No właśnie, a modele które wymieniłeś to bagażnika prawie wcale nie maja. ( micro miało być) Ja w swoim vanie stawiam wózek bez składania. Mieszczą się cztery ogromne walizki i masa rzeczy jeszcze na nich. Jeździmy jak cywilizowani ludzie a nie jak Cyganie, z tobołkami poupychanymi wszędzie gdzie się da. Nie musimy pakować trumny na dach co poprawia warunki wyjazdów i powrotów, bo spokojnie mieścimy się do garażu ( w avensis verso niestety brakowało kilku cm) Dużo jeździmy, ale jeśli Wy podróżujecie głównie samolotem to ten bagażnik tez może nie jest priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 18:47 My dużo podróżujemy samochodem a rzadko samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:32 Verso tak. Dwa izofixy z tyłu, a na srodkowym miejscu fotelik montowany na pasach. Verso ma trzy osobne siedzenia z tyłu, są też wersje 7osobowe, ale w trzecim rzędzie raczej nie ma szans na fotelik. Trzy osobne siedzenia ma Peugeot 5008 starsze roczniki, Ford smax, Sharan i Alhambra, Touran (mniej miejsca niż w Verso), część Renault scenic (też raczej bardziej wąsko niż w Verso). Sama pytałam tu na forum parę miesięcy temu w tym temacie i najlepszą radą, która dostałam była lektura Facebookowej grupy 8 gwiazdek. A jak masz blisko do sklepu, to po prostu pojedz do 8 gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:49 3 fotele każdy z isofixem był? Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:59 Zrozum, to nie mój samochód, ja tylko wyjmowałam czyjeś dziecko z jednego z 3 fotelików. My się nie przymierzaliśmy nawet do średniego auta, nie oglądałam takich nigdy inaczej niż przypadkowe zerknięcie pozbawione zainteresowania. Pojeździj po salonach, pogadaj z fachowcami i wybierz - może oni ci wytłumaczą, że takie auta nie są dla rodziny 2+3 tylko jako komfortowe rozwiązanie dla rodziny 2+2. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 15:00 No chyba, że będzie to auto takie jak u mojej znajomej, czyli to mniejsze - miejskie, a nie główne rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:06 To są tylne siedzenia Kugi Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 17:35 Przez pewien czas tak jeździliśmy, dopóki mieliśmy niezbyt duży 5-miejscowy samochód. Niestety to zawsze ja musiałam siadać na tylny środek, bo dorosły normalnych gabarytów ani trzeci fotelik się tam nie mieścił. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 18:17 Jeździłam, zmieniliśmy wtedy mniejsze kombi na większe Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 02.08.19, 23:23 W naszym aucie się nie mieściły więc zmienilismy na turana. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 10:10 Echhh, [i]kiedyś to były czasy. W potrzebie i granat pod ręką był, i karabin.[/b] Do Skody 130 pakowałem z tyłu czwórkę dzieciaków, bez żadnych fotelików i się jechało. Dziś to najlepszy sposób na zdobycie szybkiego medialnego rozgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 11:31 Skoro golfa już masz a trzeci fotelik dopiero rozważasz to rozumiem, że mamy gratulować ponownego rozmnożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 15:53 Dzięki w końcu (co najmniej) jedna co skumała Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:26 Upychanie dzieci to jedno, da się, choć komfort żaden, ani dla dzieci ani dla dorosłych. Nie wyobrażam sobie upychać rodziny 2+3 bo „ nie pozbędę się swojego ukochanego samochodu” Jak się decydujesz na kolejne dzieci to i logistykę trzeba zaplanować i przełknąć stratę ukochanego auta ns rzecz rodzinnego samochodu ( zakładam ze Cię stać, bo co innego jak nie ma się wyjścia) Takie to mocno egoistyczne te tatusiowe podejście i podziwiam mojego męża ze kupił tatowoz dla nas, a w pracy zrezygnował z limuzyny na rzecz kombi. Grunt to priorytety a Ty chyba musisz je trochę pozmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:34 Może i masz rację. A jaki tatowoz kupiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:49 To jest ten tatowoz ? en.m.wikipedia.org/wiki/Fiat_Siena Przecież to klasa B+ bez kombi Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:50 😂 kocham dyskusje o motoryzacji na emamie Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 13:57 Nie siena tylko sienna I nie Fiat tylko toyota 😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:01 To co pokazałeś to najbrzydszy samochód świata, bez jaj ktoś to kupował? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:22 Sienna do pięknych tez nie należy. Jak każdy van. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 15:47 Van to van nie doszukuje się w nim zewnętrznej urody, ma bezpiecznie wozić moje dzieci i pomieścić bez upychania graty na wyjazd. Sienna to samochód dedykowany tylko dla rodzin, Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 14:55 aha Ta sienna to widzę coś podobnego jak touran, s-max, galaxy, alhambra? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:21 Daleko im do niej, bardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:37 Jest znacznie większa i ma przesuwane drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:42 I ma isofix w 3 rzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:43 I nieporównywalny komfort podróżowania z innymi vanami Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:52 A przesuwane drzwi przy trójce dzieci to wynalazek na miarę Nobla, zwłaszcza w elektrycznej wersji. Nie muszę się stresować ze nie wyjdę z auta ( często miejsca parkingowe są bardzo wąskie) albo dzieciaki niechcący poobijana lakier sąsiadowi. A jak jest jeszcze niemowlę w foteliku- kołysce to już bajka. Ale to trzeba mieć aby docenić. Póki nie miałam, nie zdawałam sobie sprawy z tych udogodnień. Suszarka bębnowa tez do momentu jej nabycia jakoś średnio mnie przekonywała. Obecnie wole pozbyć się zmywarki niż suszarki - jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 15:26 Grupę na fb „8 gwiazdek społeczność” polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 15:44 a te 8 gwiazdek to nie są rodzice krejzolki oraz sprzedawcy żerujący na lęku? Odpowiedz Link Zgłoś
jana111 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 16:55 Nie wiem jak wam się mieszczą 3 foteliki z tyłu w Mondeo. Tzn. mam na myśli te z najwyższej grupy, bo jeśli z różnych, to pewnie tak. A jak się komuś mieszczą, to powiedzcie jakie, proszę. Ja mam w Mondeo (konkretnie amerykańskiej wersji Fusion, może to sprawia różnicę, sedan, ale szerokość chyba taka sama) 2 foteliki 15-36 i w miarę szczupłe dziecko 165 cm z trudem się mieści pośrodku. Fotelik z całą pewnością się tam nie zmieści, z żadnej grupy. Chyba, żeby wypiąć z isofixów, wtedy może tak- ale wtedy bliżej szyby, bliżej kurtyn, mniejsza stabilność- już padły te minusy. Trzecie dziecko zaczynało z nami jeździć w Hyundaiu i30- fotelik 9-18 z przodu, 15-36 za kierowcą, kołyska pośrodku (bez isofixa), dla mnie zostawało całkiem sporo miejsca. Po półtora roku malucha przesadziłam do 9-25 tyłem, średnie do 15-36 na isofixie a najstarsze w międzyczasie osiągnęło 150 i usiadło pomiędzy. Jak maluch skończył 5 lat najstarszy stwierdził, że woli mieć ciasno w ramionach niż w pupie, więc trzeba było przejść do konfiguracji obecnej. Podsumowanie: - zanim dojdziesz do konfiguracji wszystkie dzieci w dużych fotelikach, to jeszcze chwila minie, nie znam wieku twoich dzieci, ale może jest szansa, że najstarsze mocno zbliży się do 150, - są auta na 3 foteliki które nie są wielkimi grzmotami, to te, które mają 3 osobne fotele- citroen c4 w którejś wersji, renault scenic, ford c-max, w wielkim grzmocie między fotelikami jest wygodne miejsce dla dorosłego, suvy są małe, nawet na nie nie patrz. Pytanie do wszystkich: co radzicie zrobić z mojej sytuacji, kiedy najstarszemu dziecku ciasno? Średnie z fotelikiem do przodu? (minusy: nie ma isofixu, dziecko z przodu), czy może wypiąć foteliki z isofixów i rozsunąć na boki? (minusy powyżej) Mamy wprawdzie większe auto, ale na dalsze podróże się ono nie nadaje a średnie za około rok osiągnie 150 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:19 Najstarsze dziecko ma 8 lat i powyżej 135 cm ale poniżej 150, jest szczupłe. Żona tez jest szczupła ale nie na tyle żeby wygodnie jezdzic z tylu w środku Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:29 Przestac wozić 165 cm człowieka w foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 20:11 sorki teraz doczytałam 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 05.08.19, 10:09 aha, ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
reveiled Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:35 Moja corka miala fotelik diono radian. Wybralismy ten, bo wlasnie slyszelismy ze to jeden z nielicznych modeli, w ktorych mozna zmiescic trzy foteliki z tylu, a mielismy w planach wieksza rodzine. Niestety, plany nie wyszly, ale fotelik byl super. Odpowiedz Link Zgłoś
reveiled Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 03.08.19, 17:44 Diono Radian 3, mam nadzieje, ze znajdziesz, bo ja poszukalam na szybko na polskich stronach i znalazlam tylko Diono Radian 5, ktory podobno zajmuje wiecej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
zonda-m Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 05.08.19, 14:42 Nie możesz zachować golfa dla siebie, i do tego kupić tatowóz typu minivan? Skoro masz taki sentyment do Vw. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 05.08.19, 16:07 Jaki tatowóz? Z tego co piszecie, to w minivanie 3 foteliki się nie mieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 00:13 Jakim kutwa cudem?? Odpowiedz Link Zgłoś
agjot1979 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 12:12 Jak nie, jak tak. Do s- maxa wchodzą bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 00:12 Ja mam 7 osobowe (ale 2 zzapasowe siedzenia to te w bagażniku). Ostatni tydzien jeżdzilismy na 3 foteliki (2 dzieci plus kolezanka starszej). Oprócz kłotni ktora siedzi w środku..nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 00:20 7 osobowe co? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 09:58 Facet pyta kobiety na babskim forum zamiast samemu porządny research zrobić co jest dostępne... Szok😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 10:31 Shock shock raz przypadkowo wkleiłem tu posta który miał isc na forum Auto Moto o oponach i niespodziewanie otrzymałem sensowne odpowiedzi. To raz. Co do fotelików i przewożenia dzieci - to jednak kobiety zwykle są bliżej tych przewożonych dzieci, wybierają foteliki, czasem siedzą między fotelikami, wiec pytac na emamie jest całkiem sensowne. To dwa. Poza tym ematka wszystko wie. To trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Trzy foteliki w jednym samochodzie 12.08.19, 13:08 Wysłałam Ci wiadomość na priv. Odpowiedz Link Zgłoś