Dodaj do ulubionych

Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem

12.09.19, 16:58
Czy znacie jakieś trwałe perfumy (nie typowo meskie tylko unisex) z nuta rozmarynu?
Obserwuj wątek
    • bigzaganiacz Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 17:05
      brutal
      • double-facepalm Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:22
        bigzaganiacz napisał(a):

> brutal
        Chopie, słaby troll z ciebie. Spodziewałam się ze napiszesz "zapach knura" (feromony dla samic swini) lub coś z tej pangrono.pl/poznaj-najdziwniejsze-perfumy-na-swiecie/ listy.
    • kura17 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 17:08
      nie znam, ale w lecie jadlam swietne lody - jogurt grecki + miod + rozmaryn LOL
    • memphis90 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 18:43
      www.fragrantica.pl/nuty/Rozmaryn-49.html
    • mokka39 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:02
      Diptyque L`eau Trois, ale to bardzo trudny zapach i na pewno nie dla każdego. perfumanka.pl/2019/03/11/perfumy-turpistyczne-koszmar-dla-koneserow-diptyque-leau-trois/
      Jest też w składzie L`Air du Temps Niny Ricci, ale raczej w szczątkowej formie, nie jako dominująca nuta.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:26
        Ależ piękny opis, zakochałam się, gdzie to można powąchać?
        A coś jeszcze ze starym drewnem - nie koniecznie z pleśnią.
        Tez lubię zapachy dziwne, wilgotnego lasu, mchu, pudru.
        • alpepe Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:35
          Puder to dziwny zapach?
        • mokka39 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:37
          W tej chwili są dość trudno dostępne i widzę, że nawet perfumerie niszowe, które sprzedają Diptyque, nie mają go na stanie. Ja mam chyba malutką próbkę gdzieś tam jeszcze, jeśli nie boisz się podać adresu, to mogę ci wysłać wink Z zapachów starego drewna poleciłabym La Liturgie des Heures albo Psychedelique - oba marki Jovoy. Z tanich to w Maroussi Slavy Zaitsev jest taka drzewna nuta starego kościoła.
          • violent_green do mokki39 :) 12.09.19, 23:43
            Hej, a co byś mi poleciła podobnego do „Fille en Aiguilles” Lutensa? Niestety nigdzie nie można ich już kupić, przynajmniej w normalnej cenie. Pragnę lasu, sosny, kadzidła.
            Z góry dziękuję smile
            • mokka39 Re: do mokki39 :) 13.09.19, 17:18
              wiem, wiem - niestety są wycofane, mi się ostała jakaś resztka z 10ml i pielęgnuję jak relikwię wink Czegoś bardzo podobnego nie znam, one są jedyne w swoim rodzaju z tym ciepłym, drzewno-żywicznym dymem. W podobnym charakterze są Arso Profumum Roma, ale to będzie w cenie jeszcze bardziej nienormalnej wink Z ciekawszych ciepłych dymno-kadzidlaków ( za zimnymi, kamiennymi typu Avignon CdG osobiście nie przepadam) to by było A City on Fire Imaginary Authors, wiem, że nazwa niby miasto sugeruje, ale to bardziej dym palonych liści z jesiennych ugorów, co zresztą powtarza się w recenzjach. Początek jest trochę traumatyczny, ale potem ładnie się wygładzają. Poza tym tej samej marki Cape Heartache, w składzie jodła, sosna, choina kanadyjska i truskawka (!). Zapach zdecydowanie leśny. Żywiczno-dymne są też La Fumee Miller Harris - w składzie kadzidło i brzoza, żywiczny i iglasty. I naprawdę fajne perfumy za około 60-80 zł, tylko też już niestety rzadko się pojawiają, czasem można upolować na allegro albo w perfumeriach internetowych testery - 1a classe incenso from Asia Alviero Martini. Ciepły dym z ogniska, w którym poza osmalonym drzewem spłonęły także suszone płatki kwiatów i zioła.
      • kandyzowana3x Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 23:01
        Mokka jesli moge sie podpiac z pytaniem. Od kilku lat szukam czegos z zapachem dyni.moglabys cos polecic?
        • mokka39 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 13.09.19, 16:50
          o rety, dyni nie lubię ani wąchać ani jeść, więc w perfumach również jej nie poszukuję wink Jedyne co mi przychodzi do głowy to Tilda Swinton Like This marki Etat Libre d`Orange. Maślana, słodkawa dynia z imbirem - perfumy bardzo jesienne w wyrazie.
          • kandyzowana3x Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 13.09.19, 17:09
            Jesc tez nie lubie, ale zapach za mna wlasnie na jesien chodzi smile. Tylko taki bardziej pieprzny niz maslany mi sie wymarzyl smile. Dziekuje za podpowiedz. Chyba zaryzykuje.
      • mag_871 Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 07.11.19, 20:49
        Sprawdź sobie online-perfumy.pl/woda-perfumowana/2222-berdoues-collection-grands-crus-vanira-moorea-woda-perfumowana-100ml-7775562273935.html ma naprawdę ciekawe nuty może to akurat to czego szukasz
    • alpepe Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:16
      www.drbeta.pl/eau-de-perfum-larendogra.html Miałam, faktycznie, bardzo ziołowe z wybijającym rozmarynem, nie z lawendą, nie sugeruj się szkłem.
      • double-facepalm Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:26
        Brzmi ciekawie i cena przystępna. Można na to wyrwać 10-15 lat mlodszych😉? (o większej różnicy wieku nie piszę bo grozilby prokurator)
        • alpepe Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 12.09.19, 21:33
          Cóż, wiesz, ja wyrywam na słodkie zapachy. Tego niestety już nie produkują, ale może znajdziesz, każdemu facetowi się podobał, łasuchom zwłaszcza: Lancome Tresor La Nuit Caresse. Niby Tresor dla starszych bab. Ja tam wyczuwam tytoń i karmel głównie, w każdym razie każden był zachwycony.
          Nie bierz się za wyrafinowane w wytrawną stronę zapachy, choć rozumiem, o czym piszesz, ja swego czasu perfumowałam się Polo Men, zielona butelka, też pewnie z rozmarynem, męski, ale miałam wtedy takie pazura wink
    • fuzja-jadrowa Re: Damskie/uniseks zapachy z rozmarynem 07.11.19, 21:55
      Eau Dynamisante

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka