Dodaj do ulubionych

Booking - pytanie do korzystających

12.11.19, 07:42
Kiedyś trochę z niego korzystałam, potem tylko bezpośrednio w hotelu. Teraz chcę zarezerwować pokój i widzę, że wybrane przeze mnie hotele tylko przez booking mogę zarezerwować z możliwością bezpłatnej rezygnacji, na stronach hotelu takiej opcji brak.

Macie doświadczenie, spotkalyscie się z taką opcją, nie było problemu z takimi warunkami rezerwacji?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 07:51
      Nie raz, nie dwa tak rezerwowałam. Nie było żadnego problemu.
    • szarsz Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 07:52
      Ostatnio dwa razy, raz nawet rezerwowalam ibisa, bo miałam problem z ich stroną. Ale nie rezygnowałam, więc nie wiem czy byłyby kłopoty, czy nie.
    • cauliflowerpl Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 08:01
      Zawsze wybieram takie opcje. Ba, mam zwyczaj na szybko rezerwowac 5 hoteli w tym samym miejscu w tym samym czasie, po czym wysylam do nich zapytanie i jak mi sie odpowiedz nie podoba to odwoluje.

Niektorzy pobierali od razu kase. Nigdy nie bylo problemu ze zwrotem.
    • heca7 Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 08:10
      Praktycznie zawsze rezerwujemy z opcją bezpłatnej rezygnacji do jakiejś tam daty. Nigdy nie miałam z tym problemu.
    • mikams75 Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 08:18
      bez problemow, tylko wczytaj sie dokladnie do kiedy jest ta bezplatna rezygnacja.
    • profes79 Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 08:40
      W typowym hotelu wole jednak rezerwować przez stronę o ile jest taka opcja; booking mi sie sprawdza przy wyszukiwaniu mniej popularnych miejscówek, hosteli etc. które często nawet jezeli mają stronę z możliwością rezerwacji to jest ona niedostępna po angielsku
    • aqua48 Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 08:46
      Rezerwujemy praktycznie wyłącznie przez booking. Nigdy nie było żadnego problemu.
    • aguar Re: Booking - pytanie do korzystających 12.11.19, 09:48
      Wiele razy bez problemu odwoływałam, raz ociągali się ze zwrotem zaliczki (ok. 100 euro), ale booking interweniował i zwrócili.
      • juszkowic Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 14:39
        Ja też nie mam żadnych problemów z bookingiem. Rezerwuje kilka razy dziennie, więc jak miałabym to robić bezpośrednio w hotelach to chyba bym zwariowała od pisania i odpowiadania na emaile.
        • winton81 Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 14:52
          Widać za mało rezerwujesz, bo praktycznie kazdy hotel ma opcję rezerwacji online i maile do niczego nie są potrzebne.

Eh, kiedyś to były sekretarki....
          • steficzka Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 15:30
            Mnie trochę przeraża konieczność podania numerów z karty płatniczej.
            Nie dalej jak wczoraj chciałam zarezerwować miejsce na wakacyjny wypad i doszłam do tego punktu.
            Rezerwacji nie skończyłam.
            Czy słusznie sie waham?jakieś doświadczenia?
            Niestety nie ma możliwości bezpośredniej rezerwacji.
            • kk345 Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 15:52
              Na pewno bezpieczniej jest podać numer karty znanemu Bookingowi, niż randomowemu hotelowi na drugim końcu świata.
            • krwawy.lolo Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 15:58
              Bukinguję już parę lat i jeszcze problemów nie miałem. Raz tylko mi bank mi jakąś transakcję zablokował bo im się podejrzany wydał hotel na Phu Quoc, ale sobie wyjaśniliśmy i wszystko było w porządku.
              • dyzurny_troll_forum Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 16:02
                krwawy.lolo napisał:

> bo im się podejrzany wydał hotel na Phu Quoc, ale sobi
                > e wyjaśniliśmy i wszystko było w porządku.

Byłeś na Phu Quoc!? W którym rejonie?
                Jak wrażenia?
                • konstancja16 Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 16:41
                  wprawdzie nie do mnie pytanie, ale sie wlacze, bo bylam na Phu Quoc i ogromnie mi sie podobalo. bylo z 10 lat temu i od tego czasu bylam na wielu wyspach Tajlandii, Malezji i okolic, a z Phu Quoc mam najmilsze wspomnienia. I jadlam tam najlepsza na swiecie zupe rybna.

z kolei pytanie 'w ktorym rejonie' wydaje mi sie troche dziwne, bo to malutka wyspa, zdaje sie ze objechalismy cala motocyklem w jeden dzien. no, moze prawie cala. w dwoch miejscach zgrupowane sa osrodki dla turystow (hotele i domki, przy plazy oczywiscie), do tego wioska rybacka i kawalek niezagospodarowany. turysci gromadza sie przy glownych plazach, gdzie dochodzi droga asfaltowa. ale calosc jest fajna i przyjazna. no i kuchnia, hmm, rozmarzylam sie.
                • krwawy.lolo Re: Booking - pytanie do korzystających 09.12.19, 17:37
                  Byłem w miejscu, gdzie stoi pomnik Majkela Drżaksona. Kuchnia rzeczywiście dobra. Ale w Wietnamie wszystko mi smakowało, szczególnie ichnie zupki. Takie Phở Bò na przykład. Byłem dwa razy w lutym, na zachodnim wybrzeżu. W tym czasie wiatry wieją ze wschodu, także woda spokojna i gładka, jak lustro. (To najbardziej podobało się żonie.) Dostać się można np. tzw. "speed boatem" z Rah Gia albo samolotem z Sajgonu.
                  • krwawy.lolo Re: Booking - pytanie do korzystających 11.12.19, 07:25
                    Tu Majkel w całej okazałości. Pięć lat później.
    • vasaria Re: Booking - pytanie do korzystających 11.12.19, 09:50
      Średnio raz na kilka razy rezygnuję. Nigdy nie było z tym żadnego problemu. Czasem wybieram 2 różne hotele w danej miejscowości i jeszcze jakiś czas się zastanawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka