Dodaj do ulubionych

Na 'starość' chciałabym

• simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:03
      55..? myslalam, ze 70...
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:05
        Ale jakie 70😁
        • hanusinamama Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:15
          NO na 70 to wyglądałaby super na 50 naprawde kiepsko.
        • simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:42
          serio..twoja mama wyglada starzej od tej pani?
          • simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:44
            pytanie bylo do chocolate..
            • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:42
              Moja mama nie zyje of wielu lat.
            • hanusinamama Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:54
              MOja w tym roku 60....i wygląda o niebo lepiej od zdjecia z watku. A ze ma problemy ze skórą (uczulenie na wszystko) nawet jakby chciała to zadnych liftingów czy kremów przeciwzmarszczkowych nie stosuje. Jest chodzącą reklamą oldschoola nivea smile
              • simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:13
                daj spokoj z ta Nivea. syfiasta parafina,
    • hanusinamama Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:14
      Pani bardzo atrakcyjna ale myslalam ze ma wiecej niz ma. Natomiast makijaz masakryczny. Pan otynkował panią bardzo, kolor podkładu nie wiem do czego dobierał (dobrze ze pani ma golf). ładnie oczy umalował ale reszta kiepska. Mało ludzi umie malować panie po 60. MOja tesciowa jak poszła do drogiej kosmetyczki to wyszła ze łzami w oczach. Na szybko kupiłam jej odpowiedni podkład, puder i umalowałam o niebo lepiej ( a kosmtyczką nie ejstem).
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:54
        No wlasnie juz gdzies napisalam, ze ilosc pudrow i podkladow mnie przeraza choc caly efekt jest imho na plus.
    • pitupitt Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 11:21
      Nie chciałabym wyglądać jak żeński odpowiedni T. Cruise'a
      • homohominilupus Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 12:02
        Gdzieś tam na początku jolka wytknęła pani ze wstawionego zdjęcia, że mogłaby sobie zlikwidować zmarszczki. Chodziło o mimiczne zmarszczki wokół oczu.
        W związku z tym mam pytanie: czy są tu emamy, które nie planują żadnych odmładzających zabiegów medycyny estetycznej mimo czterdziestki na karku?
        Odkąd moja przyjaciółka (l 37) panicznie reagująca na igły i wszelkie zabiegi medyczne zaczęła wspominać, że planuje się ostrzyknąć, mam wrażenie, że ja się jedna ostałam jako ta nietknięta lelija.
        Wierzę w ruch na świeżym powietrzu, w miarę zdrowe odżywianie, sport dla zachowania sprawności i sylwetki, sporo seksu, dobre relacje z ludźmi, a nie wierzę, że mogłabym czas zatrzymać. Włosy farbuję i to chyba jedyna rzecz, którą robię żeby udawać młodszą niż jestem.
        Czy jest choć jedna ematka, która się ze mną zgadza?
        • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:43
          Ja! Tylko, ze ja znow wlosow nie farbuje ale czasem chodze do kosmetyczki na kwasy.
        • malgosiagosia Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:46
          homohominilupus napisała:

> Wierzę w ruch na świeżym powietrzu, w miarę zdrowe odżywianie, sport dla zachow
          > ania sprawności i sylwetki, sporo seksu, dobre relacje z ludźmi, a nie wierzę,
          > że mogłabym czas zatrzymać. Włosy farbuję i to chyba jedyna rzecz, którą robię
          > żeby udawać młodszą niż jestem.
          > Czy jest choć jedna ematka, która się ze mną zgadza?

Ja sie z Toba zgadzam, tyle tylko, ze wlosow nie farbuje, bo nie ma takiej potrzeby.smile
        • irisq Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:21
          miałam podobne podejscie. Aż do dnia gdy zobaczyłam zarys chomików wink Jak mi się rozjechał owal twarzy zaczęłam przychylniej patrzeć w stronę medycyny estetycznej, tu już zdrowy tryb życia jest po prostu tylko zdrowy...
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:26
            Wszystko jest dla ludzi. Jesli cos spedza Tobie sen z powiek to czemu nie zadzialac. Skoro to ma Cie uszczesliwic? Ja na razie wyobrazam sobie, ze nie skorzystam z medycyny estetycznej ALE jeszcze 5 lat temu gdyby ktos mi powiedzial, ze bede biegac i cwiczyc to bym nie uwierzyla.
    • liberica1 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 12:17
      Myślałam, że ma ok 65 - 70 lat. Zdecydowanie siwizna działa na jej niekorzyść. Nie chciałabym tak wyglądać w jej wieku.
    • niebieskie_korale Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:51
      Kobieta ma regularne rysy, piekna twarz. Wyglada na okolo 65 i jesli ma wiecej to faktycznie dobrze wyglada.
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 13:55
        Ma 55 i wedlug emam wyglada na 70. Nawet jesli to mi to nie przeszkadza.
    • gryzelda71 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:02
      Cudna odpowiedź na pytanie czy siwizna postarza. Tak, postarza i to bardzo. Dzięki przemysłowi kosmetycznemu za farbysmile
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:04
        Coz. Mi sie to postarzenie podoba.
        • simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:14
          a ile ty masz lat..? az boje sie myslec, jak wedlug ciebie powinna wygladac przecietna 30latka
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:20
            Mam 41 lat i wedlug mnie wygladam na tyle. Otoczenie daje mi zazwyczaj 35.
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:28
            A to w ogole jest jakis odgorny wzorzec jak powinna wygladac 30,40,50 latka? Jesli jest to u ludzi to tak nie dziala tzn sa osoby wygladajace na mlodsze i na starsze od swojej metryki.
            • simply_z Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:42
              no nie ale podajesz kobiete, ktora wyglada po prostu tragicznie albo ma taka stylizacje.
              Zmarchy, siwe wlosy..no nie wiem, pewnie w XIX w. tak wygladano.
              • chatgris01 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:52
                simply_z napisała:

>
                > Zmarchy, siwe wlosy..no nie wiem, pewnie w XIX w. tak wygladano.

To zależało od klasy społecznej. Kobiety z klas wyższych, jeśli się tylko nie roztyły, wyglądały całkiem nieźle-całe życie starannie chroniły skórę przed słońcem, wysypiały się i nie paliły, nie niszczyły też twarzy toksycznymi kosmetykami-w efekcie zmarszczek miewały dużo mniej, niż 50-100 lat temu czy nawet obecnie.
        • gryzelda71 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 16:47
          To jesteś pierwszą osobą która chciałby wyglądać na więcej lat niż ma.smile
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:42
            Zawsze bylam inna😁
    • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:19
      Tak sobie mysle, ze mam szanse w wieku 55 lat wygladac jak ta pani tzn byc wycwiczona i siwa ze zmarszczkami bo siwizny juz troche mam, fugure zblizona (jestem o wiele nizsza) a ze zmarszczkami 'walcze' olejkami i kremami ze sredniej polki czyli nie walcze. Do tego mam problemy ze snem ale nie pale i nie opalam sie. Pozyjemy- zobaczymy😁
    • arkanna Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:27
      Wygląda jak Demi More. Dobrze zrobiona .widać ze już starsza a zadnej zmarszczki
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:29
        Tez mi sie skojarzyla z Demi (podobne rysy twarzy).
        • arkanna Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 14:52
          Tylko teraz doczytałam że ma 55 lat i jestem w szoku. Jak większość myślałam że min 65 lat
      • nikita1906 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 19:28
        Mnie też przypomina Demi Moore. Figura i kondycja super ale siwe włosy i twarz wskazująca na nadużywanie słońca, może papierosów wskazują wiek o 10-15 lat starszy, niestety....Moja szefowa ma 65 lat i wygląda bardzo podobnie..
        • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 19:29
          Czyli filtr i nie palic (nie pale). Latem mam 50 na twarz i szyje.
          • chatgris01 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 19:36
            chocolatemonster napisała:

> Latem mam 50 na twarz i szyje.

Ja przez cały rok, także w deszczowe/mgliste dni (zalecenie dermatolożki sprzed parunastu lat). Wszystkie przebarwienia od słońca już mi zeszły od tej pory, ale smaruję nadal.
            Zmarszczki mam tylko mimiczne (niewiele).
    • mamtrzykotyidwa Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 15:18
      Nieee, tyle tapety nakładać na siebie codziennie, a w życiu!
      Pod tą tapetą i tak widać, ze stara, i golf, żeby szyję starą zakryć...
      A ile ona ma lat? Bo może 60 i tak stara wygląda, a może 80 i wygląda, jak wygląda?
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 15:39
        A kto napisal,ze codziennie? Ma 55 lat. Swietna kobieta.
        • mamtrzykotyidwa Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 15:44
          55???????????
          To czemu wygląda jak osiemdziesięciolatka??
          I dlaczego się nią zachwycacie, w takim razie?
          • mamtrzykotyidwa Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 15:49
            No i jaka to starość 55???????????????
            Starość to co najmniej 70!
            • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 16:23
              A cudzyslow w tytule watku pani zauwazyla?
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 16:26
            Nie szarzuj. Nikt sie nia nie zachwyca oprocz mnie.
            • triss_merigold6 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 16:52
              Pewnie dlatego, że wszystkie są zaszokowane kontrastem między wiekiem pani, a tym na ile lat wygląda na zdjęciach, które wkleiłas.
              • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:43
                Tez myslalam, ze ma wiecej ale i tak jestem pos wrazeniem formy, klasy i stylu.
          • rosapulchra-0 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 20:00
            Już nie przesadzaj z tą osiemdziesięciolatką suspicious
    • jolie Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:34
      Nie będę oryginalna - nie chciałabym tak wyglądać po 50-tce. Twarz tej kobiety oceniam jako bardzo przeciętną i choć ma dosyć regularne rysy, to nos w mojej ocenie bardzo brzydki. Po 50-tce chciałabym wyglądać jak Beata Tyszkiewicz w tym wieku- ona zawarła prawdziwy pakt z diabłem i jeszcze paliła od dekad. Oczywiście nie będę wyglądać jak Tyszkiewicz, bo jestem innym typem urody, jestem podobna do matki, a ona jest bardzo podobna do Kris Jenner (tylko bez przeróbek).
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:53
        Wychodzi, ze tylko mi sie ta pani podoba. Trudno😁 Kris Jenner przed przerobkami to fajna kobieta byla wiec tylko sie ciesz. Ja mam tzw 'dziecieca' buzie i na np gdy bylam na studiach to mnie przezywali 'Shirley Temple'😀 Taki typ ponoc sie niefajnie starzeje. Na razie zbieram komplementy dotyczace cery (jest niezle choc mam zmarszczki spowodowane stresem i niewysypianiem sie) i figury (fakt, ze duzo cwicze). Urode mam przecietna (wedlug mnie ).
        • triss_merigold6 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:57
          Nikt nie kwestionuje, że ma świetną figurę.
        • chatgris01 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 17:59
          Kiedy mnie się pani podoba, tyle że wygląda na minimum 68 lat-i jakby faktycznie tyle miała, to chyba wszystkie by stwierdziły, że wygląda rewelacyjnie.
          Pozostaje mieć nadzieję, że przez następne 20 lat nic się nie zmieni i wtedy będzie super.
          • chatgris01 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 18:04
            BTW, widziałam foty pięćdziesięcioletniej wtedy Isabelle Adjani strzelone znienacka przez paparazzi na ulicy i na Jowisza, ona wyglądała na najwyżej 20 lat! Wiem, że od dawna majstrowała z medycyną estetyczną, ale i tak impressionnant (bo fota w brukowcu poprawiana nie była).
            • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 18:07
              Adjani jest przepiekna. Gdyby mi strzelili foty po 12 godz nocce to by mi emamy daly 90tke😁
          • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 18:08
            Tez tak moze byc. Widzialam jej foty z mlodosci i wtedy tez wygladala na powazniejsza niz metryka wskazuje.
        • jolie Re: Na 'starość' chciałabym 16.11.19, 12:29
          Moja matka to niebieskooka Kris Jenner i z głębiej osadzonymi oczami. Ja mam dużo większe oczy i inny nos. Ale podobieństwo jest duże, każdy, kto nas widzi, twierdzi, że jesteśmy bardzo podobne. Moja matka starzeje się bardzo dobrze, ale ja mam raczej geny matki mojego ojca, zatem może być tak sobie. Trudno.
      • flegma_tyczka Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 19:31
        A po co Wam uroda teraz, a już tym bardziej na jeszcze starsze lata?
        • rosapulchra-0 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 20:02
          Żeby głupi miał zagadkę.
    • elenelda Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 20:23
      Starość? Ta pani jest młodsza od Lidii Popiel. Ma tyle lat, co Aneta Kręglicka, Bogna Sworowska czy Halle Berry. Wygląda znacznie starzej. Przypomina mi Boba z Twin Peaks.
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 20:40
        'Starosc' i z wymienionych przez Ciebie pan tylko Aneta Kreglicka moglaby , imho, konkurowac z Caroline Labouchere.
      • jola-kotka Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 22:46
        Lidia Popiel akurat bardzo staro wyglada.
      • piekna_remedios4 Re: Na 'starość' chciałabym 16.11.19, 10:45
        >
        Przypomina mi Boba z Twin Peaks.

haha dokładnie
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 20:41
        Czad!
        • anika772 Re: Na 'starość' chciałabym 16.11.19, 11:40
          Lauren Bruzzone, inspirująca kobieta!
    • lumeria Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 21:53
      Lubie ta serie makover'ow MAKEOVERGUY

Pokazuje przeciętne Amerykanki przed i po. Czasami maluje siwiznę, czasami przywraca siwe.

Chciałabym, żeby mi się chciało 'robić się' co rano - i to już teraz! smile

Tutaj tez 55-letnia kobieta:

• chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 22:25
        Fajny ten makeover i fajnie, ze robiony na zwyklej kobiecie.
    • ga-ti Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 22:03
      Dziś oglądałam reportaż w ddtvn, pani ma lat 96! Chodzi o kulach, bo miała operację niedawno, ale jaką ma cerę, a jaki umysł. O, mogłabym dożyć tylu lat w takim zdrowiu smile
      dziendobry.tvn.pl/a/halina-zelaska-przejmujaca-lekcja-historii
      • chocolatemonster Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 22:28
        Super!
      • aqua48 Re: Na 'starość' chciałabym 15.11.19, 22:49
        ga-ti napisała:

> Dziś oglądałam reportaż w ddtvn, pani ma lat 96! Chodzi o kulach, bo miała oper
        > ację niedawno, ale jaką ma cerę, a jaki umysł. O, mogłabym dożyć tylu lat w tak
        > im zdrowiu smile

Ja nie wiem, pochodzę z rodziny długowiecznych kobiet. Cztery dożyły 90+. Mam jeszcze ostatnią ciocię w takim samym wieku, rocznik 23, jest prosta jak trzcina, samodzielna, nie choruje, nic jej nie dolega, tylko dla bezpieczeństwa nie wychodzi już sama na ulicę, ale umysł jak brzytwa, tylko powtarza, że jest sama bo wszyscy bliscy wiekowo jej poumierali - rodzeństwo, mąż, koleżanki. Inna moja ciocia w podobnym wieku i o podobnej kondycji też powtarzała - a po co co ja tyle żyję...
    • riki_i Re: Na 'starość' chciałabym 16.11.19, 12:35
      chocolatemonster napisała:

Z d
      > obrodziejstw medycyny estetycznej też pewnie zdarza jej się korzystać (mam wraż
      > enie, że tak mogłaby wyglądać pani Bogumiła Wander gdyby nie przeholowała)

Bogusia ma Alzheimera, niestety. Te straszliwe makijaże i ogólna masakra to niestety były pierwsze objawy.
      • ga-ti Re: Na 'starość' chciałabym 16.11.19, 12:54
        Tak? To bardzo przykre uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka