Dodaj do ulubionych

gałąź pod sufitem

11.12.19, 12:40
W pewnej kawiarni zobaczyłam gałąź pod sufitem, a na niej białe ozdoby choinkowe. Tak ładnie to wygląda, że zachciało mi się zrobić taką ozdobę w domu. Jak myślicie, czy to dobry pomysł? Przytaszczyć gałąź, wieszać ją na haku itd.? Czy pobrudzi sufit, a wyglądać będzie tak sobie?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 13:33
      Serio nigdy nie slyszalas o podłaźniczce?bo wychodzi na to, ze dopiero co odkrylas te ozdobe swiateczna.
      Wpisz sobie haslo i popatrz.
      • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 13:46
        Nigdy nie robiłam w domu podłaźniczki, stąd prośba o poradę - powiedzmy - estetyczną:
        Jak myślicie, czy to dobry pomysł? Przytaszczyć gałąź, wieszać ją na haku itd.? Czy pobrudzi sufit, a wyglądać będzie tak sobie?
        • tt-tka Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 13:58
          przeciez widzialas w kawiarni, ladnie wygladala smile
          W kawiarni mozesz zapytac rowniez, czy brudzi sufit.
          • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:03
            > przeciez widzialas w kawiarni, ladnie wygladala smile

Tak, ale to pewnie jakiś plastyk projektował. Nie wiadomo, jak wyjdzie, gdy sama się za to wezmę smile

> W kawiarni mozesz zapytac rowniez, czy brudzi sufit.

W kawiarni są deski, na nich nie widać brudu. Ja mam biały sufit śnieżką malowany.
        • 1matka-polka Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:00
          Wyglądać może dobrze, w zależności od twojego talentu plastycznego. A pobrudzić może swoja droga, poza tym, jeśli masz betonowy sufit, to jak zamierzasz zamontować hak? Potem ci dziura w suficie zostanie a w sufitach bardzo widać dziury, możesz rozpiąć linki na wkrętach pod sufitem, od ściany do ściany ale czy warto?
          • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:06
            > Wyglądać może dobrze, w zależności od twojego talentu plastycznego.

Otóż to wink

> jak zamierzasz zamontować hak?

Jeden hak mam, od worka treningowego. Myślałam, żeby go wykorzystać, żeby przeciągnąć gałąź. I tak ją wybalansować ozdobami, żeby się na nim trzymała.
            • 1matka-polka Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:16
              No ale ten hak zostanie ci na zawsze albo dziura albo ślad po szpachlowaniu....
              • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:23
                Hak już jest od lat. Trenowaliśmy wszyscy czworo karate i w pewnym momencie zainstalowaliśmy worek, żeby ćwiczyć kopnięcia. Worek ściągamy i chowamy, ale hak jest na stałe.
            • zbyfauch Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:42
              Proponuję zostawić worek i dokleić mu białą brodę.
              • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:54
                smile
      • majenkir Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:34
        edelstein napisała:
        > Serio nigdy nie slyszalas o podłaźniczce?

Ja nie.Serio big_grin. Czegos nowego sie dzisiaj dowiedzialam big_grin.
        Ale ta jej galaz inna - taka nowoczesna wink.
    • heca7 Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 13:59
      To podłaźniczka smile Miałam ją w zeszłym roku. Tylko u mnie wisiała pod żyrandolem nad stołem w jadalni. Druciane kółko obłożyłam świerkiem. Zawiesiłam na ozdobnych taśmach. Przyczepiłam zwisające ozdoby i okręciłam lampkami na bateryjkę. Wyglądało fantastycznie smile
      • memphis90 Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:00
        No nie, jaka podłaźniczka, to na zdjęciu to jakiś suchy badyl.
      • heca7 Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:04
        Nie mogę znaleźć zdjęcia bez włączonych lampek.
        • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:09
          Też ładna smile Chociaż mnie zauroczyła ta asymetryczna gałąź i chciałabym właśnie taką.
          Fajnie, że u Ciebie są lampki na baterie, a nie z kablem ciągnącym się do kontaktu. Może od tego zacznę - od szukania lampek na baterie.
          • heca7 Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:15
            Lampki na baterie dostaniesz w każdym Pepco wink
            • mama-ola Re: gałąź pod sufitem 11.12.19, 14:23
              Dzięki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka