kamin Re: Imię Olga 12.12.19, 13:56 Dlaczego myślisz, że będzie częściej nadawane? Po Noblu dla Szymborskiej jej imię nie zyskało na popularności 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Imię Olga 12.12.19, 16:38 Mi też się podoba. Tak powiedzmy w pierwszej 10 imion żeńskich. Mam tylko dwie córki więc nie wykorzystałam, a ucieszyłabym się np.z wnuczki o tym imieniu (choć przysłowiową Dżesikę kochać będę równie mocno, choć na samo brzmienie imienia przewracam oczami.) A tak na marginesie. Pracuję w przedszkolu, gdzie w grupie 3-latków są dwie Olgi, a ich rodzice są bardzo wyczuleni, żeby używać pełnego imienia. NIGDY Ola. Jedna mama złożyła na to skargę na piśmie. Też wolę Olgę niż Aleksandrę, ale to skupienie na zdrobnieniach trochę mnie śmieszy. zwłaszcza że nikt nie robi tego stale i wbrew, po prostu pani pomoc chciała sobie skrócić. Żeby było śmieszniej pani też ma tak na imię, ale uparcie chce być Olą, na Olgę się krzywi, więc wobec dziewczynek trudno jej się przestawić.... Ale imię samo w sobie super. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Imię Olga 12.12.19, 22:35 Imie Olga, dosc twarde i niemile dla mojego ucha. Ola ladniej. Imiona, nawet te brzydkie, robia sie ladne, jesli nosza je ladni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Imię Olga 13.12.19, 19:35 Ja mysl, ze jak cos nie brzmi to nie brzmi. Ktos moze byc ladny i miec kiepskie imie i jego wyglad tego nie zmieni Zreszta, ludzie z jakiegos powodu imiona czasem sobie zmieniaja. BTW, akurat to imie nie jest wedlug mnie w nawet top 10 niewypalow. Zywkly standard ktory albo sie komus podoba albo nie, tyle ze malo popularny - moze dlatego, ze jest sporo duzo ladniejszych (moim zdaniem). Ale sporo gorszych w sumie tez jest . Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Imię Olga 13.12.19, 19:57 umi napisała: > Ja mysl, ze jak cos nie brzmi to nie brzmi. Ktos moze byc ladny i miec kiepskie > imie i jego wyglad tego nie zmieni Nie mialam na mysli ludzi ladnych fizycznie, tylko ludzi dobrych, szlachetnych, madrych. Zauwazylam to juz dzieckiem bedac, jak zmienialy mi sie lubienia imion w zaleznosci od czlowieka, ktore je nosil. Imiona ladne czasem brzydly, a brzydkie, zdarzalo sie, ladnialy. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Imię Olga 13.12.19, 20:13 A to chyba prawda, cos w tym jest. Mam co najmniej kilka imion, ktore lubie i one pozytywnie kojarza mi sie z pozytywnymi ludzmi je noszacymi. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Imię Olga 13.12.19, 20:05 Mi nie bardzo, sorry. A mam w rodzinie kogos b milego zreszta o tym imieniu. Nie wiadomo za bardzo jak zdrabniac to imie. Odpowiedz Link Zgłoś