Dodaj do ulubionych

Kto gra w pokemony?

20.12.19, 16:01
Ja gram od dwóch lat. Najpierw z synem jeździłam, chodziłam.
Teraz młody jest na razie za duży na pokemony ( wg niego oczywiście) więc gram sama na swoim koncie. Dużemu młodemu nie przeszkadza gra z mojego konta ( tu nie jest za duży).
Mój najstarszy aktywnie grający znajomy jest po siedemdziesiątce.
A wy gracie?
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 16:22
      No ja już się wydałam wink. Od początku, od kiedy oficjalnie pojawiły się w Polsce. Ale bez wielkiego zaangażowania, dopiero niedawno przekroczyłam 39 poziom - rzadko biorę udział w rajdach, chyba że mijam coś do zrobienia samodzielnie; w ex-raid chyba tylko dwa razy. Traktuję głównie jako impuls do ruszenia się z domu, choć mam gen kolekcjonera, więc każdy nowy wpis w pokedeksie cieszy wink. Pierwszą generację mam całą, i to jeszcze zrobioną przed ostatnią możliwością zdobycia regionalnych z jajek. W drugiej brakuje mi właśnie regionalnych. W następnych już są większe dziury wink.

Dorosłych graczy to chyba widuję więcej niż dzieciaków, czasem bywają pary mama/dziecko, rzadziej tata/dziecko. Graczy 60+ też znam kilku. Jedną z najbardziej zapalonych graczek u mnie w okolicy jest dziewczyna na wychowawczym, dużo chodzi na spacery z dzieckiem wink.
      • jaulfa Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 16:27
        W rajdach nie biorę udziału bo nie ogarniam tematu. Czasem walczę na arenach sama. Też jestem zbieraczem. W końcu zaczęłam ewoluować pokemony. Syn, ten, który jest już na nie za duży, pokazał mi jak to się robi.
        Jestem na 29 poziomie.
        • mdro Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 23:25
          Wrzuć w gugla Pokemon Go Polska, wyskoczy całkiem niezła strona, głównie z informacjami na bieżąco, ale są i opisy, co jak się robi (niektóre nieco przestarzałe, ale i tak się można zorientować).
    • ichi51e Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 16:30
      Ja gralam. Duzo sie czlowiek o okolicy dowiaduje bardzo fajna gra. Lubie takie!
      • mdro Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 23:28
        Czasem opisy pokestopów mnie wkurzają swoją ignorancją, np. w Wilanowie rzeźba Nike jest opisana jako anioł. Ale sporo jest też sensownych i pomagających się rozeznać w okolicy.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Kto gra w pokemony? 20.12.19, 23:42
      Jak świeżo wyszły, te dwa lata temu, to uhuhu! Jak się nagrało! smile Całymi dniami spacery i szukanie, szukanie na czas, konkursy...
      Teraz już nie, niestety. Ale może zacznę znowu smile

...ten ból gdy odbili mi gyma, którego zdobywałam pół godziny albo gdy z najdłużej wysiadywanego jajka wyszedł pie**** Eve...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka