memphis90 22.12.19, 16:47 Zdałam sobie sprawę, że oglądałam ostatni raz... gdzies w latach 90. A pojawił się na Netflix, więc obejrzałam. I nie rozumiem, naprawdę nie rozumiem DLACZEGO finalnie się rozstali??? Dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani_tau Re: The Bodyguard. 22.12.19, 16:50 Ale się rozstali? Przecież wybiegła do niego z samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 16:56 No tak, big kiss (swoją drogą po 30 latach pocałunek wypada koszmarnie - stykają się ustami kręcąc głowami na boki, wtf???) ale finalnie ona gdziestam koncertuje, on gdzies tam chroni Kongresmena... Poza tym : Bittersweet memories That is all I'm taking with me So, goodbye Please, don't cry We both know I'm not what you, you need Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:02 Pamiętam ten bieg z samolotu i jak mu wpada w ramiona, samego pocałunku już nie bardzo. I nie chwyciłam, że nie żyli długo i szczęśliwie 🥺. Po co ja tu wchodziłam, o lekkim polelum...😭 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:13 Jeszcze większy szok to był dla mnie pocałunek Top Gun. Jedna rzecz - Tom Cruise, cuchnacy i spocony, wprost z samolotu kica do laski na randkę??? Fuj! Brudas! Złego wrażenia nie maskuje nawet pomysł, zeby u laski wziąć prysznic (i założyć z powrotem smierdzace ciuchy..?). Ale scena seksu jest najgorsza. Widać teatrzyk cieni i na tym teatrzyku z profilu Toma Criusa wynurza się jęzor (!!!) i ten wywalony jęzor zmierza przez pół kadru na spotkanie jamy ustnej kobiety. Top Gun jest dla mnie spalony na wieki. W ogóle wiele filmów, szczególnie tych starszych budzi we mnie wielkie wtf. Pamiętam jakieś coś (tytułu nie pomne) , w którym pokazano gwatl, który wcale gwałtem nie był, bo pani już w trakcie gwalcenia zaczęło się podobać, no jakżeby inaczej, w końcu każda z nas marzy o wzięciu siła na sianie przez brudnego kowboja z połową zębów.. I Zapach kobiety, jako obleśnie seksistowski i wulgarny. No ohyda dla mnie. I tłuste, kostropate plecy w Love Story... Tak, wiem, że ludzie właśnie tacy są, ale w kinie lubię magię kina, wszyscy jesteśmy piękni itd. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:44 chyba powinnaś się leczyć albo coś..kiedyś filmy były mniej cukierkowe po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:14 Bo ja wiem... Top gun jest chyba w każdym zestawieniu "worst sex scenes", jakie da się wygooglac... thebookofman.com/mind/culture/top-gun-and-films-most-misleading-love-scenes/ Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: The Bodyguard. 22.12.19, 21:43 A czemu "Zapach kobiety" zły? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 21:59 No masz np scenę, w której rodzina siedzi przy stole. I nagle ten rzekomy wielbiciel i miłośnik kobiet, zaczyna walić kocopoly stylu "powinieneś ją porządnie wylizac". O szwagierce (?) która siedzi obok. Przy CAŁEJ RODZINIE. Sorry, u mnie taki koleś dostałby po mordzie i zakaz wstępu do końca życia, jako oblech, prymityw, mający zero szacunku dla kobiet w ogóle. Miłośnik, kuźwa, się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:09 Ten film oglądałem dawno temu i nie zapamiętałem tej sceny Ale jak pokazywał pasję tańca z kobietą zapamiętałem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: The Bodyguard. 22.12.19, 21:52 Zgadzam się, że w "Zapachu kobiety" jest coś obleśnego. Ja nigdy nie ogarniałam zachwytów nad tym filmem, a Al Pacino wnerwiał mnie w tej roli, grał imo starego durnia. Jest w tym filmie jakiś fałsz i jako młoda dziewczyna też to wyczuwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: The Bodyguard. 22.12.19, 16:51 Ja to tak rozumiem m.youtube.com/watch?v=wBavrE3as4M W sensie ze oni sie kochaja ale rozumieja ze ich milosc nie jest na tyle silna zeby wygrac z sytuacja wiec sie rozstaja. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 16:59 Co to jest??? 😱 No ale jaka sytuacja? Przecież gwiazdy pop miewają kochanków i mężów, stalker zabity na śmierć, dziecko w pełni akceptuje potencjalnego nowego tatusia... A skoro miłość nie tak silna, to co to z ogóle za miłość??? Przecież mówimy o filmie, nie o reality, a o czym ma być film, jak nie o truloff? 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: The Bodyguard. 22.12.19, 18:19 To byla po prostu taka krotk milosc ja tak rozumiem. Byla i jak byla to byla prawdziwa ale jednak nie na tyle zeby byc razem Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 19:38 No nieeee, jak miłość, to musi być forevaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:32 memphis90 napisała: > Co to jest??? 😱 > > No ale jaka sytuacja? Przecież gwiazdy pop miewają kochanków i mężów, stalker z > abity na śmierć, dziecko w pełni akceptuje potencjalnego nowego tatusia... A sk > oro miłość nie tak silna, to co to z ogóle za miłość??? Przecież mówimy o filmi > e, nie o reality, a o czym ma być film, jak nie o truloff? 😋 > Kochają akceptują ale są z różnych światów. On by zszedł na zawał ochraniając ją , a ona czuła by się przytłoczona jego ciągłym pilnowaniem. On już zawsze byłby jej ochroniarzem nie partnerem. Nie byłoby im razem dobrze oboje to wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:10 Mnie w tym filmie uderza zgrzyt między autentyczną urodą Wytnij a monstrualną kiczowatością ałtfitu artystki. W tej dziedzinie bił ją jedynie Miszel Żaksą. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:16 Kocham wszystkie outfity oprócz tego kosmicznego z pierwszego występu w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:38 Nie przekonasz mnie. Mam takie nakrycie głowy z koralikow w domu. Moja córka nosi, bo mi już nie wypada 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:46 Ja Cię nie zamierzam do niczego przekonywać. Powyższe zdjęcie mogło by jedynie ilustrować ludowe powiedzenie, że ładnej głowie i w garnku do twarzy. A na marginesie, Precious Wilson (też jakiaś pretensjonalna ksywa) oprócz nieprzeciętnej urody posiadała niesamowite kopnięcie z paszczy. Powinna śpiewać bluesa. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:45 A to oni się rozstali? Wybiegła przecież do niego z tego samolotu? Co do niepojętych rozstań, to nie rozumiem, dlaczego rozstali się Sebastian i Mia z "La La Land". Bo ona poleciała do Francji robić karierę? Hmmm, samoloty latają, internet hula. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 17:54 Jak dla mnie już od 1 obejrzenia w zamierzchłych latach 90 było oczywiste, że się rozstają. Ale zawsze będą się kochać itd. Stąd taka, a nie inna, piosenka finałowa, bo ona jest o rozstaniu właśnie. Rachel usłyszała ją w barze podczas ich pierwszej randki, zapamiętała wówczas jako tragiczną, a po breakupie zrobiła z niej hicior. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 18:37 No właśnie nie wiem dlaczego i o tym ten wątek 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:35 memphis90 napisała: > No właśnie nie wiem dlaczego i o tym ten wątek 🤔 > Bo miłość to nie wszystko. Jak go widzisz ze on jest jej utrzymankiem? On ja ochrania stoi z nią? Może w filmie chodziło o to ze pracy i miłości się nie łączy ze są z różnych światów. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:12 On pracuje u kogoś innego, ją ochrania ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 18:09 A tam nie było aby jakiegoś problemu z faktem, że oni są innego koloru skóry? Pamiętam wzmiankę, że sceny seksu w sumie nie było bo społeczeństwo mogło tego nie przełknąć. Bardzo mnie to zdziwiło i zaskoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 18:17 Ale to lata 90, więc chyba nie powinno już być problemu...? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: The Bodyguard. 22.12.19, 19:31 Jak robili badania w 2013 to 87 % popierało małżeństwa mieszane. W latach 90' 48 na początku i 65 na końcu (spory skok, pewnie także dzięki temu filmowi) Ameryka, cywilizacja i w ogóle kultura wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:55 bialeem napisał: > Ameryka, cywilizacja i w ogóle kultura wyższa. Jak to słyszę, to od razu pojawia mi się Al Sahra na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: The Bodyguard. 22.12.19, 19:49 Odpowiedź prosta: on nie był z jej bajki. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:15 Może ją rozczarowal, "no fajny, fajny, i zaslonil mnie przed kulami, ale do seksow to się jednak nie nadaje". 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:24 Być może, jak dla mnie, to coś w stylu giermek zakochany w księżnej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:24 No sama powiedz, Kostnerski w dziedzinie przystojności niezbyt Wytnij dorastał. Mimo jej choinkowej charakteryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:53 tępa dzisiaj jestem że hej, już któryś z kolei raz się zastanawiam co za Wytnij.......aaaa i dopiero teraz zajarzyłam......... Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:53 a odpowiadając na pytanie, to chyba chodzi o to, że są z innych bajek......ale pewna nie jestem Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:22 A to ciekawe, ze to wspominacie w filmie bylo jednoznacznie powiedziane, ze to on jej nie chce, zreszta zadnej nie chce. To byl tylko romans i ani jedno ani drugie nie mialo zamiaru tego ciagnac. Poza tym przez takue zakonczenie film jest ciekawszy Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:21 Dawno nie ogladalam, ale zdaje sie po tej wspolnej nocy pan pani jednoznacznie wyjasnia zeby sie odczepila Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:33 No bo wówczas sam nie wie, że właśnie objawia mu się jego truloff, wie tylko, że nawiązał więz emocjonalną z klientką, która to więź zaburzy mu zimnny osąd w trakcie wykonywania pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:48 chorera... jestem jakas malo romantyczna bo to inaczej odebralam (jako idz odwal sie) Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:35 No i teraz słyszę w głowie "and IIiiIIIii will always love youUuUUu" Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: The Bodyguard. 22.12.19, 20:52 Ale serial Bodyguard na Netfliksie to co innego niż film z Costnerem i Whitney Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: The Bodyguard. 22.12.19, 22:05 No przeca nie serial, tylko oryginalny, jedyny, prawdziwy romans Coster&Houston! Odpowiedz Link Zgłoś