Dodaj do ulubionych

Gdzie w Polsce na narty niedrogo?

29.12.19, 22:32
Wiem, że narty to drogi sport, ale ceny się różnią. Szukam jakiegoś niezbyt drogiego miejsca dla siebie i dziecka - obie początkujące, długie i trudne trasy nas więc nie interesują. Ceny skipasów to jakaś masakra! A jak jeszcze doliczyć wypożyczenie sprzętu i instruktora...
Za granicą sprawdzałam, raczej nie wyjdzie taniej przy podróży i zakwaterowaniu tylko dla dwóch osób.
Obserwuj wątek
    • ciri_77 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 22:40
      Istebna zobacz, dziecko do 120 cm jeździ gratis na Zlotym Groniu, orczyk ma długi, szeroki, łagodny stok. Na sąsiednim stoku też niebieska trasa, w hotelu basen
      • iza232 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 18.01.23, 20:56
        ciri_77 napisała:

> Istebna zobacz, dziecko do 120 cm jeździ gratis na Zlotym Groniu, orczyk ma dłu
        > gi, szeroki, łagodny stok. Na sąsiednim stoku też niebieska trasa, w hotelu bas

Hotel, basen... I to ma być taniej? 🤦‍♀️
    • ciri_77 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 22:40
      Istebna zobacz, dziecko do 120 cm jeździ gratis na Zlotym Groniu, orczyk ma długi, szeroki, łagodny stok. Na sąsiednim stoku też niebieska trasa, w hotelu basen
      • beata985 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 17.01.23, 12:33
        Istebna dla początkujących..Nie wiem...ja tam zawsze mam problem, nie jeżdżę jakoś super Ale w sumie od kilku lat w sezonie staram się wyskoczyć...
        Lepsze moim zdaniem dla nieobytych wiślanka klepki, wieczorem zjeżdża się w zasadzie w kilka osób
    • hugo43 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 22:41
      Lec do Turcji,chyba Itaka organizuje.czarter,fajny hotel all,trasy puste i pełno śniegu w last minute bywa po 1500-2000pln
      • hugo43 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 22:44
        www.itaka.pl/nasze-kierunki/turcja-narty.html Out masz ofertę
    • aankaa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 22:49
      nie masz sprzętu, kasy, nie umiecie jeździć
      po kiego czorta na narty ?? w pracy musisz się pochwalić wink ?
      • kotejka Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:04
        To jest naprawde świetny sport i warto zacząć w każdym wieku
        Nie tylko dla lansu
      • jeste_m_sobie Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:07
        Nie chodzi mi o to, żeby się chwalić w pracy. Kiedyś troszkę jeździłam i bardzo mi się spodobało. Córka marzy, żeby spróbować. Kupowanie dziecku nart nie wydaje mi się rozsądne finansowo - wypożyczenie wychodzi taniej.
        • jeste_m_sobie Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:10
          I nie jest tak, że całkiem nie mam kasy. Wtedy bym nigdzie nie jechała. Ale nie jest mi wszystko jedno, ile wydam.
          • heca7 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 09:56
            Nie kupować nart- wypożyczyć. Szczególnie gdy nie wiadomo czy córka połknie bakcyla wink A jak połknie to też nie kupować bo dzieciak szybko rośnie i nie będzie chciało ci się co roku ich wymieniać. Myśmy z mężem wiele lat wozili swoje narty aż doszliśmy do wniosku, że wystarczą własne buty, narty jakie chcemy dopasujemy w wypożyczalni. Jeździmy w Białce i Łomnicy Tatrzańskiej, na miejscu wypożyczalni jak psów , czym bliżej stoku tym droższa. Myślę więc , że warto porównać ceny zanim coś wynajmiecie.
            • kotejka Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:17
              My dla dzieciaków kupowaliśmy używany na początek, i tak sie zamortyzowal
              Teraz kupujemy nowy, ale jeździmy tak często, ze i tak sie rozkłada, a dzieci trójka, wiec jeden po drugim moze przejmować. Ale używany to naprawde niezła opcja, zwłaszcza dzieci nie zdążą zniszczyć, No i przy nauce dobrze jest sie przyzwyczaić do swojego, a nie zaczynać zawsze od oswajania innego
            • kurt.wallander Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:04
              heca7 napisała:

Jeździmy w Białce i Łomnicy Tatrzańskiej,

Masz jakąś fajną miejscówkę do polecenia w Łomnicy?
              • heca7 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:25
                Śpimy zawsze w Bukowinie. Mamy sprawdzoną miejscówkę.
                • kurt.wallander Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 31.12.19, 11:57
                  heca7 napisała:

> Śpimy zawsze w Bukowinie. Mamy sprawdzoną miejscówkę.
                  >
                  A, rozumiem. A ja bym chciała właśnie w Łomnicy. Kiedys przejeżdżaliśmy, wracając z Tatr na Słowacji, i bardzo mi się tam spodobało.
                  • esperantza Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 18.01.23, 23:52
                    Właśnie zarezerwowalam w Starej Leśnej tuż obok Tatrzańskiej Łomnicy. Popatrz na Booking jest sporo możliwości .
            • esperantza Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 18.01.23, 23:53
              A wypożyczasz w pl czy sk?
        • mikams75 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 01:03
          najlepiej kupic uzywane - wiekszosc dzieci pojezdzi tydzien w ferie i nie zdarzy zniszczyc.
          • agniesia331 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 09:42
            Hej. A jak mój syn był w podstawówce i gimnazjum to były wyjazdy z parafii. W co którejś parafii są obozy, kolonie zimowe. Bdb organizacja i co ważne jechały np. 2 autokary dzieci i młodzieży z osiedla naszego. Syn potem poznał kolegów znanych z widzenia
      • kosmos_pierzasty Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:24
        Widzisz jestem w podobnej sytuacji, tzn. ja jeździłam b. dobrze ale trochę lat temu ostatnio i gdyby nie dziecko, to bym odpuściła, aż tak mnie ten sport nie kręci. No ale inne dzieci jeżdżą, moje kolejny sezon się upomina (liczyłam, że minie, ale nie chce). Cóż... jednym z zadań rodzica jest pokazywać dziecku świat i różne atrakcje. No i się zmobilizowałam w tym roku. Też uważam, że ceny horrendalne. Chcę jechać na 5 dni i naprawdę za te pieniądze mogłabym fajniej i na dłużej zorganizować wyjazd.
        • little_fish Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 01:15
          Ponieważ mąż po kontuzji kolana na narty sobie pozwolić nie może, błogosławię szkołę dzieci, że organizuje tydzień białej szkoły. 🙂 My w tym czasie możemy sobie pozwolić na własne rozrywki
          • kosmos_pierzasty Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 08:47
            Fajnie, u nas niestety nie ma takiej opcji. Czyli muszę z dzieckiem jechać. Staram się nastawiać pozytywnie, ale mocno średnio mam ochotę na ten rozgardiasz, nie mówiąc właśnie o kosztach.
            • magia Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 08:56
              Hmm, a obóz narciarski. Na pewno wyjdzie taniej jeslu samo dziecko pojedzie.
              Zakładam, że masz ucznia a nie przedszkolaka
              • jeste_m_sobie Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:05
                Mam ucznia, ale sama też chcę!
            • little_fish Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:21
              Koszty tej białej szkoły są naprawdę ok u nas. A w dodatku mamy możliwość spędzenia czasu w sposób jaki nam sprawia przyjemność. A dzieci bakcyla łyknęły i jeżdżą chętnie
      • pitupitt Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:25
        Komentarz jak zawsze na poziomie...
      • sumire Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:33
        Powszechnie wiadomo, że naukę jazdy na nartach należy zacząć od zakupienia sprzętu. Najlepiej od razu coś a'la Voelkl Tigershark.
      • homohominilupus Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 10.01.23, 10:42
        aankaa napisała:

> nie masz sprzętu, kasy, nie umiecie jeździć
        > po kiego czorta na narty ?? w pracy musisz się pochwalić wink ?
        >

Bo chcą się nauczyć?
        Dzizas co to za komentarz w ogóle 🤦‍♀️
        Zaczęłam się uczyć jako 30latka, dlugo mi zajęło zeby poczuć się pewnie na nartach a teraz to mój ukochany sport który sprawia mi ogromna frajdę. Mimo że nadal sporo mi brakuje do perfekcji.
    • szafireczek Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:05
      Zaskakujący pomysł, ale może Mazury? Wygoogluj miejscowość Gołdap.
      • aankaa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 29.12.19, 23:13
        Mrągowo, Góra 4 Wiatrów
    • asfiksja Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 09:27
      Ale o co ci chodzi? O wakacje/wypoczynek/rekreację czy o to, żeby się nauczyć jeździć? Bo jechać na koniec świata, żeby mozolnie przemierzać ośle łączki i spadać z wyciągu to bez sensu, lepiej wykupić lekcje na sztucznym stoku w mieście. Lekcja indywidualna kosztuje 90-150 zł (w tym jest już wypożyczenie sprzętu i bilet na stok). Grupowej dla całkiem początkujących się nie opłaca, bo wtedy po prostu się czeka, aż wszyscy przed tobą zjadą. Jak już się trochę nauczysz to można grupowe, jeździ się razem, wykonując ćwiczenia pokazywane przez instruktora.
      • jkl13 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 17.01.23, 12:46
        Do najbliższego stoku w mieście mam 200km. No qurcze, jeśli kiedyś wpadnę na pomysł nauczenia się jazdy na nartach, to pojadę w góry, a nie do Szczecina.
        Ludzie, myślcie czasem, nie każdy mieszka w Warszawie, że ma pod ręką sztuczny stok do nauki jazdy. Jest ich zaledwie kilka w Polsce, zdecydowanie łatwiej dostać się na stok w górach, niż w mieście. Poza tym początkujący narciarz nie spędzi całego dnia na stoku, tylko max 3-4 godziny. Co miałabym robić w Szczecinie w ferie przez tydzień, przy zerowej szansie na śnieg? Wolałabym pojechać w góry, gdzie śnieg jest pewniejszy, a okoliczności przyrody znacznie lepsze.
      • milin94 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 19.01.23, 06:47
        asfiksja napisał:

> lepiej wykupić lekcje na sztucznym stoku w mieście.
        > Lekcja indywidualna kosztuje 90-150 zł (w tym jest już wypożyczenie sprzętu i
        > bilet na stok). Grupowej dla całkiem początkujących się nie opłaca, bo wtedy po
        > prostu się czeka, aż wszyscy przed tobą zjadą. Jak już się trochę nauczysz to
        > można grupowe, jeździ się razem, wykonując ćwiczenia pokazywane przez instrukto
        > ra.
        O, właśnie, dobra rada. My dla syna wykupiliśmy lekcje indywidualne z instruktorem na Szczęśliwicach w Warszawie, godzina 110zł.Zadowolony bardzo. Narty kupiliśmy używane.
    • aguar Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 09:30
      My wybieramy się, jak w zeszłym roku, do Świeradowa. Będziemy mieszkać tu izerskie.com.pl/, jeździć tu tom-sport.pl/wyciag-narciarski/
      To znaczy mąż z synem będą jeździć, bo ja, chociaż narciarstwo kochałam miłością wielką od czasów, gdy było sportem niszowym wśród ludzi z nizin, już od dawna nie mogę sad sad sad
      Wg mnie to nie jest niedrogo, ale nas ratuje to, że chłopaki nie jeżdżą od rana do wieczora, jak ja kiedyś. Mąż początkujący po godzinie z instruktorem miał dosyć, syn po takiej lekcji pojeździł jeszcze sam godzinę-dwie i finito. No i wyjazd dość krótki - 5 dni.
    • kotejka Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 09:43
      My jeździmy w Karkonosze, bo blisko i to nasze góry. Tam zaczynaliśmy wszyscy. Dużo łagodnych stoków dla początkujących. Szklarska dolinka szczęścia, karpacz winterpool. Ceny chyba jednak wszędzie zbliżone. Tanio nie jest.
      • jeste_m_sobie Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:07
        Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Nie wiedziałam, że można szusować na Mazurach smile Faktycznie różnice w cenach ogromne. Mnie najpierw przyszły do głowy Zakopane, Wisła i Szczyrk, czyli tam, gdzie najdrożej. Na pewno coś wybiorę. Wam też życzę udanych wyjazdów.
    • joxanna1 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 10:52
      My zaczynaliśmy w Tyliczu na Masterski i spokojnie mogę polecić. Idealna góra dla początkujących. Mam ogromny sentyment.
      • kafana Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 20.01.23, 13:16
        I zawsze jest śniegsmile
    • monique_alt Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 11:11
      Jeżeli tanio to polecam stację narciarską Kamienica w Bolesławowie w Kotlinie Kłodzkiej.
      Nie ma dużych kolejek do wyciągu, karnety dużo tańsze niż w Czarnej Górze.
      Z jednej strony górki jest łagodny stok dla początkujących i kanapa 4-osobowa. Plus szkółka narciarska i wypożyczalnia.
      Z drugiej strony orczyki i bardziej stromo - czyli raczej dla bardziej zaawansowanych.
      Noclegu można szukać w Bolesławowie albo w pobliskim Stroniu Śląskim.

• kafana Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 23:05
        Tak tez bardzo polecam Kamienice. Zreszta w okolicy jest jeszcze kilka mniejszych stoków.

Blisko Krakowa polecam Laskową i Kasine.
    • helka.pentelka Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:01
      Góry Świętokrzyskie? 10 zjazdów za 40 zł - tak płaciłam w zeszłym sezonie.Tylko śniegu na razie nie widać.
    • kurt.wallander Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:08
      Jak dzieci były początkujące jeździliśmy w Beskidy, równiez ze względu na czas przejazdu samochodem z Warszawy. Wisła (nie pamiętam nazwy stoku, niestety), Brenna (Dolina Leśnicy i obok stok), Istebna (polecany wyżej Złoty Groń - obok są niezbyt drogie domki i chyba tez pokoje w pensjonacie).
    • agus-ka Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:16
      Polecam stok w mieście + dobry instruktor, potem dopiero śmigać w góry. Mniej się zmęczysz, przecież instruktora na cały dzień nie weźmiesz.
      Co do własnego sprzętu wszystko zależny od wygody. Moja córka od prawie zawsze miała swój sprzęt. Kupowałam używany i co roku wymieniałam na kolejny. Zwykle niewiele musiałam dopłacić, a czasami zarobiłam. Tyle że od 1 klasy podstawówki młoda przez 4-5 miesięcy co tydzień jeździła na stoku w mieście. Koszty zaczęły się jak zaczęła trenować w klubie, inna klasa sprzętu, inne wyposażenie dodatkowe, no i bardzo intensywne użytkowanie.
      Na pierwszy raz wypożyczyłabym sprzęt na miejscu, potem zobaczysz co Wam pasuje. Są też takie opcje jak kupno nart i co roku wymiana na większe za niewielką dopłatą. Intersport i Adventure miały takie opcje.
      • grazbed Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:30
        Agus-ka, też polecałabym stok w mieście i instruktora najpierw na niezbyt długo (kondycja też ważna).
        My z naszego pierwszego pobytu w Krynicy byliśmy bardzo zadowoleni
    • grazbed Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 13:20
      Moim zdaniem na pierwszy raz lepiej wypożyczyć sprzęt bo nie wiadomo czy się spodoba a ponadto pojechać w takie miejsce, żeby było co robić jak się narty nie spodobają. My byliśmy z córką na pierwszy raz w Krynicy.
      Ewentualnie jeśli możesz i chcesz się przemieszczać autem to może Wojtek Mały i Wojtek Duży (Zawoja).
    • tol8 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 14:01
      Jeździmy co roku do Lądka lub Szklarskiej. Nocleg w obiektach FWP, za tydzień dla 2+2 z noclegami, obiadami na mieście, karnetami 2500-3000zl. W tym są też wejścia na basen itp. Koszt 9 dni. To chyba tanio
      • mdro Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 20.01.23, 13:49
        Mówisz, że za 83 zł/osobę/dzień (i to liczę tę wyższą liczbę) będziesz mieć nocleg, obiad "na mieście", karnet na stok i wejście na basen? Śniadania i kolacje też?
        • sol_13 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 20.01.23, 18:34
          Za same karnety mąż obliczył u nas koło 3 tys na tygodniowy pobyt, więc nie, nie wydaje mi się to możliwe.
    • lidek0 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 17:36
      Pomyśl jeszcze o tłumach w czasie ferii zimowych, warto wybrać miejsce gdzie nie ma tylu ludzi. kompleksbeskid.pl/index/stok tu tłumów nie było bo praktycznie to wieś mało znana.
      • aguar Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 17:44
        Fajne miejsce. Ja bym jeszcze dodała: nie jedź tam, gdzie lokalsi mają ferie news.edubaza.pl/s/1777/80053-Ferie-2020-terminy-ferii-zimowych-w-roku-szkolnym-20192020.htm
      • jeste_m_sobie Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 31.12.19, 14:21
        A gdzie tam spać? Chyba trzeba dojeżdżać z Rabki?
        • lidek0 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 01.01.20, 14:59
          Spanie na miejscu, tam gdzie wyciąg
    • krwawy.lolo Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 30.12.19, 20:36

Mnie na tym filmie jeszcze nie ma. Na osiedle wprowadziłem się w 66-tym.
    • swinki_trzy Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 01.01.20, 17:25
      Zieleniec.
      • ginger.ale Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 18.01.23, 21:13
        👍
      • edor67 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 20.01.23, 15:49
        Zieleniec kocham miłością wielką od 10 lat. Nawet jak mnie znokautował jednego roku. Na szczęście ostatniego dnia.
    • ga-ti Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 01.01.20, 23:36
      Nie wiem skąd jesteś, bo chyba nie ma sensu pchać się daleko, jeśli można bliżej wink Byliśmy, co prawda latem, ale turyści i miejscowi zachwalali także zimą, Wierchomla, hotel dostosowany w 100% pod dzieci, dzieci dużo, więc dziecko towarzystwo znajdzie, jest też miejsce na odpoczynek dla rodzica, pyszne jedzenie, miła obsługa. Stoki w bliskiej okolicy i podobno bardzo dobre. Tylko dojazd męczący, długi, ale jakie cudne widoki. I jest co zwiedzać w okolicy.
    • lot_w_kosmos Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 02.01.20, 09:46
      Kazimierz Dolny, Parchatka, Rąblów.
      Trzy stoki bardzo przyzwoite na Lubelszczyźnie.
      Zapraszam.
    • niki_85 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 19:47
      Polecam świetny stok na Dolnym Śląsku - Czarna Góra Resort. Jeden z najnowocześniejszych ośrodków narciarskich w Polsce, kilka wyciągów - kanapy, orczyki, kilkanaście tras zjazdowych, o różnym stopniu trudności, nowa, zadbana i bezpieczna infrastruktura. Na nocleg, warto zatrzymać się w Willi Diana, położonej w Stroniu śląskim, jakieś 5 km od stoku. Tekst linku Doskonałe warunki, miła atmosfera, atrakcyjne ceny a na stok możliwy nawet dojazd ski-busem. Zimą odwiedzamy ten region systematycznie, dlatego szczerze polecam!
      • alina460 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 20:50
        Chyba sie troche spóźniłaś z odpowiedzią. No i narty w 32 stopniach to chyba abstrakcja (W Dubaju wszystko jest możliwe).
        • milupaa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 22:52
          Haha faktycznie, nie spojrzałam na datę. No rezerwacja nart tuż po lecie nie jest niczym niezwykłym.
      • milupaa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 22:36
        Popieram smile)) Byłam dwa razy, bardzo fajne miejsce, kilka stoków, trasy o różnej trudności każdy coś znajdzie. Mieszkaliśmy w pensjonacie bardzo blisko stoku, można trafić okazję patrz na travelist i booking. Jest kilka knajp z dobrym jedzieniem. Jeden minus musi być "zimna zima" nie to co ostatnio, bo inaczej wszystko płynie, to nie jest jakiś bardzo mroźny region.
        Z fajnych rzeczy niedaleko jest Jaskinia Niedźwiedzia do zwiedzania z przewodnikiem , polecam.
        • azja1942 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 22:44
          Czarna Góra jest słabo ratrakowana, lepiej przygotowany jest Zieleniec. Polecam też czeską Małą Morawkę i ośrodek Koprivna. Są tam 2 stoki ale przygotowane idealnie, jeździ się jak po stole
          • milupaa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 12.08.20, 22:55
            Dla początkujących słabe ratrakowanie jest na plus, przynajmniej ja tak miałam. Mniejsza prędkość.
            • apallosa Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 17.01.23, 22:59
              Ga- ti poleciła tu Wierchomle. To jedna z moich ulubionych miejscówek i nigdy,przenigdy nie było tam jakiegoś wielkiego tłoku, a wyciąg cudo, widoki bajeczne a hotel jest pod samym wyciągiem.
              Jeżeli za stromo, to polecam Ski- hotel w Piwnicznej - Kosarzyskach. Przemiły hotelik, wyciąg orczykowy, trasy dla poczatkujacych- przefajne tam się jeździ.
    • iza232 Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 18.01.23, 21:07
      Dziewczyna pyta o tani wypad a te jej radzą: Białka, Zieleniec, Szklarska, Muszyna. Po pierwsze w topowych miejscach jest strasznie drogo. Jak taniej, to szukaj w mało znanych miejscach, typu Szczawnica. A po drugie hotel z basenem i obiadami na mieście, też do tanich nie należy. Weź własną wałówkę, zakupy w jakimś dyskoncie a nocleg w pensjonacie.
    • wena-suela Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 19.01.23, 11:33
      Jak moje dzieci były małe jeździłam do Korbielowa. Są tam fajne, wypłaszczone stoki dla całkiem początkujących i oczywiście Pilsko dla bardziej zaawansowanych. W Istebnej też byłam w polecanym hotelu, ale to bardziej dla dziecka jeżdżącego już samodzielnie. Stok nie ma odpowiedniego wypłaszczenia. No i tanio nie jest, chociaż jak na hotel ze spa i aquaparkiem całkiem znośnie (dane sprzed ok. 7 lat).
    • odnawialna Re: Gdzie w Polsce na narty niedrogo? 20.01.23, 14:22
      Sprzęt wypożyczyć, byle nie na miejscu, bo przy stokach zwykle ceny w kosmos, ale poszukaj wypożyczalni tam, gdzie mieszkasz. Jest zdecydowanie taniej. W Polsce nic nie polecę, bo praktycznie wszędzie dużo ludzi, szczególnie odpuść modne ośrodki narciarskie typu Czarna Góra. Jeśli dopiero zaczynacie wystarczy Wam jeden łagodny stok. Na miejscu zwykle znajdzie się jakiś instruktor, takie prywatne osoby liczą sobie często taniej z 20% 30% taniej niż w szkółkach.
      My jeździmy na Słowację, ceny podobne do Polski, a ludzi zdecydowanie mniej i stoki lepiej przygotowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka