misia.53
05.01.20, 14:51
Mam problem z zębem, a że od szkoły podstawowej nie byłam u dentysty to się boję. Wiem, głupia byłam że nie chodziłam na przeglądy itp. ale no nie chodziłam do tej pory, bo nie było mnie stać a zęby nie bolały... do czasu. Teraz mam problem i jestem zmuszona iść. Jakieś 10 lat temu wypadła mi blomba ( robiona jeszcze w szkole u dentystki ) wiadomo, że jak wypadła blomba to była dziura, ale że nie bolało to jakoś chodziłam. Na początku grudnia ułamał mi się ten ząb z jednej strony i zaczął boleć. Jestem na lekach przeciwbólowych, w we wtorek idę do dentysty. I mam pytanie do was, wiem że macie doświadczenia w takich sprawach, jak lekarze. Przed wczoraj spuchłam dość mocno, dziś już opuchlizna lekko zeszła, nie wiem jak to będzie wyglądało we wtorek ale czy jak będę miała opuchliznę to dentysta coś będzie robił przy zębie na pierwszej wizycie, czy da antybiotyk? ( tak słyszałam ) i jak wygląda leczenie takiego zęba? Miała, któraś z was takiego zęba do leczenia? Czy dentysta wyrywa? Czy go leczy? Jeżeli leczy to w jaki sposób i najważniejsza rzecz, czy jak da znieczulenie to nie będę nic czuła, czy jednak jakiś ból to będzie? Stara krowa jestem, a boję się jak dziecko. Proszę, odpowiedzcie na moje pytania, bo bardzo się stresuję.