Dodaj do ulubionych

brak gustu starszych Polek - ubrania

12.01.20, 12:31
Oczywiście kobiety generalnie w Polsce ubrane są źle. Zero smaku (dominuje tandeta, bazar, pseudocelebryctwo), powszechna taniość i nijakość. Ale starsze kobiety, umownie po 60-ce to już zupełny dramat. Naprawdę trudno odróżnić przeciętną Polkę w tym wieku do żebraczki w New York, gdzie spędziłam 2 lata. Ci ludzie są ubrani tak samo!!! Dlaczego tak się dzieje? Tu nie chodzi przecież o brak pieniędzy. Lenistwo, głupota, brak wyczucia estetyki? Jak to oceniacie. Dla mnie to dramat i powiesz szczerze, wstydzę się często za nasz kraj, bo jakie świadectwo wystawiamy sami sobie takim podejściem do kwestii stroju? Dla mnie oczywiste jest, że jakieś 50% garderoby szyje się na miarę a resztę kupuję w butikach high-endowych, w ostateczności, ale to już naprawdę w sytuacjach podbramkowych, w sieciówkach.
Obserwuj wątek
    • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:33
      zabawię się w Ematkę. Uwaga, troll! tongue_out
      • memphis90 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:02
        Uff, dzięki za ostrzeżenie!
    • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:33
      Słyszałam, że A.C Milan chce sprzedać Piątka, bo nie strzela. To możliwe?
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:34
        A Czwartka sobie zostawią?
        • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:49
          Ha. Ha.
      • kamin Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 22:49
        A inne dni tygodnia strzelają?
    • mdro Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:35
      Była tu kiedyś taka w-i-k-i, reaktywacja?
      • polianna Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:37
        No pewnie, najłatwiej zakrzyczeć albo zignorować słonia w menażerii, prawda? Żenada!
        • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:39
          Ciesz się, że Cie nie wygasiły. Chociaż w tym przypadku straty by nie było.
      • heca7 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:50
        A to była ta co jechała z mężem tramwajem na spacer, oboje odpowiednio ubrani (tu następował opis stroju i marek) a współpasażerowie wyglądali biednie i nieelegancko? wink
        • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:52
          Powiedzmy sobie szczerze, w tramwaju również obowiązują nauki Dress Code'a - Stworzyciela wszelkiego Profesjonalizmu. Czy ktoś chciałby wyglądać na nieprofesjonalnego pasażera? Amatora komunikacji miejskiej?
    • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:38
      Dla mnie oczywiste jest, że jakieś 50% garderoby szyje się na miarę a resztę kupuję w butikach high-endowych, w ostateczności, ale to już naprawdę w sytuacjach podbramkowych, w sieciówkach.

Bzdura, zwykły 8-jardowy wiskozowy kilt jest wystarczająco dobry, jego cena nie przekracza 60 GBP. Nie ma sensu wydawać tysięcy na kilty szyte na miarę.
    • pani-nick Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:39
      Ładna dziś pogoda.
    • valla-maldoran Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:39
      Wow, dwa lata w New York. Nic tylko zazdrościć.
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:40
        Anna, looknij bez windełko jak prosionek po polu gelaufen.
        • pani_tau Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 14:59
          Nie wygasiłam cię, choć miałam taki zamiar i wyznam, że nie żałuję, bo gdy nie opowiadasz farmazonów o spodniach to całkiem zabawny (oraz w porządku) z ciebie facet.
          • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 05:01
            Ale to, co o spodniach opowiadam mam poparte publikacją z RBM Journal. I zabawne to nie jest.
      • ortolann Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:43
        valla-maldoran napisała:

> Wow, dwa lata w New York. Nic tylko zazdrościć.

No nie wiem, spędzine najwyraźniej wśród meneli i kloszardów.
        • valla-maldoran Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 16:13
          ortolann napisała:

> valla-maldoran napisała:
          >
          > > Wow, dwa lata w New York. Nic tylko zazdrościć.
          >
          > No nie wiem, spędzine najwyraźniej wśród meneli i kloszardów.
          >

Być może, choć nju jork to takie specyficzne miejsce, gdzie kloszard może z kieszeni wyjąć czarną kartę American Express smile
    • ajriszka Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:39
      O, wklej proszę jakieś przykładowe zdjęcia z ładnymi stylizacjami smile
      • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:50
        Ja się nie znam, bo mam zero smaku, i najlepiej wyglądam nago; ale właśnie przeczytałam, że Gwyneth Poltrow sprzedaje w swoim sklepie świeczkę o zapachu jej waginy!
        • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:54
          Dzieci czytają! Chcesz żeby chłopaki sobie wyobrażały, co Gwyneth robi ze świeczkami???
          • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:56
            Zarabia na nichbig_grin Wyprzedały się na pniu.
            • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:01
              Później zarabia, a jak wcześniej przesiąkają? Chłopaki mają w tym zakresie bujną wyobraźnię. smile
              • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:05
                "Chłopaki mają w tym zakresie bujną wyobraźnię. "

Sprytna Gwyneth, odkryła tę prawdę i wykorzystała marketingowobig_grin
                • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:14
                  Pewnie jeszcze filmiki z procesu produkcji wrzuci. smile
    • mia_mia Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:42
      Mam odrosty na paznokciach, odpryski, a manicurzystka zachorowała. Co robić?
      Poza tym chcę upiec pierwszy raz w życiu bagietki.
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:50
        Bagietki zz odpryskami? To taki odpowiednik bakalii?
        • mona-taran Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 09:13
          😂
          Mi bagietki nie wychodzą.
    • astrologia333 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:53
      A czy w New Jork ( po polsku, w Nowym Jorku) jest pyszna musztarda, koloru musztardowego?
      W Dojcz nie ma sad.
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:55
        Mnie bardziej ciekawi czy tam sprzedają mustardgas.
        • alina460 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 16:32
          Albo bigos? Jak myślicie?
          • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 14.01.20, 13:12
            Bigos koloru musztardowego?
      • alpepe Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 14.01.20, 14:51
        Jak w Dojcz nie ma? Kupuję w kauflandzie Sarepską Roleskiego.
        • snakelilith Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 14.01.20, 15:02
          Niemcy produkują doskonałą musztardą düssseldorfską do nabycia jako Löwensenf, albo musztarda w Aldi Nord. Sarepska Rolskiego jest też w Rewe, podobnie jak musztardy Kamis, z których czasem kupuję Rosyjską, ale Löwensenf Mittelscharf bije obie o głowę. Całkiem dobra jest też Bautzner Senf Scharf w czerwonym opakowaniu.
    • vessss Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:53
      Czyżby Horodyńska zaszczyciła forum😂
    • lajtova Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:55
      Słabo dziś spałam. Kawy!!!!
    • kontobezpoczty Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 12:57
      Wiem że to troll, ale już dawno chciałam napisać, że panie po 60-tce ubierają się w większości przypadków bardziej różnorodnie niż nastolatki. Nastolatka to kurtka parka, markowy plecak, dziurawe spodnie i gołe kostki. A starsze panie to i spodnie, i spódnice noszą, i czasem nawet trochę koloru w stylizacjach przemycą.
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:15
        A starsze panie to ... i spódnice noszą

Mądrzejsze są.
    • memphis90 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:00
      Cz ktoś wie, gdzie można kupić stacjonarnie taki grubszy kuskus?
      • kochamruskieileniwe Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:19
        Bulgur?
        Biedrona i Lidl z tych ogólnopolskich.
      • aurinko Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 17:21
        Grubszy kuskus to mhammas. Albo inaczej kuskus perłowy. Na pewno Radix robi tzn importuje i Melvit ale Melvit w woreczkach do gotowania, z dodatkiem cebulki prażonej i pietruszki. Ja akurat kupuję w osiedlowym sklepie.
    • jola-kotka Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:05
      A ty jak wrocilas z tego NY to gdzies do lasu trafilas gdzie stare babcie o kiju na grzyby chodza ze takie obserwacja masz? Do tej pory z niego nie wyszlas? Jaja sobie robisz.
    • massinga Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:07
      Zgadzam sie z toba i dlatego ja chodze nago. Jestem bardzo pro-eko i patriotyczna. A ze mam cialo jak Wenus po wyjsciu z fal, to godnie reprezentuje nasz kraj.
      • ira_08 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:09
        A orła gdzieś chociaż masz wytatuowanego?
        • massinga Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:15
          Lacznie z flaga
      • anika772 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:10
        A to nie Afrodyta wylazła z fal?
        • massinga Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:16
          Obie wyszly z tej wody
          • mona-taran Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 09:15
            😂😂
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:16
        W USA za to by Cie aresztowali. tam mają fioła rodem z Bliskiego Wschodu.
        • kk345 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 00:43
          Z powodu tego orła? A co oni mają do orła?
          • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 05:03
            Z powodu stroju Wenus. Podobne kary są tam za outfit Adama, Ewy i jeszcze paru innych.
    • miss_fahrenheit Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:10
      A, czyli jednak troll.
      • demodee Jak się nosić? 12.01.20, 13:16
        Źle się stało, Polianno, że ematki tak obśmiały Twój wątek.

Ja bardzo bym chciała się dowiedzieć, jak powinna ubierać się Polka 60+, jakie fasony, kolory i dodatki przystoją emerytce.

Pisz więc i nie przejmuj się ematkami!
        • ultimate.strike Re: Jak się nosić? 12.01.20, 13:17
          Autorce nie chodziło o kroje i fasony, a o sprowokowanie jatki nt ubrania na miarę vs biedaki ze sklepów.
          • demodee Re: Jak się nosić? 12.01.20, 13:36
            Dlaczego tak sądzisz? Ja myślę, że Polianna po prostu jest estetką-patriotką zatroskaną o wygląd naszych ulic, parków i innych miejsc publicznych.

Polianno, a jak tam ubiór starszych panów w Polsce? Też masz im wiele do zarzucenia?
            • ultimate.strike Re: Jak się nosić? 13.01.20, 11:57
              Po ostatnim zdaniu startera.

Polianna po prostu jest estetką-patriotką zatroskaną o wygląd naszych ulic, parków i innych miejsc publicznych.

Raczej New York parksów.

Polianno, a jak tam ubiór starszych panów w Polsce? Też masz im wiele do zarzucenia?

Ja mam. tongue_out
    • scarlett74 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:19
      A Gucci to sieciówka czy butik high-endowy? Bo kupiłam mamie dwie czapki po tysiaku i teraz nie wiem czy mamę nie wyśmieją?
      I doradźcie , mama ma wełniany płaszcz szyty na miarę z wełny Luśki, Werki i Bonza (owce Dziadka) . Może nosić, czy jednak obciach ? 😋
      • kochamruskieileniwe Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:21
        Może nosić, ale nie w obecności Luśki, Werki i Bonza.
        • scarlett74 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:24
          Nie, mama, aż takiej traumy owieczkom nie robi. Jeszcze by bidulki wyliniały z żalu...🙁
          • pani_tau Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 15:13
            Dlaczego niby? Rozumiałabym gdyby o skórę chodzilo ale o wełnę???
    • lauren6 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:25
      Nie każdy ma babcię Paryżankę. #wybacz im.
      • pani-nick Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 14:03
        😁
    • kadfael Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:40
      Tiaaa ubrania na miarę za emeryture 1300 miesięcznie big_grin
      • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 11:58
        Oczywiście, na miarę...możliwości.
    • angazetka Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:40
      Ale przynajmniej zabawny ten troll.
      • scarlett74 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 13:54
        Zabawniejsza jest ta rejestratorka stomatologiczna...😋
      • madami Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 11:58
        eeee wcale nie zabawny, bywały lepsze
    • janja11 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 14:02
      O jaki nędzny trolling.
      Coraz bliżej ferie.
    • hummorek Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 14:50
      No i co z tego?
    • misterni Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 14:59
      big_grin
    • edelstein Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 15:01
      Te trolle to co raz to glupsze, normalnie zaczynam tesknic za wysokim poziomem trollowania
      • demodee Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 12.01.20, 16:12
        Pewnym wyjściem jest samodzielne szycie takich strojów, które Polianna uważa za eleganckie.

Pytanie do krawcowych - czy normalna kobieta może nauczyć się szyć eleganckie spódnice, spodnie i żakiety, czy potrzeba do tego wrodzonego talentu?
        • alina460 Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 13.01.20, 16:36
          Bez talentu - ba! Geniuszu nawet - się nie obędzie smile
        • ultimate.strike Re: brak gustu starszych Polek - ubrania 14.01.20, 13:14
          Spódnicę uszyć potrafi dziecko, szycie spodni, które i tak niedługo trafią na wysypisko to strata czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka