angazetka 18.01.20, 14:45 A więc faktycznie po to się żeni z prawnikiem, żeby dobrze w kampanii prezydenckiej wypaść! Tym samym chyba znamy całą stawkę. Nie żebym miała na kogo głosować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafireczek Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:10 Daleko idące poświęcenie, ale czy suweren doceni?...kampania będzie, idąc za ciosem, w miesiącu miodowym, to dopiero niezapomniane wrażenia...mało co to przebije Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:10 A co Cię obchodzi kiedyś i z kim się żeni? Nawet jak ma skłonności homoseksualne, to ich nie demonstruje i nie jest aktywistą homoseksualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:13 A skąd Ty wiesz o jego skłonności? Chyba więcej informacji publicznych jest o ślubie, niż o skłonnościach... Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:19 Był nawet tutaj o nie oskarżany. Teraz wszyscy się z niego śmieją, że bierze ślub z prawnikiem (w domyśle ślub homoseksualny). Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:29 Oskarżać to można o kradzież. Homoseksualizm, prawdziwy czy nie, nie jest niczym, o co można człowieka OSKARŻAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 23:41 Jesteś znakomicie na bieżąco z polityczną poprawnością, co oznacza, ze całkiem niedawno wsadzałabyś homoseksualistów do więzień i kierowała ich na leczenie, bo całkiem niedawno właśnie takie były politpoprawne zachowania na Zachodzie. Co innego my pisowcy - nie popieramy, ale tolerujemy. Bez wsadzania do więzień za homo i bez promowania homo Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 23:53 cały czas promujesz tu homo Kaczyńskiego. Który jest homofobem więc hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:34 Aha! Jak Narzeczona nie jest feministką, to nic dziwnego chyba, że woli jak się mówi o jej zawodzie - prawnik. Kwestia konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 10:51 Jak pani nie jest feministką t oco na bogów robiła na uczni wyżej prawniczej? Powinna raczej jakieś kursy gotoeanai, szycia i zarządzania domem robić nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:14 paskudek1 napisała: > Jak pani nie jest feministką t oco na bogów robiła na uczni wyżej prawniczej? Ba, co to za prawacy, którzy zatrudniają kobiety w kancelariach prawniczych, zamiast w kuchniach trzymać. Farbowane lisy jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:27 Wolałabym akurat, żeby nie męczył się w szafie, gdyby był gejem. A z jego ślubu się nabijam, bo: a) jest w kampanii wyborczej (tak, z Tuska ślubu kościelnego też szydziłam), b) informacja o nim pokazała, jak ważne są feminatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 20:02 ride_like_the_wind napisał: > A co Cię obchodzi kiedyś i z kim się żeni? Nawet jak ma skłonności homoseksualn > e, to ich nie demonstruje i nie jest aktywistą homoseksualnym. No i to jest chore, gdy homo żeni się z kobietą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 21:15 Takich 100% homo to być może nie ma tak dużo, większość balansuje pewnie na granicy homo/bi, co najwyżej z naciskiem na homo. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 21:24 ride_like_the_wind napisał: > Takich 100% homo to być może nie ma tak dużo, większość balansuje pewnie na gra > nicy homo/bi, co najwyżej z naciskiem na homo. Na podstawie jakich badań tak twierdzisz? S. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:19 Chciałam tylko zauważyć, że to nie jest prawnik pierwszy z brzegu lecz mordojurisowy- ja tu widzę coś więcej niż sprawy wizerunkowe. Widzę tu aktywne zaplecze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 16:31 W rzeczy samej. On co prawda nie wygra, ale własny prezydent to byłby spełniony sen złoty mordojurków. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:05 Pewnie losowali na którą prawilną padnie. I chociaż się na to zgodziła i tak mi jej szkoda bo wiadomo jak to się skończy. Ładnie to jest opisane w „Różowych kartotekach”, jak takie życie w kłamstwie wali rykoszetem w postronne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:44 Chyba, że będzie to małżeństwo czysto papierowe, z rozsądku , pozbawione pożycia, więzi innych niż polityczno-ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 18:56 Pan Bosak chyba nie ma wyższego wykształcenia i nie wiem, czy to odpowiedni kandydat na prezydenta. Poza tym to liberalne skrzydło narodowców, a nie socjalistyczno-robotniczo-solidarystyczne, więc jego kandydatura mnie nie interesuje. Jak czekam na kogoś kto odważy się powiedzieć, że bogaczom trzeba głębiej sięgnąć do portfela, jak to mówi Piotr Ikonowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:01 weź pod uwagę, że Ikonowicz to lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:49 Wiem, że dla kodziarstwa Jan Śpiewak to pisowski prawak. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:50 Mówisz? Nie mam pojęcia, jestem lewaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:04 Czemu mnie nie dziwi, że Józek chciałby u steru kogoś, kto uważa, że ci, którzy zapracowali na swój majątek, powinni go oddawać nieudacznikom. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:10 Taki wyzyskiwacz Bezos to sam zapracował na swój majątek? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:16 W Polsce nie ma Bezosów. W Polsce za bogacza uważany jest ktoś, kto zarabia 8 koła miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:38 No chwila, minister za 8 koła nie jest w stanie związać końca z końcem. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:42 A ja pisałem o różnych Dominikach Kulczyk, prezesach banków i korporacjach jako osobach prawnych. Poza tym nie jestem zwolennikiem rozdawnictwa, a raczej bardziej równego podziału dóbr by klasa pracowników najemnych godziwie partycypowała w PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:58 Z PKB mamy problem, na łebka jest ono u nas niewiele większe niż w Rumunii (Polska 12k USD, Rumunia 9k USD), pracownik najemny partycypuje godziwie, tylko nie ma za bardzo w czym. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:46 Nie dziwi cię, bo to oczywista konsekwencja połączenia jego emocji i sytuacji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 19:55 Nie mam najgorszej sytuacji finansowej, ale zwyczajnie martwię się o najsłabiej zarabiających. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 20:43 MArtwisz się, martwisz. Martwisz się o pięć sekund dłużej od momentu, w którym jasno okazuje się, że kasa dla najsłabiej zarabiających wypadłaby z twojej zaciśniętej garstki... Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:11 Olena czy naprawdę uważasz że ktoś taki jak ja, samotny singiel co nie ma miesięcznie nawet na rękę 4 tysięcy to dobry materiał do skubania przez władzę? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:23 Czyli jestes w podobnej sytuacji, co 4-osobowa rodzina, majaca dochod 16.000 zl. (po 4 tys na glowę, jak ty), a tak zarabiajacych uwazasz za bogaczy, ktorych panstwo powinno lupic. Oj nieladnie Jozek. Panstwo nie powinno nikogo lupic, nie przyszlo ci to do glowy, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:46 Zaraz wyjdzie, że przy Rajdzie taki Che Guevara to umiarkowany centrysta, nieznacznie na prawo od centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:56 To nie tak, że jestem w takiej samej sytuacji. Pewne koszty w gospodarstwie domowym są stałe i nie mając partnerki nie mam z kim ich dzielić. Poza tym ludzi zarabiających po 8 tysięcy nie uważam za bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:31 Iwles, majątki Kulczyków i Bezosów nie są osiągnięte uczciwie i jakby ich chociaż trochę się oskubało, to włos z głowy by im nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:42 Nie tobie rozstrzygać o tym, jak zostały osiągnięte. Takie rozumowanie "bogatemu trzeba zabrać" jest bardzo niebezpieczne. Zwłaszcza że żyjemy w kraju, w którym za bogatego uważa się osobę, która za zachodnią granicą należałaby do klasy średniej. Tych naprawdę zamożnych jest bardzo mało i z pewnością nie trzymają pieniędzy na kontach w Polsce. Fanatyczna, mściwa polityka zabierania bogatym w gruncie rzeczy znowu uderzyłaby w klasę średnią i jeszcze pogłębiła wzajemną nienawiść Polaków do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:58 Jeśli poprzez transfery do rajów podatkowych unikali płacenia podatków to zasługują na sprawiedliwe osądzenie i surowe kary. Dodatkowo, uważam że redystrybucja powinna się odbywać nie przez rozdawnictwo, a wzrost wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:03 Ale osądzenie za co? Każdy może założyć sobie konto w raju podatkowym, ty też. Odbywa się to całkowicie legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 20.01.20, 17:03 Można tego zakazać, a nawet zlecić ekspertyzy mające zweryfikować czy już z aktualnym prawem nie jest to niezgodne, a wtedy winnych rozliczyć z datą wsteczną. Piotr Ikonowicz napisał, że jeśli władze w końcu nie odważą głębiej sięgnąć do portfeli bogatych, to nic się nie zmieni. To jest prawdziwy ideowiec. Pomaga ludziom bezinteresownie, sam niekoniecznie chce zdobyć władzę ale zależy żeby władza chociaż w części realizowała bliskie mu postulaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pulower8 Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 20:28 Krzysiu jest z liberalnego skrzydła? To są tam więksi zamordysci? Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 21:17 Mówię o nacjonalizmie szeroko pojętym. Ja się z nacjonalizmem Bosaka nie utożsamiam, mój nacjonalizm był tu nazywany narodowym socjalizmem, dla mnie Bosak to liberalny sługus bogatych chcących płacić niskie podatki i nie dzielić się z narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 23:48 Bosak to taki prawak jak z Hołowni katolik. Dajcie spokój. Liczy się tylko prezes Kaczyński. Zobaczcie, jaką robi orkę w sądach Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 10:10 ride_like_the_wind napisał: > Poza tym to liberalne skrzydło narodowców Józek, na litość boską, w Polsce narodowcy nie są liberałami. Może obejrzyj sobie materiał edukacyjny - narodowcy vs korwinowcy, to cokolwiek zrozumiesz. www.youtube.com/watch?v=asQ3LN0rHa0 Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:37 Bosak to liberał. Zresztą RN wchodząc do Konfederacji niejako przyjął poglady Korwina. Antykapitaliczni nacjonaliści w rodzaju NOP wolą już chyba PiS od Konfederacji. Konfederacja to formacja reprezentująca tych o nieco grubszych portfelach, a nie żuczków takich jak ja którzy chcą bezpieczeństwa socjalnego i przewidywalności, bez marzeń o wycieczkach do Tajlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:52 ride_like_the_wind napisał: > Bosak to liberał. Zresztą RN wchodząc do Konfederacji niejako przyjął poglady K > orwina. Nie. RN nie zmienił programu - konfa pod tym względem jest zwyczajnie niejednorodna i podzielona. Faktem jest natomiast, ze narodowcy nie są socjalistami. Twierdzą tylko, w przeciwieństwie do korwinowców, że kapitał ma narodowość i że nie ma czegoś takiego jak sprawnie funkcjonujący wolny rynek - ten zawsze musi być regulowany. W praktyce oznacza to nadzór państwa. Oczywiście to teoria, bo dzisiaj też mamy teoretycznie nadzór państwa nad wolnym rynkiem, ale gucio to daje - nasz "wolny rynek" to rządy megakorporacji i zdegenerowanych instytucji finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:04 Tak zgadzam się z Tobą, jednak widziałem plakaty narodowców z Konfy gdzie głosili liberalne hasła typu znaczne obniżenie CIT. A to byłoby zrobienie laski zagranicznym korporacjom. Dodatkowo, w Konfie rządzą korwiniści, a Bosak to swoisty łącznik między narodowcami i liberałami. Dodatkowo Piepe z punktu widzenia zatwardziałego socjalisty takiego jak ja, narodowcy to i tak ciągle liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:08 ride_like_the_wind napisał: > w Konfie rządzą korwiniści, a Bosak to swoisty > łącznik między narodowcami i liberałami. Bosak nie jest żadnym "łącznikiem" tylko narodowcem. Ogarnij, że w Konfie są dwa niezależne ugrupowania, które żyją ze sobą, bo inaczej nie weszliby do sejmu oddzielnie. A co do socjalizmu: Dodatkowo Piepe z punktu widzenia zat > wardziałego socjalisty takiego jak ja, narodowcy to i tak ciągle liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ride_like_the_wind Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:37 Bosak pracował kiedyś u Wiplera, jak na narodowca ma dość liberalne poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:41 Liberalne? Czyli nie jest za ostatecznym rozwiązaniem czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 12:47 ride_like_the_wind napisał: > Bosak pracował kiedyś u Wiplera, jak na narodowca ma dość liberalne poglady. Nie no, jasne. Przy PiSie czy Zandbergu narodowcy to uberliberałowie ;P Co do tego twojego bezpieczeństwa socjalnego - idealnym systemem socjalistycznym jest więzienie. Pełna micha, opierunek i dach nad głową. Tego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 20:04 angazetka napisała: > A więc faktycznie po to się żeni z prawnikiem, żeby dobrze w kampanii prezydenc > kiej wypaść! > Tym samym chyba znamy całą stawkę. > Nie żebym miała na kogo głosować... Podobno chłopaki nie płaczą, ale z tej okazji niejednemu łza poleci. S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:13 Trzeba miec inteligencję pawiana, zeby głosować na program, ktory głosi Krzysio Bosak. Chloptas, ktory w życiu nie widzial na oczy poważnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:47 Uprasza sie o nieobrażanie małp! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:47 taniarada napisał(a): > Chloptas, ktory w życiu nie widzial na oczy poważnej roboty. > Aaaaaa to dlatego Jarosław nie kandyduje Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 23:11 >Aaaaaa to dlatego Jarosław nie kandyduje A taniarada tak świetnie wie jak bezwartościowym jest takie próżniacze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 23:16 iwles napisała: > taniarada napisał(a): > > > Chloptas, ktory w życiu nie widzial na oczy poważnej roboty. > > > > > > Aaaaaa to dlatego Jarosław nie kandyduje > > Jarosława nie tykaj. Młody już nie jest i dlatego nie kandyduje .Zresztą to naczelnik Polski.Tylko mi tu bez śmiechu. > Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 11:29 Ano wlasnie, mlody nie jest a doswiadczenie w pracy bliskie zeru. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Krzysio Bosak 18.01.20, 22:16 Prawnik w rodzinie nie zawadzi tak czy owak. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Krzysio Bosak 19.01.20, 10:46 natemat.pl/296959,faszyzm-krzysztof-bosak-pochwalil-sie-wynikami-testu-politycznego i on się jeszcze tym chwali? Odpowiedz Link Zgłoś