mary_lu 24.01.20, 09:14 Warto zabrać dzieciaki 8-11, bo opinie w internecie podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 09:15 Znaku zapytania na końcu zabrakło warto? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 09:32 Wg mnie można zabrać jak najbardziej, film lekki, kolorowy, wartko biegnie akcja, bez zbędnych dłużyzn, cały czas wiadomo o co chodzi, pewnie nie za wysokich lotów, ale na pewno nie głupawy. Zwykłe kino familijne. Byłam z 11-latką, podobało się jej, ja tez się pośmiałam. Nie ma się do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
jowa80 Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 10:17 Byłam w weekend z 12 - latkiem. Moim zdaniem warto (tym bardzie, że jedną z książek o dr Dolittle syn czytał) - film wesoły, akcja wartka, w sposób przystępny (dla dziecka) ukazany żal po śmierci biskiej osoby, podkreślona rola współpracy, wsparcia i miłości do zwierząt, pomocy maluczkim. Ponadto uważam, że dziecko/nastolatek również musi wyrobić sobie swój "styl filmowy", gust - obejrzeć różne gatunki, żeby stwierdzić, co mu się podoba, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirkad Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 12:34 Warto. Jeśli mój mąż, przy jego głębokiej awersji do tzw. filmów familijnych, stwierdził, że jest super - to to trzeba zobaczyć Szczerze, nie mam pojęcia skąd takie opinie. Jest tak jak powinno być: miło, lekko, śmiesznie, i oczywiście z happy endem. Nawet dubbing ok, co nie zawsze jest regułą. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 18:24 Imo też warto, poszłam, bo dziecko chciało, a ostatecznie sama się w dobrze bawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1906 Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 19:02 Z 8, 11 latkiem można iść- dla starszych zbyt infantylny. Byłam i nieco się rozczarowałam. Nie wiem, czy to wina dubbingu czy zbyt wiele sobie obiecywałam. Ani specjalnie śmieszny, ani bez wyraźnego morału. Dzieciaków w kinie było mnóstwo i odczuwało się lekkie rozczarowanie- czytaj- zero salw śmiechu, zero wzruszeń... Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 19:21 To lektura w podstawówce, więc warto, łatwiej będzie dziecku omawiać. Chyba, że są już po, nie pamiętam w ktorej to klasie było. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 20:42 W 3. Przynajmniej mój miał w 3. Ale to nie adaptacja, tylko lekka inspiracja, wiec wcale nie łatwiej będzie, bo za duże różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
fazifokus Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 19:23 Byłam dzisiaj z dziećmi 9 i 11 lat bardzo im się podobał. Córka mówiła, że to jeden z lepszych filmów jaki oglądała. Dzieciaki na sali co chwilę wybuchały śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Doktor Dolittle 24.01.20, 19:39 z książką ma niewiele wspólnego Oprócz głównych bohaterów, aczkolwiek dołożyli też takich, których w książce nie ma (niedźwiedz, struś i goryl - w książce była małpka). Byłam z 9 i 12 latkiem i im sie podobało. Ja nie chadzam na filmy dla dzieci, ale tez nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś