Dodaj do ulubionych

Strach byc muzykiem

28.01.20, 09:42
A konkretnie raperem, zwlaszcza w USA.
Tak dzis przypadkiem trafiłam na jeden artykul i pogrzebalam dalej.
Tupac. Notorious BIG. Nipsey Hussle. XXXTentacion. Kevin Fret. Lil Reese. Do 50Centa tez strzelali i nie tylko do niego.
Ciut przerazające, moim zdaniem. Takie zycie na krawedzi smierci. Ciekawe czy Kanye West sie nie boi...
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 09:45
      Nie wydaje mi się, że strzelali do nich dlatego, że są muzykami... 🤔
      • dziennik-niecodziennik Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 09:47
        Oczywiscie ze nie smile Chodzi mi o to czym jest przesiakniete to srodowisko.
        • triss_merigold6 Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 09:52
          Masz na myśli środowisko młodych czarnych mężczyzn wychowanych w gettach, w kulturze gangu, którzy obwieszeni złotymi łańcuchami, gibią się rytmicznie przy płonącym śmietniku?
          • mona-taran Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 09:54
            😂
          • dziennik-niecodziennik Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 10:03
            tak, o to środowisko mi chodzi smile
            ja znam background. zastanawiam się czemu - nie wiem - to trwa i wydaje sie ze eskaluje wręcz. Rap ma potężnych przedstawicieli, bogatych, wpływowych, mogących wiele zrobić. Moznaby pomysleć ze chocby w obawie o własne życie beda moze probowali jakos wyciszyc te wojny i konflikty, jakos wpłynąć na środowisko. tak, wiem, naiwne smile ale mnie to dziwi. taki Maurycy Szpak ze mnie w tym temacie wink
            • kokosowy15 Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 16:41
              Przecież to podnosi oglądalność, zwiększa zyski a zysk jest podstawowym pojęciem kapitalizmu. Dziwne jest tylko to, że ludzie płacą za słuchanie i oglądanie czegoś takiego.
              • stavros2002 Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 19:42
                Kiedyś tak mówiono o R&B i rock'n'rollu...
                • kokosowy15 Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 19:57
                  Tylko się dziwię. Ale są tacy, którzy słuchają Zenka M, pasjonują się wrestlingiem, nic nowego. Zawsze znajdą się tacy, którzy na tym zarobią.
                • ultimate.strike Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 20:26
                  Chyba w 1957 roku, na zlecenie Franka Sinatry. tongue_out
                  • chococaffe Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 20:48
                    Sinatra to też swoje kontakty miał smile
                    • ultimate.strike Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 20:50
                      Pierwowzór gangsta-gwiazdy, dlatego przedstawia się go w opozycji do muzyki rockowej.
        • princy-mincy Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 14:44
          Oni przecież są często w gangu, mają styczność z handlem narkotykami, hazardem i innymi nielegalnymi sferami.
          Gina w porachunkach gangów a nie dlatego że są raperami
    • triss_merigold6 Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 09:48
      Jesteś pewna, że chodziło akurat o muzykę? big_grin
    • emka_bovary Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 10:53
      Raper to muzyk? Hm...
    • ultimate.strike Re: Strach byc muzykiem 28.01.20, 19:17
      Muzycy generalnie rzadko giną od postrzałów, chociaż USA ma swoje prawa, ludzie z Pantery kulki zarobili na scenie, Jeff Becerra został postrzelony podczas włamania do jego domu, omawiana sprawa dotyczy raperów, czyli speców od podwórkowej melodeklamacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka