Dodaj do ulubionych

Hełm na głowie😉

07.02.20, 15:21
Poszłam dziś do fryzjera, żeby zafarbować włosy. Zafarbowała 3x drożej niż moja i dużo drożej niż w jld, kolor ok. To wszystko ujdzie, ale fryzura nie wiem czy śmiać się czy płakać, bo jestem wyższa o 5 cm bez lakieru
A moja ulubiona fryzjerka to pani, która w godzinkę robi wszystko u 3 osób (bywa to wkurzające, ale za 150, a nie 500). Za 700+ to jednak chciałoby się efektówwink
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:26
      Wow, za 700+ to powinnaś być mega zadowolona a efekt powinien utrzymywać się z pół roku :p

Ja jestem na etapie zapuszczania z krótkiego boba i wyglądam tak sobie w takim ni to ni sio, ale wytrzymam! tongue_out
      • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:32
        To salon instruktorów, jakaś akademia, farbuję włosy ulubionym odcieniem od lat, moja fryzjerka robi to duuuużo taniej i szybciej, ale teraz ma śmierć, pogrzeb
        • coronawirus Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:34
          mia_mia napisał(a):

> moja fryzjerka robi to duuuużo taniej i szybciej, ale teraz ma śmierć, pogrzeb

to chyba musisz poszukać kogoś innego big_grin
          • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:36
            Nie muszę, za kilka dni będzie w pracy
            • coronawirus Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:49
              To już się nie dziwię że potrafi obsłużyć na raz 3 osoby big_grin
              • mona-taran Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:56
                😂😂
              • gaskama Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:56
                Myślisz, że wodę zamienia na wino?
              • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:01
                Babka jest super, jak sobie wyliczy czas to 15 minut poślizgu to max. Dziś odsiedziałam ponad 2,5 godziny i to bez podcinania końcówek.
                • coronawirus Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:03
                  Zawsze wiedziałam że to jednak Ona! smile
                  • kk345 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:23
                    big_grin
            • nenia1 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:59
              mia_mia napisał(a):

> Nie muszę, za kilka dni będzie w pracy

a dokładnie za 3 dni.
              • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:02
                A dlaczego za 3?
                • coronawirus Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:05
                  woda w wino, występowanie w 3 osobach, powrót 3 dni po śmierci..
                  serio nie dzwoni w żadnym kościele? smile
                  • nenia1 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:06
                    big_grin
                    • bukietlisci Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:06
                      big_grinbig_grin
                      • lilia-anna Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:38
                        Płaczę big_grin
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:35
      Och, to moje marzenie by choć raz wyjść od fryzjera z włosami, które objętościowo będą wyglądąły na "większe" niż mam naprawdę big_grin A zawsze tyle się nakręcą na te szczoty, a na końcu wyglądam jakby mnie krowa jęzorem przylizała uncertain
      • gaskama Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:59
        Też mnie to dziwi. Kręci, nawija, powiewa, palcami formuje po czym wylaze, patrzę w lustro a tam przylizane jajo. Można to było osiągnąć 30 minut wcześniej bez szarpania włosów.
        • mysiulek08 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:14
          bo problemem najczesciej jest brak umiejetnosci DOBREGO strzyzenia, ktore formuje fryzuje, przy mojej ukochanej fryzjerce w PL nigdy nie mialam tego problemu, tzn 'oklapniecia' tu zawsze i musze sama poprawiac
        • black_magic_women Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 19:35
          gaskama napisała:

> Też mnie to dziwi. Kręci, nawija, powiewa, palcami formuje po czym wylaze, patr
          > zę w lustro a tam przylizane jajo.
          >

I pierwsze co to się chce umyć głowę po przyjściu do domu!
          • gaskama Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 21:15
            Zawsze tak robię.
            • coronawirus Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 21:17
              Ja też, nie rozumiem dlaczego zawsze upierają się przy tym modelowaniu. Nie mam na to czasu, nie lubię i zawsze się muszę natłumaczyć że naprawdę, ale to naprawdę nie chcę.
              Ma takich niemodelowanych widać krzywe cięcia czy co?
      • nenia1 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:05
        Jak masz blisko do Katowic mogę podać namiar, autentycznie serdecznie współczuję traumatycznych historii z fryzjerami, w "moim" salonie nie narzekam zupełnie, piękny kolor, piękne cięcie, a ponieważ włosy mi odrosły cienkie, jak dziecięce, to też zwracam uwagę na "cięcie objętościowe" i naprawdę, da się. Potem wracam do domu, myję rano włosy, suszę suszarką trzymając głowę w dół, albo jak więcej czasu same schną, czeszę szczotką i tyle roboty.
        • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:07
          Jestem z Warszawywink
        • marta.graca Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:11
          Ja poproszę o namiar katowicki smile
          • nenia1 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:27
            a proszę, chodzę do salonu Berendowicz - Kublin, na św. Jana.
            • fil.lo Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 20:58
              A do kogo konkretnie?
        • nojabrina88 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:25
          Ja poproszę smile
      • mama_duzych_dzieci Re: Hełm na głowie😉 08.02.20, 09:45
        hhhahahahahhahha
    • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 15:48
      Różnica między 500, a 700 to jakieś maseczki i cuda niewidy na kijuwink
    • szafireczek Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:03
      Ale to tylko do pierwszego mycia... chyba że zrobiłaś od razu zakupy tych cudownych maseczek, olejków i kto tam wie, czego jeszcze...smile Chyba, że włosy ewidentnie odżyły, ale żeby na 5 cm? Cudotwórcysmile
      • mia_mia Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:06
        Man kręcone włosy, na szczotce te centymetry to sama zrobię, ale nie lubię.
    • livia.kalina Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:08
      Pokaż zdjęcie bo Chełmu jestem ciekawa smile
    • pyza-wedrowniczka Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 16:30
      Omg, 700 zł? W życiu bym tyle nie dała. A jak efekt nie jest super to już w ogóle bym się wkurzyłam.
      Ja mam fajną fryzjerkę, ale w Łodzi. Za odrosty, strzyżenie i modelowanie płacę 150 zł. A mam trudne włosy, bo one się układają po swojemu, więc trzeba dobrze obciąć, gdyż nie ma szans je na szczotkę czy nawet wałki ułożyć.
      • pani_tau Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:03
        Ja za farbowanie i podcięcie 90.
        Siedem stów... Ho ho, budżet by mi eksplodował.
      • bazia8 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:12
        Dasz namiary? Do mojej ulubionej sa terminy dwumiesięczne...
        Za to tansza fryzjerka zapasowa się pogorszyla.
      • hanusinamama Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:32
        Pyza dawaj tą fryzjerkę...ostatnio moja mi włosy pociachała degażówkami (wczesniej tego nie robiła), do tego wyszłam z inną fryzurą niz chciałam. Dobrze ze włosy mi rosna szybko i mam ich sporo. Jakby sie trafił ktos z cienkimi i wolno rosnącymi to mógłby być bardzo wkurzony.
    • nikita1906 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:14
      Mam uraz do "artystów" z zakresu fryzjerstwa. Poszłam kiedyś do pewnego "atelier", miałam mieć piękne blond sombre a otrzymałam żółtego kurczaka, a'la rozjaśniacz z Joanny, z chamskim 1 cm odrostem. Oczywiście wyszło to dopiero po pierwszym myciu w domu, kiedy cudny toner się spłukał. Artysta zainkasował 400 zł, ale reklamacji nie uznał, bo przecież tuż po "była Pani zadowolona"...sad
    • snakelilith Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:49
      E tam, na pewno nie jest źle. Ja kiedyś wychodząc od frzyjera wyglądałam prawie jak holenderska królowa na zdjęciu niżej, tylko w innym kolorze włosów. Fryzjerka wpakowała mi najpierw tonę pianki, potem wysuszyła na szczotce, a potem nasprejowała na beton. Tylko korony mi nie dała. big_grin A chciałam tylko krótkiego boba. uncertain Więc weź nalej sobie kielicha i na zdrowie! Po pierwszym myciu będzie lepiej. big_grin
      • mona-taran Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 17:58
        O, dokładnie z czymś takim wyszłam za pierwszym razem od mojej holenderskiej fryzjerki :p czyli potraktowała mnie po królewsku ,😂
      • bukietlisci Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:02
        do pierwszego mycia ( toast)big_grin
        kiedyś wyskoczyłam do fryzjera w przerwie pracy . po wyjściu nabyłam butelkę wody mineralnej w najbliższym spożywczaku i wsuwki do włosów w kiosku ruchu. obok był park, stanęłam za krzakiem i za pomocą wody usiłowałam przygładzić to naczupurzone coś, co stworzyła na mojej głowie fryzjerka. wsuwkami przypinałam mokre pasma do siebie. po chwili legitymowałam się patrolowi policji. panowie policjanci , gdy usłyszeli co ja tam robiłam - popadli w głupawkę. teraz ich rozumiem, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
        • mona-taran Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:10
          😂😂
      • chatgris01 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:06
        big_grinbig_grinbig_grin
      • eliszka25 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 21:12
        oj, ja bym nie była tak pewna, że po myciu będzie lepiej. dzień przed chrzcinami mojego młodszego syna poszłam do fryzjera. też mi ułożyła taki trochę kask. ranu w dniu chrztu chciałam sobie umyć włosy, ale miałam trochę mało czasu i mama z siostrą mnie przekonały, że jest ok i nie myłam. na całe szczęście! po myciu, to dopiero była masakra. hełm miał chyba na celu zamaskowanie nieudanego cięcia. jak go zmyłam, to nic nie dało się z tych włosów normalnie ułożyć, a obcięte były chyba na chybił trafił. też nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać.
    • afro.ninja Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:00
      Ja ostatnio zaplacilam 290 i uwazam, ze to mega drogo, ale efekt byl ok, wiec tam wroce.
    • 35wcieniu Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 18:13
      Ale że tak krótko i stoją pionowo, czy taka objętość? Jak objętość to zdradz jak to osiągnęła.
    • beata985 Re: Hełm na głowie😉 07.02.20, 20:06
      mia_mia napisał(a):

> a to wkurzające, ale za 150, a nie 500). Za 700+ to jednak chciałoby się efektówwink

😱😱😱😱OMG...700
      Poka...poka efekt...poka chelm
    • loginka40 Re: Hełm na głowie😉 08.02.20, 09:53
      Ooo jaka ulga, ze ja podcinam tylko grzywkę wink za 4zl i zostawiam suty napiwek bo daję 10zl big_grin i nie chce reszty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka