Dodaj do ulubionych

Praca- pensja

18.02.20, 10:42
Serio to mnie zaskoczyło: oto kancelaria adwokacka szuka sekretarki- wymagania : studia prawnicze itd. Całe mnóstwo wymagań- lista długa, praca codziennie do 17.00, a w poniedziałek od 7.00-17.00. I.... pensja_ 1900-2 tys.
Serio można tak mało płacić za taką pracę???
Tekst linku
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:48
      No Warszawie za te kokosy to nikogo nie znajdą. Ale jeśli to kancelaria w Sanoku albo Krośnie, to kto wie.
    • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:49
      Zaraz, zaraz, ale to jest poniżej pensji minimalnej, więc chyba jakaś pomyłka.
      • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:51
        Może netto podane.
        • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:03
          Wyraźnie napisane, że brutto.
          • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:04
            Nope. Na olx się podaje stawkę brutto, ale sam wyraz "brutto" jest częścią olxowego szablonu. Jak nieogar napisał stawkę netto zamiast brutto to wyszło co wyszło.
            • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:09
              Trudno. Stoi jak wół brutto.
              A ewentualny szef adwokat który nie umie czytać, to w tym przypadku tylko wisienka na torcie.
              • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:11
                Myślisz że pisał osobiście? big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:14
                  Skoro nie ma sekretarki, to jest możliwe tongue_out
                  • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:16
                    Myślisz że poprzednia rzuciła go z dnia na dzień?
                    Zadzwoń i zobacz kto odbierze wink
                    • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:29
                      Jeśli pracowała za tyle samo, to bym się nie zdziwiła, że pizgnęła tą robotą.
                      • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:31
                        Precyzja z jaką opisano zakres obowiązków pozwala mi mniemać że pisała to obecna asystentka, ale mogę się oczywiście mylić (chociaż jestem wyjątkowo pewna że się nie mylę big_grin)
                        • zetkaad Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:52
                          Myślę, że masz rację
            • double-facepalm Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:57
              35wcieniu napisał(a):

> Nope. Na olx się podaje stawkę brutto, ale sam wyraz "brutto" jest częścią olxo
              > wego szablonu. Jak nieogar napisał stawkę netto zamiast brutto to wyszło co wys
              > zło.
              >
              Często nieogary przy publikacji oferty pracy "na zlecenie/dxielo" wyczerpującej nawiązanie stosunku pracy podają netto nawet nie stawke miesieczna, tylko.. godzinowkę.nie wymagaj za wiele od takich januszy/grazyn.
      • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:52
        No i dlatego wrzuciłam, gdy ktoś na TT wrzucił i skomentował "janusze biznesu"- kurczę, to nie ma być praca sekretarki prosta bardzo- bez wymagania wyższego wykształcenia prawniczego- dłuuuga lista oczekiwań i taka pensja?
        To jak swego czasu w Lidlu, w którym robię zakupy, szukano pracowników, pensja brutto była 3800.
        • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:56
          No to nikt nie broni nikomu dokonać wyboru. Nie wiem skąd przekonanie że na kasach siedzą tylko nieogary po zawodówkach, jak ktoś woli zarobić więcej za cięższą fizycznie pracę to przecież nikt go na siłę w kancelarii nie trzyma.
    • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:51
      Haha. Zawsze mnie bawi zdziwienie światem. Tak, można, tak, będą chętni, tak, istnieje masa ludzi, którzy za tyle pracują będąc po studiach.
    • pani-nick Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:52
      Urzekły mnie godziny pracy 😂 7-17 i 9-17 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
      Lepsze niż darmowy staż. Idealna praca dla kogoś kto się na aplikacje nie dostał i chce się zahaczyć w branży i nabrać doświadczenia.
      W 1999 tak pracowałam za 1000 zł. Hardcore i szkoła życia.
      • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:54
        To dla praca dla młodej pani, zaraz po studiach.
        • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:55
          triss_merigold6 napisała:

> To dla praca dla młodej pani, zaraz po studiach.

- ale mimo wszystko przy takich godzinach pracy i oczekiwaniach odnośnie pracy i wymaganiach taka pensja to jakaś kpina.
          • kamin Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:52
            Mnie zupełnie nie dziwi. Dużo osób, również z wyższym wykształceniem zarabia niewiele ponad minimalną (wspomniane tu 3k brutto). Lista zadań nadmiernie uszczegółowiona ("dorabianie kluczy") ale nic tam nie wymaga specjalistycznej wiedzy, tylko ogólnego ogarnięcia.
      • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:55
        Wiesz, w 1996 to ja za 760 brutto pracowałam jako nauczyciel akademicki na UW. Jak dostałam umowę do podpisania, to oniemiałam. Po roku odeszłam i wszyscy się dziwili, że porzucam taką fantastyczną pracę. Promotor urażony, bo od 3 roku studiów załatwił mi stypendium asystenckie bym została na uczelni.
        • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:54
          gaskama napisała:

> Wiesz, w 1996 to ja za 760 brutto pracowałam jako nauczyciel akademicki na UW.
          > Jak dostałam umowę do podpisania, to oniemiałam. Po roku odeszłam

Brawo! To była najlepsza decyzja, jaką mogłaś podjąć.
          • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:06
            Trudno powiedzieć. I ja i mąż zostaliśmy na uczelniach. Pochodzimy z niezamożnych rodzin. Wynajmując mieszkanie ledwo wiązaliśmy koniec z końcem. Po roku jedno i drugie się poddało. W międzynarodowych firmach dostaliśmy na start 4 razy więcej niż na uczelni. Ja nigdy nie żałowałam porzucenia kariery akademickiej. Mąż często żałował. Jest inżynierem i wolałby pracować w zawodzie, a te 20-25 lat temu nie dało się za bardzo w zawodzie. Duże firmy wtedy u nas nic nie produkowały, nie miały centrów R&D. Trzeba było iść w sprzedać. Kasa poważna ale kto lubi być sprzedawcą?
            • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:48
              Uwierz mi, że to była dobra decyzja. 20 lat zmarnowałem w szkolnictwie wyższym, wiem co mówię.
              • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:49
                smile
        • atoness Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:24
          O rany, aż muszę to napisać: w 1997 zarabiałam na UW 700 brutto, 607 netto. Dorabiałam po godzinach, żeby wystarczyło na wynajęcie kawalerki. Zrezygnowałam po pół roku i też wszyscy byli zdziwieni.
          • gaskama Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:38
            Mnie konta w banku nie chcieli otworzyć, bo trzeba było mieć minimum 1.000 zł. To było upokarzające. Też dorabiałam a w zasadzie zarabiałam poza murami uczelni, bo to co było na UW nazwałabym dorabianiem. W sumie pensje na uczelniach nadal są dość xujowe. I żadna ustawa o szkolnictwie wyższym pana Gowina nie poprawi jakości badań naukowych na polskich uczelniach. Chociaż teraz są inne czasy. Jak jesteś naprawdę dobry, to można żyć z grantów (chociaż też są z reguły na finansowanie badań a nie na wycieczkę do Stanów).
          • riki_i Re: Praca- pensja 19.02.20, 12:03
            W 1994 płacili na etacie 2,5 mln starych złotych (250 zł). Wystarczało na parę zatankowań dużego fiata (to draństwo paliło kilkanaście litrów benzyny w mieście) oraz zakup paru drobiazgów typu przekąski czy papierochy. O jakimkolwiek życiu w Warszawie za takie pieniądze można było zapomnieć. Pracowałem w tym czasie w prywatnych mediach, a kasę z UW wyjmowałem z konta raz na kilka miesięcy jak się cokolwiek z niej uzbierało.

Jedyne co było pozytywnego w tym czasie, to że na UW absolutnie nikt niczego od nas wtedy nie wymagał, za jakąkolwiek publikację wręczano dyplomy honorowe, a wszyscy pracownicy łącznie z profesurą tytularną latali z obłędem w oczach po mieście, aby załapać się na jakieś normalne zarobki. W końcu wymyślono remedium w postaci zakładania prywatnych szkół wyższych. Początkowo praca w nich cieszyła się pełną aprobatą naczalstwa , zresztą cała góra od razu zatrudniła się w nich na eksponowanych stanowiskach. Dopiero na przełomie lat 90-tych i dwutysięcznych zaczęto profesorów zmuszać do określenia się, gdzie chcą być dziekanami - na UW czy u prywaciarza. Jakieś wymagania poza odwalaniem dydaktyki zaczęto mi stawiać również dopiero pod koniec lat 90-tych.

Najciekawsze, że mimo powyższego, chyba siłą rozpędu, poziom nauczania był wtedy znacznie wyższy niż dzisiaj.
    • profes79 Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:54
      I ogłoszenie na olx z adresem gmail podczas gdy adwokaci maja urzędowe maile. Aż mnie korci napisać i zapytać, czy to jego ogłoszenie czy ktoś mu krecią robotę robi.
      • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:58
        Prawdziwe. Typ oferuje też mieszkania, podany jest adres, pod tym adresem jest też kancelaria, generalnie no... widać kto i co. tongue_out
      • chicarica Re: Praca- pensja 18.02.20, 10:59
        Takie konto na gmailu to się zakłada żeby Cię potem przez pół roku nie bombardowali zgłoszeniami albo np. spamerskie harvestery nie zgarnęły. Chociaż ja sobie do takich celów założyłam oddzielne konto na firmowym serwerze poczty i co jakiś czas wchodzę tam i kasuję wszystko jak leci.
        • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:00
          Na google street view widac tabliczkę informacyjną o kancelarii, wraz z adresami - na onecie tongue_out
      • gama2003 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:02
        Zwłaszcza, że w tej cenie porady prawne na liście są. Super lista obowiązków za kiepskie wynagrodzenie. Brakuje mi jeszcze sprzątania powierzchni płaskich, pionowych i skośnych.
        Oraz masażu stóp szefa i jego zastępcy.
        • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:07
          "Super lista obowiązków za kiepskie wynagrodzenie."

- i TO właśnie mnie w tym poruszyło, bo rozumiem niskie pensje za bardzo prostą pracę, gdzie wykształcenie niekonieczne, a i lista wymagań nie jest taka dłuuuga. Ale tutaj? Uderza właśnie to zestawienie.
          • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:17
            Przynajmniej połowa z tej listy to bardzo proste czynności. Przyczepić się można do doradztwa prawnego i interpretacji.
            • pani-nick Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:48
              Tworzenie kazusów
            • frey.a86 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:18
              Jak takie proste, to czemu szukają osoby po prawie lub administracji?
              • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:21
                Pewnie dlatego, że w zakresie obowiązków wymienione jest doradztwo i interpretacje. Z kolei ukończenie administracji powinno gwarantować, że kandydat ogarnia korespondencję i skladnie pisze.
                • frey.a86 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:31
                  Za doradztwo i interpretacje płaci się więcej niż kwotę podaną w ogloszeniu.
                • aankaa Re: Praca- pensja 18.02.20, 21:14
                  triss_merigold6 napisała:

> ukończenie administracji powinno gwarantować, że kandydat ogarnia korespondencję i skladnie pisze.

omatko... trzeba "aż" administrację skończyć ? kiedyś matura by wystarczyła
        • disco-ball Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:59
          O nie zdziwiłabym się, gdyby mop i miotła wchodziły wchodziły w grę. Byłam kiedyś na rozmowie w „poważnej” kancelarii (z normalnym adresem mailowym smile ) i jeden ze wspólników zapytał, czy jestem na tyle bystra, ze od czasu do czasu mogę miotla przelecieć podłogę. Tak zadana z siebie smile smile Kasa byla równie słaba, rok 2003-5 jakoś tak. Podziękowałam, choć trochę było mi żal, bo drugi ze wspólników był zabójczo przystojny smile.
          • disco-ball Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:00
            *sama z siebie
          • zetkaad Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:09
            Jasne, że tak
    • m_incubo Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:12
      Tak, można.
      • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:15
        Oj, wiem, że można, ale z lekka to l.90-tymi "pachnie".
      • emka_bovary Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:15
        m_incubo napisała:

> Tak, można.
        Nie, nie można, bo to jest więcej niż etat, a płaca dużo niższa od najniższej ustawowej.
      • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:16
        No nie bardzo można. Minimalna wynosi 2600.
        • m_incubo Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:37
          Można, to ogłoszenie olx, mnóstwo jest ogłoszeń podających pensję "brutto", która nie jest "brutto".
    • emka_bovary Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:14
      Nie wie pan prawnik, że teraz najniższa krajowa to 2600 brutto? Żenada.
      • hanusinamama Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:20
        Oni zatrudniaja studnetów, na czesc etatu albo umowe zlecenie...
        • cosmetic.wipes Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:31
          Jaka to część etatu od 9 do 17?
        • nenia1 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:32
          Minimalna stawka godzinowa dla studenta na zleceniu to w tej chwili 17 zł.
          Patrząc na podany w ogłoszeniu czas pracy znacznie przekroczy to wynagrodzenie jakie wpisali.
          Zgodnie z przepisami nie można płacić mniej. Sądzę, że to błąd, inaczej sami się podkładają różnym
          urzędom.
          • hanusinamama Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:56
            MOja niania studiuje zaocznie prawo. Znajomi tak pracują w kancelariach, licząc ze sie potem zaczepią. jedna dziewczyna pracuje 7-12, potem od 15 jeszcze ma godziny pracy.
            • nenia1 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:30
              No tak ale w ogłoszeniu masz inne godziny pracy, ogólnie przecież o tym piszemy.
    • ritual2019 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:17
      OJP to zart?🤣
    • hanusinamama Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:19
      To jest norma, zatudniejaja studnetów prawa (zaocznego), obiecują ze zdobedą praktyke wiedzę...a tak naprawde maja tanią siłe roboczą.
    • kochamruskieileniwe Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:24
      Główny specjalista w GUS
      Wynagrodzenie brutto: 3 642 zł + dodatek stażowy.

bip.stat.gov.pl/ogloszenia/wolne-stanowiska-pracy/glowny-urzad-statystyczny/glowny-specjalista-w-wydziale-statystyki-zdrowia-w-departamencie-badan-spolecznych,961,oferta.html
      To pierwsza z brzegu oferta dla głównego specjalisty. Nawet wymagania nie są zbyt wysokie. Widziałam ofery z dużo większymi wymaganiami i taką sama pensja suspicious
      • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:30
        Opis obszerny, ale jedyne co z tego jest trudniejsze to opiniowanie aktów prawnych pod kątem oceny wpływu na skutki regulacji. GUS słabo płaci, to żadna tajemnica.
        • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:57
          Główny specjalista w urzędniczej siatce płac zawsze plasował się dość wysoko. Stąd też, niezmiernie dziwi mnie te 3.642 zł brutto podstawy.
          • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:10
            Masz tabele mnoznikow kwoty bazowej w służbie cywilnej, GUS nie jest w tej samej tabeli co KPRM, SKRM czy ministerstwa.
            • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:29
              No ok, ale o ile pamiętam, powyżej głównego specjalisty jest już dyrektor departamentu. Więc jak oni chcą znaleźć ludzi do roboty?
              • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:37
                Powyżej jest np. ekspert, radca ministra (fucha idealna), naczelnik, z-ca dyrektora departamentu. Samodzielne stanowisko pracy też może być mnożnikowo wyżej wycenione, bo masz jeszcze instrukcję dot. wartościowania poszczególnych elementów i wymagań do opisu stanowiska przy naborze albo rozmowach o podwyżkach.
                • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:59
                  Ok, tyle, że w tym ogłoszeniu najwyraźniej szukają kogoś do roboty. Chodziło mi o to, że powyżej głównego specjalisty są stanowiska albo samodzielne albo zarządcze. Co prawda byłem kiedyś ekspertem na pół etatu , którego wtłaczano w czynności czysto urzędnicze, ale ... sądzę, że dzisiaj chyba bardziej dotrzymuje się formalnych zaszeregowań.
                  • profes79 Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:57
                    optymista...
    • nenia1 Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:26
      pani07 napisał(a):

> Serio można tak mało płacić za taką pracę???

Nie, nie można, zapewne błąd się wkradł w ogłoszenie, co jedynie pokazuje
      niski profesjonalizm tej kancelarii.
    • zetkaad Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:46
      Pracowałam jako taka "asystentka" ale zdaniem ematki miałam 3 razy tyle pod stołem. Którym?
      • riki_i Re: Praca- pensja 18.02.20, 11:57
        Może ematki sugerowały Ci inne czynności seksualne z szefem?
    • frey.a86 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:17
      Jeszcze własnego samochodu wymagają. big_grin
    • angazetka Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:26
      W zeszłym roku dostałam propozycję pracy w Warszawie, w dużej instytucji, na stanowisku wymagającym wyższego specjalistycznego wykształcenia i iluś lat doświadczenia - za 2100 netto.
      • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:37
        Inspektorat?
    • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 12:52
      Tu macie hit, obśmiewany już na fejsie - typ się nawet nie wylogował jak sam o sobie świetną opinię zamieszczał. Istotnie są profesjonalni. big_grin
      www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=adwokat%20marcin%20nowak%20chorz%C3%B3w&fbclid=IwAR18rCBqEDrSc7ztCVd2qmRsJZLq43eprKVOrTMrX2gR9zdx6M7c1i3XBMQ#lrd=0x4716d270a8d53c27:0x44d4bd261b854eec,1
    • zuleyka.z.talgaru Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:04

Zapewniamy:

umowę o pracę
      wynagrodzenie w wysokości 2500 zł netto / 3000 zł netto plus dodatki uznaniowe
      pracę od poniedziałku do piątku (pon 7-17, wt-pt 9-17)
      • zuleyka.z.talgaru Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:06
        sie zreflektował
    • mia_mia Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:17
      Chyba czytają ematkę, bo kliknęłam i było 3000-3700 brutto plus premie, ale teraz nie otwiera mi się. Ja się małym firmom nie dziwię, że podstawową pensję dają jak najniższą.
      Zakres obowiązków wygląda jak z cv poprzedniej sekretarki, czyli upchnięte wszystko, nawet jeśli napisała jedno pismo do sądu i udzieliła jednej porady.
      • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:26
        Zaczęło się na TT, teraz emama i oto zmiana w tym ogłoszeniu big_grin
        • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 13:51
          Głównie fejs, fejs podłapał, już na kilku stronach widziałam big_grin
          • nenia1 Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:02
            35wcieniu napisał(a):

> Głównie fejs, fejs podłapał, już na kilku stronach widziałam big_grin
            >
            OJP, teraz jak dam ogłoszenie o pracę to chyba 100 razy wcześniej sprawdzę czy jakiegoś błędu nie było.
            Zapomniałam, że prawo do pomyłek mają wyłącznie ludzie na etacie.
            • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:05
              Nie, Neniu, ale była tutaj wielka rozbieżność między wymaganiami a proponowaną pensją.
              • nenia1 Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:10
                pani07 napisał(a):

> Nie, Neniu, ale była tutaj wielka rozbieżność między wymaganiami a proponowaną
                > pensją.

Zastanów się przez chwilę, tylko idiota publikuje oficjalnie i ze świadomością informacje o swojej firmie, że nie respektuje wysokości minimalnego wynagrodzenia. Co można im zarzucić, to wyłącznie to, że nie sprawdzili co się wyświetla, nie każdy zna wszystkie portale i nie każdy zamieszcza ciągle ogłoszenia o pracę więc bardzo wysoce prawdopodobne jest to, że się zwyczajnie pomylili a nie informowali oficjalnie ZUS-u i PiP-u, że chcą przekraczać normy czasu pracy i na dodatek zaniżać minimalne urzędowo zagwarantowane wynagrodzenie.
              • pani-nick Re: Praca- pensja 18.02.20, 15:27
                Większość zadań zniknęła smile
                Obstawiam ze wszystko to w atmosferze chamstwa i upokarzania na każdym kroku. Nie spotkałam żadnego prawnika, szanującego pracowników.
            • mia_mia Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:20
              Wiesz, jesteś wyznawcą, bo nie zwykłym zwolennikiem partii, która nie wybacza błędów, więc musisz się pilnować, co piszesz w ogłoszeniach, jak poprawiasz włosy i drapiesz się w oczywink
    • ms.piggy Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:04
      może to jest tygodniowe wynagrodzenie?
      hehe....i ten własny samochód do jeżdżenia po urzędach ....co za dziad
      • ms.piggy Re: Praca- pensja 18.02.20, 14:18
        ja juz widziałam z tymi kwotami: 2500 zł netto / 3000 zł netto i nadal uważam że to mega dziadowskie, za 10 h pracy dziennie i własne auto do załatwiania służbowych spraw

to jest ogłoszenia z chorzowa, 10 min. drogi od katowic, gdzie 3 k płaci sie sprzedawcy w butiku
        • marta.graca Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:20
          W którym butiku? Polecę znajomym aplikantom, którzy nie zarabiają tyle.
      • martishia7 Re: Praca- pensja 19.02.20, 12:18
        W Warszawie kilka lat temu popularnym wymogiem na stanowiskach asystenckich albo juniorskich prawniczych było prawo jazdy kat. A i skuter (żeby nie marnować czasu w korkach).
    • noemi29 Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:03
      Pod tym linkiem jest pensja 2500/300 netto.
      • 35wcieniu Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:09
        A z treści wątku wynika dlaczego zmienili.
    • krypteia Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:15
      Skąd wzięłaś wymóg wykształcenia prawniczego?
      • pani07 Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:18
        krypteia napisała:

> Skąd wzięłaś wymóg wykształcenia prawniczego?

Był, zniknął na rzecz: "wykształcenie wyższe mile widziane". Całodzienny urobek nad ogłoszeniem big_grin
    • iberka Re: Praca- pensja 18.02.20, 17:19
      No, w urzędzie tyle jest, w Krakowie (gdyby ktoś liczył, że to Kozia Wólka) "tylko" za 8h. Poniżej minimalnej? Tak, bo jest premia uznaniowa dyrekcji i dociąga do minimalnej .. .
    • aankaa Re: Praca- pensja 18.02.20, 21:22
      co to za kancelaria adwokacka, że na OLX szuka pracownika ?
      • triss_merigold6 Re: Praca- pensja 18.02.20, 21:25
        A gdzie ma szukać w małym miasteczku.
        • marta.graca Re: Praca- pensja 18.02.20, 22:52
          Chorzów to małe miasteczko?
        • profes79 Re: Praca- pensja 19.02.20, 06:26
          W aglomeracji śląskiej? Małe?
    • tol8 Re: Praca- pensja 18.02.20, 22:37
      W linku jest 2500-3000 i to Chorzów
    • chococaffe Re: Praca- pensja 19.02.20, 12:41
      W linku jest

" Zapewniamy:

umowę o pracę