asqe 26.02.20, 11:01 Młoda osóbka wróciła z nart (Francja, nie Włochy) w sobotę i teraz jest przeziębiona - smarka, brzydko kaszle i trochę gorączkuje. Dziś siedzi w domu a ja razem z nią. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:04 Nic zupełnie, a co miałabyś zrobić? Zachorujesz, albo nie. To jest TEN wirus, albo zwyczajny. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:05 Obserwować? Darować sobie ibuprofen. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:08 Owinąć się w białe prześcieradło i czołgać do prosektorium. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:21 Darować sobie ibuprofen. Dlaczego? Mi pomaga w podobnych sytuacjach jak nie mogę się "położyć" Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:09 A to we Francji też e rejonach górskich jest wzmożona zachorowalność? Bo nic nie słyszałam. Więcej szkód zrobisz swoją paniką niż ona swoim katarem. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:14 Nie panikuje przecież. Ale faktem jest, ze 1/4 jej klasy ferie spędziła w Lombardii. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:22 To już trochę co innego. To musisz być czujna. I tyle. Więcej nic nie zrobisz Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:31 No nie, kolejna osoba. Nagle wszyscy byli w Lombardii, jaka promka była nieziemska? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:36 Żarty zartami, ale pare lat temu byłam chyba jedynym pasażerem do Bergamo bez nart, mniej więcej o tej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:38 nie, po prostu bardzo popularny region, zwłaszcza w sezonie narciarskim. Jeden z moich bliskich też w weekend przewinął się przez lotnisko w Mediolanie, bo akurat tak mu bukowany kilka miesięcy wcześniej lot wypadał. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:39 U nas kilka szkół było/jest zamkniętych i dokładnie odkażanych ze względu na uczniów i nauczycieli powracających z Włoch po feriach. Wiec może i jakaś „promka” była. Odpowiedz Link Zgłoś
emmi-nika Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:13 Poczekac spokojnie, az wyzdrowieje i nie martwic się (ryzyko, ze to TEN wirus jest bliskie zeru). Odpowiedz Link Zgłoś
emmi-nika Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:53 Było sie kiedyś na nartach? To może wiesz, ze przynajmniej 1/3 przyjezdza spowrotem z katarkiem, zwłaszcza młodych - szaleństwo na stoku, moze grzance, brak mamusi, co by przypomniała o założeniu kalesonkow ;P i chorobsko gotowe. No panic. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:01 Nie no, ośmiolatka raczej grzańca nie pijała. Kalesonki tez zakładała Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 13:08 No i dlatego smarka. Trzeba pić grzańca Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:27 Siostra mojego męża od 3 tygodni jest w Emilia-Romania. Teraz wraca - i ja od razu zapowiedziałam mężowi, ze ma sie nie wychylać z propozycją odebrania jej z lotniska. Zgodził się ze mną - pewnie i w jej przypadku prawdopodobieństwo ze ma wirusa jest niewielkie, ale jednak wole żeby się z nią na razie nie kontaktował. Może przesadzam... ale wole dmuchać na zimne. Wirus jest najgroźniejszy dla starszych ludzi, a mąż nie jest młodzieńcem, w dodatku choruje na serce Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:39 Nic, nie jesteś ani starszą osobą ani przewlekle chorą. Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Wirus w pracy 26.02.20, 11:59 Podobno przy corona wirusie nie ma kataru, tylko kaszel. Ale nie chcę rozsiewać nieprawdy, wiec niech mnie ktoś poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Wirus w pracy 26.02.20, 12:50 Tez mi się tak wydawało, ale jednak doczytałam, ze katar może tez występować. Chociaż nie sadze, ze młoda ma TEN wirus. Odpowiedz Link Zgłoś