amsterdama 01.03.20, 08:45 ...proszę, gdzie można spędzić fajnie wakacje. Ważne dobre jedzenie, no i takie tam, wiadomo- czysto, ładnie, miła obsługa. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivanova Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 08:49 Lesny dwór w Wetlinie. Nie wiem jak teraz ale pare lat temu to bylo fantastyczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:11 Dziękuję. Bardzo przyjemnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 08:59 Rusinowa Polana, ale mało prawdopodobne, że będą jeszcze miejsca. Jak chcesz pobyt typu wczasy to szukaj w Polańczyku nad Soliną, tam jest sporo ośrodków, które kiedyś były zakładowe. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:10 Dziękuję, ale chodzi mi o konkretny - sprawdzony! pensjonat/hotel/dom, Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:14 Rusinowa Polana to pensjonat/agroturystyka, wystarczy wygooglać. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:17 Dziękuję. Googlałam, ale widocznie nieudolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:00 A to zalezy, czego szukasz. Ma byc cisza i spokoj? Czy gwar, pelno knajp i miejsc rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:07 Rodzice pierwsze, dzieci drugie. Tym samym interesuje mnie wszystko, byle warunki ,jak wyżej ( jedzenie, czystość), były spełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:10 To jedź sobie do Władysławowa. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:17 Dziękuję, byłam. Pytanie Iwles rozumiem w ten sposób, że, albo miejsce całkowicie odludne, gdzie nawet do sklepu z pieczywem nie dojdziesz pieszo, albo miejsce, w którym młodzież znajdzie lodziarnię i zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:28 Konkretnie ci nie powiem, ale na Polanczyku szukaj. Jak na poczatek przygod z Bieszczadami powinno byc ok. Jezeli zalezy ci na noclegach z posilkami, to rozejrzyj sie za agroturystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:52 Skalny Polańczyk. Dobre śniadania, baseny, sauny, w centrum polańczyka, dobra baza wypadowa do zwiedzania, wokół 100 knajp z góralskim jedzeniem. Niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 10:00 W Bieszczadach nie ma szału hotelowego. Jest najwięcej kwater, ale to co kto lubi, działek z d9mkami kempingowymi i w Polańczyku sanatoria. Jesy Arłamów - raczej nie znajdziesz już miejsca na wakacje, a jeśli tak to 4 osoby na tydzień w lipcu z dyche ci policzą. Arłamów polecam szczerze, ale na jakiś wiosenny czy jesienny nie topowy weekend. Jest Perła Bieszczadów w Czarnej, ale to bliżej Ustrzków Dolnych, za bardzo gorzyscie tam nie jest i już dalej od atrakcji, na uboczu. W Polańczyku dzieci ci się nie będą nudzić wieczorami, jest mnóstwo kramów, knajpek, miejsc do gier, można sobie połazić, przysiąść, coś przegryźć. Jak będziesz to koniecznie jeźdzcie na drezyny rowerowe z Uhwrców albo z Ustrzków Gornych. Tylko reserwuj wcześniej, ze dwa dni przed. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 10:07 No właśnie- Arłamów kuszący, ale cena.... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:40 Taaa, z Ustrzyków Górnych to takie torowisko, że hej... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:49 Tych Tychów ryk ryków Bieszczad Bieszczadów Jeśli o tym piszesz, to nie zawsze wszystko jest oczywiste. I różne funkcjonują odmiany. Choć nie sprzeczam się co do prawidłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 13:10 Bardziej chodziło mi o to, że linia kolejowa (więc i drezyny) jest od Ustrzyk Górnych (na pewno nie Ustrzyków, ale tego ostatecznie można nie wiedzieć) oddalona o 50 km. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 13:46 No tak, pomyliłam kierunki. Drezyny oczywiście to Uherce i Ustrzyki Dolne. Ja korzystałam ze stacji początkowej w Uhercach, boz Polańczyka tam było po drodze przez Solinę. A i jeszcze polecam taki mały przyjemny wodospad. Jest kierunkowskaz przy wyjeździe z Uherców. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia555 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 11:34 Byłam w Polańczyku i w Czarnym. W Czarnym sama gotowałam. Cicho, spokojnie, w sklepach dobre zaopatrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:05 qwirkle napisał(a): > paweł nie taki święty sorry, myli mi się nazwa. Paweł nie całkiem święty Odpowiedz Link Zgłoś
liberica1 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 16:35 Kulbaka. Świetny pensjonat w Strzebowiskach. Niedaleko masz w Wetlinie Chatę Wędrowca - genialna knajpa ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
unaluna Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 20:19 Chata Wędrowca była kultowa kilkanaście lat temu, teraz trochę przebrzmiały blask...ale można odwiedzić. Z miejscówek w Wetlinie polecam Werchwynę i Pod Berdem. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:26 zależy ile masz kasy Dolistowie - Dwernik Odpowiedz Link Zgłoś
holina Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:36 Hotel Solina polecam. Jedzenie dobre, latem mały basen zewnętrzny, atrakcje dla dzieci, kręgielnia, drink bar i kawiarnia na terenie. Czyściutko, pokoje przyjemne i duże. Obsluga super. A poza tym cisza, spokój i piękne widoki. Położenie hotelu nad samym zalewem w Myczkowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:47 Carpatia Bieszczadzki gościniec. Odpowiedz Link Zgłoś