Dodaj do ulubionych

Bieszczady- polećcie miejsce

01.03.20, 08:45
...proszę, gdzie można spędzić fajnie wakacje. Ważne dobre jedzenie, no i takie tam, wiadomo- czysto, ładnie, miła obsługa. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • ivanova Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 08:49
      Lesny dwór w Wetlinie. Nie wiem jak teraz ale pare lat temu to bylo fantastyczne miejsce.
      • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:11
        Dziękuję. Bardzo przyjemnie wygląda.
    • triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 08:59
      Rusinowa Polana, ale mało prawdopodobne, że będą jeszcze miejsca.
      Jak chcesz pobyt typu wczasy to szukaj w Polańczyku nad Soliną, tam jest sporo ośrodków, które kiedyś były zakładowe.
      • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:10
        Dziękuję, ale chodzi mi o konkretny - sprawdzony! pensjonat/hotel/dom,
        • triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:14
          Rusinowa Polana to pensjonat/agroturystyka, wystarczy wygooglać.
          • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:17
            Dziękuję. Googlałam, ale widocznie nieudolnie.
    • iwles Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:00
      A to zalezy, czego szukasz. Ma byc cisza i spokoj?
      Czy gwar, pelno knajp i miejsc rozrywki?
      • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:07
        Rodzice pierwsze, dzieci drugie. Tym samym interesuje mnie wszystko, byle warunki ,jak wyżej ( jedzenie, czystość), były spełnione.
        • triss_merigold6 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:10
          To jedź sobie do Władysławowa.uncertain
          • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:17
            Dziękuję, byłam. Pytanie Iwles rozumiem w ten sposób, że, albo miejsce całkowicie odludne, gdzie nawet do sklepu z pieczywem nie dojdziesz pieszo, albo miejsce, w którym młodzież znajdzie lodziarnię i zasięg.
            • iwles Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:28

Konkretnie ci nie powiem, ale na Polanczyku szukaj. Jak na poczatek przygod z Bieszczadami powinno byc ok.
              Jezeli zalezy ci na noclegach z posilkami, to rozejrzyj sie za agroturystyka.
    • lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 09:52
      Skalny Polańczyk.
      Dobre śniadania, baseny, sauny, w centrum polańczyka, dobra baza wypadowa do zwiedzania, wokół 100 knajp z góralskim jedzeniem. Niedrogo.
      • lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 10:00
        W Bieszczadach nie ma szału hotelowego. Jest najwięcej kwater, ale to co kto lubi, działek z d9mkami kempingowymi i w Polańczyku sanatoria.

Jesy Arłamów - raczej nie znajdziesz już miejsca na wakacje, a jeśli tak to 4 osoby na tydzień w lipcu z dyche ci policzą. Arłamów polecam szczerze, ale na jakiś wiosenny czy jesienny nie topowy weekend.

Jest Perła Bieszczadów w Czarnej, ale to bliżej Ustrzków Dolnych, za bardzo gorzyscie tam nie jest i już dalej od atrakcji, na uboczu.

W Polańczyku dzieci ci się nie będą nudzić wieczorami, jest mnóstwo kramów, knajpek, miejsc do gier, można sobie połazić, przysiąść, coś przegryźć.

Jak będziesz to koniecznie jeźdzcie na drezyny rowerowe z Uhwrców albo z Ustrzków Gornych. Tylko reserwuj wcześniej, ze dwa dni przed.
        • amsterdama Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 10:07
          No właśnie- Arłamów kuszący, ale cena....
        • andaba Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:40
          Taaa, z Ustrzyków Górnych to takie torowisko, że hej...
          • lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:49
            Tych Tychów
            ryk ryków
            Bieszczad Bieszczadów
            Jeśli o tym piszesz, to nie zawsze wszystko jest oczywiste. I różne funkcjonują odmiany. Choć nie sprzeczam się co do prawidłowych.
            • andaba Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 13:10
              Bardziej chodziło mi o to, że linia kolejowa (więc i drezyny) jest od Ustrzyk Górnych (na pewno nie Ustrzyków, ale tego ostatecznie można nie wiedzieć) oddalona o 50 km.
              • lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 13:46
                No tak, pomyliłam kierunki. Drezyny oczywiście to Uherce i Ustrzyki Dolne.
                Ja korzystałam ze stacji początkowej w Uhercach, boz Polańczyka tam było po drodze przez Solinę.

A i jeszcze polecam taki mały przyjemny wodospad. Jest kierunkowskaz przy wyjeździe z Uherców.
                • andaba Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 13:55
                  Z Uherzec smile
                  • lot_w_kosmos Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 14:02
                    Ha ha! Weź....
    • zuzia555 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 11:34
      Byłam w Polańczyku i w Czarnym. W Czarnym sama gotowałam. Cicho, spokojnie, w sklepach dobre zaopatrzenie.
    • tryggia Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 11:51
      Mowy nie ma! 😏
    • qwirkle Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:03
      paweł nie taki święty
      • qwirkle Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 12:05
        qwirkle napisał(a):

> paweł nie taki święty
        sorry, myli mi się nazwa. Paweł nie całkiem święty
    • liberica1 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 16:35
      Kulbaka. Świetny pensjonat w Strzebowiskach. Niedaleko masz w Wetlinie Chatę Wędrowca - genialna knajpa ❤️
      • unaluna Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 20:19
        Chata Wędrowca była kultowa kilkanaście lat temu, teraz trochę przebrzmiały blask...ale można odwiedzić. Z miejscówek w Wetlinie polecam Werchwynę i Pod Berdem.
    • aankaa Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:26
      zależy ile masz kasy
      Dolistowie - Dwernik
      • holina Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:36
        Hotel Solina polecam. Jedzenie dobre, latem mały basen zewnętrzny, atrakcje dla dzieci, kręgielnia, drink bar i kawiarnia na terenie. Czyściutko, pokoje przyjemne i duże. Obsluga super. A poza tym cisza, spokój i piękne widoki. Położenie hotelu nad samym zalewem w Myczkowcach.
    • beata985 Re: Bieszczady- polećcie miejsce 01.03.20, 21:47
      Carpatia Bieszczadzki gościniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka