Dodaj do ulubionych

Inwigilacja

10.03.20, 10:02
W mojej robocie sa 2 osoby, ktore obecnie przebywaja na kwarantannie domowej. Trafily tam poprzez powiazania rodzinne, nie majac bezposredniego kontaktu z osoba zarazona.
Mam pytanie, jakby sie okazalo, ze i ja mam sie udac na kwarantanne, to beda przeprowadzac wywiad srodowiskowy? Gdzie i z kim mieszkam, z kim sie ostatnio kontaktowalam itp.? Pewnie beda to robic na zasadzie jakiejs ankiety, a co jak nie podam prawdziwych informacji?
Pytam oczywiscie czysto teoretycznie 😏
Obserwuj wątek
    • frequenter.light Re: Inwigilacja 10.03.20, 10:09
      w jakim kraju?
      • zazou1980 Re: Inwigilacja 10.03.20, 10:26
        W Polsce, o procedury innego kraju bym tu nie pytala...
    • lauren6 Re: Inwigilacja 10.03.20, 11:09
      A co w tym dziwnego? Intensywnie zdradzasz męża na Tinderze, że boisz się podać dane osób, z którymi miałaś ostatnio kontakt osobisty? Przecież chodzi o ich zdrowie.
      • zazou1980 Re: Inwigilacja 10.03.20, 11:22
        Napisalam, ze pytam teoretycznie, ale na przyklad chodzi o dzieci, ktore potem z pewnoscia bylyby napietnowane w placowkach. Juz teraz wyzywaja sie od zadzumionych 😬
        O rodzicow tez, bo istnieje ryzyko, ze szkola i przedszkole zostalyby zamkniete z tego powodu, tak jak szkola w Wilanowie. Potem dziesiatki zezlonych mamusiek nie mialoby co zrobi z dziubdziusiami, ja z reszta tez.
        Ty chyba nie wiesz w jakim my spoleczenstwie zyjemy...
        • lauren6 Re: Inwigilacja 10.03.20, 11:25
          Dzieci od przeszło tygodnia wyzywają kichających kolegów od koronawirusa. Akurat tym co powiedzą dzieci absolutnie bym się nie przejmowała.
          • jak_matrioszka Re: Inwigilacja 10.03.20, 11:34
            Jak nasz kot kichnał, to też uslyszał swoje wink Przy przewidywanym zasiegu to wyzywani beda zdrowi, jako odstajacy od normy big_grin
    • anika772 Re: Inwigilacja 10.03.20, 11:47
      Myślę, że będą pytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka