tifa_lockhart 12.03.20, 11:48 Młodzieżowym słowem roku 2020 powinno być słowo "Knap" oznaczające wyjątkowo szkodliwego dla ludzi idiotę. Przeczytajcie to pismo zwłaszcza końcową część. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Młodzieżowe słowo roku 2020 12.03.20, 11:52 Od czego ten knap pochodzi? Jakos nie umiem skojarzyc. Brzmi jak swir po szwedzku. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Młodzieżowe słowo roku 2020 12.03.20, 11:59 Chyba od tego, kto podpisał ów wielce roztropny dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Młodzieżowe słowo roku 2020 12.03.20, 12:06 Aaaa, dopiero teraz dopatrzylam - teraz pasuje Ile knapow zmiesci sie na czubku szpilki? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Młodzieżowe słowo roku 2020 12.03.20, 11:59 Gość ma nazwisko Świr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Czy ja dobrze widzę 12.03.20, 13:02 że jest to pismo skierowane do dyrekcji publicznej szkoły przez lokalnego proboszcza, który nawołuje, by zignorować zarządzenie MEN i rządu dotyczące walki z epidemią? Powinien dostać karę administracyjną w najwyższym wymiarze. I ciekawa jestem, ilu rodziców pozwoli dziecku w tej sytuacji iść na te rekolekcje. Naprawdę bardzo bym chciała wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Czy ja dobrze widzę 12.03.20, 13:07 ludzie, nawet wyksztalceni, potrafia bardzo malo wiedziec o zagrozeniu. Dopoki dzieci nie choruja, czy przechodza lagodnie, to uwazaja ze co to za zagrozenie. I w ogole nie mysla o tym jak sie rozprzetrzenia wirus. A proboszcza nie powinni karac, tylko caly episkopat. Najlepiej zabraniem dotacji (bo zdaje sie ze muzulmanie zamkneli meczety i centra, a protestanci wzywaja wiernych by nie przychodzili do kosciolow). Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: Czy ja dobrze widzę 12.03.20, 13:08 Tam jest data 5.03 czyli przed zarządzeniem MEN. Co nie zmienia faktu że normalny człowiek dziecka wysyłać nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
agiq Re: Czy ja dobrze widzę 12.03.20, 13:09 I w ogóle narzucanie czegokolwiek szkole przez Kościół mieć miejsca nie powinno nawet w czasach bez epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś