Dodaj do ulubionych

info i nauczaniu zdalnym

19.03.20, 11:25
Wklejam wam link z którego wynika, że potrwa to do wakacji.
Tekst linku

Nie wiem jak się wstawiało ikonkę walącą głową w mur sad
Obserwuj wątek
    • aerra Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 11:29
      Librus się zapchał i to praktycznie od razu od poniedziałku. Czasem się uda dostać, ale generalnie u nas wszystko z Librusa przerzucone na inne platformy, bo Librus nie wydala.
    • paniusiapobuleczki Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 11:34
      Narazie to takie dziennikarskie gdybanie i pogłoski.
      • malia Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 12:59
        Niekoniecznie, do szkół docierają informacje i konieczności zbierania kontaktów z każdym dzieckiem, nawet w młodszych klasach ( nie rodzicem), o szykowaniu przez MEN platform do nauczania online, o sposobach oceniania i sprawdzianach przez internet. Gdyby to miało być do świąt czyli dwa, trzy tygodnie to nie zawracali by sobie tym głowy nawet
        • little_fish Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:18
          Może się próbują przygotować (po raz pierwszy) na wszelki wypadek...
    • aamarzena Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 11:44
      Zdaje się że tak:
      sciana
    • lucyjkama Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:03
      Pisałam o tym z rana. Dowiedziałam się wczoraj wieczorem i nie mogłam z nerwów zasnąć.
      • grey_delphinum Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:04
        Nawet mi nie mówcie sad

• lauren6 Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:21
      Zdalne czyli ED.
      • szafireczek Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:34
        Tak to w praktyce będzie, już teraz można zaklepywac zdalne korepetycje, akurat ta nisza będzie na plusie... a pamiętacie, że kiedyś było nauczanie korespondencyjnewink?
      • slonko1335 Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 14:04
        Ed? To nie ma nic wspólnego z ed...
    • manala Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:38
      Więc będzie się uczył ten, kto będzie chciał...U mnie juz są tłumaczenia - nie mogę się zalogować, nie mam kodu, nie mam książek w domu (zostawiłem w szkole). Bardzo ciężkie czasy wyczuwam...
      • szafireczek Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:46
        W pewnym stopniu zadecyduje też kod kulturowy i poziom zamożności...są rodzice, którzy nie odpuszcza, ale są też i inni...to na pewno spowoduje jeszcze większe nierówności i upośledzi perspektywy...sad
        • edelstein Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 14:44
          Da tez rodzice,ktorzy pracuja i dodatkowego czasu na prowadzenie ED nie wykroja,bo skad?
    • anorektycznazdzira Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 13:45
      Onet- jeden z bardziej plotkarskich, fejkotwórczych, żerujących na klikbejtach portali uważanych nie wiem czemu za "informacyjne".
      Proponuję poczytać standardowe nagłówki tamtejszych "artykułów" z dowolnego dnia na przestrzeni ostatniej dekady. Swego czasu skasowałam tam maila, żeby nie musieć przechodzić przez tak goovnianą główną.
      I ta "informacja" jest na tym samym poziomie i tak samo "sprawdzona" jak wszystko na onecie.
    • iwoniaw Nie histeryzuj 19.03.20, 13:45
      malia napisała:

> Wklejam wam link z którego wynika, że potrwa to do wakacji.
      > Tekst linku
      >
      > Nie wiem jak się wstawiało ikonkę walącą głową w mur sad

Nic takiego z tego linka nie wynika. Że szykują rozporządzenie, to MEN mówił już kilka dni temu i raczej oczywiste, że takie rozporządzenie będzie możliwe do zastosowania dłużej niż przez dwa dni, no ludzie...
    • maurra Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 14:28
      Piątkowski: CYT: "Nauczyciel powinien przygotować pracę zdalną w błyskawicznym tempie, zobaczyć, jakie są narzędzia, i stopniowo wdrażać się tak, aby za kilka dni mógł już systematycznie realizować podstawę programową i rozpocząć normalną pracę z uczniem"

Dyrektor LO cyt: W ciągu dwóch dni każą mi zbudować wehikuł czasu, którym mam przenieść uczniów z XIX-wiecznej szkoły z "Jankiem Muzykantem" i "Katarynką", z nacjonalistycznym patriotyzmem, w XXI wiek. Ja cudotwórcą nie jestem - mówi nam dyrektor jednej z krakowskich podstawówek.

Min Piątkowski nie omieszkał przy okazji kolejny raz obrzygać nauczycieli w którymś z wywiadów w TVPiS jak to mają teraz szansę wykazać się, że nie tylko strajki i kasa im w głowie. Nawet teraz

Tydzień od zawieszenia zajeć - nadal nie ma żadnego rozporządzenia regulującego zasady nauki w nowej rzeczywistości. Nauczyciele organizują się oddolnie, jedni lepiej, drudzy gorzej bo to wszystko puszczone na żywioł, resort nic nie przygotował.
      MEN kolejny dzień płodzi w bólu i pocie czoła przepisy, który powinny być gotowe już od 1 DNIA zawieszenia zajęć.

Dykta i paździerz
      • edelstein Re: info i nauczaniu zdalnym 19.03.20, 14:47
        Jakie cudem nauczyciel?rodzic ma ta podstawe programowa przerobic.Chyba nocami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka