Dodaj do ulubionych

Wymiekam powoli

20.03.20, 19:02
Z kazdym dniem nierobstwa mam sie gorzej. Jeszcze niedawno jakbym miala perspektywe wolnych dni cieszylabym sie bardzo. A teraz nie moge sobie miejsca znalezc. Lubie czytac, a od kilku dni nie wlaczylam czytnika. Wczoraj bylismy chwile na dzialce, ale jeszcze nie wlaczyli wody wiec nie poszaleje. Dzisiaj rower 2 godz. A potem internet i tv. Mam jakis wewnetrzny niepokoj, serce mi wali czasami jakby mialo wyskoczyc. Co robicie w te wolne dni ? wiem, ze wiekszosc zajeta bo ma ho i lekcje dzieci.
Obserwuj wątek
    • kosmos_pierzasty Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:11
      Ja to w sumie prawie jak zawsze. Poczytam, z psem pójdę, obiad zrobię, film obejrzę, w ogrodzie coś podziałam. Więcej czasu poświęcam na serwisy informacyjne, bo zwykle je olewam, a teraz jednak nie. Lubię wiedzieć w takiej sytuacji , nawet jeśli ta wiedza nie uspokaja. No i nie wyjeżdżam do miasta, taka różnica.
    • etata Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:12
      Ciesz się z małych rzeczy. Na przykład z tego, że masz rower 2 godz. Bo ja nawet tego nie mam.
      Ja ostatnio dużo goszczę na forum emama.
      • akseinga1975 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:18
        Tak do 15 to jeszcze leci. Najgorsze sa popoludnia wtedy lek i ogolny niepokoj sie nasila. Nie boje sie wirisa nie wiem z czego to wynika.
        • etata Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:47
          Może to wynika z tego, że tak dużo dramatycznych, wcześniej niewyobrażalnych zmian zachodzi w błyskawicznym tempie? Ale psychika ma swoje mechanizmy obronne i po jakimś czasie człowiek zaczyna się oswajać z nową rzeczywistością. Jakakolwiek by ona nie była.
          • akseinga1975 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:57
            Dla mnie jest to dziwne poniewaz nigdy sie nie nudzilam. Zawsze sobie cos tam wyszukalam a teraz zero motywacji. Kiedys po operacje 2 m-ce bylam w domu i nie wariowalam jak teraz. Ten wewnetrzby lek i roztrzesienie odbiera mi energie. No teraz jkby mi ktos cegle na klate polozyl.
            • pade Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 20:05
              Czujesz niepokój.
              To normalne w tej sytuacji. Warto go zaakceptować i przeoddychaćsmile
    • starczy_tego Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:13
      Hmm, ja pracuje normalnie z domu? Jakoś nie potrafię wykrzesać współczucia uncertain
      • gliminstory Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:18
        Fakt.
      • pasquda77 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:18
        Mam już po kokardę tych wszystkich ograniczeń, pierwszy raz zaświtała mi myśl że jeśli mam tak żyć to wolę wcale.Nie pracuję, nie zarabiam, nie wiem co będzie dalej.Chcę jak jeszcze dwa tygodnie temu wstać rano, wysłać syna do szkoły i otworzyć sklep...
        • jdylag75 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:56
          Wspolczuje szczerze. Trzymaj się
    • gliminstory Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:17
      Bierz magnez i wit D3. Nie sztuka sie w depresję i nerwicę zapędzić.
      Zmuś się do ćwiczeń fizycznych w domu. Wyznacz sobie konkretne obowiązki (coś namacalnego do zrobienia/nauczenia - zrób szalik na drutach, uporządkuj zaległe papiery, codziennie lekcja języka obcego z netu, - zadanie na dany dzień i je wykonuj choćby się nie chciało. Albo zaangażuj się w którąś akcję pomocy lokalnej. Odłącz się od internetu i tv na dłużej, albo wyznacz godziny kiedy je włączasz.
      • akseinga1975 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:24
        Magnez i d3 biore od jesieni. Ja jestem na urlopie ale potem nie wiem jak to dlugo potrwa. Zrobilam porzadki, okna umytesmile masz racje musze sobie czegos poszukac zeby glowe zajac. Pity sasiadow zostawilam sobie na brzydka pogode.
        • panna_lila Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 22:59
          Zrobilam porzadki, okna umytesmile

wpadnij do mnie, znajdę Ci jakieś okna do umyciasmile
      • cauliflowerpl Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 21:04
        Dokladnie. Rutyna, obowiazki i nie za duzo wiadomosci.
    • lot_w_kosmos Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:37
      Uzbroj się lepiej w cierpliwość...
    • asia_i_p Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:46
      A jakiś kurs internetowy - języka albo i czegoś innego? Są takie opcje, że są płatne tylko, jeśli chcesz zaświadczenie. Wtedy nie jest tak, że powtarzasz dzień po dniu to samo, tylko coś nowego się pojawia z dnia na dzień, jest jakiś cel. Tylko musisz miec poczucie celowości, ustawić się, że podnosisz kwalifikacje, tworzysz sobie nowe opcje, coś takiego.

Współczuję, bo też mam tendencje do nakręcania się i praca zdalna podnosi mnie na duchu.
      • prezent_urodzinowy Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 22:43
        Jakie to kursy, Asia? Podpowiedz gdzie szukac. Przydałoby się coś zrobić.
        • asia_i_p Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 07:53
          Tych pierwszych, które widziałam, już nie pamiętam, ale teraz kiedy szukałam znalazłam na przykład
          www.edx.org/school/harvardx
          www.ed.ac.uk/studying/online-learning/free-short-courses/free-online-courses
          To pierwsze działa tak, jak pamiętałam - że płacisz tylko za certyfikat, jeżeli go chcesz.

Tu jest artykuł o tym sprzed trzech lat, niektóre linki wciąż działają - weszłam w kilka losowo i działały
          mepi.pl/200-uniwersytetow-udostepnia-600-darmowych-kursow-online/
          • prezent_urodzinowy Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 08:56
            Dzięki!
    • triss_merigold6 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:51
      Jesteś bezrobotna?
      Cała moja instytucja została przestawiona na pracę zdalną, co chwilę wybucha jakiś pożar, do tego mam dzieci i librusa. Nie mam wolnych dni.
      • akseinga1975 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 19:59
        Wolalaby miec mlyn i byc zajeta. Pracuje na etacie. Traz mam wymuszony urop.

• swiecaca Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 10:21
          akseinga1975 napisała:

> Wolalaby miec mlyn i byc zajeta. Pracuje na etacie. Traz mam wymuszony urop.
          >
          to dlatego etata zmartwiony wink
      • prezent_urodzinowy Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 09:03
        triss_merigold6 napisała:

> Jesteś bezrobotna?

Wystarczy, że jest fryzjerką, dentystką albo kucharką, żeby nie mieć opcji ho. Naprawdę, żeby inteligentna ematka takie pytania zadawala...?
    • ichi51e Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 20:03
      Ja to nie mam w co rece wlozyc bo dziecko i tz w domu. Tesknie za samotnoscia. Ksiazki leza. Normalnie po wyprawieniu rodziny z domu to sobie Pocwicze nogi wymocze albo wlosy umyje potem poczytam cos tam dla dziecka na popoludnie przygotuje.albo ide na spacer. Teraz od rana do nocy na nogach i animacja karmienie itd uncertain
    • berdebul Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 20:54
      Uprawiam ogród. Wykiełkowały mi ziemniaki, wiec będę sadzić. Ogórki trzeba szykować. Pomidory przygotować.
      • y_y Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 21:02
        Wysiałam masakryczną ilość odmian pomidorów. I papryk, ostrych, slodkich. I bakłażanów. Cebuli, pora, selera, groszku. Salaty i szpinaku. Kompulsywnie podlewam i przesadzam. To mój sposób na stres...
        • znowu.to.samo Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 23:19
          Kurde mam jakiś sentyment do twojego nicka
          • y_y Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 07:02
            😘
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 20:57
      Chodzę do pracy.
      W biedrze potrzebują do układania towaru, jak się nudzisz to zawsze można dorobić i się rozerwać.
    • cauliflowerpl Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 21:02
      Dzisiaj sie uczylam baskijskich tancow ludowych. Zawsze jak widzialam ludzi tanczacych na ulicy to chcialam sie przylaczyc a nie znalam krokow.
    • tojamarusia Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 21:09
      I dlatego cieszę się, że codziennie chodzę do pracy, inaczej bym zgłupiała..
    • anika772 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 21:23
      Wzpółczuję. Mnie to wszystko wkurza, łagodnie ujmując. Nie mam niepokoju, tylko rozdrażnienie, nie wiem co lepsze.
      Nie nudzi mi się, pracuję, gotuję, ćwiczę, czytam, chodzę z psem na spacery...a jednak chcę już normalności.
    • koko8 Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 23:03
      Pracuję. Mam wrażenie, że więcej niż przed epidemią. Zawsze marzyłam, żeby mieć więcej wolnego od pracy zawodowej, a teraz myślę, że jestem szczęsciarą.
    • gliminstory Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 23:08
      www.facebook.com/pinecki45/videos/3534146023282215/
    • znowu.to.samo Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 23:17
      Ja niemal nie odczułam kwarantanny bo musiałam iść do pracy, ale nie ubolewałam
      nad tym. Człowiek sie zajął robotą, to zapomniał na jakiś czas o wszystkim. Na dodatek mąż z nudów z dziećmi obiad zrobili.
      Teraz będe miała tydzień wolnego i już dzisiaj mnie trafiało...
    • iberka Re: Wymiekam powoli 20.03.20, 23:22
      Pracuję, od dziś w domu, ale nie mam "nic nie robię i nuda"
    • mae224 Re: Wymiekam powoli 21.03.20, 10:28
      Masz 4 lata? Normalny dorosły nie marudzi "nudzi mi się."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka