Dodaj do ulubionych

Rower stacjonarny

22.03.20, 11:15
Drogie emamy
Wy lada na to że będę miesiąc w domu z dziećmi.
Jestem w trakcie diety MŻ, nieźle mi idzie. Dodatkowo robię trening w domu na brzuch co wieczór. Niestety odpadło mi chodzenie (do pracy i z powrotem) i siłownia 2 x w tygodniu.
No i pobyt w domu sprawia że jem z nudów.
5 kilo które straciłam od stycznia zaraz pięknie nadrobię.
Szukam więc roweru stacjonarnego.
Nie znam się kompletnie na tych sprzętach, wiem tylko że na siłowni najbardziej lubiłam poziomy, taki półleżący.
Czy możecie coś polecić? Do 1000 zł. Nie chcę kupisz szajsu na którym będzie mi niewygodnie.
Obserwuj wątek
      • krwawy.lolo Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 11:35
        To się po polsku nazywa "trenażer".
        • bang_bang30 Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 12:33
          Nie mam smile jeżdżę na elektrycznym tylko
          • krwawy.lolo Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 12:42
            To nie polecę. Kiedyś "kupiłem" za darmo takie stalowe bydlę Kettlera. Ważyło chyba z pół tony. Długo nie "pojeździłem". Monstrum rozłożone wylądowało w piwnicy i w końcu na złomie.
            • gaskama Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 13:34
              Zgadzam się. Też kupiłam takie wielkie bydlę, które teraz w piwnicy leży. Też polecam trenazer. Właśnie jeżdżę i czytam forum. Kup se lepiej trenazer i dobry rower. Ale kurczę nie elektryczny. W górach mieszkasz? Masz 70 lat?
              • bang_bang30 Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 18:32
                Mam 2 dzieci, które woże na foteliku i w przyczepce. I na rowerze jeżdżę niekiedy do pracy w stroju formalnym. Na zwykłym rowerze nie pociągnęłabym dzieci a do pracy za jechałabym spocona smile
                • gaskama Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 18:33
                  Jasne. To zmienia postać rzeczy.😀
            • krwawy.lolo Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 13:38
              Z drugiej strony dlaczego nie? Przecież i w elektrycznym możesz wymienić ośkę, jeśli nie masz takiej (a wątpię). A wspomaganie możesz wyłączyć.
              • gaskama Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 13:42
                No tak, ale taki rower jest zwykle cięższy. Ja jeżdżę dużo. Normalnie 5 razy w tygodniu. Na elektrychkach jeździliśmy krajoznawczo po górach. Ale nawet po górach wolę zwykły, zwłaszcza na single trekach.
            • snakelilith Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 19:21
              Jak za darmo, to pewnie jakiś staroć. Dziś Kettlery są calkiem inne, duużo lżejsze Ja mam nawet stosunkowo stary model, a daje się łatwiutko przesuwać z pokoju do pokoju. Najlepsza inwestycja zdrowotna mojego życia.
              • krwawy.lolo Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 20:51
                Rzeczywiście, było to dawno temu. Jeśli już wtedy mieszkałaś w Niemczech, w co wątpię, majtałaś nyńkami na siodełku tzw. "Laufrad". smile
    • chococaffe Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 11:42
      Poszukaj takiego "podbiurkowego" bez siodełka, czegos w tym stylu , blogosławieństwo dla kręgosłupa.

https://a.allegroimg.com/s128/03c458/809d19e64f1694d77f3028dd2938/020-ROWEREK-TRENINGOWY-REHABILITACYJNY-ROTOR-T-073-Rodzaj-mechaniczny

• czekoladazkremem Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 12:45
      Daj sobie spokój z kupnem roweru stacjonarnego w tych ciężkich czasach, forsa może się przydać na coś innego. Rób sobie trening z ciężarem własnego ciała, filmiki znajdziesz na you tube, rób tabaty itp. Na You Tube są też propozycje zdrowych, niskokalorycznych posiłków - wypróbowuję po kolei. Ja akurat z nudów ćwiczę, wczoraj pobiłam rekord - ponad cztery godziny.
      • bang_bang30 Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 12:51
        No ale mi ten trening odpowiada. Odpalam netflixa i pocę się na rowerze. Dla mnie to idealny sposób na spalenie kalorii.
        ...
    • bei Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 12:54
      Kup najtańszy ale magnetyczny- by był cichy.
      • elenelda Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 13:28
        Dokładniesmile I lekki. Używam takiego od kilku lat, mojego modelu już nie produkują, ale działa bez zarzutu pomimo intensywnej eksploatacji.
        W tym roku kupiłam rodzicom, też magnetyczny, w cenie ok 600 zł. Jak przypomnę sobie model to zalinkujęsmile
        • elenelda Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 13:32
          www.hop-sport.pl/rowery-treningowe/rower-magnetyczny-hs-2070-onyx-blackblue.html

Ten mają rodzice. Wygodny,cichy, są zadowoleni
    • czekoladazkremem Re: Rower stacjonarny 22.03.20, 21:30
      Ale jak nie przestaniesz się obżerać to ci żaden rower nie pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka