mikams75 04.04.20, 14:51 da sie? zeby jakos miec pdf? google podaje rozne opcje konwertowania, ale wole miec pewnosc. Korzystalyscie? Kupie np. mobi i co dalej? Po zaplacie moge sciagnac plik i dalej kombinowac jak otworzyc? Czy jak to dziala? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prezent_urodzinowy Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 14:59 Jak kupisz mobi, to ściągnij sobie jakas aplikację do ebookow.. Ja mam Kindle na telefon. Nie wiem czy będzie działać bez konta Amazon, ale aplikacji do czytania jest tyle, że na pewno coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
martialis Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 15:00 Ja zmieniam w Calibre, jak mam inny format, niż potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 15:01 Firefox ma rozszerzenie do któregoś formatu ebooków, ale nie pamiętam, czy epub, czy mobi. Kupiłam ksiązkę, ściagnelam, zainstalowalam dodatek, przeczytałam, wywaliłam dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 15:02 Ale o co Ci konkretnie chodzi? Do czego potrzebujesz pdf? Ebooki w tej chwili zwykle sprzedawane są w kilku różnych formatach, w sensie, że kupujesz tytuł i ściagasz w takim formacie, w jakim akurat potrzebujesz. Do czytania ebooków jest mnóstwo aplikacji na smartfony i tablety, np. Aldiko, Kindle for Android, instalujesz, importujesz plik i czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 16:16 jest mobi i epub, w formacie pdf nie sciagne. A o pdf pomyslalam, bo kiedys mialam jakas kiazke w pdf i mam pewnosc, ze pdf otworze na kazdym urzadzeniu. Ok, teraz juz wiem, ze moge sobie cos zainstalowac do czytania typowych ksiazkowych formatow. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 15:27 Konwertuję w drugą stronę ebook.online-convert.com/convert-to-mobi ale mają tu różne opcje, więc może ściągnij sobie jakiś darmowy i wypróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 16:00 Możesz też ściągnąć aplikację, która odczytuje te pliki. Na androidzie polecam Moon Reader, na ios - Kybook albo Marvin 3. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 16:07 Na iPhone masz aplikacje Książki a w firefoxie dodatek i możesz czytać ePub na pewno. Mobi czytam na telefonie w Appce Kindle ale nie wiem czy da się ja ściągnąć bez konta na amazon. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 16:22 Ja mam od 5 lat chyba Kindle na telefonie i kupuje taki format jaki mi Kindle odczyta. Niedawno chciałam kupić czytnik, ale sie okazało, że z biblioteki moge tylko na tablet, wiec kupiłam tablet. Zastanów sie czy chcesz koniecznie mieć ebooki, czy czytać pożyczone a ew. kilka mieć na własność. Jeżeli postawisz na biblioteke, to zapytaj na miejscu z czym współpracuja i to weź, a własne też dasz tam rade czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 18:03 jak_matrioszka napisała: > Niedawno chciałam kupić czytnik, ale sie okazało, że z biblioteki moge tylko na > tablet, wiec kupiłam tablet. Macie coś innego niż Legimi z abonamentem bibliotecznym? Odpowiedz Link Zgłoś
martialis Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 18:18 W niektórych bibliotekach miejskich można wypożyczać ebooki. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 22:15 Nie mieszkam w Polsce i mamy biblioteke wirtualna, czyli ebooki. Dzieki temu już po miesiacu koszt tableta mi sie zwrócił w wypożyczonych książkach. Posiadanie pliku aż tak nie pieści zmysłu wzroku jak książki papierowe, a ebooki po 1000 wypożyczeniach wciaż sa jak nowe, wiec zdecydowanie dobrze to wpływa i na miejsce na półkach i na kieszeń Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 16:36 Ściągasz aplikacje do czytania e-booków na telefon, np ebook Reader albo coś ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 18:19 Tak, bezproblemowo na komórce sobie czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: ebook bez czytnika 04.04.20, 18:30 Mam na iPadzie aplikację „książki”. Czytam wszystko bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś