Dodaj do ulubionych

Dowód niewierności

11.04.20, 18:35
W ostatnim czasie bardzo szczegółowo analizuję wszystkie paragony, bo robimy zakupy również dla rodziców i jakoś trzeba to potem rozliczyć. No i ostatnio w trakcie lektury paragonu z zakupów męża znalazłam pozycję "bukiet kwiatów". Hm... Ja żadnego bukietu nie dostałam. Rodzice też by raczej nie zamówili. Może chemia jakaś? O zapachu "bukiet kwiatów"? smile Ale chemii też żadnej do domu nie przyniósł. Nie wytrzymałam - pytam męża. Najpierw zrobił wielkie oczy. Potem usiadł przy kuchennym stole, złapał się oburącz za głowę i tak trwał ze wzrokiem utkwionym w paragonie. Zerwał się, usiadł, znowu się zerwał... Po czym wykrzyknął: "Wiesz gdzie jest bukiet kwiatów?!!!". Zaprzeczyłam, lekko przestraszona, bo zachowywał się nieco dziwnie. Więc mi pokazał. Bukiet kwiatów 😂

Znalazłyście kiedyś takie "dowody niewierności"?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:45
      Fajne smile
      • tymianek21 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:47
        😀
    • wuthering.heights Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:48
      W pierwszym odruchu powinno Cię pocieszyć, że niezbyt zakochany w tej kochance, skoro bukiet w cenie mrożonki big_grin
      • z_lasu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:53
        smile Nie no, paragon był z Tesco. Ile kosztuje bukiecik tulipanów przy kasie w tesco? Pewnie też coś koło 6 zł. To nie o cenę przecież chodzi, nie?
        • memphis90 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:34
          Mieszanka warzywna to raczej 2.99zl
          • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:39
            Mąż wyrzucił paragon, więc nie udowodnię, ale było na pewno 5,99 (albo 5,49?) ale na pewno 5 z przodu.
            • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:40
              O, proszę
          • volta2 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 14:20
            w tesco mrożonki są w okolicach 5-6 złotych, kupuje to wiem
      • bi_scotti Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:55
        Cherry tomatoes sprzedaja w Costco pod nazwa Angel Sweet (to jest chyba jakis podgatunek regular cherry tomatoes, na pewno jakies ematki-ogrodniczki wiedza smile). Dlaczego? Kto to wymyslil? Nie mam pojecia, ale sprawdzajac rachunki co najmniej pare razy (zanim nie zapamietalam, ze to po prostu pomidory) robilismy oboje z mezem rachunek sumienia cosmy takiego nabyli, co by moglo przypominac Angel Sweet wink Cheers.
        • lumeria Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:01
          Gdybys nie napisała, ze to o pomidorki chodzi, to posadziłabym cie, ze chomikujesz papier toaletowy (Angel Soft) big_grin
          • bi_scotti Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:16
            lumeria napisała:

> Gdybys nie napisała, ze to o pomidorki chodzi, to posadziłabym cie, ze chomikuj
            > esz papier toaletowy (Angel Soft) big_grin

big_grin Kto, do diabla, wymysla te nazwy? Look yourself:
            https://cdn.shopify.com/s/files/1/0669/0045/products/Screen_shot_2014-11-02_at_3.37.05_PM_1024x1024.png?v=1414960727
            Ale mozesz tez trafic na takie:
            https://lh3.googleusercontent.com/proxy/-AvKdDkcTkcMV4HIK-r-stjeVaUAT7kUcBaa5xQIJeqQ_H3Q3nbqZNjG4Bbd53bC77e1UN6cGBY-bJJTeoUqiAejmMmgB_MO50dweuUfNKiCx5qVBDyt6IPMH185niuKJQs9mLO4
            Albo wrecz na … Cherubinki tongue_out
            https://1aswz6617n62bekj52vicjtb-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Cherub-10-5oz-MPv2.png
            I dojdz teraz czytajac rachunek jakie to Angels, Wonders czy Cherubs wierny (??? badz niewierny (???) maz oplacil? big_grin Cheers.
            • berdebul Re: Dowód niewierności 11.04.20, 20:12
              Jako zapalona ogrodniczka mam w tym roku posiane „black mamba”, „Orange orangutan” i „tiny tim”. big_grin
              • bi_scotti Re: Dowód niewierności 11.04.20, 20:29
                berdebul napisała:

> Jako zapalona ogrodniczka mam w tym roku posiane „black mamba”, „Orange orangut
                > an” i „tiny tim”. big_grin

Hmmm … kto by pomyslal, ze takie wlasnie … obiekty przyrodnicze … mozna sobie posiac i we wlasnym ogrodku wyhodowac tongue_out Swoja droga, w czasach zamknietych sklepow (rowniez tych z Adult Only) opcja ogrodnicza wydaje sie byc bardzo atrakcyjna big_grin
                Dziadek sadzil rzepke w ogrodzie, a co (drogie dzieci) posadzila sobie babka? Black Mamba! wink Cheers.
    • daniela34 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:50
      Też mam taki bukiet. Sama sobie kupiłam 😀
    • annajustyna Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:51
      Dobre 😜.
    • swiezynka77 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 18:59
      dobre big_grin

jakiś czas temu był wątek forumki, która znalazła w kieszeni kurtki męża kondomy. a oni wspólnie nie używali. na forum wrzało, podawano różne alternatywne zastosowania (np naciąganie na czujniki dymu w hotelu żeby można było palić w pokoju), ale większość była przekonana o zdradzie. na koniec forumka napisała że mąż podał satysfakcjonujące ją wyjaśnienie, ale jakie - tego nie napisała. nurtuje mnie to do dziś, może było równie oczywiste jak ten bukiet kwiatów wink
      • z_lasu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:43
        Przeczytałam Twój post mężowi. A on na to: "O, to tak jak Ty mnie kiedyś pytałaś, po co mi prezerwatywy w garażu". 😲 "A po co Ci prezerwatywy w garażu???" (bo za cholerę nie pamiętam sytuacji) 😄 No więc okazuje się, że jest to lubrykant (sic!) do klocków hamulcowych 😂
        • beneficia Re: Dowód niewierności 11.04.20, 22:01
          >No więc okazuje się, że jest to lubrykan
          > t (sic!) do klocków hamulcowych 😂

Ale on tymi gumkami klocki smaruje???
          Jak to niby technicznie wygląda?
          I właściwie po co?
          Jeśli lubrykant jest potrzebny to można kupić sam, bez gumek.
          • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 09:12
            😂😂😂
        • z_lasu Tak wygląda lubrykant! 12.04.20, 09:17
          Tak wygląda lubrykant!

https://f.allegroimg.com/s128/035e4c/de27ceec42a9a59c3829dad021ef/SMAR-DO-CYLINDERKOW-PROWADNIC-TLOCZKOW-HAMULCOWYCH

Do tłoczków hamulcowych 😁 A ściślej MOŻE tak wyglądać, bo bywają też w tubce, w spreju, a nawet w strzykawce. No, która by się nie nabrała? suspicious
          • swiezynka77 Re: Tak wygląda lubrykant! 12.04.20, 14:26
            podobny do kondomów faktycznie. ale w tamtej opowieści to były prawdziwe kondomy
    • beata985 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:05
      No to tak sprawdzania paragonów...
      Kupowałam ostatnio jabłka, coś mnie tkneło, już wkurzona sama na siebie bo to w czasie kiedy już pozamykali sklepy, zaglądam A tam zamiast jabłek za 3,50 pomidory za 25....
      Więc zanim oskarżycie męża, partnera to pomyślcie że może oni nawet nie wiedzą co im kasjerka nabiła...😉
      • z_lasu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:33
        Też brałam pod uwagę smile Ale rzecz była na tyle niepokojąca, że postanowiłam jednak zapytać (oczywiście po to, by zaobserwować reakcję 😎).
    • aerra Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:05
      Piękne big_grin
    • anika772 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:07
      big_grin
    • lumeria Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:10
      Taaak. Wyciągnęłam jego koszule z pralki, z ewidentnymi znakami paskudnej pomarańczowej kredki do ust, oczywiście nie mojej!

Juz miałam gnać robić awanturę, ale oglądnęłam resztę prania i w pierwszym odruchu pomyślałam, ze to jakaś orgia musiała być, bo majty, koszulki, nawet chinosy były tez pociapane.

W drugim odruchu oświeciło mnie, ze to była moja pomadka (wsadzona do kieszeni i zapomniana), tylko kolor trochę się sprał - na pomarańczowo. Uffff....

• z_lasu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:36
        > w pierwszym odruchu pomyślałam, ze to jakaś orgia

😄
    • astrologia333 Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:11
      Ja bym na twoim miejscu nie była taka spokojna.
      Moja teoria: Twój mąż wpadł w oko sprzedawczyni ( co najmniej) Teraz próbuje was skłócić lub powiadomić cię dyskretnymi aluzjami o tym co się dzieje.
      😎
    • coronafela Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:28
      warto rozmawia big_grin big_grin big_grin
    • lilia.z.doliny Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:32
      ja kiedys znalazlam, w telefonie meza
      szukalam.czegos (przy nim) i widze film pt jak robi kur...
      wiec pomyslalam, ze ja mu zaraz pokaze, jak robi zona i ze zapamieta to na dlugo suspicious
      odpalam filmik, a tam.nasz drugorodny w niemowlectwie gdacze po swojemu, a w tle moj maż mowi: no, Mikolaj, jak robi kurka?
      • z_lasu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:33
        🤣🤣🤣
      • vitreous Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:44
        kurka bela! smile
      • ginger.ale Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:51
        😂😂😂😂
        • anika772 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 08:42
          🐔 hahhhahaaa
    • szeptucha.z.malucha Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:40
      Cudnebig_grin
    • cauliflowerpl Re: Dowód niewierności 11.04.20, 19:58
      Dowody niewierności to nie, ale co ja się kiedyś namyślałam, co to za "rekiny" kupiłam w supermarkecie, bo jak wół stało na paragonie "tiburones".

Otóż "tiburón" to hiszpańska nazwa makaronu znanego w Polsce pod nazwą "kolanka" big_grin
    • obrus_w_paski Re: Dowód niewierności 11.04.20, 20:03
      A ktoś wie się skończyła historia ze szlafrokiem za 3 tys którego jakaś forumka (jeszcze) nie dostała?smile
      • beata985 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 11:29
        obrus_w_paski napisała:

> A ktoś wie się skończyła historia ze szlafrokiem za 3 tys którego jakaś forumk
        > a (jeszcze) nie dostała?smile

Nie kojarzę w ogóle wątku
    • mary_lu Re: Dowód niewierności 11.04.20, 21:57
      Na pewnym SORze podczas nocnego dyżuru trzeba było pilnie wysłać kogoś do sklepu po pół litra wódki i kilkadziesiąt prezerwatyw (do celów medycznych!). Personel przepychał się kilka minut, w końcu ten, kto wylosował ulamaną szpatułkę musiał pójść i wrócił wściekły, bo zgodnie z oczekiwaniami - zrobił wrażenie na wszystkich obecnych w sklepie. Aby sobie zmniejszyć przykrość, postanowił przy pomocy paragonu zemścić się na koledze z pracy, który ostatnio mocno go wkurzył, urwiarzu, którego żona znana była z obłędnej kontroli i trzepania mu kieszeni. Niestety, ów urwiarz w drodze do domu doznał olśnienia i sam sobie sprawdził kieszenie spodziewając się podrzucenia tego paragonu. Następnego dnia przyniósł go do pracy i wrzucił tamtemu koledze do śniadaniówki. Jeden paragon, a zabawy było ze dwa tygodnie.
      • pani_tau Re: Dowód niewierności 12.04.20, 08:06
        Błagam, powiedz, co to był za cel?
        • te_de_ka Re: Dowód niewierności 12.04.20, 08:15
          Na przyklad na aparat do USG transwaginalnego.
          • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 09:19
            🤔 Nie śmiem zapytać "po co wódka?" 😀
            • pani_tau Re: Dowód niewierności 12.04.20, 09:47
              No mnie właśnie prezerwatywy w połączeniu z wódką bardzo zastanawiają.
              • beata985 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 11:28
                Ale może wódka do całkiem innego celu...odkazenia np.😉
                • memphis90 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:44
                  W środku nocy...? Ma SOR? Kilkadziesiąt usg przezpochwowych tudzież badań odbytu? I personel kupowal to wraz z wódą za własną kasę....? Eee, urban legend.
    • alfa36 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 08:46
      Jak to miło rano przeczytać coś, co uśmiech wywoła 😁
      • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 09:21
        😊 Dzięki, bałam się, że przejdzie bez echa między jatkami nt. milicjanów i aborcji.
        • molik28 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 09:33
          Mój mąż kiedyś grał mecz z kolegami. W ferworze walki kupel huknął go z łokcia i podbił mu oko. Następnego dnia miałam jakiś święto więc wracając do domu z pracy zattzymał się na jakimś bazarku żeby kupić mi kwiaty. Od pani kwiaciarki usłyszał cały wykład nt jak to ona zna takich co najpierw rozrabiają a potem żonie kwiaty kupują. Biedak zaczął się tłumaczyć na co pani, że ona nie da się nabrać na takie historyjki, bo ona życie zna i takich mężusiów też i niedne te naiwne żony. Wrócił do domu taki wkurzony smile
          • wuthering.heights Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:40
            Cudowne big_grin chciałabym tę scenę zobaczyć na żywo smile
          • z_lasu Re: Dowód niewierności 12.04.20, 12:57
            Dobre smile
    • volta2 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 14:23
      niedawno na forum freewegejakimśtam dziewczyna opisała, że podzieliła się z kimś jedzeniem świątecznym i na drugi dzień pod jej drzwiami czekała torba a w niej jakieś inne wikutały i na wierzchu bukiecik wiosennych kwiatów w podzięce.
      przekazanie było bezkontakowe, więc torba tak stała, a tu mąż wraca z pracy i widzi te kwiaty pod drzwiami. oskarżał kobietę o to, że kochanek w dobie wirusa jednak nie wytrzymał i przybiegł choć pod drzwi.
      • anika772 Re: Dowód niewierności 12.04.20, 14:38
        Znaczy, przed epidemią mu kochanek nie przeszkadzał..? 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka