mona-taran 14.04.20, 14:48 Co z tego zrobić? Czekam na jakieś nieoczywiste pomysły :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 14:52 mona-taran napisała: > Co z tego zrobić? > Czekam na jakieś nieoczywiste pomysły :p Maseczkę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 14:56 My grilijemy i jemy boczkiem chipsy. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 14:58 Właśnie że świątecznego grillowania mi został, ale mam dość, a coś zrobić z nim trzeba :p Odpowiedz Link Zgłoś
gliminstory Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:07 zamrozić i czekać na natchnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:09 No właśnie nie mam miejsca w zamrażarce. Jak bym miała, to by nie było problemu :p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 14:59 Pomysł dość oczywisty- upiec i pokruszyć do zupy, albo owinąć warzywa i upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:00 Najbardziej oczywisty, to owinąć śliwki albo szparagi i zgrilowac. Najmniej oczywisty to owinąć klatkę piersiową przy ostrym kaszlu, więc może i przy coronie. Chociaż to była chyba słonina, nie boczek. Ale boczek to też słonina. Był kiedyś taki wątek na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gliminstory Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:06 przetopić na smalec ze skwarkami do smarowania pieczywa wywiesić na balkonie dla sikorek (o ile nie solony) dać kotu/psu nadziać schab upiec na pizzy ugotować i zjeść z musztardą na kanapce udusić z dodatkami jako przekąskę do piwa wrzucić kawałki do bigosu/żurku usmażyć pod jajecznicę zwinąć w roladki z nadzieniem z papryki/pora/itd i upiec zawinąć w plastry śliwki wędzone przyprawić i upiec itd Odpowiedz Link Zgłoś
gliminstory Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:14 ciastka francuskie mechanikwkuchni.blogspot.com/2016/10/ciasto-francuskie-z-boczkiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:16 Ramen! Do ramenu boczek się piecze milion godzin w sosie sojowym i sake z anyżem i cynamonem. Plastry będą się piekły dużo krócej. Ramen robi się w xuj czasu, ale warto! Odpowiedz Link Zgłoś
mona-taran Re: Surowy boczek w plastrach 14.04.20, 15:19 Nigdy nie robiłam... Masz jakiś sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś