saszanasza Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 17.04.20, 22:57 hedna ty bedziesz miała problem z tym lekiem fakty.interia.pl/polska/news-lek-na-epilepsje-wycofany-ze-sprzedazy,nId,789589 Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 17.04.20, 23:27 Przecież ten artykuł ma 18 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 09:31 panna.nasturcja napisał(a): > Przecież ten artykuł ma 18 lat! o kuźwa, a mnie się wydawało że jest 2020 r😂 Cyferki mi się popieprzyły Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 00:13 Lek można również sprowadzić indywidualnie na specjalne zamówienie. Zgodę na import musi wtedy wyrazić lekarz wojewódzki. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/polska/news-lek-na-epilepsje-wycofany-ze-sprzedazy,nId,789589#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox wieści sprzed -nastu lat w UE lek może wykupić (pełnopłatna recepta) każdy i wysłać choćby kurierem Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 17.04.20, 23:02 Lek pokazują jako dostępny apteki na Podkarpaciu - Pruchnik, Jarosław, Przeworsk, Leżajsk, Oleszyce, Łańcut, Rzeszów, Tomaszów Lub. Niestety nie jestem w stanie tam się wybrać, ale może ktoś z forum tam mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 17.04.20, 23:07 Jestem w Ire ale podbijam. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 00:03 Niestety w Warszawie nie ma Frisium 10mg ktomalek.pl w wyszukiwarke. Najbliżej: Odpowiedz Link Zgłoś
ulau Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 00:36 Hedna, jestem zmotoryzowana Rzeszowianka, jesli udaloby Ci sie dogadac z ktoras tutejszych aptek, ze maja lek lub sciagna w odpowiedniej ilosci, to deklaruje sie, ze moge podjechac, odebrac i jak najszybciej wyslac do Ciebie. Rzadko pisze na emamie, ale jestem wieloletnią forumka. W razie czego proponuje kontakt na poczte gazetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 13:57 będę w poniedziałek w Rzeszowie, jeśli jest potrzeba mogę do apteki podjechać. dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 14:42 Bardzo dziękuję , jak się uda coś tam załatwić ( pewnie w pn, ale zaraz obdzwonię jeszcze raz) to dam od razu znać Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 06:58 Pokazuje mi Chełm, miasto w województwie lubelskim. Mam tam 130 km.... Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 07:22 Obdzwoń te apteki, które mają lek. Jeśli któraś ma te 3 lub chociaż 2 opakowania to zarezerwuj wsiadaj w samochód i jedź. Nawet jeśli jest jedno opakowanie , to kup na razie jedno i bierz następna receptę. Stałe leki to każdy dziecku wypisze. Nie rozumiem problemu. Mnie się zdarzało po leki i 200 km jechać i to nie raz, jakbym miała jechać do któregoś z naszych sąsiadów to też bym pojechała bez mrugnięcia okiem. Przez forum to można zakup ciucha załatwiać, bo w mojej sieciówce nie ma rozmiaru, a gdzieś w Polsce jest, a nie takie ważne rzeczy jak leki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 01:56 >Nie rozumiem problemu Masz rację. Nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 08:47 Ta wyszukiwarka: www.gdziepolek.pl/produkty/31320/frisium-10-tabletki/apteki/w-polsce pokazuje, że lek jest tylko w 3 aptekach po 1 opakowaniu (w tym jedno niepełne). W Kołobrzegu, Trzebownisku pod Rzeszowem i Gliwicach. 3 opakowań na raz nie kupisz nigdzie, a dostawy mają być wznowione dopiero w maju. Nie ma wyjścia, tylko prosić osoby z tych lokalizacji, o ile się zgłoszą, o kupno choć jednej sztuki. Nową receptę łatwiej zdobyć niż lek. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 23:18 Gdziepolek nie ogarnia wszystkich aptek. Ktomalek też nie ogarnia wszystkich, ale więcej niż gdziepolek. Najlepiej sprawdzać obie wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 14:10 Hedno, lek jest 50 km ode mnie, jestem zmotoryzowana, teraz apteka jest zamknięta w poniedziałek będę mogła dowiedzieć się czy mają więcej niż jedno opakowanie. Proszę odezwij się na dzieci.narcystycznych.rodzicow@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 21:05 Hedno, nie napisałaś nic, czy już nie potrzebujesz leku? Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 14:43 Ode mnie najbliżej w Rzeszowie, ale to 150 km Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 16:25 Najbliższa apteka, która posiada jeszcze ten lek, jest 150 km od mojej miejscowości (Ślesin). Gdyby było nieco bliżej, to bardzo chętnie bym Ci pomogła. Może uda się chociaż jedno opakowanie wykupić? Wydaje mi się, że w takiej wyjątkowej sytuacji pediatra wypisze Ci receptę na pozostałe opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 16:31 Jest Krotoszyn, Gostyń, Leszno, Bystrzyca Kłodzka, Kołobrzeg. Nic koło mnie, ale może komuś pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 18.04.20, 23:03 Ja najbliżej znalazłam tu. Jest ktoś z okolic Świdwina? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 07:32 Koło mnie nie ma 50 km nic Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 07:37 Gdyby nie zamknięte granice to z Niemiec by mozna bo widzę że są po ok 16 euro, ale przyszlo mi do glowy, ze zadzwonić by do nich, niech wyślą? Są przy granicach takie współpracujące na 2 kraje, Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 20:06 pokazuje mi dwie apteki w Warszawie, Syrenka na Marszałkowskiej 20 i na Żeromskiego 33 dla mnie zbyt daleko, ale może jest ktoś z Wwy? Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 22:22 Wygląda na to że jest ten lek w aptece w W-wie 2 km od mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 22:57 hedno masz moj adres mailowy, podaj prosze kod i pesel. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 23:07 U mnie też nie ma. Łódż i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 23:30 U mnie (Wrocław) nie ma, ale jest w Jarosławiu i okolicach, a tam mam rodzinę i mogę poprosić. Nie wiem, jak na ktomalek sprawdzić, ile faktycznie opakowań mają, nie robiąc rezerwacji (a nie chcę robić sto pięćdziesiatej szóstej fejkowej rezerwacji tego samego leku), więc może też mają jedno - z tym ci nie pomogę. Dzwoniłaś na Telefoniczną Informację Pacjenta (800 190 590)? Teoretycznie tam ci powinni powiedzieć, gdzie lek jest dostępny. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 19.04.20, 23:47 Pytaj w aptekach Ziko bo one nie podają dostepnosci w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita_24 Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 20.04.20, 00:24 W warszewskich aptekach "Syrenka" pokazuje w 2 lokalizacjach dostępny lek. Na Żeromskiego i na Marszałkowskiej. Jeśli mają po 1 opakowaniu to może mogliby przesłać z 1 apteki do drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Chcę wWas poprosić o pomoc 20.04.20, 10:10 Jestem. Wczoraj już nie mogłam się odezwać. Sprawdziłam teraz wg strony Kto ma lek apteki :Rzeszów ul Lubelska 6 oraz Kraków ul Leonida Teligi i mimo, że wyświetlają się na stronie, lek jest już zarezerwowany. Odpowiedz Link Zgłoś