Dodaj do ulubionych

Amazon w czasie koronawirusa

21.04.20, 12:13
Czy zamawiacie? Czy towar przychodzi mniej wiecej z czasem wskazanym przy produkcie? Ja wczoraj zamowilam nowy telefon (w dotychnczasowym padla mi zupelnie bateria, chwilowo musze korzystac ze starego telefonu meza, ale nie mam tam dostepu do wielu moich aplikacji) i w opisie bylo napisane, ze produkt powinien dotrzec w czwartek. Dzis rano dostalam wiadomosc, ze produkt zostal wyslany, ale czas dotarcia jest juz nie czwartek, ale poniedzialek za tydzien. Oczywiscie pare dni w te lub wewte nie robi mi roznicy, ale boje sie zeby nie okazalo sie, ze ten czas wydluzy sie nawet do miesiaca.
Czytalam o Amazonie, ze najpierw mieli wysylac tylko artykuly pierwszej potrzeby, potem, ze poluzowali, ale miedzy czasie, ze pracownicy gdzie niegdzie strajkuja. Wy w trakcie tej epidemii korzystacie z tej platformy? Jak jest u was z dostawa?
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:17
      Parę dni dostałam maila od francuskiego amazona, że kontynuują pracę pomimo wyroku sądu (o ile się nie mylę z dotyczącego praw i zabezpieczenia pracowników) - kontynuują wspólpracując z podwykonawcami - nie czytałam dokładnie bo na razie i ta nie potrzebuję, a w razie czego mam fnaca.
    • woman_in_love Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:20
      Uczciwi ludzie tam nie kupują. Ta firma to rak. Mam nadzieję, że jacyś hakerzy dobiorą się do waszych danych i danych waszych kart płatniczych. I tygodniami będziecie musieli odkręcać fraudy dokonane na wasze konto.
      • dyzurny_troll_forum Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:26
        woman_in_love napisała:

> Uczciwi ludzie tam nie kupują.

Oczywiście, że kupują - dla przykładu ja!

> Ta firma to rak.

Ostatni obrońcy wolnego rynku...
        A konkretnie co Ci się nie podoba?
        • ichi51e Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:28
          W empiku tez pewnie nie kupuje
      • matacznik Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:34
        woman_in_love napisała:

> Mam nadzieję, że jacyś hakerzy dobiorą się do waszych danych
        >
        Mowa o danych na serwerach Amazonu?
        Na tych serwerach, które napędzają połowę* wszystkich chmur na świecie?
        Powodzenia.

* to nie jest stylistyczna "połowa", tylko rzeczywisty udział Amazona w rynku usług chmurowych:
        kinsta.com/blog/cloud-market-share/
      • alpepe Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:37
        Haha dziś na Welt.de czytałam artykuł o Amazonie i nowej erze w handlu i też takie męczybuły tam komentowały.
        Amazon nie jest idealny, ale bezproblemowość reklamacji, wybór i szybka dostawa to coś, co powoduje, że tam kupuję.
      • bigzaganiacz Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:41
        Uczciwi ludzie tam nie kupują. Ta firma to rak

Rak dla januszy bo musza rownac do standardu oblsugi o jakim im sie nie snilo
        • dyzurny_troll_forum Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:52
          bigzaganiacz napisał(a):

> Rak dla januszy bo musza rownac do standardu oblsugi o jakim im sie nie snilo

Weź u Janusza w Polsce znajdź gdziekolwiek Merrele Moab 2 GTX w rozmiarze 48.

U Januszy numeracja się kończy na 46, bo Panie... takie welke to sie nie sprzedajo....
          • bigzaganiacz Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:57
            W koncu duzy market duzy wybor
            U janusza faktycznie zablokowanie kasy w parze butow malo chodliwych moze nie byc najlepszym pomyslem bo mu polowa kapitalu obrotowega lezy w kacie
            • ichi51e Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 13:09
              No i tak to sie kreci
      • bigzaganiacz Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:45
        aszych kart płatniczych. I tygodniami będziecie musieli odkręcać fraudy dokonane na wasze konto.

Hehehe wez se dokonaj fraud poziom monitoringu podejrzanych platnosci jest taki ze to glowa mala
      • srubokretka Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 13:34
        Ja bojkotuje te firme od samego poczatku. Oni nie chca placic podatkow. Sytuacja z korona pojazala jak naprawde traktuja pracownikow. Zwolnili tych, ktorzy domagali sie masek. Teraz w kazdej reklamie przekonuja, jacy oni troskliwi.
        Na ali tez nic bym nie kupila. Kupuje lokalnie. Wiem, ze do czasu, bo A wybije wszystkie sklepiki. Oprocz spozywki. Chyba, ze wprowadza UBIncom, to bedzie mi wszystko jedno.
        • bi_scotti Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 19:01
          srubokretka napisał:

> Ja bojkotuje te firme od samego poczatku. Oni nie chca placic podatkow.

Same here. Amazon jest more disgusting niz Starbucks czy cruise lines. Tak dlugo jak mozna unikac tego akurat service, bede unikac. Cheers.
          • dyzurny_troll_forum Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 19:16
            bi_scotti napisała:

> Same here. Amazon jest more disgusting niz Starbucks czy cruise lines. Tak dlug
            > o jak mozna unikac tego akurat service, bede unikac. Cheers.

Starbucksa to bojkotuję z Tobą!
    • alpepe Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:24
      W Niemczech, cóż, tonami zamawiam ostatnio obuwie, i tonami odsyłam. Wczoraj wieczorem zamówiłam jedne buty, bo wydaje mi się, że numer mniejsze też będą pasować, a i cena niższa i jutro dostanę, dziś wysłano. Z drugiej strony trzy pary butów zamówiłam w ub. środę, czy czwartek, termin dostawy koniec tego tygodnia i faktycznie się kiszą.
      • arista80 Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:27
        Moj maz zamowil pieluchomajtki dla synka i te przyszly prawie od razu. Moze potraktowali je jako towar pierwszej potrzeby, chociaz moglismy je spokojnie kupic w markecie. Ciekawe jak bedzie z telefonem.
        • alpepe Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:30
          Losowo, buty to raczej nie artykuł pierwszej potrzeby.
    • ichi51e Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:26
      Zamawiam jak zwykle czyli praktycznie drzwi sie za kurierem nie zamykaja. Uwielbiam darmowa dostawe
    • chatgris01 Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:31
      Zrobiłam sobie zapas artykułów pierwszej potrzeby i na razie nie zamawiam. Ale wszystko poprzychodziło dość szybko, nawet szybciej, niż pierwotnie przewidywane daty dostaw.
    • bigzaganiacz Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:39
      Kupuje oni wysylaja z magazynu ale moze byc problem z kurierem na miejscu chociaz do tej pory wszystko na czas
      • arista80 Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:49
        Moj towar juz zostal wyslany (dostalam wiadomosc), z kurierami nie wiem jak jest.
        • bigzaganiacz Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 12:54
          Jest tak ze sa zawaleni po uszy dostawami
    • mrs.solis Re: Amazon w czasie koronawirusa 21.04.20, 17:14
      Tak, korzystam z Amazona, bo nie mam czasu jezdzic po sklepach i szukac tego czego potrzebuje. Na ogol rzeczy przychodza dosc szybko, ale przez Amazon sprzedaja tez indywidualni sprzedawcy i na takie przesylki czeka sie dluzej. Aktualnie czekam juz drugi tydzien, na podstawke do tableta i przyjdzie dopiero w sobote.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka