45rtg 28.04.20, 14:45 dlapilota.pl/wiadomosci/pap/niemcy-najwiekszy-samolot-swiata-przywiozl-do-niemiec-103-mln-maseczek-z-chin Tak tylko mówię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 14:53 Przypomnij nam, czemu zamawialiśmy taki drogi samolot, skoro nasze stały a ich lot kosztuje 1/10 ceny tamtego. Tym bardziej, że "w Boeingu 787-8 Dreamliner (...) mamy możliwość swobodnego transportu ładunków o wadze do 40 ton". Czyli 2 Dreamlinery z LOT = 1 drogim samolotowi. A wiem, tak, marketing polityczny, ściema polityczna i prawackie ośmiorniczki. businessinsider.com.pl/firmy/zarzadzanie/cargodlapolski-lotnicze-cargo-w-czasach-koronawirusa-transport-ladunkow-samolotami/j3n2cl9 Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 15:00 woman_in_love napisała: > Czyli 2 Dreamlinery z LOT = 1 drogim samolotowi. A wiem, tak, marketing polity > czny, ściema polityczna i prawackie ośmiorniczki. Ale wiesz, że Lipsk to jest w RFN? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 15:07 ale ja pytam nadal o ten lot do pl Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 15:40 woman_in_love napisała: > ale ja pytam nadal o ten lot do pl Wykonanie identycznego lotu z identycznym ceremoniałem przez Niemcy jest odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 19:07 Niemcy mają różne dewiacje. Nie porównujmy naszego, zdrowego i zaradnego rządu do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 17:15 Każdy rząd dba o pijar i niemiecki niczym się nie wyróżnia Lufthansa/DHL ma we flocie B747 Cargo, nie wspominając o pasażerskich B747 i A380 które mogą przewieźć niewiele mnie niż Antonow, a znacznie taniej. Do tego transportowce C130 Luftwaffe. Ale "największy" Antonow po prostu jest bardziej medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 18:47 stavros2002 napisał: > A co tu jest śmiesznego? Śmieszna jest cisza panująca w szeregach suwerena, jak się okazało, że ten paskudny, populistyczny, pisiorski rząd zrobił dokładnie to samo, co ten porządny, europejski, niemiecki. O tym, że Mrija lata też po innych krajach europejskich szkoda nawet wspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 19:08 Lata, lata. Ale ich stać na taki marketing. A Polski nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Antonow w Lipsku 28.04.20, 19:36 Jakby było stać, to by było na testy. Odpowiedz Link Zgłoś