Dodaj do ulubionych

Biała skóra

17.05.20, 17:21
Od kilku lat mam problem z odpaleniem nóg. Nie leżę plackiem na słońcu i nigdy nie leżałam, ale przebywanie na dworze zawsze skutkowało naturalnym "łapaniem słońca". Niestety minęło. Każdy sezon, to nogi białe, wręcz "mączne" - wyjątek: stopy, te opalam bez problemu. Samoopalacze, balsamy itp.nic nie działa. Dziś kolejna próba z Bondi Sands i......stopy muśnięte słońcem, łydki jak mąka sad....ani drgnęły.
Macie pomysł na to co powoduje taki problem?
Obserwuj wątek
    • tanebo001 Re: Biała skóra 17.05.20, 17:22
      Za to na starość będziesz piękna!
      • iberka Re: Biała skóra 17.05.20, 18:06
        Oczywiście, że będę big_grin
    • auksencja15 Re: Biała skóra 17.05.20, 17:25
      Mam podobny problem
    • liliawodna222 Re: Biała skóra 17.05.20, 17:28
      Problem? Ciesz się piękną, jasną skórą smile
      • iberka Re: Biała skóra 17.05.20, 17:44
        Moje nogi lepiej wyglądają "z kolorkiem" - mam łydki słusznych rozmiarów, do tego piegi wink i odrobiną wyrównania kolorytu robi im naprawdę dobrze. Ba! Robi dobrze mojej psychice, bo nie przyciągają tak uwagi innych .
        • liliawodna222 Re: Biała skóra 17.05.20, 17:59
          No chyba, że tak wink
          Osobiście uwielbiam jasną karnację smile
          • iberka Re: Biała skóra 17.05.20, 18:05
            Moja babcia od dziecka wpajała mi, że alabastrowa skóra, to skarb smile. Aż pewnego lata spaliłam się francuskim słońcem i koniec....piegi, plamki itp. alabaster zbrukały wink
    • jak_matrioszka Re: Biała skóra 17.05.20, 17:34
      Wyznacz sobie miejsce na nodze, którego nie bedziesz opalać: ani wystawiać na słońce, ani smarować samoopalaczami. Na przykład 10cm opaske na noge 7cm nad kostka. Reszte nogi smaruj dowolnymi wynalazkami (nie blokerami) i wystawiaj na słońce normalnie. Po tygodniu porównaj ten pasek z reszta nogi. Z pewnościa sie ucieszysz wreszcie dojrzawszy różnice, a i innych bedziesz mogła łatwiej przekonać, że jednak masz opalone nogi.
    • lumeria Re: Biała skóra 17.05.20, 17:54
      Ja zawsze wierzchy stop, ramiona, nos mam ugotowane na rozowo, a reszta biała. Po prostu w tych miejscach promienie słońca padają wprost, a z reszty sie 'obślizgują' - może to brzmi głupio, ale chodzi o kont działania promieni słonecznych.

Czyli nogi, brzuch, etc trzeba smażyć na leżąco big_grin

Picie daiquiri albo soku marchewkowego pomaga w opalaniu. Ale to mój własny patent! smile
      • lumeria Re: Biała skóra 17.05.20, 17:58
        Kąt działania promieni
      • chatgris01 Re: Biała skóra 17.05.20, 18:03
        Dlatego najpiękniej opalone nogi miewałam wtedy, gdy regularnie jeździłam na rowerze.
    • majenkir Re: Biała skóra 17.05.20, 17:57
      Myslalam, ze tu bedzie o sofach big_grinwink
      • lumeria Re: Biała skóra 17.05.20, 18:00
        To jesienią i w zimie - wiosna i latem to opalaniu smile
    • anika772 Re: Biała skóra 17.05.20, 18:04
      Pojeździj rowerem w krótkich spodenkach.
      • chatgris01 Re: Biała skóra 17.05.20, 18:06
        O to to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka